Yeterlilik Kodu | TR0030029818 | |
Yeterlilik Adı | Gastronomi Tezsiz Yüksek Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | İstanbul Okan Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | İstanbul Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü, 34959 Akfırat - Tuzla / İSTANBUL | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.okan.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 90 | |
Programın Normal Süresi | 1 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Programın tezsiz yürütülmesi durumunda mezuniyet şartı her biri üçer kredilik 6 zorunlu ve 4 seçimlik dersi ve kredisiz bitirme projesini başarı ile tamamlamaktır. Programın tezli yürütülmesi durumunda mezuniyet şartı 6 zorunlu ders, 2 seçimlik ders ve kredisiz yüksek lisans tezini başarı ile tamamlamaktır. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | - | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Lisansüstü programdan mezun olan uzmanların özellikle, yazılı ve görsel medya, profesyonel mutfaklar da uzman aşçılar, yöneticiler, işletmeciler, menü planlamacılar, yiyecek-içecek sektöründe danışmanlık, devlet kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerinde istihdam ve kariyer olanağı bulunmaktadır. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030029818
- Mükemmel yemek hazırlama, pişirme, sunma ve iyi masa hazırlama güzel sanatı ve bilimidir.
- İyi yeme ile ilgili faaliyetler ve bilgi birikimidir.
- Yemek pişirme ve aşçılık ile ilgili prensipler ve uygulamalardır.
- Yiyecek hazırlama, sunma ve yemenin sanat ve bilimidir.
- Belirli bölge ve ülkelerle ilgili, mutfak gelenek ve göreneklerini de içeren, iyi yiyecek ve yeme bilim ve sanatıdır.
- Damak tadı ve iştah gibi zevkler amacı ile, deneme ve yanılmanın, tarihsel bilginin, kültürün, alışkanlığın, yeteneğin, emeğin, ihtimamın ve aşkın kazanılmış beğenilerimize uygun olarak ahenkli bir şekilde bir araya gelmesidir.
-
Geniş anlamı ile gastronomi; insan gönenci ve gıdasını ilgilendiren her konuda sağlanmış kapsamlı bilgi birikimidir. Bu nedenle gastronomiyi anlamak aynı zamanda toplumu da anlamak emektir. Çünkü toplumda yaşanan her türlü değişim gastronomiyi etkilemektedir.
- İyi yiyecek ve içecekten hoşlanmaktır.
- İyi yemek yeme konusunda abartılı aşktır.
- Lüks yiyeceklere düşkünlük ve tutkudur.
Programın tezsiz yürütülmesi durumunda mezuniyet şartı her biri üçer kredilik 6 zorunlu ve 4 seçimlik dersi ve kredisiz bitirme projesini başarı ile tamamlamaktır. Programın tezli yürütülmesi durumunda mezuniyet şartı 6 zorunlu ders, 2 seçimlik ders ve kredisiz yüksek lisans tezini başarı ile tamamlamaktır.
Lisansüstü programdan mezun olan uzmanların özellikle, yazılı ve görsel medya, profesyonel mutfaklar da uzman aşçılar, yöneticiler, işletmeciler, menü planlamacılar, yiyecek-içecek sektöründe danışmanlık, devlet kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerinde istihdam ve kariyer olanağı bulunmaktadır.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030029818 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Istanbul Okan University | |
Awarding Body Contact | Istanbul Okan University Tuzla Campus, 34959 Akfırat - Tuzla / ISTANBUL | |
Awarding Body Url | https://www.okan.edu.tr/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 7 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 7 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |