Yeterlilik Kodu

TR0030218984

Yeterlilik Adı
Bilgisayar Mühendisliği Lisans Diploması
Sorumlu KurumMuş Alparslan Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiMuş Alparslan Üniversitesi Külliyesi, Diyarbakır Yolu 7. km, 49250 Merkez/Muş
Sorumlu Kurum URLhttp://www.alparslan.edu.tr
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bilgisayar kullanımı
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4
Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı, sekiz yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.

Öğrenme Ortamları

Öğrenme örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleşir. Ayrıca; uygulamalı eğitimler yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak yapılmaktadır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Matematik, fen bilimleri ve kendi dalları ile ilgili mühendislik konularında yeterli altyapıya sahiptir.
  • Mühendislik problemlerini saptar, tanımlar, formüle eder ve çözer, bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçer ve uygular.
  • Bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz eder ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlar; bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygular.
  • Deney tasarlar, deney yapar, veri toplar sonuçları analiz eder ve yorumlar.
  • Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin olarak çalışır.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincindedir; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
  • Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınavlar, ölçme ve değerlendirme Muş Alparslan Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği esas alınarak yürütülür. Sunulan dersin içeriğine göre ve ilgili öğretim elemanı tarafından bilgi formunda belirtilmek koşulu ile ara sınav, final, kısa sınav, sunum, ödev, proje, portfolyo, uygulama gibi değişik ölçme araçları bu sürece dâhil edilebilir. Bu araçların başarıya etkisi %30 ile %70 arasında değişebilir. Bir öğrencinin final sınavına girebilmesi için teorik derslerde %70, pratik derslerde ise %80 devam zorunluluğunu yerine getirmiş olması önkoşulu aranmaktadır. Başarı notu, yarıyıl içi çalışmaları ve final notu esas alınarak saptanır. Devam zorunluluğunu bir kez yerine getiren öğrencinin o dersten kalması durumunda tekrar devam zorunluluğu aranmaz. Fakültenin ilgili kurulu tarafından kabul edilen geçerli bir mazereti olan öğrenciler için mazeret sınavı uygulanır. Programda mevcut olan (toplam 243 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı

Muş Alparslan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne kayıt yaptırmak için ÖSYM tarafından düzenlenen sınavları başarmış olmak gerekir. Yurt içi veya dışında eşdeğer bir programda öğrenim gören bir öğrenci, üniversite tarafından kontenjan açıldığı takdirde yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrenci kabulü, başvuruda bulunan öğrencilerin başarı durumlarının değerlendirilmesi sonucu gerçekleşir. Detaylı bilgi için lütfen Muş Alparslan Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ilgili maddelerine bakınız. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurt dışından gelen öğrenciler bölümde Türkçe dil bilgisi yeterliğine sahipse Türkçe derslere kayıt yaptırabilir.

Başarma ŞartlarıProgramda mevcut olan (toplam 243 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek Öğrencinin bu programda lisans derecesini alabilmesi için: (a) Toplam 243 AKTS iş yükünü sağlaması, (b) V. yarıyıldan sonra 20, VII. Yarıyıldan sonra 20 olmak üzere 40 iş günü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü staj esaslarına göre staj yapması, (c) Programdaki tüm dersleri başarmış olması, (d) Genel not ortalamasının en az 2,00 olması, (e) VII. yarıyıl veya sonrasında öğrencinin verilen bir konu üzerinde Bitirme Çalışması’nı başarı ile tamamlaması gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunları, Bilgisayar Mühendisliği temel alanı yanında; Bilgi sistemleri, bilişim teknolojileri, bilgisayar bilimleri alanlarında;

(a) Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili eğitim ve öğretim kuruluşlarında akademik eleman olarak,

(b) Planlama ve Analiz: iş analisti, sistem analisti (c) Tasarım: yazılım tasarım uzmanı, yazılım modelleme uzmanı

(d) Geliştirme: yazılım mimarı, proje yöneticisi (e)Test-Kalite Güvence: yazılım kalite uzmanı- test mühendisi, test yöneticisi

