Yeterlilik Kodu

TR0030004552

Yeterlilik Adı
Adalet Ön Lisans Diploması
Sorumlu Kurumİstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisiİstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
Sorumlu Kurum URLhttp://www.yeniyuzyil.edu.tr/
Yönelim-
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Hukuk
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
Kategori-
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Adalet Programında edinilen temel kavramların önemini anlayabilme, anlatabilme ve pratik düzeyde kullanabilme.
  • Adalet Programı ve ilişkili olduğu disiplinler arasındaki ilişkileri kurabilme.
  • Genel bir hukuk nosyonu kazandırılarak, bu bakış açısıyla sorunları değerlendirme ve çözüm önerilerinde bulunma.
  • Adalet Programı alanına dahil olan mesleklerin etik ilkelerinin farkına varma, mesleki sorumluluk bilincine sahip olabilme.
  • Hukukla ilgili çalışma ortamlarına yönelik teknik bilgi, beceri ve deneyim kazanma.
  • Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini yazılı ve sözlü olarak dile getirebilme ve aktarabilme.
  • Karar, uygulama ve davranışlarında alanına ilişkin edindiği bilgileri kullanma becerisine sahip olabilme.
  • Bireysel ve gruplar arası çalışabilme sorumluluk ve bilincini edinme.
  • Alanı ile ilgili konularda kendini ifade etme konusunda Türkçe´yi doğru, kurallara uygun biçimde yazılı ve sözlü iletişimde kullanabilme beceri ve yeterliliğine sahip olma.
  • İş yaşamında karar verebilme, fikirlerini açıkça ifade edebilme, sorunları çözebilme, topluluk önünde sunum yapabilme ve empatik anlayış geliştirebilme.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Öğrenciler, daha önce aldıkları sınavların ya da yaptıkları çalışmaların dışında bir final sınavına tabi tutulurlar. Her dönem, öğrencilere en az bir ara sınav yapılır. Ara sınavların dışında, tarih belirtilmeden küçük sınavlar (quiz) yapılabilir.Derslere ait başarı değerlendirmesinde dikkate alınacak olan kriterler (ara sınav, ödev, final sınavı, derse devam vb.) ve bunlara ait oranlar, dönem başında öğrencilere dağıtılan ya da web sitesinde yayınlanan müfredat programlarında belirtilir. Final sınavları, Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde, belirtilen yer ve zamanda yapılır. Öğrencilerin dönem sonu başarı notları; ara sınav, final sınavı notları ile dönem içerisinde yürüttükleri çalışmalar ve derse devam kurallarına göre dersten sorumlu olan öğretim üyesi/görevlisi tarafından verilir. Ara sınav ve/veya final sınavı yapılmayacak olan dersler, ilgili bölüm başkanlıkları ve yüksek okul müdürlükleri tarafından belirlenerek Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na iletilir. Bu derslere ait dönem sonu başarı notları, öğrencilerin dönem boyunca yürüttükleri çalışmalara göre belirlenir.Dönem sonu başarı notları, başarı değerlendirme kriterleri ile birlikte ilgili öğretim üyesi/görevlisi tarafından Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na teslim edilir.Öğrencilere aldıkları her ders için, aşağıdaki harf notlarından biri öğretim elemanı tarafından dönem sonu ders notu olarak takdir olunur. Harf notlarının katsayıları ve 100 puan üzerinden karşılıkları aşağıda gösterilmiştir.PuanYarıyıl Ders NotuKatsayı90-100 AA 4.080-89 BA 3.575-79 BB 3.065-74 CB 2.560-64 CC 2.055-59 DC 1.550-54 DD 1.000-49 FF 0Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü ÖSYS olarak adlandırılan öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’ne bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre yine ÖSYM tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrenci ilgili mevzuat hükümlerine göre, yatay geçişle aynı düzeydeki diğer diploma programlarında öğrenime devam etme hakkını kazanabilir. Ancak; Üniversitenin hazırlık okuluna, önlisans programlarının birinci ve dördüncü yarıyıllarına, lisans bölümlerinin birinci ve son yılına yatay geçiş yapılmaz.Önlisans mezunlarının dikey geçişle Üniversitenin lisans bölümlerine kabul edilebilmeleri için, her yıl açılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’na girmeleri ve ilgili mevzuat hükümlerinde belirtilen dikey geçiş için yeterli puanı almaları zorunludur. Bu koşulları yerine getirenlerden İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesini tercih edenler ÖSYM tarafından tercih ettikleri lisans bölümüne yerleştirilir. Değişim (Exchange) öğrencilerinin kabulü; İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile başka bir ülkedeki partner üniversite arasında, Erasmus Programı kapsamında, imzalanan ikili anlaşmalar çerçevesinde yapılmaktadır.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü ÖSYS olarak adlandırılan öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’ne bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre yine ÖSYM tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrenci ilgili mevzuat hükümlerine göre, yatay geçişle aynı düzeydeki diğer diploma programlarında öğrenime devam etme hakkını kazanabilir. Ancak; Üniversitenin hazırlık okuluna, önlisans programlarının birinci ve dördüncü yarıyıllarına, lisans bölümlerinin birinci ve son yılına yatay geçiş yapılmaz.Önlisans mezunlarının dikey geçişle Üniversitenin lisans bölümlerine kabul edilebilmeleri için, her yıl açılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’na girmeleri ve ilgili mevzuat hükümlerinde belirtilen dikey geçiş için yeterli puanı almaları zorunludur. Bu koşulları yerine getirenlerden İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesini tercih edenler ÖSYM tarafından tercih ettikleri lisans bölümüne yerleştirilir. Değişim (Exchange) öğrencilerinin kabulü;İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile başka bir ülkedeki partner üniversite arasında, Erasmus Programı kapsamında, imzalanan ikili anlaşmalar çerçevesinde yapılmaktadır.

