Yeterlilik Kodu

TR0030218747

Yeterlilik Adı
Elektronik Haberleşme Teknolojisi Önlisans Diploması
Sorumlu Kurumİstanbul Medipol Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiKavacık Mah. Ekinciler Cad. No: 19, Kavacık Kavşağı, 34810 Beykoz, İstanbul
Sorumlu Kurum URLhttps://www.medipol.edu.tr
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Elektronik ve otomasyon
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)

Elektronik ve haberleşme alanındaki teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilen, alanı ile ilgili problemleri çözme yeteneğine sahip, tasarım geliştirme, bakım, onarım, üretim ve uygulama aşamalarını sağlayabilecek, bilimsel ve teknik bilgi birikimi kazanmış elektronik haberleşme teknikerleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Öğrenme Ortamları

Öğrenme örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleşir. Ayrıca; uygulamalı eğitimler yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak yapılmaktadır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Bu programdan mezun olacak öğrenciler, başarılı bir kariyer gelişimi için ihtiyaç duyduğu kaynaklara ulaşabilir.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle alanındaki teknolojik ve bilimsel gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
  • Elektronik Haberleşme Teknolojisi mezunu öğrenciler, ülkemizin haberleşme alanında cihaz ve teçhizatı üreten firmalar ile bu alanda faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşların araştırma ve geliştirme hizmetlerinde yardımcı personel olarak sorumluluklarının bilincinde, bilgi ve becerilerini görev aldığı alanda uygular.
  • Alanı ile ilgili konularda işyeri uygulamaları, iş yeri açma,kalite sürekliliği bilgisi ve bilincine sahip olur.
  • Bu programdan mezun olan öğrenci, analitik düşünebilen, gelişme ve yeniliklere açık, ulusal değerleri önemseyen tekniker olarak yetişir.
  • Bu programdan mezun olacak öğrenciler, 2 yıllık öğrenimleri boyunca elektronik alanında alacakları (Sayısal Elektronik, Analog Elektronik, DC Akım Devre Analizi, AC Akım Devre Analizi, Mikrodenetleyiciler-Mikroişlemciler gibi) derslerle elektronik haberleşme teknolojisinin elektronik alanı ile ilgili bilgi ve becerileri kavrar.
  • Elektronik haberleşme teknolojisi öğrencileri, bilgisayar kullanımını ve alanı ile ilgili paket program yazılımlarını öğrenir.
  • Elektronik Haberleşme Teknolojisi öğrencileri, alanı ile ilgili temel teorik bilgi ve beceriyi kazanarak yeterli altyapıya sahip olur.
  • Bu programdan mezun olacak öğrenciler, 2 yıllık öğrenimleri boyunca haberleşme alanında alacakları (Sayısal Haberleşme, Analog Haberleşme, Sinyaller Sistemler, Radyo-Tv Tekniği, Uydu Haberleşmesi ve Hücresel Haberleşme, Fiber Optik Haberleşmesi gibi) derslerde elektronik haberleşme teknolojisinin haberleşme alanı ile ilgili bilgi ve becerileri kavrar.
  • Bu programdan mezun olacak öğrenciler, 2 yıllık öğrenimleri boyunca program içi seçmeli dersleri ile birlikte elektronik haberleşme teknolojisi alanı ile ilgili yenilikleri ve güncel bilgileri öğrenerek geleceğin teknolojilerini yakından takip eder.
  • Bu programdan mezun olacak öğrenciler, algoritma mantığını ve bir programlama dilinin yapısını kavrar.
  • Alanı ile ilgili tasarımları ve uygulamaları çalışma arkadaşlarına, hizmet verdiği kişi ve gruplara açık bir biçimde anlatır ve takım çalışması yapar.
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri öncesi düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Bir dersteki başarı durumu, ders başarı notu ile belirlenir. Ders başarı notu, öğrencinin ara sınavlar ve ara sınav yerine geçen ödevler, uygulamalı çalışmalar, grup çalışmaları ve benzeri çalışmalarda yarıyıl içinde gösterdiği başarı ve genel sınavın birlikte değerlendirilmesiyle elde edilir. Tüm dersler için geçerli olmak üzere, genel sınavdan en az 50 puan alamayan öğrenci o dersten başarısız sayılır. Dersten başarılı olmak için dönem sonunda en az 60 puan veya 2,27 başarı kat sayısına sahip olmak gerekir.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında önlisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında önlisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir önlisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Önlisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; önlisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı

Bu programa kabul edilebilmek için lise veya muadili bir eğitimi tamamlayarak diploma almış olmak ve Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) yeterli TYT puanı almış olmak gerekmektedir. Programa Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen esaslara göre öğrenci kabul edilir. Yabancı Uyruklu Öğrenciler Senato tarafından belirlenen başarı kriterleri çerçevesinde kabul edilir.

