Yeterlilik Kodu | TR0030004096 | |
Yeterlilik Adı | Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora Diploması | |
Sorumlu Kurum | Akdeniz Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Pınarbaşı Mah. Dumlupınar Bulvarı 07070 Kampüs Konyaaltı/Antalya/TÜRKİYE | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.akdeniz.edu.tr/ | |
Yönelim | - | |
AYÇ Seviyesi | 8 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 8 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Otel, restoranlar ve catering | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | - | |
Kredi Değeri | - | |
Programın Normal Süresi | - | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Öğrencilerin derslerdeki başarısı ara sınavlar, yarı yıl sonu sınavları, devam durumları, ödevler ve seminerler üzerinden değerlendirilmektedir. Öğrencilerin programda başarılı olabilmesi için yüksek lisans mezunu olmamaları gerekmekte, özellikle İngilizce dilinde yeterlilik sahibi olmaları beklenmektedir. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Programa kabul için adayların turizm ile ilgili bir diploma programında veya ana bilim dalı başkanlığının uygun göreceği diğer alanlarda yüksek lisans derecesine sahip olmaları; ALESten sözel puan türünde en az 60 puan almış olmaları; YDSden en az 55 puan almış olmaları ve bilim sınavında başarılı olmaları gerekmektedir. | |
Başarma Şartları | Öğrencilerin programda başarılı olabilmesi için yüksek lisans mezunu olmamaları gerekmekte, özellikle İngilizce dilinde yeterlilik sahibi olmaları beklenmektedir. Mezuniyet için Gastronomi ve Mutfak Sanatları doktora programı müfredatından en az 240 AKTS değerinde ders alınması gerekmektedir. Bunun için en az yedi dersin yanı sıra seminer, uzmanlık alan ve danışmanlık dersleri alınmalı; yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından başarılı olunmalıdır. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Programdan mezun olanlar gastronomi ve yiyecek-içecek işletmeciliği ile ilgili özel ve kamu kuruluşlarında yönetim kademelerinde görev yapabileceği gibi üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğretim üyesi olarak da çalışabilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030004096
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında uygulanabilecek farklı araştırma yaklaşımlarıyla (nicel - nitel) ilgili derinlemesine bilgi sahibidir ve yapacağı araştırmanın amacına uygun yaklaşımı bağımsız şekilde seçer ve uygular.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramlar konusunda tartışmalar yapar ve bunlarla ilgili yeni bakış açılarına ulaşır.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatlarının ilişkili olduğu disiplinlerdeki kuramsal gelişmeleri izler, değerlendirir ve kendi çalışmalarına özgün şekilde uyarlar.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramsal ve kuramsal gelişmeleri izler, bunları eleştirel bir yaklaşımla yorumlar.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına kuramsal katkı verebilecek araştırmaları tasarlar ve uygular.
- Bilimsel araştırmalarda etik ilkeleri bilir ve bunlara uyar.
Öğrencilerin derslerdeki başarısı ara sınavlar, yarı yıl sonu sınavları, devam durumları, ödevler ve seminerler üzerinden değerlendirilmektedir. Öğrencilerin programda başarılı olabilmesi için yüksek lisans mezunu olmamaları gerekmekte, özellikle İngilizce dilinde yeterlilik sahibi olmaları beklenmektedir.
Programa kabul için adayların turizm ile ilgili bir diploma programında veya ana bilim dalı başkanlığının uygun göreceği diğer alanlarda yüksek lisans derecesine sahip olmaları; ALESten sözel puan türünde en az 60 puan almış olmaları; YDSden en az 55 puan almış olmaları ve bilim sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.
Programdan mezun olanlar gastronomi ve yiyecek-içecek işletmeciliği ile ilgili özel ve kamu kuruluşlarında yönetim kademelerinde görev yapabileceği gibi üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğretim üyesi olarak da çalışabilirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030004096 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Akdeniz University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.akdeniz.edu.tr/ | |
Orientation | - | |
EQF Level | 8 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 8 | |
Thematic Areas | Hotel, restaurants and catering | |
National Occupation Classification | - | |
Category | - | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030004096
Qualification is continuous