Yeterlilik Kodu

TR0030020391

Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumBartın Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiAğdacı, Ağdacı Köyü Yolu, 74110 Bartın Merkez/Bartın
Sorumlu Kurum URLhttp://www.bartin.edu.tr/
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Yönetim ve idare
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)

Turizm ve otelcilik sektöründe nitelikli personel ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla mesleki bilgi ve beceriye sahip bireyler yetiştirmektir.

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm hizmetlerini yerini getirmede bağımsız davranma ve inisiyatif kullanabilme becerisini sergiler.
  • Turizm hizmetlerini gerçekleştirebilmede insanlarla etkili iletişim kurar.
  • İş güvenliği, işçi sağlığı, çevre koruma bilgisi ve kalite bilincine sahiptir.
  • Mesleki sorumluluğu ve etik bilinci vardır.
  • Turizm bilgilerini diğer disiplinlere uygular.
  • Okulda ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde uygulamaya geçirir.
  • Turizm hizmetlerini yerine getirebilmede kullanacağı çağdaş teknik, araç ve gereçleri kullanır.
  • Mesleki hayatında kendini geliştirebilmek için en az bir yabancı dil bilme becerisine sahiptir.
  • Bireysel çalışabilme yeteneği doğrultusunda kendi fikir ve düşüncelerini sözlü veya yazılı olarak açık ve net bir şekilde ifade eder.
  • Birlikte çalıştığı arkadaşlarına yardım eder ve astlarını sürekli eğiterek gelişmelerini sağlar.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıDers planında belirtilen zorunlu dersler ile asgari sayıda alınması gereken seçmeli derslerden başarıyla geçmiş, en az 120 kredi almış ve 2.00/4 ortalamaya sahip olan öğrenciler mezun olabilir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programından mezun olan öğrenciler; konaklama işletmelerinde ön büro, yiyecek içecek servisi, mutfak, kat hizmetleri, müşteri ilişkileri, muhasebe, pazarlama gibi departmanlarda ayrıca turizm alanında faaliyet gösteren diğer turizm işletmelerinde çalışma imkânına sahiptirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)-
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030020391


Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Bartın Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Ağdacı, Ağdacı Köyü Yolu, 74110 Bartın Merkez/Bartın

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)

Turizm ve otelcilik sektöründe nitelikli personel ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla mesleki bilgi ve beceriye sahip bireyler yetiştirmektir.


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm hizmetlerini yerini getirmede bağımsız davranma ve inisiyatif kullanabilme becerisini sergiler.
  • Turizm hizmetlerini gerçekleştirebilmede insanlarla etkili iletişim kurar.
  • İş güvenliği, işçi sağlığı, çevre koruma bilgisi ve kalite bilincine sahiptir.
  • Mesleki sorumluluğu ve etik bilinci vardır.
  • Turizm bilgilerini diğer disiplinlere uygular.
  • Okulda ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde uygulamaya geçirir.
  • Turizm hizmetlerini yerine getirebilmede kullanacağı çağdaş teknik, araç ve gereçleri kullanır.
  • Mesleki hayatında kendini geliştirebilmek için en az bir yabancı dil bilme becerisine sahiptir.
  • Bireysel çalışabilme yeteneği doğrultusunda kendi fikir ve düşüncelerini sözlü veya yazılı olarak açık ve net bir şekilde ifade eder.
  • Birlikte çalıştığı arkadaşlarına yardım eder ve astlarını sürekli eğiterek gelişmelerini sağlar.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Ders planında belirtilen zorunlu dersler ile asgari sayıda alınması gereken seçmeli derslerden başarıyla geçmiş, en az 120 kredi almış ve 2.00/4 ortalamaya sahip olan öğrenciler mezun olabilir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programından mezun olan öğrenciler; konaklama işletmelerinde ön büro, yiyecek içecek servisi, mutfak, kat hizmetleri, müşteri ilişkileri, muhasebe, pazarlama gibi departmanlarda ayrıca turizm alanında faaliyet gösteren diğer turizm işletmelerinde çalışma imkânına sahiptirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)
-

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030020391

Qualification Title
Tourism and Hotel Management Associate Degree
Awarding BodyBARTIN UNIVERSITY
Awarding Body ContactBartın Üniversitesi
Awarding Body Urlhttp://www.bartin.edu.tr/
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasManagement and administration
National Occupation Classification

ISCO 08

CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description

,

Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030020391


Qualification Title
Tourism and Hotel Management Associate Degree

Awarding Body
BARTIN UNIVERSITY

Awarding Body Contact
Bartın Üniversitesi

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification

ISCO 08


EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO 08


Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

,


Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address