Başarma ŞartlarıProgramda öngörülen tüm dersleri, uygulamaları ve stajları başarı ile tamamlayan ve toplam en az 120 AKTS kredisi almış olan öğrenciler diploma almaya hak kazanır. Mezuniyet başarı derecesi genel ağırlıklı puan ortalaması ile belirlenir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Elektronik Haberleşme Teknolojisi programından mezun olacak öğrenciler, 2 yıllık öğrenimleri boyunca aldıkları derslerle alanı ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılacaklardır. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında telefon, radyo, televizyon, internet, radar, uydu vb. elektronik haberleşme teknolojisi alanlarında hizmet veren kamu ve özel sektör kuruluşlarında iş bulma imkânlarına sahip olacaklardır.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik süresi geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030218747


Yeterlilik Adı
Elektronik Haberleşme Teknolojisi Önlisans Diploması

Sorumlu Kurum
İstanbul Medipol Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Kavacık Mah. Ekinciler Cad. No: 19, Kavacık Kavşağı, 34810 Beykoz, İstanbul

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)

Elektronik ve haberleşme alanındaki teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilen, alanı ile ilgili problemleri çözme yeteneğine sahip, tasarım geliştirme, bakım, onarım, üretim ve uygulama aşamalarını sağlayabilecek, bilimsel ve teknik bilgi birikimi kazanmış elektronik haberleşme teknikerleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.


Öğrenme Ortamları

Öğrenme örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleşir. Ayrıca; uygulamalı eğitimler yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak yapılmaktadır.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Bu programdan mezun olacak öğrenciler, başarılı bir kariyer gelişimi için ihtiyaç duyduğu kaynaklara ulaşabilir.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle alanındaki teknolojik ve bilimsel gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
  • Elektronik Haberleşme Teknolojisi mezunu öğrenciler, ülkemizin haberleşme alanında cihaz ve teçhizatı üreten firmalar ile bu alanda faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşların araştırma ve geliştirme hizmetlerinde yardımcı personel olarak sorumluluklarının bilincinde, bilgi ve becerilerini görev aldığı alanda uygular.
  • Alanı ile ilgili konularda işyeri uygulamaları, iş yeri açma,kalite sürekliliği bilgisi ve bilincine sahip olur.
  • Bu programdan mezun olan öğrenci, analitik düşünebilen, gelişme ve yeniliklere açık, ulusal değerleri önemseyen tekniker olarak yetişir.
  • Bu programdan mezun olacak öğrenciler, 2 yıllık öğrenimleri boyunca elektronik alanında alacakları (Sayısal Elektronik, Analog Elektronik, DC Akım Devre Analizi, AC Akım Devre Analizi, Mikrodenetleyiciler-Mikroişlemciler gibi) derslerle elektronik haberleşme teknolojisinin elektronik alanı ile ilgili bilgi ve becerileri kavrar.
  • Elektronik haberleşme teknolojisi öğrencileri, bilgisayar kullanımını ve alanı ile ilgili paket program yazılımlarını öğrenir.
  • Elektronik Haberleşme Teknolojisi öğrencileri, alanı ile ilgili temel teorik bilgi ve beceriyi kazanarak yeterli altyapıya sahip olur.
  • Bu programdan mezun olacak öğrenciler, 2 yıllık öğrenimleri boyunca haberleşme alanında alacakları (Sayısal Haberleşme, Analog Haberleşme, Sinyaller Sistemler, Radyo-Tv Tekniği, Uydu Haberleşmesi ve Hücresel Haberleşme, Fiber Optik Haberleşmesi gibi) derslerde elektronik haberleşme teknolojisinin haberleşme alanı ile ilgili bilgi ve becerileri kavrar.
  • Bu programdan mezun olacak öğrenciler, 2 yıllık öğrenimleri boyunca program içi seçmeli dersleri ile birlikte elektronik haberleşme teknolojisi alanı ile ilgili yenilikleri ve güncel bilgileri öğrenerek geleceğin teknolojilerini yakından takip eder.
  • Bu programdan mezun olacak öğrenciler, algoritma mantığını ve bir programlama dilinin yapısını kavrar.
  • Alanı ile ilgili tasarımları ve uygulamaları çalışma arkadaşlarına, hizmet verdiği kişi ve gruplara açık bir biçimde anlatır ve takım çalışması yapar.

