Yeterlilik Kodu | TR0030004651 | |
Yeterlilik Adı | Aşçılık Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Haliç Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Haliç Üniversitesi, 5. Levent Mahallesi, 15 Temmuz Şehitler Caddesi, No: 14/12 34060 Eyüpsultan/İSTANBUL | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.halic.edu.tr/ | |
Yönelim | Genel | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | (1) Lise diploması (2) Ulusal Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavları yoluyla yerleştirilmiş olmak (3) Yabancı öğrenciler için, üniversiteye doğrudan başvurmuş ve yerleştirilmiş olmak; üniversitenin internet sitesinde belirtilmiş olan kamuya açık ulusal ve kurumsal yönetmelikler çerçevesinde Üniversite tarafından değerlendirilmiş olmak | |
Başarma Şartları | Öğrencinin 120 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (CGPA)’nın -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Bir işletmede kalifiye elaman olarak çalışmaya başlayarak yükselme imkanları ellerinde olacak. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030004651
- Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisiDisiplinlerarası da dâhil takımlarda çalışma becerisi.
- Gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi.
- Mesleki uygulamada problemleri tanımlama ve çözme becerisi.
- Mesleki etik ve sorumluluk bilinciYaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi.
- Sektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olabilme becerisi.
(1) Lise diploması (2) Ulusal Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavları yoluyla yerleştirilmiş olmak (3) Yabancı öğrenciler için, üniversiteye doğrudan başvurmuş ve yerleştirilmiş olmak; üniversitenin internet sitesinde belirtilmiş olan kamuya açık ulusal ve kurumsal yönetmelikler çerçevesinde Üniversite tarafından değerlendirilmiş olmak
Bir işletmede kalifiye elaman olarak çalışmaya başlayarak yükselme imkanları ellerinde olacak.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030004651 | |
Qualification Title | Associate Diploma in Cookery | |
Awarding Body | Halic University | |
Awarding Body Contact | Haliç University | |
Awarding Body Url | http://www.halic.edu.tr/ | |
Orientation | General | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | A student is required to complete 120 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades | |
Description | Uses theoretical field knowledge in practice. Works in teams, including interdisciplinary. Manages a process to meet requirements. Defines and solves problems in professional practice. Has awareness of professional ethics and responsibilityRecognizes the neccesity of lifelong learning and applies to real life. Has knowledge about sectoral problems. | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | (1) High School Diploma (2) Placement through a nation-wide Student Selection and Placement Examinations (3) For foreign students, placement by direct applications of candidates to the university and assessment by the university within the frameworks of the publicly available national and institutional regulations stated on the university's website. | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | By starting to work as a qualified employee in an enterprise, they have the opportunity to rise. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030004651
A student is required to complete 120 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades
Uses theoretical field knowledge in practice. Works in teams, including interdisciplinary. Manages a process to meet requirements. Defines and solves problems in professional practice. Has awareness of professional ethics and responsibilityRecognizes the neccesity of lifelong learning and applies to real life. Has knowledge about sectoral problems.
(1) High School Diploma (2) Placement through a nation-wide Student Selection and Placement Examinations (3) For foreign students, placement by direct applications of candidates to the university and assessment by the university within the frameworks of the publicly available national and institutional regulations stated on the university's website.
By starting to work as a qualified employee in an enterprise, they have the opportunity to rise.
Qualification is continuous