Başarma ŞartlarıYükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü ÖSYS olarak adlandırılan öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’ne bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre yine ÖSYM tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrenci ilgili mevzuat hükümlerine göre, yatay geçişle aynı düzeydeki diğer diploma programlarında öğrenime devam etme hakkını kazanabilir. Ancak; Üniversitenin hazırlık okuluna, önlisans programlarının birinci ve dördüncü yarıyıllarına, lisans bölümlerinin birinci ve son yılına yatay geçiş yapılmaz.Önlisans mezunlarının dikey geçişle Üniversitenin lisans bölümlerine kabul edilebilmeleri için, her yıl açılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’na girmeleri ve ilgili mevzuat hükümlerinde belirtilen dikey geçiş için yeterli puanı almaları zorunludur. Bu koşulları yerine getirenlerden İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesini tercih edenler ÖSYM tarafından tercih ettikleri lisans bölümüne yerleştirilir. Değişim (Exchange) öğrencilerinin kabulü; İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile başka bir ülkedeki partner üniversite arasında, Erasmus Programı kapsamında, imzalanan ikili anlaşmalar çerçevesinde yapılmaktadır.Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden en az DD notu alarak başarılı olmaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 120’dir. Öğrencilerin aynı zamanda 30 iş günü zorunlu stajlarını tamamlamaları zorunludur.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Adalet Programı mezunları, hukuk bürolarında, hukuk alanında faaliyet gösteren diğer kurum ve kuruluşlarda, şirketlerin hukuk birimlerinde, noterlerde, bankacılık ve diğer finans kurumlarında hukuk işleri yardımcı personeli ve yöneticisi olarak çalışabilmektedirler.Ayrıca Adalet Programı mezunları Ön Lisans KPSS’ye girerek devlet kadrosunda yer alan kurum ve kuruluşlara devlet memuru olarak atanabilmektedir. Adalet Bakanlığı’nın açtığı İcra Müdürlüğü, İcra Müdür Yardımcılığı ve Zabıt Katipliği sınavlarına girerek, bu görevlere atanabilmeleri de mümkündür. Ayrıca yine Adalet Bakanlığı’nın açtığı sınavlarda başarılı olmak kaydıyla, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde devlet memuru olarak çalışabilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030004552


