Yeterlilik Kodu

TR0030016172

Yeterlilik Adı
Beslenme Ve Diyetetik Tezli Yüksek lisans Diploması
Sorumlu KurumBaşkent Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiBağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara
Sorumlu Kurum URLhttps://www.baskent.edu.tr
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Tıp
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

-

KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)

Bölümümüzde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri 4 Profesör, 1 Doçent, 2 Yardımcı Doçent tarafından sağlanmaktadır. Programın yıllık kontenjanı Enstitü yönetim kurulu tarafından belirlenir. Öğretim Dili Türkçe'dir. Program, beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili zorunlu dersler ile seçimlik dersler içermektedir. 1. ve 2. yarıyılda alan ile ilgili zorunlu ve seçmeli dersler; 3. ve 4. yarıyılda alanla ilgili tez çalışması yürütülmektedir.

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Beslenme ve Diyetetik alanındaki temel bilgiye sahiptir.
  • Mezuniyet süresince/sonrasında kurum içi, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılı r.
  • Beslenme ve Diyetetik alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir.
  • Birey olarak görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasa, yönetmelik, mevzuata ve mesleki etik kurallarını öğrenir ve uygular.
  • Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranır ve bu süreçlere katılır.
  • Öğrenme hedeflerini belirler ve uygular.
  • Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili sahip olduğu bilgi birikimini kullanarak bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür ve bu alanda çalışan diğer meslek grupları ile işbirliği içinde ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
  • Alanındaki duygu düşünce ve projelerini etkili bir şekilde aktarabilir.
  • Mesleki İngilizceyi iyi bilir ve alanındaki kaynakları takip eder.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıÖğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, F1, F2 ya da Z notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 veya 100 üzerinden 65 olması gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlar, hastane, çeşitli kamu kuruluşları, yiyecek içecek işletmeleri, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, kreşler ve gıda sanayinde çalışabilmekte ve/veya üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümlerinde akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030016172


Yeterlilik Adı
Beslenme Ve Diyetetik Tezli Yüksek lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Başkent Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Bağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

-


AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

-


Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)

Bölümümüzde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri 4 Profesör, 1 Doçent, 2 Yardımcı Doçent tarafından sağlanmaktadır. Programın yıllık kontenjanı Enstitü yönetim kurulu tarafından belirlenir. Öğretim Dili Türkçe'dir. Program, beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili zorunlu dersler ile seçimlik dersler içermektedir. 1. ve 2. yarıyılda alan ile ilgili zorunlu ve seçmeli dersler; 3. ve 4. yarıyılda alanla ilgili tez çalışması yürütülmektedir.


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Beslenme ve Diyetetik alanındaki temel bilgiye sahiptir.
  • Mezuniyet süresince/sonrasında kurum içi, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılı r.
  • Beslenme ve Diyetetik alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir.
  • Birey olarak görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasa, yönetmelik, mevzuata ve mesleki etik kurallarını öğrenir ve uygular.
  • Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranır ve bu süreçlere katılır.
  • Öğrenme hedeflerini belirler ve uygular.
  • Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili sahip olduğu bilgi birikimini kullanarak bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür ve bu alanda çalışan diğer meslek grupları ile işbirliği içinde ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
  • Alanındaki duygu düşünce ve projelerini etkili bir şekilde aktarabilir.
  • Mesleki İngilizceyi iyi bilir ve alanındaki kaynakları takip eder.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, F1, F2 ya da Z notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 veya 100 üzerinden 65 olması gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlar, hastane, çeşitli kamu kuruluşları, yiyecek içecek işletmeleri, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, kreşler ve gıda sanayinde çalışabilmekte ve/veya üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümlerinde akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030016172

Qualification Title
MASTER IN NUTRITION AND DIETETICS Master's Degree
Awarding BodyBaşkent University
Awarding Body ContactBağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara
Awarding Body Urlhttps://www.baskent.edu.tr/en/
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasMedicine
National Occupation Classification

-

CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements

The following requirements are applied to applicants wishing to enroll in a master's program: a) Applicants should hold a bachelor's diploma accepted by the Institute Board b) Applicants must hold the minimum ALES score determined by the Institute Board not being less than 55 in the score type required for the program applied. Exam scores from international exams recognized by the Higher Education Board such as GRE or GMAT are also accepted on the condition that the scores received are not less than the minimum standard score determined by the Higher Education Board. The Senate, however, may raise the accepted minimum standard score if they wish to do so. c) Applicants are required to take a language proficiency exam administered by the University on the date announced. The results of the exam are sent to relevant Institutes. The acceptable score on the exam is determined and announced by the Administrative Board of the Institute. d) Applicants holding an acceptable score from another language exam such as TOEFL, KPDS, YDS, ÜDS are exempt from the language proficiency exam administered by the University. e) Applicants applying for a graduate program in languages must take a proficiency exam in a language other than that of their field of study

Conditions for SuccessA student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 120 ECTS credit requirement and have a minimum GPA of 2.50/4.00 or 65/100 and no F1, F2 or Z grades.
Progression Paths (Relationship Type)

The students graduated from this programme can be able to occupy in health centers (hospitals, mother-children care units, dialysis centers, policlinics, etc), private and public institutions, food and beverage services, hotels, nursing-home, preschools and food companies. Also they can be academic staff in universities' nutrition and dietetic departments

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030016172


Qualification Title
MASTER IN NUTRITION AND DIETETICS Master's Degree

Awarding Body
Başkent University

Awarding Body Contact
Bağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification

-


EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

-


Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements

The following requirements are applied to applicants wishing to enroll in a master's program: a) Applicants should hold a bachelor's diploma accepted by the Institute Board b) Applicants must hold the minimum ALES score determined by the Institute Board not being less than 55 in the score type required for the program applied. Exam scores from international exams recognized by the Higher Education Board such as GRE or GMAT are also accepted on the condition that the scores received are not less than the minimum standard score determined by the Higher Education Board. The Senate, however, may raise the accepted minimum standard score if they wish to do so. c) Applicants are required to take a language proficiency exam administered by the University on the date announced. The results of the exam are sent to relevant Institutes. The acceptable score on the exam is determined and announced by the Administrative Board of the Institute. d) Applicants holding an acceptable score from another language exam such as TOEFL, KPDS, YDS, ÜDS are exempt from the language proficiency exam administered by the University. e) Applicants applying for a graduate program in languages must take a proficiency exam in a language other than that of their field of study


Conditions for Success
A student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 120 ECTS credit requirement and have a minimum GPA of 2.50/4.00 or 65/100 and no F1, F2 or Z grades.

Progression Paths (Relationship Type)

The students graduated from this programme can be able to occupy in health centers (hospitals, mother-children care units, dialysis centers, policlinics, etc), private and public institutions, food and beverage services, hotels, nursing-home, preschools and food companies. Also they can be academic staff in universities' nutrition and dietetic departments


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address