(f) Veri ve Veritabanı yönetimi: veri yöneticisi, veri analisti, veri modelleme uzmanı, veri madencisi, veritabanı yöneticisi, veritabanı mimarı

(g) Bilişim Güvenliği: bilişim güvenliği uzmanı, ağ ve internet güvenlik uzmanı güvenlik danışmanı (h) Ağ yönetimi: ağ analisti, ağ yöneticisi, ağ mühendisi, ağ destek uzmanı

(ı) Web-İnternet: içerik yöneticisi, web tasarımcısı, web geliştiricisi

(i) Çoklu Ortam: 2D/3D grafik uzmanı, multimedya tasarımcısı, eğitim tasarımcısı

(j) Bilgisayar Mühendisliği ve Bir çok disiplinler arası ArGe projelerinde araştırmacı

(k) Bilgisayar Mühendisliği konularında serbest olarak da çalışabilirler.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030218984


Yeterlilik Adı
Bilgisayar Mühendisliği Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Muş Alparslan Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Muş Alparslan Üniversitesi Külliyesi, Diyarbakır Yolu 7. km, 49250 Merkez/Muş

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4

Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı, sekiz yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.


Öğrenme Ortamları

Öğrenme örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleşir. Ayrıca; uygulamalı eğitimler yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak yapılmaktadır.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Matematik, fen bilimleri ve kendi dalları ile ilgili mühendislik konularında yeterli altyapıya sahiptir.
  • Mühendislik problemlerini saptar, tanımlar, formüle eder ve çözer, bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçer ve uygular.
  • Bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz eder ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlar; bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygular.
  • Deney tasarlar, deney yapar, veri toplar sonuçları analiz eder ve yorumlar.
  • Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin olarak çalışır.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincindedir; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
  • Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınavlar, ölçme ve değerlendirme Muş Alparslan Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği esas alınarak yürütülür. Sunulan dersin içeriğine göre ve ilgili öğretim elemanı tarafından bilgi formunda belirtilmek koşulu ile ara sınav, final, kısa sınav, sunum, ödev, proje, portfolyo, uygulama gibi değişik ölçme araçları bu sürece dâhil edilebilir. Bu araçların başarıya etkisi %30 ile %70 arasında değişebilir. Bir öğrencinin final sınavına girebilmesi için teorik derslerde %70, pratik derslerde ise %80 devam zorunluluğunu yerine getirmiş olması önkoşulu aranmaktadır. Başarı notu, yarıyıl içi çalışmaları ve final notu esas alınarak saptanır. Devam zorunluluğunu bir kez yerine getiren öğrencinin o dersten kalması durumunda tekrar devam zorunluluğu aranmaz. Fakültenin ilgili kurulu tarafından kabul edilen geçerli bir mazereti olan öğrenciler için mazeret sınavı uygulanır. Programda mevcut olan (toplam 243 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek


Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı

Muş Alparslan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne kayıt yaptırmak için ÖSYM tarafından düzenlenen sınavları başarmış olmak gerekir. Yurt içi veya dışında eşdeğer bir programda öğrenim gören bir öğrenci, üniversite tarafından kontenjan açıldığı takdirde yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrenci kabulü, başvuruda bulunan öğrencilerin başarı durumlarının değerlendirilmesi sonucu gerçekleşir. Detaylı bilgi için lütfen Muş Alparslan Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ilgili maddelerine bakınız. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurt dışından gelen öğrenciler bölümde Türkçe dil bilgisi yeterliğine sahipse Türkçe derslere kayıt yaptırabilir.