Yeterlilik Adı
Adalet Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
-

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
-

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Adalet Programında edinilen temel kavramların önemini anlayabilme, anlatabilme ve pratik düzeyde kullanabilme.
  • Adalet Programı ve ilişkili olduğu disiplinler arasındaki ilişkileri kurabilme.
  • Genel bir hukuk nosyonu kazandırılarak, bu bakış açısıyla sorunları değerlendirme ve çözüm önerilerinde bulunma.
  • Adalet Programı alanına dahil olan mesleklerin etik ilkelerinin farkına varma, mesleki sorumluluk bilincine sahip olabilme.
  • Hukukla ilgili çalışma ortamlarına yönelik teknik bilgi, beceri ve deneyim kazanma.
  • Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve beceriler düzeyindeki düşüncelerini ve önerilerini yazılı ve sözlü olarak dile getirebilme ve aktarabilme.
  • Karar, uygulama ve davranışlarında alanına ilişkin edindiği bilgileri kullanma becerisine sahip olabilme.
  • Bireysel ve gruplar arası çalışabilme sorumluluk ve bilincini edinme.
  • Alanı ile ilgili konularda kendini ifade etme konusunda Türkçe´yi doğru, kurallara uygun biçimde yazılı ve sözlü iletişimde kullanabilme beceri ve yeterliliğine sahip olma.
  • İş yaşamında karar verebilme, fikirlerini açıkça ifade edebilme, sorunları çözebilme, topluluk önünde sunum yapabilme ve empatik anlayış geliştirebilme.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Öğrenciler, daha önce aldıkları sınavların ya da yaptıkları çalışmaların dışında bir final sınavına tabi tutulurlar. Her dönem, öğrencilere en az bir ara sınav yapılır. Ara sınavların dışında, tarih belirtilmeden küçük sınavlar (quiz) yapılabilir.Derslere ait başarı değerlendirmesinde dikkate alınacak olan kriterler (ara sınav, ödev, final sınavı, derse devam vb.) ve bunlara ait oranlar, dönem başında öğrencilere dağıtılan ya da web sitesinde yayınlanan müfredat programlarında belirtilir. Final sınavları, Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde, belirtilen yer ve zamanda yapılır. Öğrencilerin dönem sonu başarı notları; ara sınav, final sınavı notları ile dönem içerisinde yürüttükleri çalışmalar ve derse devam kurallarına göre dersten sorumlu olan öğretim üyesi/görevlisi tarafından verilir. Ara sınav ve/veya final sınavı yapılmayacak olan dersler, ilgili bölüm başkanlıkları ve yüksek okul müdürlükleri tarafından belirlenerek Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na iletilir. Bu derslere ait dönem sonu başarı notları, öğrencilerin dönem boyunca yürüttükleri çalışmalara göre belirlenir.Dönem sonu başarı notları, başarı değerlendirme kriterleri ile birlikte ilgili öğretim üyesi/görevlisi tarafından Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na teslim edilir.Öğrencilere aldıkları her ders için, aşağıdaki harf notlarından biri öğretim elemanı tarafından dönem sonu ders notu olarak takdir olunur. Harf notlarının katsayıları ve 100 puan üzerinden karşılıkları aşağıda gösterilmiştir.PuanYarıyıl Ders NotuKatsayı90-100 AA 4.080-89 BA 3.575-79 BB 3.065-74 CB 2.560-64 CC 2.055-59 DC 1.550-54 DD 1.000-49 FF 0Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü ÖSYS olarak adlandırılan öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’ne bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre yine ÖSYM tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrenci ilgili mevzuat hükümlerine göre, yatay geçişle aynı düzeydeki diğer diploma programlarında öğrenime devam etme hakkını kazanabilir. Ancak; Üniversitenin hazırlık okuluna, önlisans programlarının birinci ve dördüncü yarıyıllarına, lisans bölümlerinin birinci ve son yılına yatay geçiş yapılmaz.Önlisans mezunlarının dikey geçişle Üniversitenin lisans bölümlerine kabul edilebilmeleri için, her yıl açılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’na girmeleri ve ilgili mevzuat hükümlerinde belirtilen dikey geçiş için yeterli puanı almaları zorunludur. Bu koşulları yerine getirenlerden İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesini tercih edenler ÖSYM tarafından tercih ettikleri lisans bölümüne yerleştirilir. Değişim (Exchange) öğrencilerinin kabulü; İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile başka bir ülkedeki partner üniversite arasında, Erasmus Programı kapsamında, imzalanan ikili anlaşmalar çerçevesinde yapılmaktadır.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü ÖSYS olarak adlandırılan öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’ne bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre yine ÖSYM tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrenci ilgili mevzuat hükümlerine göre, yatay geçişle aynı düzeydeki diğer diploma programlarında öğrenime devam etme hakkını kazanabilir. Ancak; Üniversitenin hazırlık okuluna, önlisans programlarının birinci ve dördüncü yarıyıllarına, lisans bölümlerinin birinci ve son yılına yatay geçiş yapılmaz.Önlisans mezunlarının dikey geçişle Üniversitenin lisans bölümlerine kabul edilebilmeleri için, her yıl açılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’na girmeleri ve ilgili mevzuat hükümlerinde belirtilen dikey geçiş için yeterli puanı almaları zorunludur. Bu koşulları yerine getirenlerden İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesini tercih edenler ÖSYM tarafından tercih ettikleri lisans bölümüne yerleştirilir. Değişim (Exchange) öğrencilerinin kabulü;İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile başka bir ülkedeki partner üniversite arasında, Erasmus Programı kapsamında, imzalanan ikili anlaşmalar çerçevesinde yapılmaktadır.


