Yeterlilik Kodu

TR0030016318

Yeterlilik Adı
Beslenme ve Diyetetik Doktora Diploması
Sorumlu KurumBaşkent Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiBağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara
Sorumlu Kurum URLhttps://www.baskent.edu.tr
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi8
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 8
Sınıflandırma (Tematik Alan)Tıp
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08

KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4
Program Profili (Amaç)

Bölümümüzde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri 4 Profesör, 1 Doçent, 2 Yardımcı Doçent tarafından sağlanmaktadır. 

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Beslenme ve Diyetetik alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir.
  • Öğrenme hedeflerini belirler ve uygular.
  • Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili sahip olduğu bilgi birikimini kullanarak bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür ve bu alanda çalışan diğer meslek grupları ile işbirliği içinde ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
  • Mezuniyet süresince/sonrasında kurum içi, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılır.
  • Birey olarak görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasa, yönetmelik, mevzuata ve mesleki etik kurallarını öğrenir ve uygular.
  • Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranır ve bu süreçlere katılır.
  • Mesleki İngilizceyi iyi bilir ve alanındaki kaynakları takip eder.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıÖğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, F1 ,F2 ya da Z notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,70 veya 100 üzerinden 69,66 olması gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlar, hastane, çeşitli kamu kuruluşları, yiyecek içecek işletmeleri, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, kreşler ve gıda sanayinde çalışabilmekte ve/veya üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümlerinde akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030016318


Yeterlilik Adı
Beslenme ve Diyetetik Doktora Diploması

Sorumlu Kurum
Başkent Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Bağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


AYÇ Seviyesi
8

TYÇ Seviyesi
8
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4

Program Profili (Amaç)

Bölümümüzde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri 4 Profesör, 1 Doçent, 2 Yardımcı Doçent tarafından sağlanmaktadır. 


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Beslenme ve Diyetetik alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir.
  • Öğrenme hedeflerini belirler ve uygular.
  • Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili sahip olduğu bilgi birikimini kullanarak bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür ve bu alanda çalışan diğer meslek grupları ile işbirliği içinde ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
  • Mezuniyet süresince/sonrasında kurum içi, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılır.
  • Birey olarak görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasa, yönetmelik, mevzuata ve mesleki etik kurallarını öğrenir ve uygular.
  • Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranır ve bu süreçlere katılır.
  • Mesleki İngilizceyi iyi bilir ve alanındaki kaynakları takip eder.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, F1 ,F2 ya da Z notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,70 veya 100 üzerinden 69,66 olması gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlar, hastane, çeşitli kamu kuruluşları, yiyecek içecek işletmeleri, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, kreşler ve gıda sanayinde çalışabilmekte ve/veya üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümlerinde akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030016318

Qualification Title
Ph.D. in Nutrition and Dietetics
Awarding BodyBaşkent University
Awarding Body ContactBağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara
Awarding Body Urlhttps://www.baskent.edu.tr/en/
OrientationAcademic
EQF Level8
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 8
Thematic AreasMedicine
National Occupation Classification

ISCO:08

CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements

The students who have a bachelor and a master degree in Nutrition and Dietetics, (the students who have a bachelor and a master degree from a foreign country need to have an accreditation document given by Turkish Higher Education Board(YÖK) will be accepted to the doctorate program in Nutrition and Dietetics. The admission process, duration of the study and completing the program will be appropriately performed according to the Başkent University Graduate Studies and Examination Regulations/Instructions. The following requirements are applied to applicants wishing to enroll in a doctor's program: a) Applicants should hold a master's diploma accepted by the Institute Board

b) Applicants must hold the minimum ALES score determined by the Institute Board not being less than 60 in the score type required for the program applied. Exam scores from international exams recognized by the Turkish Higher Education Board (YÖK) such as GRE or GMAT are also accepted on the condition that the scores received are not less than the minimum standard score determined by the Higher Education Board. The Senate, however, may raise the accepted minimum standard score if they wish to do so.

c) The candidates, who have a score of 60 out of 100 in the YDS exam or have a minimum score determined by the Institute, in the universally valid language exams such as ÜDS, KPDS, TOEFL (CBT/IBT),or other similar exams will be exempt from the proficiency exam of that language.

Conditions for SuccessA student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 240 ECTS credit requirement and have a minimum GPA of 2.70/4.00 or 69.66/100 and no F1, F2 or Z grades.
Progression Paths (Relationship Type)

The students graduated from this programme can be able to occupy in health centers (hospitals, mother-children care units, dialysis centers, policlinics, etc), private and public institutions, food and beverage services, hotels, nursing-home, preschools and food companies. Also they can be academic staff in universities' nutrition and dietetics departments.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030016318


Qualification Title
Ph.D. in Nutrition and Dietetics

Awarding Body
Başkent University

Awarding Body Contact
Bağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification

ISCO:08


EQF Level
8

TQF Level
8
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO:08


Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements

The students who have a bachelor and a master degree in Nutrition and Dietetics, (the students who have a bachelor and a master degree from a foreign country need to have an accreditation document given by Turkish Higher Education Board(YÖK) will be accepted to the doctorate program in Nutrition and Dietetics. The admission process, duration of the study and completing the program will be appropriately performed according to the Başkent University Graduate Studies and Examination Regulations/Instructions. The following requirements are applied to applicants wishing to enroll in a doctor's program: a) Applicants should hold a master's diploma accepted by the Institute Board

b) Applicants must hold the minimum ALES score determined by the Institute Board not being less than 60 in the score type required for the program applied. Exam scores from international exams recognized by the Turkish Higher Education Board (YÖK) such as GRE or GMAT are also accepted on the condition that the scores received are not less than the minimum standard score determined by the Higher Education Board. The Senate, however, may raise the accepted minimum standard score if they wish to do so.

c) The candidates, who have a score of 60 out of 100 in the YDS exam or have a minimum score determined by the Institute, in the universally valid language exams such as ÜDS, KPDS, TOEFL (CBT/IBT),or other similar exams will be exempt from the proficiency exam of that language.


Conditions for Success
A student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 240 ECTS credit requirement and have a minimum GPA of 2.70/4.00 or 69.66/100 and no F1, F2 or Z grades.

Progression Paths (Relationship Type)

The students graduated from this programme can be able to occupy in health centers (hospitals, mother-children care units, dialysis centers, policlinics, etc), private and public institutions, food and beverage services, hotels, nursing-home, preschools and food companies. Also they can be academic staff in universities' nutrition and dietetics departments.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address