Yeterlilik Kodu | TR0030016172 | |
Yeterlilik Adı | Beslenme Ve Diyetetik Tezli Yüksek lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Başkent Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Bağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.baskent.edu.tr | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Tıp | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) |
- | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | Bölümümüzde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri 4 Profesör, 1 Doçent, 2 Yardımcı Doçent tarafından sağlanmaktadır. Programın yıllık kontenjanı Enstitü yönetim kurulu tarafından belirlenir. Öğretim Dili Türkçe'dir. Program, beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili zorunlu dersler ile seçimlik dersler içermektedir. 1. ve 2. yarıyılda alan ile ilgili zorunlu ve seçmeli dersler; 3. ve 4. yarıyılda alanla ilgili tez çalışması yürütülmektedir. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, F1, F2 ya da Z notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 veya 100 üzerinden 65 olması gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Mezunlar, hastane, çeşitli kamu kuruluşları, yiyecek içecek işletmeleri, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, kreşler ve gıda sanayinde çalışabilmekte ve/veya üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümlerinde akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030016172
-
-
Bölümümüzde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri 4 Profesör, 1 Doçent, 2 Yardımcı Doçent tarafından sağlanmaktadır. Programın yıllık kontenjanı Enstitü yönetim kurulu tarafından belirlenir. Öğretim Dili Türkçe'dir. Program, beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili zorunlu dersler ile seçimlik dersler içermektedir. 1. ve 2. yarıyılda alan ile ilgili zorunlu ve seçmeli dersler; 3. ve 4. yarıyılda alanla ilgili tez çalışması yürütülmektedir.
- Beslenme ve Diyetetik alanındaki temel bilgiye sahiptir.
- Mezuniyet süresince/sonrasında kurum içi, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılı r.
- Beslenme ve Diyetetik alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir.
- Birey olarak görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasa, yönetmelik, mevzuata ve mesleki etik kurallarını öğrenir ve uygular.
- Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranır ve bu süreçlere katılır.
- Öğrenme hedeflerini belirler ve uygular.
- Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili sahip olduğu bilgi birikimini kullanarak bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür ve bu alanda çalışan diğer meslek grupları ile işbirliği içinde ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
- Alanındaki duygu düşünce ve projelerini etkili bir şekilde aktarabilir.
- Mesleki İngilizceyi iyi bilir ve alanındaki kaynakları takip eder.
Mezunlar, hastane, çeşitli kamu kuruluşları, yiyecek içecek işletmeleri, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, kreşler ve gıda sanayinde çalışabilmekte ve/veya üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümlerinde akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030016172 | |
Qualification Title | MASTER IN NUTRITION AND DIETETICS Master's Degree | |
Awarding Body | Başkent University | |
Awarding Body Contact | Bağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara | |
Awarding Body Url | https://www.baskent.edu.tr/en/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 7 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 7 | |
Thematic Areas | Medicine | |
National Occupation Classification |
- | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | The following requirements are applied to applicants wishing to enroll in a master's program: a) Applicants should hold a bachelor's diploma accepted by the Institute Board b) Applicants must hold the minimum ALES score determined by the Institute Board not being less than 55 in the score type required for the program applied. Exam scores from international exams recognized by the Higher Education Board such as GRE or GMAT are also accepted on the condition that the scores received are not less than the minimum standard score determined by the Higher Education Board. The Senate, however, may raise the accepted minimum standard score if they wish to do so. c) Applicants are required to take a language proficiency exam administered by the University on the date announced. The results of the exam are sent to relevant Institutes. The acceptable score on the exam is determined and announced by the Administrative Board of the Institute. d) Applicants holding an acceptable score from another language exam such as TOEFL, KPDS, YDS, ÜDS are exempt from the language proficiency exam administered by the University. e) Applicants applying for a graduate program in languages must take a proficiency exam in a language other than that of their field of study | |
Conditions for Success | A student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 120 ECTS credit requirement and have a minimum GPA of 2.50/4.00 or 65/100 and no F1, F2 or Z grades. | |
Progression Paths (Relationship Type) | The students graduated from this programme can be able to occupy in health centers (hospitals, mother-children care units, dialysis centers, policlinics, etc), private and public institutions, food and beverage services, hotels, nursing-home, preschools and food companies. Also they can be academic staff in universities' nutrition and dietetic departments | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030016172
-
-
The following requirements are applied to applicants wishing to enroll in a master's program: a) Applicants should hold a bachelor's diploma accepted by the Institute Board b) Applicants must hold the minimum ALES score determined by the Institute Board not being less than 55 in the score type required for the program applied. Exam scores from international exams recognized by the Higher Education Board such as GRE or GMAT are also accepted on the condition that the scores received are not less than the minimum standard score determined by the Higher Education Board. The Senate, however, may raise the accepted minimum standard score if they wish to do so. c) Applicants are required to take a language proficiency exam administered by the University on the date announced. The results of the exam are sent to relevant Institutes. The acceptable score on the exam is determined and announced by the Administrative Board of the Institute. d) Applicants holding an acceptable score from another language exam such as TOEFL, KPDS, YDS, ÜDS are exempt from the language proficiency exam administered by the University. e) Applicants applying for a graduate program in languages must take a proficiency exam in a language other than that of their field of study
The students graduated from this programme can be able to occupy in health centers (hospitals, mother-children care units, dialysis centers, policlinics, etc), private and public institutions, food and beverage services, hotels, nursing-home, preschools and food companies. Also they can be academic staff in universities' nutrition and dietetic departments
Qualification is continuous