Başarma Şartları
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü ÖSYS olarak adlandırılan öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’ne bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre yine ÖSYM tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrenci ilgili mevzuat hükümlerine göre, yatay geçişle aynı düzeydeki diğer diploma programlarında öğrenime devam etme hakkını kazanabilir. Ancak; Üniversitenin hazırlık okuluna, önlisans programlarının birinci ve dördüncü yarıyıllarına, lisans bölümlerinin birinci ve son yılına yatay geçiş yapılmaz.Önlisans mezunlarının dikey geçişle Üniversitenin lisans bölümlerine kabul edilebilmeleri için, her yıl açılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’na girmeleri ve ilgili mevzuat hükümlerinde belirtilen dikey geçiş için yeterli puanı almaları zorunludur. Bu koşulları yerine getirenlerden İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesini tercih edenler ÖSYM tarafından tercih ettikleri lisans bölümüne yerleştirilir. Değişim (Exchange) öğrencilerinin kabulü; İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile başka bir ülkedeki partner üniversite arasında, Erasmus Programı kapsamında, imzalanan ikili anlaşmalar çerçevesinde yapılmaktadır.Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden en az DD notu alarak başarılı olmaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 120’dir. Öğrencilerin aynı zamanda 30 iş günü zorunlu stajlarını tamamlamaları zorunludur.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Adalet Programı mezunları, hukuk bürolarında, hukuk alanında faaliyet gösteren diğer kurum ve kuruluşlarda, şirketlerin hukuk birimlerinde, noterlerde, bankacılık ve diğer finans kurumlarında hukuk işleri yardımcı personeli ve yöneticisi olarak çalışabilmektedirler.Ayrıca Adalet Programı mezunları Ön Lisans KPSS’ye girerek devlet kadrosunda yer alan kurum ve kuruluşlara devlet memuru olarak atanabilmektedir. Adalet Bakanlığı’nın açtığı İcra Müdürlüğü, İcra Müdür Yardımcılığı ve Zabıt Katipliği sınavlarına girerek, bu görevlere atanabilmeleri de mümkündür. Ayrıca yine Adalet Bakanlığı’nın açtığı sınavlarda başarılı olmak kaydıyla, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde devlet memuru olarak çalışabilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030004552

