Yeterlilik Kodu | TR0030009407 | |
Yeterlilik Adı | Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Diploması | |
Sorumlu Kurum | Fırat Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Fırat Üniversitesi, Üniversite Mahallesi, Fırat Ünv., 23119 Elâzığ Merkez/Elazığ | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.firat.edu.tr | |
Yönelim | - | |
AYÇ Seviyesi | 8 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 8 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | - | |
Kredi Değeri | - | |
Programın Normal Süresi | - | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Sınavlar en az bir ara sınav ile yıl sonu sınavlarında oluşmaktadır. Öğrencinin yarıyıl sonu sınavına girebilmesi için ; teorik derslerin en az %70ine, laboratuar ve uygulamaların ise en az %80ine katılmış olması gerekmektedir. Sınavlar; yazılı, sözlü, yazılı-uygulamalı, sözlü-uygulamalı ya da proje şeklinde yapılabilmektedir. Başarı notu; ara sınav puanının %40ına, yarıyıl veya yıl sonu sınav puanının %60ının eklenmesi ile hesaplanmaktadır. Bir dersten başarılı olabilmek için başarı notunun 100 tam puan üzerinden en az 75 (CC) olması gerekmektedir.Toplam 21 ulusal krediden az olmamak koşuluyla (Toplam 120 AKTS), seminer dersi ve tez çalışmasını tamamlayan öğrenci Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Programından mezun olur. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Doktora programına mezuniyet notu 2,7/3 ve üzeri olan veteriner fakültesi mezunları başvurabilir. | |
Başarma Şartları | Toplam 21 ulusal krediden az olmamak koşuluyla (Toplam 120 AKTS), seminer dersi ve tez çalışmasını tamamlayan öğrenci Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Programından mezun olur.Toplam 21 ulusal krediden az olmamak koşuluyla (Toplam 120 AKTS), seminer dersi ve tez çalışmasını tamamlayan öğrenci Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Programından mezun olur. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Besin Hijyeni ve Teknolojisi öğrencileri eğitimlerinin ardından öğretim üyesi olabilmektedirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030009407
- Bilimsel araştırmaların temel prensipleri hakkında bilgi sahibi olur.
- Gıda üretim tesisleri ve üretim teknolojileri için gerekli GMP ve SSOP bilgilerine sahip olma, denetim yapma, rapor yazma, Klasik ve modern Gıda muhafaza ve işleme teknolojilerinin prensiplerini bilir.
- Hayvansal Gıdaların fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, duyusal ileri düzey analizlerini yapabilir.
- Temel Gıda muayenesi aşamalarını öğrenir ve uygular.
- Gıda üretiminde Risk analizi yöntemlerini öğrenir ve kalitatif analizleri yapabilir.
- İleri düzey Deneysel dizayn, istatistiksel analiz ve bioinformasyon becerileri kazanır.
- Gıda kaynaklı biolojik tehlikelerin moleküler epidemiyolojik araştırmaları hakkında ileri düzey bilgi ve beceri sahibi olur.
- Ulusal ve uluslar arası gıda mevzuatı, kalite standartları ve ilgili süreç ve denetimler hakkında ileri düzey bilgi sahibi olur.
- Hayvansal gıda üretim teknolojileri hakkında klasik ve modern bilgilere sahip olur, bu alanlarda yenilikçi çalışmalar yapabilir.
Sınavlar en az bir ara sınav ile yıl sonu sınavlarında oluşmaktadır. Öğrencinin yarıyıl sonu sınavına girebilmesi için ; teorik derslerin en az %70ine, laboratuar ve uygulamaların ise en az %80ine katılmış olması gerekmektedir. Sınavlar; yazılı, sözlü, yazılı-uygulamalı, sözlü-uygulamalı ya da proje şeklinde yapılabilmektedir. Başarı notu; ara sınav puanının %40ına, yarıyıl veya yıl sonu sınav puanının %60ının eklenmesi ile hesaplanmaktadır. Bir dersten başarılı olabilmek için başarı notunun 100 tam puan üzerinden en az 75 (CC) olması gerekmektedir.Toplam 21 ulusal krediden az olmamak koşuluyla (Toplam 120 AKTS), seminer dersi ve tez çalışmasını tamamlayan öğrenci Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Programından mezun olur.
Doktora programına mezuniyet notu 2,7/3 ve üzeri olan veteriner fakültesi mezunları başvurabilir.
Besin Hijyeni ve Teknolojisi öğrencileri eğitimlerinin ardından öğretim üyesi olabilmektedirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030009407 | |
Qualification Title | Food Hygiene and Technology Doctoral Degree | |
Awarding Body | Firat University | |
Awarding Body Contact | Firat University, 23119 Elazig, Turkey | |
Awarding Body Url | http://www.firat.edu.tr | |
Orientation | - | |
EQF Level | 8 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 8 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | - | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description |
| |
Key Competencies | - | |
Further Info | Examinations are composed of one mid-term and one final exam. In order a student to take the final exam, s/he should attend at least 70% of theoretical courses and 80% of applied and laboratory studies. The examinations can be in written form, oral form, written-application form, oral-application form or project form. The course grade is calculated by adding 40% of mid-term grade to the 60% of the final exam. To be accepted as successful from the course, the second cycle degree students should get at least 75 out of 100. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | The appilicants are required to be graduate of FAculty of Veterinary Medicine with a GPO of higher than 2,7/3. | |
Conditions for Success | Students who succcesfully completed a course work not les than 21 national credit ( a total of 120 ECTS) and succesfully completed the seminar and thesis. | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030009407
- Learns about the principles of scientific research projects.
- Have information and skill to evaluate Food Production establishments and production technologies for related GMP and SSOP requirements, conductinh audits and writing reports.
- Know principles of classical and modern food preservation and precessing technologies.
- Can perform advanced physical, chemical, microbiological, and sensory analysis of foods of animal origin.
- Learn and practise primary stages of Food Inspection.
- Can perform risk analysis in Food production and can carry out qualitative testshave advanced level of skills in experimental design, data analysis, and bioinformation systems.
- Have advanced level of information and skill in molecular epidemiological studies of foodborne biological hazards.
- Have advanced level of information on national and international food legistlation, quality stamdardts and related audits processes.
- Have callasic and modern information about the processing technologies of foods of animal origin and can perform innovative studies in these areas.
Examinations are composed of one mid-term and one final exam. In order a student to take the final exam, s/he should attend at least 70% of theoretical courses and 80% of applied and laboratory studies. The examinations can be in written form, oral form, written-application form, oral-application form or project form. The course grade is calculated by adding 40% of mid-term grade to the 60% of the final exam. To be accepted as successful from the course, the second cycle degree students should get at least 75 out of 100.
The appilicants are required to be graduate of FAculty of Veterinary Medicine with a GPO of higher than 2,7/3.
Qualification is continuous