Yeterlilik Kodu

TR0030004651

Yeterlilik Adı
Aşçılık Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumHaliç Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiHaliç Üniversitesi, 5. Levent Mahallesi, 15 Temmuz Şehitler Caddesi, No: 14/12 34060 Eyüpsultan/İSTANBUL
Sorumlu Kurum URLhttp://www.halic.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisiDisiplinlerarası da dâhil takımlarda çalışma becerisi.
  • Gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi.
  • Mesleki uygulamada problemleri tanımlama ve çözme becerisi.
  • Mesleki etik ve sorumluluk bilinciYaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi.
  • Sektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olabilme becerisi.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

(1) Lise diploması (2) Ulusal Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavları yoluyla yerleştirilmiş olmak (3) Yabancı öğrenciler için, üniversiteye doğrudan başvurmuş ve yerleştirilmiş olmak; üniversitenin internet sitesinde belirtilmiş olan kamuya açık ulusal ve kurumsal yönetmelikler çerçevesinde Üniversite tarafından değerlendirilmiş olmak

Başarma ŞartlarıÖğrencinin 120 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (CGPA)’nın -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bir işletmede kalifiye elaman olarak çalışmaya başlayarak yükselme imkanları ellerinde olacak.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030004651


Yeterlilik Adı
Aşçılık Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Haliç Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Haliç Üniversitesi, 5. Levent Mahallesi, 15 Temmuz Şehitler Caddesi, No: 14/12 34060 Eyüpsultan/İSTANBUL

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisiDisiplinlerarası da dâhil takımlarda çalışma becerisi.
  • Gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi.
  • Mesleki uygulamada problemleri tanımlama ve çözme becerisi.
  • Mesleki etik ve sorumluluk bilinciYaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi.
  • Sektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olabilme becerisi.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

(1) Lise diploması (2) Ulusal Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavları yoluyla yerleştirilmiş olmak (3) Yabancı öğrenciler için, üniversiteye doğrudan başvurmuş ve yerleştirilmiş olmak; üniversitenin internet sitesinde belirtilmiş olan kamuya açık ulusal ve kurumsal yönetmelikler çerçevesinde Üniversite tarafından değerlendirilmiş olmak


Başarma Şartları
Öğrencinin 120 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (CGPA)’nın -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bir işletmede kalifiye elaman olarak çalışmaya başlayarak yükselme imkanları ellerinde olacak.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030004651

Qualification Title
Associate Diploma in Cookery
Awarding BodyHalic University
Awarding Body ContactHaliç University
Awarding Body Urlhttp://www.halic.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments

A student is required to complete 120 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades

Description

Uses theoretical field knowledge in practice. Works in teams, including interdisciplinary. Manages a process to meet requirements. Defines and solves problems in professional practice. Has awareness of professional ethics and responsibilityRecognizes the neccesity of lifelong learning and applies to real life. Has knowledge about sectoral problems.

Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements

(1) High School Diploma (2) Placement through a nation-wide Student Selection and Placement Examinations (3) For foreign students, placement by direct applications of candidates to the university and assessment by the university within the frameworks of the publicly available national and institutional regulations stated on the university's website.

Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)

By starting to work as a qualified employee in an enterprise, they have the opportunity to rise.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030004651


Qualification Title
Associate Diploma in Cookery

Awarding Body
Halic University

Awarding Body Contact
Haliç University

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments

A student is required to complete 120 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades


Description

Uses theoretical field knowledge in practice. Works in teams, including interdisciplinary. Manages a process to meet requirements. Defines and solves problems in professional practice. Has awareness of professional ethics and responsibilityRecognizes the neccesity of lifelong learning and applies to real life. Has knowledge about sectoral problems.


Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements

(1) High School Diploma (2) Placement through a nation-wide Student Selection and Placement Examinations (3) For foreign students, placement by direct applications of candidates to the university and assessment by the university within the frameworks of the publicly available national and institutional regulations stated on the university's website.


Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)

By starting to work as a qualified employee in an enterprise, they have the opportunity to rise.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address