Qualification Title
Justice Associate Degree
Awarding Bodyİstanbul Yeni Yüzyıl University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.yeniyuzyil.edu.tr/
Orientation-
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasLaw
National Occupation Classification -
Category-
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • To be able to understand and explain the importance of basic concepts acquired in the Justice Program level.
  • To be able to establish the relations between the Justice Program and the related disciplines.
  • To gain a general notion of law, to evaluate and solve problems with this perspective.
  • Recognition of the ethical principles of the occupations in the field of Justice have a sense of responsibility.
  • Gaining technical knowledge, skills and experience related to legal working environments.
  • Written and oral opinions and suggestions on the level of knowledge and skills acquired in the field language.
  • To be able to use the knowledge gained in decision, practice and behavior.
  • To be able to work individually and within groups.
  • Have skills and competence to express himself/herself in the field using a correct language according to Turkish written and oral communication rules.
  • To be able to make decisions in business life, to express ideas clearly, to solve problems, community to be able to make presentations in front of them and develop empathic understanding.
Key Competencies-
Further Info

Students are subject to a final exam, other than the exams they have taken and the studies they have been involved in. Each semester, students are given at least one mid-term examination. Apart from mid-term examinations, quizzes can be given without announcing a specific date.The criteria (quiz, mid-term, assignment, final exam, etc.) and the ratio taken into consideration for success assessment in the courses are stated in the syllabus distributed to the students at the beginning of each semester and/or published on the web site. Final examinations are made in dates, places and times determined and announced by the University. The students’ final semester grade is given by their instructors based on mid-term and final examination results, semester studies, and compliance with attendance regulations.Courses, which do not require mid-term and/or final examinations, are determined by the related Heads of Departments/ School Directors, and the Registrar’s Office is informed accordingly. Final grades for such courses are given based on their coursework throughout the term.Grade Term Grade Coefficient90-100 AA 4.080-89 BA 3.575-79 BB 3.065-74 CB 2.560-64 CC 2.055-59 DC 1.550-54 DD 1.000-49 FF 0Within the framework of the regulations determined by the Higher Education Council (YÖK), student acceptance to this program is carried out by the Student Selection and Placement Center examination system called ÖSYS. After informing the Student Selection and Placement Center (ÖSYM) about the program preferences they want to study, they are placed in the related programs again by ÖSYM according to their score. Students enrolled in a higher education institution may gain the right to continue their education in other diploma programs at the same level as the horizontal transfer according to the provisions of the relevant legislation. But; it is not possible to be transferred horizontally to the university preparatory school, the first and fourth semesters of associate degree programs, the first and last year of undergraduate departments. In order to be admitted to the undergraduate departments of the University with a vertical transfer, associate degree graduates must take the Vertical Transfer Exam (DGS), which is opened every year, and must obtain sufficient score for the vertical transition specified in the relevant legislation provisions. Those who prefer Istanbul Yeni Yüzyıl University are placed in the undergraduate section preferred by ÖSYM. Acceptance of Exchange students is conducted within the framework of the bilateral agreements signed between Istanbul Yeni Yüzyıl University and the partner university in another country within the scope of Erasmus Program.

Quality Assurance-
Access Requirements

Within the framework of the regulations determined by the Higher Education Council (YÖK), student acceptance to this program is carried out by the Student Selection and Placement Center examination system called ÖSYS. After informing the Student Selection and Placement Center (ÖSYM) about the program preferences they want to study, they are placed in the related programs again by ÖSYM according to their score. Students enrolled in a higher education institution may gain the right to continue their education in other diploma programs at the same level as the horizontal transfer according to the provisions of the relevant legislation. But; it is not possible to be transferred horizontally to the university preparatory school, the first and fourth semesters of associate degree programs, the first and last year of undergraduate departments. In order to be admitted to the undergraduate departments of the University with a vertical transfer, associate degree graduates must take the Vertical Transfer Exam (DGS), which is opened every year, and must obtain sufficient score for the vertical transition specified in the relevant legislation provisions. Those who prefer Istanbul Yeni Yüzyıl University are placed in the undergraduate section preferred by ÖSYM. Acceptance of Exchange students is conducted within the framework of the bilateral agreements signed between Istanbul Yeni Yüzyıl University and the partner university in another country within the scope of Erasmus Program.