Başarma Şartları
Programda mevcut olan (toplam 243 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek Öğrencinin bu programda lisans derecesini alabilmesi için: (a) Toplam 243 AKTS iş yükünü sağlaması, (b) V. yarıyıldan sonra 20, VII. Yarıyıldan sonra 20 olmak üzere 40 iş günü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü staj esaslarına göre staj yapması, (c) Programdaki tüm dersleri başarmış olması, (d) Genel not ortalamasının en az 2,00 olması, (e) VII. yarıyıl veya sonrasında öğrencinin verilen bir konu üzerinde Bitirme Çalışması’nı başarı ile tamamlaması gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunları, Bilgisayar Mühendisliği temel alanı yanında; Bilgi sistemleri, bilişim teknolojileri, bilgisayar bilimleri alanlarında;

(a) Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili eğitim ve öğretim kuruluşlarında akademik eleman olarak,

(b) Planlama ve Analiz: iş analisti, sistem analisti (c) Tasarım: yazılım tasarım uzmanı, yazılım modelleme uzmanı

(d) Geliştirme: yazılım mimarı, proje yöneticisi (e)Test-Kalite Güvence: yazılım kalite uzmanı- test mühendisi, test yöneticisi

(f) Veri ve Veritabanı yönetimi: veri yöneticisi, veri analisti, veri modelleme uzmanı, veri madencisi, veritabanı yöneticisi, veritabanı mimarı

(g) Bilişim Güvenliği: bilişim güvenliği uzmanı, ağ ve internet güvenlik uzmanı güvenlik danışmanı (h) Ağ yönetimi: ağ analisti, ağ yöneticisi, ağ mühendisi, ağ destek uzmanı

(ı) Web-İnternet: içerik yöneticisi, web tasarımcısı, web geliştiricisi

(i) Çoklu Ortam: 2D/3D grafik uzmanı, multimedya tasarımcısı, eğitim tasarımcısı

(j) Bilgisayar Mühendisliği ve Bir çok disiplinler arası ArGe projelerinde araştırmacı

(k) Bilgisayar Mühendisliği konularında serbest olarak da çalışabilirler.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030218984

Qualification Title
Bilgisayar Mühendisliği Bachelor
Awarding BodyMUŞ ALPARSLAN UNIVERSITY
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.alparslan.edu.tr
OrientationAcademic
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasComputer use
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4
Program Profile-
Learning Environments-
Description

Possesses sufficient background in mathematics, natural sciences and their own field of study. Identifies, defines, formulates and solves engineering problems; selects and applies analytical methods and modeling techniques appropriate for this purpose. Analyzes a system, a system component or a process; makes a design in consideration of realistic constraints to meet the requirements expected; and applies modern design methods. Designs and conducts experiments; collects data; analyzes and interprets the results. Works effectively as an individual and in multi-disciplinary teams. Is aware of the need for lifelong learning; keeps up with the developments in science and technology and renews him/herself continuously. Uses computer software and communication and information technologies required in the field at the advanced level, as defined by the European Computer Driving Licence.

Key Competencies-
Further Info

Examination, assessment and grading procedure is mainly based on Mus Alparslan University Education and Training Regulations for Associate and Undergraduate Degrees Depending on the nature of the course various instruments such as midterms, final exams, short exams, presentations, assignments, projects, portfolios and applications may be involved in the assessment process of a semester on condition that students are informed about their weights upon registry. Contribution of these activities to final grading range between 30% -70% and So as to be eligible to take the final exam, a student has to fulfill the attendance requirement of 70% for theoretical and 80 % for practical courses. Once this requirement is fulfilled, attendance is not required again in case of a failure and retaking that course. Final grading of a course is determined on the basis of semester studies and final exam. Those with certified and officially approved excuses are also given a makeup exam. Please see the course structure page and click on the courses for more info on each course. Students having successfully completed all the courses (for a total of 243 ECTS) at least 2.0 out of a 4.00 weighted GPA are awarded by Bachelors Degree

Quality Assurance-
Access Requirements

Turkish students are accepted to the program with an examination determined in accordance with the regulations of the Council of Higher Education. Exchange students are accepted in accordance with the bilateral agreement between the program and partner program. There is not any spesific condition of the program. The administrative works of acceptance of students are conducted by MSU International Relations Unit.

