Yeterlilik Kodu

TR0030029818

Yeterlilik Adı
Gastronomi Tezsiz Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu Kurumİstanbul Okan Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisiİstanbul Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü, 34959 Akfırat - Tuzla / İSTANBUL
Sorumlu Kurum URLhttps://www.okan.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri90
Programın Normal Süresi 1
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Mükemmel yemek hazırlama, pişirme, sunma ve iyi masa hazırlama güzel sanatı ve bilimidir.
  • İyi yeme ile ilgili faaliyetler ve bilgi birikimidir.
  • Yemek pişirme ve aşçılık ile ilgili prensipler ve uygulamalardır.
  • Yiyecek hazırlama, sunma ve yemenin sanat ve bilimidir.
  • Belirli bölge ve ülkelerle ilgili, mutfak gelenek ve göreneklerini de içeren, iyi yiyecek ve yeme bilim ve sanatıdır.
  • Damak tadı ve iştah gibi zevkler amacı ile, deneme ve yanılmanın, tarihsel bilginin, kültürün, alışkanlığın, yeteneğin, emeğin, ihtimamın ve aşkın kazanılmış beğenilerimize uygun olarak ahenkli bir şekilde bir araya gelmesidir.
  • Geniş anlamı ile gastronomi; insan gönenci ve gıdasını ilgilendiren her konuda sağlanmış kapsamlı bilgi birikimidir. Bu nedenle gastronomiyi anlamak aynı zamanda toplumu da anlamak emektir. Çünkü toplumda yaşanan her türlü değişim gastronomiyi etkilemektedir.

  • İyi yiyecek ve içecekten hoşlanmaktır.
  • İyi yemek yeme konusunda abartılı aşktır.
  • Lüks yiyeceklere düşkünlük ve tutkudur.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Programın tezsiz yürütülmesi durumunda mezuniyet şartı her biri üçer kredilik 6 zorunlu ve 4 seçimlik dersi ve kredisiz bitirme projesini başarı ile tamamlamaktır. Programın tezli yürütülmesi durumunda mezuniyet şartı 6 zorunlu ders, 2 seçimlik ders ve kredisiz yüksek lisans tezini başarı ile tamamlamaktır.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Lisansüstü programdan mezun olan uzmanların özellikle, yazılı ve görsel medya, profesyonel mutfaklar da uzman aşçılar, yöneticiler, işletmeciler, menü planlamacılar, yiyecek-içecek sektöründe danışmanlık, devlet kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerinde istihdam ve kariyer olanağı bulunmaktadır.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030029818


Yeterlilik Adı
Gastronomi Tezsiz Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
İstanbul Okan Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
İstanbul Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü, 34959 Akfırat - Tuzla / İSTANBUL

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
90

Programın Normal Süresi
1

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Mükemmel yemek hazırlama, pişirme, sunma ve iyi masa hazırlama güzel sanatı ve bilimidir.
  • İyi yeme ile ilgili faaliyetler ve bilgi birikimidir.
  • Yemek pişirme ve aşçılık ile ilgili prensipler ve uygulamalardır.
  • Yiyecek hazırlama, sunma ve yemenin sanat ve bilimidir.
  • Belirli bölge ve ülkelerle ilgili, mutfak gelenek ve göreneklerini de içeren, iyi yiyecek ve yeme bilim ve sanatıdır.
  • Damak tadı ve iştah gibi zevkler amacı ile, deneme ve yanılmanın, tarihsel bilginin, kültürün, alışkanlığın, yeteneğin, emeğin, ihtimamın ve aşkın kazanılmış beğenilerimize uygun olarak ahenkli bir şekilde bir araya gelmesidir.
  • Geniş anlamı ile gastronomi; insan gönenci ve gıdasını ilgilendiren her konuda sağlanmış kapsamlı bilgi birikimidir. Bu nedenle gastronomiyi anlamak aynı zamanda toplumu da anlamak emektir. Çünkü toplumda yaşanan her türlü değişim gastronomiyi etkilemektedir.

  • İyi yiyecek ve içecekten hoşlanmaktır.
  • İyi yemek yeme konusunda abartılı aşktır.
  • Lüks yiyeceklere düşkünlük ve tutkudur.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Programın tezsiz yürütülmesi durumunda mezuniyet şartı her biri üçer kredilik 6 zorunlu ve 4 seçimlik dersi ve kredisiz bitirme projesini başarı ile tamamlamaktır. Programın tezli yürütülmesi durumunda mezuniyet şartı 6 zorunlu ders, 2 seçimlik ders ve kredisiz yüksek lisans tezini başarı ile tamamlamaktır.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Lisansüstü programdan mezun olan uzmanların özellikle, yazılı ve görsel medya, profesyonel mutfaklar da uzman aşçılar, yöneticiler, işletmeciler, menü planlamacılar, yiyecek-içecek sektöründe danışmanlık, devlet kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerinde istihdam ve kariyer olanağı bulunmaktadır.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030029818

Qualification Title
Awarding BodyIstanbul Okan University
Awarding Body ContactIstanbul Okan University Tuzla Campus, 34959 Akfırat - Tuzla / ISTANBUL
Awarding Body Urlhttps://www.okan.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030029818


Qualification Title

Awarding Body
Istanbul Okan University

Awarding Body Contact
Istanbul Okan University Tuzla Campus, 34959 Akfırat - Tuzla / ISTANBUL

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address