Conditions for SuccessWithin the framework of the regulations determined by the Higher Education Council (YÖK), student acceptance to this program is carried out by the Student Selection and Placement Center examination system called ÖSYS. After informing the Student Selection and Placement Center (ÖSYM) about the program preferences they want to study, they are placed in the related programs again by ÖSYM according to their score. Students enrolled in a higher education institution may gain the right to continue their education in other diploma programs at the same level as the horizontal transfer according to the provisions of the relevant legislation. But; it is not possible to be transferred horizontally to the university preparatory school, the first and fourth semesters of associate degree programs, the first and last year of undergraduate departments. In order to be admitted to the undergraduate departments of the University with a vertical transfer, associate degree graduates must take the Vertical Transfer Exam (DGS), which is opened every year, and must obtain sufficient score for the vertical transition specified in the relevant legislation provisions. Those who prefer Istanbul Yeni Yüzyıl University are placed in the undergraduate section preferred by ÖSYM. Acceptance of Exchange students is conducted within the framework of the bilateral agreements signed between Istanbul Yeni Yüzyıl University and the partner university in another country within the scope of Erasmus Program.In order to graduate, students studying in this program must have at least 2.00 GPA over 4.00 and must have at least DD grade from all courses in the curriculum. The minimum ECTS for graduation is 120. Students are also required to complete 30 business days of compulsory internships.
Progression Paths (Relationship Type)

Graduates of the Justice Program can work in law firms, other legal entities in the field of law, legal departments of companies, notaries, banking and other financial institutions. In addition, the graduates of the Justice Program can be assigned as a civil servant to the institutions and organizations in the state staff by entering the Associate Degree KPSS. It is also possible for them to be appointed to these positions by taking the exams of the Ministry of Justice for the positions; Directorate of Enforcement and Court Clerk. They can also work as civil servants under the General Directorate of Prisons and Detention Centers, provided that they succeed in the examinations conducted by the Ministry of Justice.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030004552


Qualification Title
Justice Associate Degree

Awarding Body
İstanbul Yeni Yüzyıl University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
-

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
-

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • To be able to understand and explain the importance of basic concepts acquired in the Justice Program level.
  • To be able to establish the relations between the Justice Program and the related disciplines.
  • To gain a general notion of law, to evaluate and solve problems with this perspective.
  • Recognition of the ethical principles of the occupations in the field of Justice have a sense of responsibility.
  • Gaining technical knowledge, skills and experience related to legal working environments.
  • Written and oral opinions and suggestions on the level of knowledge and skills acquired in the field language.
  • To be able to use the knowledge gained in decision, practice and behavior.
  • To be able to work individually and within groups.
  • Have skills and competence to express himself/herself in the field using a correct language according to Turkish written and oral communication rules.
  • To be able to make decisions in business life, to express ideas clearly, to solve problems, community to be able to make presentations in front of them and develop empathic understanding.

Key Competencies
-

Further Info

Students are subject to a final exam, other than the exams they have taken and the studies they have been involved in. Each semester, students are given at least one mid-term examination. Apart from mid-term examinations, quizzes can be given without announcing a specific date.The criteria (quiz, mid-term, assignment, final exam, etc.) and the ratio taken into consideration for success assessment in the courses are stated in the syllabus distributed to the students at the beginning of each semester and/or published on the web site. Final examinations are made in dates, places and times determined and announced by the University. The students’ final semester grade is given by their instructors based on mid-term and final examination results, semester studies, and compliance with attendance regulations.Courses, which do not require mid-term and/or final examinations, are determined by the related Heads of Departments/ School Directors, and the Registrar’s Office is informed accordingly. Final grades for such courses are given based on their coursework throughout the term.Grade Term Grade Coefficient90-100 AA 4.080-89 BA 3.575-79 BB 3.065-74 CB 2.560-64 CC 2.055-59 DC 1.550-54 DD 1.000-49 FF 0Within the framework of the regulations determined by the Higher Education Council (YÖK), student acceptance to this program is carried out by the Student Selection and Placement Center examination system called ÖSYS. After informing the Student Selection and Placement Center (ÖSYM) about the program preferences they want to study, they are placed in the related programs again by ÖSYM according to their score. Students enrolled in a higher education institution may gain the right to continue their education in other diploma programs at the same level as the horizontal transfer according to the provisions of the relevant legislation. But; it is not possible to be transferred horizontally to the university preparatory school, the first and fourth semesters of associate degree programs, the first and last year of undergraduate departments. In order to be admitted to the undergraduate departments of the University with a vertical transfer, associate degree graduates must take the Vertical Transfer Exam (DGS), which is opened every year, and must obtain sufficient score for the vertical transition specified in the relevant legislation provisions. Those who prefer Istanbul Yeni Yüzyıl University are placed in the undergraduate section preferred by ÖSYM. Acceptance of Exchange students is conducted within the framework of the bilateral agreements signed between Istanbul Yeni Yüzyıl University and the partner university in another country within the scope of Erasmus Program.


