Yeterlilik Kodu

TR0030004096

Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora Diploması
Sorumlu KurumAkdeniz Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiPınarbaşı Mah. Dumlupınar Bulvarı 07070 Kampüs Konyaaltı/Antalya/TÜRKİYE
Sorumlu Kurum URLhttp://www.akdeniz.edu.tr/
Yönelim-
AYÇ Seviyesi8
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 8
Sınıflandırma (Tematik Alan)Otel, restoranlar ve catering
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
Kategori-
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında uygulanabilecek farklı araştırma yaklaşımlarıyla (nicel - nitel) ilgili derinlemesine bilgi sahibidir ve yapacağı araştırmanın amacına uygun yaklaşımı bağımsız şekilde seçer ve uygular.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramlar konusunda tartışmalar yapar ve bunlarla ilgili yeni bakış açılarına ulaşır.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatlarının ilişkili olduğu disiplinlerdeki kuramsal gelişmeleri izler, değerlendirir ve kendi çalışmalarına özgün şekilde uyarlar.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramsal ve kuramsal gelişmeleri izler, bunları eleştirel bir yaklaşımla yorumlar.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına kuramsal katkı verebilecek araştırmaları tasarlar ve uygular.
  • Bilimsel araştırmalarda etik ilkeleri bilir ve bunlara uyar.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Öğrencilerin derslerdeki başarısı ara sınavlar, yarı yıl sonu sınavları, devam durumları, ödevler ve seminerler üzerinden değerlendirilmektedir. Öğrencilerin programda başarılı olabilmesi için yüksek lisans mezunu olmamaları gerekmekte, özellikle İngilizce dilinde yeterlilik sahibi olmaları beklenmektedir.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Programa kabul için adayların turizm ile ilgili bir diploma programında veya ana bilim dalı başkanlığının uygun göreceği diğer alanlarda yüksek lisans derecesine sahip olmaları; ALESten sözel puan türünde en az 60 puan almış olmaları; YDSden en az 55 puan almış olmaları ve bilim sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.

Başarma ŞartlarıÖğrencilerin programda başarılı olabilmesi için yüksek lisans mezunu olmamaları gerekmekte, özellikle İngilizce dilinde yeterlilik sahibi olmaları beklenmektedir. Mezuniyet için Gastronomi ve Mutfak Sanatları doktora programı müfredatından en az 240 AKTS değerinde ders alınması gerekmektedir. Bunun için en az yedi dersin yanı sıra seminer, uzmanlık alan ve danışmanlık dersleri alınmalı; yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından başarılı olunmalıdır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Programdan mezun olanlar gastronomi ve yiyecek-içecek işletmeciliği ile ilgili özel ve kamu kuruluşlarında yönetim kademelerinde görev yapabileceği gibi üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğretim üyesi olarak da çalışabilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030004096


Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora Diploması

Sorumlu Kurum
Akdeniz Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Pınarbaşı Mah. Dumlupınar Bulvarı 07070 Kampüs Konyaaltı/Antalya/TÜRKİYE

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
-

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
8

TYÇ Seviyesi
8
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
-

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında uygulanabilecek farklı araştırma yaklaşımlarıyla (nicel - nitel) ilgili derinlemesine bilgi sahibidir ve yapacağı araştırmanın amacına uygun yaklaşımı bağımsız şekilde seçer ve uygular.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramlar konusunda tartışmalar yapar ve bunlarla ilgili yeni bakış açılarına ulaşır.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatlarının ilişkili olduğu disiplinlerdeki kuramsal gelişmeleri izler, değerlendirir ve kendi çalışmalarına özgün şekilde uyarlar.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramsal ve kuramsal gelişmeleri izler, bunları eleştirel bir yaklaşımla yorumlar.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına kuramsal katkı verebilecek araştırmaları tasarlar ve uygular.
  • Bilimsel araştırmalarda etik ilkeleri bilir ve bunlara uyar.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Öğrencilerin derslerdeki başarısı ara sınavlar, yarı yıl sonu sınavları, devam durumları, ödevler ve seminerler üzerinden değerlendirilmektedir. Öğrencilerin programda başarılı olabilmesi için yüksek lisans mezunu olmamaları gerekmekte, özellikle İngilizce dilinde yeterlilik sahibi olmaları beklenmektedir.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Programa kabul için adayların turizm ile ilgili bir diploma programında veya ana bilim dalı başkanlığının uygun göreceği diğer alanlarda yüksek lisans derecesine sahip olmaları; ALESten sözel puan türünde en az 60 puan almış olmaları; YDSden en az 55 puan almış olmaları ve bilim sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.


Başarma Şartları
Öğrencilerin programda başarılı olabilmesi için yüksek lisans mezunu olmamaları gerekmekte, özellikle İngilizce dilinde yeterlilik sahibi olmaları beklenmektedir. Mezuniyet için Gastronomi ve Mutfak Sanatları doktora programı müfredatından en az 240 AKTS değerinde ders alınması gerekmektedir. Bunun için en az yedi dersin yanı sıra seminer, uzmanlık alan ve danışmanlık dersleri alınmalı; yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından başarılı olunmalıdır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Programdan mezun olanlar gastronomi ve yiyecek-içecek işletmeciliği ile ilgili özel ve kamu kuruluşlarında yönetim kademelerinde görev yapabileceği gibi üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğretim üyesi olarak da çalışabilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030004096

Qualification Title
Awarding BodyAkdeniz University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.akdeniz.edu.tr/
Orientation-
EQF Level8
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 8
Thematic AreasHotel, restaurants and catering
National Occupation Classification -
Category-
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030004096


Qualification Title

Awarding Body
Akdeniz University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
-

National Occupation Classification
-

EQF Level
8

TQF Level
8
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
-

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address