Yeterlilik Kodu | TR0030009714 | |
Yeterlilik Adı | Besin, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Diploması | |
Sorumlu Kurum | Afyon Kocatepe Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Erenler Mahallesi, Gazlıgöl Yolu Rektörlük E Blok, 03200 Afyonkarahisar Merkez/Afyonkarahisar | |
Sorumlu Kurum URL | http://aku.edu.tr/ | |
Yönelim | - | |
AYÇ Seviyesi | 8 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 8 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | - | |
Kredi Değeri | - | |
Programın Normal Süresi | - | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Türk ve yabancı öğrenciler için Veteriner Hekim olması ve genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir. | |
Başarma Şartları | Yüksek lisans derecesi olan öğrenciler için toplam 90 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, bir seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi, uzmanlık alan dersi koşuluyla tez çalışmasını başarmış olması, aldığı tüm derslerden en az YT, CB ya da bunun üzerinde harf notu alması gerekmektedir. Bu programda öğrencinin genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2.50 olması gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Programı başarıyla tamamlayan öğrenci; ALES ve ÜDS sınavlarında gerekli puanları aldığı takdirde üniversitelerde akademik kadrolara veya uzman kadrolarına atanabilir. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
Yeterlilik Kodu
TR0030009714
Yeterlilik Adı
Besin, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Diploması
Sorumlu Kurum
Afyon Kocatepe Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Erenler Mahallesi, Gazlıgöl Yolu Rektörlük E Blok, 03200 Afyonkarahisar Merkez/Afyonkarahisar
Sorumlu Kurum URL
Yönelim
-
Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-
AYÇ Seviyesi
8
TYÇ Seviyesi
8
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-
Kategori
-
Kredi Değeri
-
Programın Normal Süresi
-
Program Profili (Amaç)
-
Öğrenme Ortamları
-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
- Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir, derinleştirir.
- Veteriner Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi teşhis eder.
- Veteriner Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır.
- Veteriner Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlar ve yeni bilgiler oluşturur.
- Veteriner Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümler.
Anahtar Yetkinlikler
-
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-
Kalite Güvencesi
-
Giriş Şartı
Türk ve yabancı öğrenciler için Veteriner Hekim olması ve genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.
Başarma Şartları
Yüksek lisans derecesi olan öğrenciler için toplam 90 ECTS kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, bir seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi, uzmanlık alan dersi koşuluyla tez çalışmasını başarmış olması, aldığı tüm derslerden en az YT, CB ya da bunun üzerinde harf notu alması gerekmektedir. Bu programda öğrencinin genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2.50 olması gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)
Programı başarıyla tamamlayan öğrenci; ALES ve ÜDS sınavlarında gerekli puanları aldığı takdirde üniversitelerde akademik kadrolara veya uzman kadrolarına atanabilir.
Yasal Dayanağı
-
Geçerlilik Süresi (Varsa)
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Qualification Code | TR0030009714 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Afyon Kocatepe University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://aku.edu.tr/ | |
Orientation | - | |
EQF Level | 8 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 8 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | - | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
Qualification Code
TR0030009714
Qualification Title
Awarding Body
Afyon Kocatepe University
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
Orientation
-
National Occupation Classification
-
EQF Level
8
TQF Level
8
The Qualification hasn't been included in TQF.
National Occupation Classification
-
Category
-
Credit Value
-
Program Duration
-
Program Profile
-
Learning Environments
-
Description
-
Key Competencies
-
Further Info
-
Quality Assurance
-
Access Requirements
-
Conditions for Success
-
Progression Paths (Relationship Type)
-
Legal Basis
-
Validity Period (If Any)
Qualification is continuous
Url