Quality Assurance
-

Access Requirements

Within the framework of the regulations determined by the Higher Education Council (YÖK), student acceptance to this program is carried out by the Student Selection and Placement Center examination system called ÖSYS. After informing the Student Selection and Placement Center (ÖSYM) about the program preferences they want to study, they are placed in the related programs again by ÖSYM according to their score. Students enrolled in a higher education institution may gain the right to continue their education in other diploma programs at the same level as the horizontal transfer according to the provisions of the relevant legislation. But; it is not possible to be transferred horizontally to the university preparatory school, the first and fourth semesters of associate degree programs, the first and last year of undergraduate departments. In order to be admitted to the undergraduate departments of the University with a vertical transfer, associate degree graduates must take the Vertical Transfer Exam (DGS), which is opened every year, and must obtain sufficient score for the vertical transition specified in the relevant legislation provisions. Those who prefer Istanbul Yeni Yüzyıl University are placed in the undergraduate section preferred by ÖSYM. Acceptance of Exchange students is conducted within the framework of the bilateral agreements signed between Istanbul Yeni Yüzyıl University and the partner university in another country within the scope of Erasmus Program.


Conditions for Success
Within the framework of the regulations determined by the Higher Education Council (YÖK), student acceptance to this program is carried out by the Student Selection and Placement Center examination system called ÖSYS. After informing the Student Selection and Placement Center (ÖSYM) about the program preferences they want to study, they are placed in the related programs again by ÖSYM according to their score. Students enrolled in a higher education institution may gain the right to continue their education in other diploma programs at the same level as the horizontal transfer according to the provisions of the relevant legislation. But; it is not possible to be transferred horizontally to the university preparatory school, the first and fourth semesters of associate degree programs, the first and last year of undergraduate departments. In order to be admitted to the undergraduate departments of the University with a vertical transfer, associate degree graduates must take the Vertical Transfer Exam (DGS), which is opened every year, and must obtain sufficient score for the vertical transition specified in the relevant legislation provisions. Those who prefer Istanbul Yeni Yüzyıl University are placed in the undergraduate section preferred by ÖSYM. Acceptance of Exchange students is conducted within the framework of the bilateral agreements signed between Istanbul Yeni Yüzyıl University and the partner university in another country within the scope of Erasmus Program.In order to graduate, students studying in this program must have at least 2.00 GPA over 4.00 and must have at least DD grade from all courses in the curriculum. The minimum ECTS for graduation is 120. Students are also required to complete 30 business days of compulsory internships.

Progression Paths (Relationship Type)

Graduates of the Justice Program can work in law firms, other legal entities in the field of law, legal departments of companies, notaries, banking and other financial institutions. In addition, the graduates of the Justice Program can be assigned as a civil servant to the institutions and organizations in the state staff by entering the Associate Degree KPSS. It is also possible for them to be appointed to these positions by taking the exams of the Ministry of Justice for the positions; Directorate of Enforcement and Court Clerk. They can also work as civil servants under the General Directorate of Prisons and Detention Centers, provided that they succeed in the examinations conducted by the Ministry of Justice.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address