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri öncesi düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Bir dersteki başarı durumu, ders başarı notu ile belirlenir. Ders başarı notu, öğrencinin ara sınavlar ve ara sınav yerine geçen ödevler, uygulamalı çalışmalar, grup çalışmaları ve benzeri çalışmalarda yarıyıl içinde gösterdiği başarı ve genel sınavın birlikte değerlendirilmesiyle elde edilir. Tüm dersler için geçerli olmak üzere, genel sınavdan en az 50 puan alamayan öğrenci o dersten başarısız sayılır. Dersten başarılı olmak için dönem sonunda en az 60 puan veya 2,27 başarı kat sayısına sahip olmak gerekir.


Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında önlisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında önlisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir önlisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Önlisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; önlisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı

Bu programa kabul edilebilmek için lise veya muadili bir eğitimi tamamlayarak diploma almış olmak ve Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) yeterli TYT puanı almış olmak gerekmektedir. Programa Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen esaslara göre öğrenci kabul edilir. Yabancı Uyruklu Öğrenciler Senato tarafından belirlenen başarı kriterleri çerçevesinde kabul edilir.


Başarma Şartları
Programda öngörülen tüm dersleri, uygulamaları ve stajları başarı ile tamamlayan ve toplam en az 120 AKTS kredisi almış olan öğrenciler diploma almaya hak kazanır. Mezuniyet başarı derecesi genel ağırlıklı puan ortalaması ile belirlenir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Elektronik Haberleşme Teknolojisi programından mezun olacak öğrenciler, 2 yıllık öğrenimleri boyunca aldıkları derslerle alanı ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılacaklardır. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında telefon, radyo, televizyon, internet, radar, uydu vb. elektronik haberleşme teknolojisi alanlarında hizmet veren kamu ve özel sektör kuruluşlarında iş bulma imkânlarına sahip olacaklardır.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik süresi geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030218747

Qualification Title
Electronic Communication Technology
Awarding BodyIstanbul Medipol University
Awarding Body ContactKavacik Mah. Ekinciler St. No: 19, Kavacik Junction, 34810 Beykoz, Istanbul
Awarding Body Urlhttps://www.medipol.edu.tr
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasElectronics and automation
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • The students who will graduate from this programme, will be able to reach the resources need for successful career development.
  • Follow technological and scientific developments via the awareness of the necessity of lifelong learning.
  • Electronic Communication Program graduate students are conscious and have responsibility so they find jobs as helpful staff on research and development services of the public and private companies that produce equipment in the field of communication of our country.
  • Have the knowledge and skill on workplace practices, setting up and continual quality.
  • The students who will graduate from this programme, will be able to train technicians internalizing learning and regarding national values in the field of electronic communications technology in social life and business world.
  • The students who will graduate from this programme, will have the knowledge and skills related to electronic technology in different courses (Digital Electronics, Analog Electronics, DC Current Analyzing, AC Current Analyzing, Microcontroller-Microprocessors etc.) that they take during their two-year education.
  • The students learn to use computers and software that using in the electronic communication field.
  • Have satisfactory infrastructure by winning the main theoretical knowledge and skills in field of electronic and communication technologies .
  • The students who will graduate from this programme, will have the knowledge and skills related to communication technology in different courses (Digital Communication, Analog Communication, Signals and Systems, Radio-Tv Technologies, Satellite and Cellular Communication, Fiber Optic Communication etc.) that they take during their two-year education.
  • The students who will graduate from this programme, will have the knowledge and skills related to communication technology news in different courses that they take during their two-year education.
  • The students who will graduate from this programme, comprehend algorithm logic and structure of a programming language.
  • Clearly describe designs and applications related to the field electronic communications to colleagues, rendering of services to the people and groups.
Key Competencies-
Further Info

The success of a course is determined by the course grade. The course grade is obtained by evaluating the student's mid-term and the final exam together. Students who do not get at least 50 points from the general exam are considered to be unsuccessful. In order to be successful in the course, it is required to have at least 60 points or 2.27 success coefficient at the end of the semester.

