Yeterlilik Kodu

TR0030032261

Yeterlilik Adı
Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumManisa Celâl Bayar Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiŞehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi 45140 - Yunusemre - MANİSA
Sorumlu Kurum URLhttps://www.mcbu.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi programı güçlü öğretim kadrosu ve donanımlı alt yapıya sahiptir. Zeytin ve Zeytin yağının sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesini, ambalajlanmasını ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan ara meslek elemanı yetiştiren programdır. Son yılların en hızlı gelişen sektörlerinden olan ve bu özelliğini gelecekte de sürdürmesi beklenen zeytin ve zeytin yağı sektörü, mezun olan öğrencilere edindikleri bilgi ve deneyimi değerlendirme açısından oldukça iyi bir saha oluşturmaktadır.

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Atatürk ilkeleri ışığında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihi bilgisine sahip olabilme
  • Hem Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurabilme
  • Zeytincilikle ilgili ingilizce kaynakları takip edebilecek düzeyde İngilizce yeteneğine sahip olabilme
  • Zeytin hastalıkları ve zararlıları hakkında bilgi sahibi olabilme
  • Sofralık ve yağlık zeytin çesitlerini öğrenebilme
  • Zeytin fidanı yetiştirme tekniklerini öğrenebilme
  • Zeytinlerin beslenmesi ve gübrelenmesini öğrenebilme
  • Zeytin yağı üretim tekniklerini öğrenebilme
  • Zeytin ve zeytin yağı kalite kriterlerini öğrenebilme
  • Organik zeytin yetiştiriciliğini ve iyi tarım uygulamalarını öğrenebilme
  • Zeytin, zeytinyağı makine ve ekipmanlarını tanıyabilme
  • Zeytin ve zeytinyağı üretimi ile ilgili pratik uygulamalarda deneyin sahibi olabilme
  • Zeytin ve zeytinyağı endüstrisinin üretim ve pazarlama problemlerini kavrayabilme ve çözümleri önerileri getirebilme
  • Zeytin ve zeytinyağı kaynaklarının sürdürülebilirliği ile ilgili bilgi edinebilme
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıProgramda mevcut olan derslerin tümünden (120 AKTS karşılığı) başarılı olmak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Ağırlıklı Not Ortalaması elde etmek gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Gıda tarım ve Hayvancılık bakanlığı İl ve İlçe teşkilatlarında, Zeytin işletmelerinin değişik birimleri, Zeytin Yağı fabrikaları, Zeytin ve zeytin yağı satış ve pazarlamasında çalışabilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)-
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030032261


Yeterlilik Adı
Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Manisa Celâl Bayar Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi 45140 - Yunusemre - MANİSA

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi programı güçlü öğretim kadrosu ve donanımlı alt yapıya sahiptir. Zeytin ve Zeytin yağının sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesini, ambalajlanmasını ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan ara meslek elemanı yetiştiren programdır. Son yılların en hızlı gelişen sektörlerinden olan ve bu özelliğini gelecekte de sürdürmesi beklenen zeytin ve zeytin yağı sektörü, mezun olan öğrencilere edindikleri bilgi ve deneyimi değerlendirme açısından oldukça iyi bir saha oluşturmaktadır.


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Atatürk ilkeleri ışığında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihi bilgisine sahip olabilme
  • Hem Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurabilme
  • Zeytincilikle ilgili ingilizce kaynakları takip edebilecek düzeyde İngilizce yeteneğine sahip olabilme
  • Zeytin hastalıkları ve zararlıları hakkında bilgi sahibi olabilme
  • Sofralık ve yağlık zeytin çesitlerini öğrenebilme
  • Zeytin fidanı yetiştirme tekniklerini öğrenebilme
  • Zeytinlerin beslenmesi ve gübrelenmesini öğrenebilme
  • Zeytin yağı üretim tekniklerini öğrenebilme
  • Zeytin ve zeytin yağı kalite kriterlerini öğrenebilme
  • Organik zeytin yetiştiriciliğini ve iyi tarım uygulamalarını öğrenebilme
  • Zeytin, zeytinyağı makine ve ekipmanlarını tanıyabilme
  • Zeytin ve zeytinyağı üretimi ile ilgili pratik uygulamalarda deneyin sahibi olabilme
  • Zeytin ve zeytinyağı endüstrisinin üretim ve pazarlama problemlerini kavrayabilme ve çözümleri önerileri getirebilme
  • Zeytin ve zeytinyağı kaynaklarının sürdürülebilirliği ile ilgili bilgi edinebilme

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Programda mevcut olan derslerin tümünden (120 AKTS karşılığı) başarılı olmak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Ağırlıklı Not Ortalaması elde etmek gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Gıda tarım ve Hayvancılık bakanlığı İl ve İlçe teşkilatlarında, Zeytin işletmelerinin değişik birimleri, Zeytin Yağı fabrikaları, Zeytin ve zeytin yağı satış ve pazarlamasında çalışabilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)
-

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030032261

Qualification Title
Awarding BodyManisa Celal Bayar University
Awarding Body ContactYükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Üniversiteler Mah. 1600. Cad. No:10, 06800 Bilkent, Çankaya/Ankara Phone: 0850 470 0 965
Awarding Body Urlhttps://en.mcbu.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030032261


Qualification Title

Awarding Body
Manisa Celal Bayar University

Awarding Body Contact
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Üniversiteler Mah. 1600. Cad. No:10, 06800 Bilkent, Çankaya/Ankara Phone: 0850 470 0 965

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address