Conditions for SuccessStudents having successfully completed all the courses (for a total of 243 ECTS) at least 2.0 out of a 4.00 weighted GPA are awarded by Bachelors Degree So as to be granted a degree, students are required to a) accomplish a workload of 243 ECTS b) do internship of total 40 days - 20 days after 4th semester and 20 days after 6th semester c) accomplish all courses in the curriculum d) have a GPA of 2,00 e) submit a graduation thesis during or after his/her 7th semester
Progression Paths (Relationship Type)

In addtion to the employement opportunities in Computer Engineering, the graduates of the program can be employed in Informatics, Information Technologies, Computer Sciences as academics, as planning analysists, system analysists, experts of software development, specialists of software modelling, project supervisors, software architecture, testing engineers, test supervisors, data and database managers, data analysists, data architectures, internet security specialists and consultants, network analysists, network supervisors, network engineers, network support specialist, web content supervisors, web designers, web developers, 2D/3D graphic specialists, multimedia designers, education designers, researchers in R&D projects in Computer Engineering or in multidisciplinary fields or they can also work independently in Computer Engineering.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030218984


Qualification Title
Bilgisayar Mühendisliği Bachelor

Awarding Body
MUŞ ALPARSLAN UNIVERSITY

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

Possesses sufficient background in mathematics, natural sciences and their own field of study. Identifies, defines, formulates and solves engineering problems; selects and applies analytical methods and modeling techniques appropriate for this purpose. Analyzes a system, a system component or a process; makes a design in consideration of realistic constraints to meet the requirements expected; and applies modern design methods. Designs and conducts experiments; collects data; analyzes and interprets the results. Works effectively as an individual and in multi-disciplinary teams. Is aware of the need for lifelong learning; keeps up with the developments in science and technology and renews him/herself continuously. Uses computer software and communication and information technologies required in the field at the advanced level, as defined by the European Computer Driving Licence.


Key Competencies
-

Further Info

Examination, assessment and grading procedure is mainly based on Mus Alparslan University Education and Training Regulations for Associate and Undergraduate Degrees Depending on the nature of the course various instruments such as midterms, final exams, short exams, presentations, assignments, projects, portfolios and applications may be involved in the assessment process of a semester on condition that students are informed about their weights upon registry. Contribution of these activities to final grading range between 30% -70% and So as to be eligible to take the final exam, a student has to fulfill the attendance requirement of 70% for theoretical and 80 % for practical courses. Once this requirement is fulfilled, attendance is not required again in case of a failure and retaking that course. Final grading of a course is determined on the basis of semester studies and final exam. Those with certified and officially approved excuses are also given a makeup exam. Please see the course structure page and click on the courses for more info on each course. Students having successfully completed all the courses (for a total of 243 ECTS) at least 2.0 out of a 4.00 weighted GPA are awarded by Bachelors Degree


Quality Assurance
-

Access Requirements

Turkish students are accepted to the program with an examination determined in accordance with the regulations of the Council of Higher Education. Exchange students are accepted in accordance with the bilateral agreement between the program and partner program. There is not any spesific condition of the program. The administrative works of acceptance of students are conducted by MSU International Relations Unit.


Conditions for Success
Students having successfully completed all the courses (for a total of 243 ECTS) at least 2.0 out of a 4.00 weighted GPA are awarded by Bachelors Degree So as to be granted a degree, students are required to a) accomplish a workload of 243 ECTS b) do internship of total 40 days - 20 days after 4th semester and 20 days after 6th semester c) accomplish all courses in the curriculum d) have a GPA of 2,00 e) submit a graduation thesis during or after his/her 7th semester

Progression Paths (Relationship Type)

In addtion to the employement opportunities in Computer Engineering, the graduates of the program can be employed in Informatics, Information Technologies, Computer Sciences as academics, as planning analysists, system analysists, experts of software development, specialists of software modelling, project supervisors, software architecture, testing engineers, test supervisors, data and database managers, data analysists, data architectures, internet security specialists and consultants, network analysists, network supervisors, network engineers, network support specialist, web content supervisors, web designers, web developers, 2D/3D graphic specialists, multimedia designers, education designers, researchers in R&D projects in Computer Engineering or in multidisciplinary fields or they can also work independently in Computer Engineering.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address