Quality Assurance-
Access Requirements

Students must have successfully graduated from high schools (or equals). The placements are done following the rules of Turkish Higher Education Council (YÖK) respect to TYT scores obtained from YKS. Admission is based on the scores, according to the rules determined by Higher Education Council. For international students who will be accepted according to the National or International Exams, Quota and conditions are announced on our University’s website.

Conditions for SuccessStudents must successfully finish all courses and internships set by the program taking at least 120 ECTS credits in total, to be granted with the Bachelor's degree. Graduation eligibility is determined by academic average score. For this purpose, the sum of the weighted scores of all courses taken throughout the education is divided by the sum of ECTS values.
Progression Paths (Relationship Type)

The students who will graduate from electronics and communication technology, will have the knowledge and skills related to electronic communications technology in different courses that they take during their two-year education. The students will have employment opportunities in the departments of telephone, radio, television, internet, radar, satellite, etc. of public and private sectors in both domestically and abroad.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030218747


Qualification Title
Electronic Communication Technology

Awarding Body
Istanbul Medipol University

Awarding Body Contact
Kavacik Mah. Ekinciler St. No: 19, Kavacik Junction, 34810 Beykoz, Istanbul

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • The students who will graduate from this programme, will be able to reach the resources need for successful career development.
  • Follow technological and scientific developments via the awareness of the necessity of lifelong learning.
  • Electronic Communication Program graduate students are conscious and have responsibility so they find jobs as helpful staff on research and development services of the public and private companies that produce equipment in the field of communication of our country.
  • Have the knowledge and skill on workplace practices, setting up and continual quality.
  • The students who will graduate from this programme, will be able to train technicians internalizing learning and regarding national values in the field of electronic communications technology in social life and business world.
  • The students who will graduate from this programme, will have the knowledge and skills related to electronic technology in different courses (Digital Electronics, Analog Electronics, DC Current Analyzing, AC Current Analyzing, Microcontroller-Microprocessors etc.) that they take during their two-year education.
  • The students learn to use computers and software that using in the electronic communication field.
  • Have satisfactory infrastructure by winning the main theoretical knowledge and skills in field of electronic and communication technologies .
  • The students who will graduate from this programme, will have the knowledge and skills related to communication technology in different courses (Digital Communication, Analog Communication, Signals and Systems, Radio-Tv Technologies, Satellite and Cellular Communication, Fiber Optic Communication etc.) that they take during their two-year education.
  • The students who will graduate from this programme, will have the knowledge and skills related to communication technology news in different courses that they take during their two-year education.
  • The students who will graduate from this programme, comprehend algorithm logic and structure of a programming language.
  • Clearly describe designs and applications related to the field electronic communications to colleagues, rendering of services to the people and groups.

Key Competencies
-

Further Info

The success of a course is determined by the course grade. The course grade is obtained by evaluating the student's mid-term and the final exam together. Students who do not get at least 50 points from the general exam are considered to be unsuccessful. In order to be successful in the course, it is required to have at least 60 points or 2.27 success coefficient at the end of the semester.


Quality Assurance
-

Access Requirements

Students must have successfully graduated from high schools (or equals). The placements are done following the rules of Turkish Higher Education Council (YÖK) respect to TYT scores obtained from YKS. Admission is based on the scores, according to the rules determined by Higher Education Council. For international students who will be accepted according to the National or International Exams, Quota and conditions are announced on our University’s website.


Conditions for Success
Students must successfully finish all courses and internships set by the program taking at least 120 ECTS credits in total, to be granted with the Bachelor's degree. Graduation eligibility is determined by academic average score. For this purpose, the sum of the weighted scores of all courses taken throughout the education is divided by the sum of ECTS values.

Progression Paths (Relationship Type)

The students who will graduate from electronics and communication technology, will have the knowledge and skills related to electronic communications technology in different courses that they take during their two-year education. The students will have employment opportunities in the departments of telephone, radio, television, internet, radar, satellite, etc. of public and private sectors in both domestically and abroad.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address