Yeterlilik Kodu

TR0030009845

Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Diploması
Sorumlu KurumAfyon Kocatepe Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiErenler Mahallesi, Gazlıgöl Yolu Rektörlük E Blok, 03200 Afyonkarahisar Merkez/Afyonkarahisar
Sorumlu Kurum URLhttp://aku.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi6
6 Yeterlilik TYÇ’ye 18/07/2023 tarihinde yerleştirildi
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Otel, restoranlar ve catering
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4 Yıl
Program Profili (Amaç)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim amaçları öğrencilerin gelecekte erişmesi istenilen mesleki hedeflere uygun şekilde belirlenmiştir. Bu kapsamda program öğretim amaçları;

  • Meslek hayatında teknolojik, sosyal ve etik şartları gözeterek turizm sektöründe, kamu ve özel kuruluşlarda görev alabilen yetkinliğe sahip mezunlar yetiştirmek.
  • Aşçı yardımcısı, aşçı, aşçıbaşı, yiyecek içecek servis elemanı, gastronomi yazarı, yemek stilisti ve fotoğrafçısı, restoran işletmecisi, mutfak eğitimcisi, yiyecek içecek danışmanlığı gibi görevlerde etkin bir lider ve uyumlu bir takım üyesi olarak meslek hayatını sürdürebilen mezunlar yetiştirmek.
  • Sürekli eğitim anlayışı ile akademik gelişimlerine devam eden, eğitim kurumlarında eğitimci olarak görev alabilen mezunlar yetiştirmek.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında günceli takip eden, alanın gelişimine katkıda bulunan bireyler yetiştirmek.
Öğrenme Ortamları
  • Fakülte bünyesinde 1 adet uygulama mutfağı, 1 adet pasta ve hamur işleri mutfağı, 1 adet servis salonu, 1 adet duyusal analiz laboratuvarı ve 1 bilgisayar laboratuvarı olmak üzere toplam 18 derslik bulunmaktadır. Uygulama mutfağı profesyonel mutfaklarda yer alan tüm ekipmanları kapsayacak şekilde hazırlanmış olmakla birlikte birinci sınıftan son sınıfa kadar farklı uygulama derslerine ev sahipliği yapmaktadır. Mutfakta hazırlanan ürünlerin servise hazırlanma ve sunulma yöntemlerinin öğretildiği servis atölyesinde tamamlayıcı eğitimler verilmektedir. Uygulama alanlarına ek olarak internet erişimine sahip 60 adet bilgisayar ile gastronomi alanında kullanılan otomasyon programlarının bulunduğu bilgisayar laboratuvarı da bölüm öğrencilerimiz tarafından kullanılabilmektedir.
  • Turizm Fakültesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin merkez yerleşkesi olan Ahmet Necdet Sezer Ana Kampüsü’nde bulunmaktadır. Bu durum öğrencilerin kampüste düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmaları ve kafeterya ile yemekhane imkânlarından yararlanması bakımından avantaj sağlamaktadır. Akademik yıl içinde çeşitli konularda seminer, sempozyum, konferans, panel ve söyleşiler düzenlenmektedir. Öte yandan üniversite kampüsünde öğrencilerin kendilerini sürekli geliştirmelerine olanak sağlayacak şekilde faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri bulunmakta olup, bölüm öğrencilerinin bu aktivitelerde görev almaları/katılmaları mümkündür. Bu kapsamda etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdüren “Gastronomi Kulübü” tadım etkinlikleri, tadım gezileri, workshoplar, seminerler, konferanslar düzenlemektedir. Gastronomi Kulübünün yanı sıra üniversite bünyesinde teknoloji kulübü, gezginler kulübü, folklor kulübü, fotoğraf kulübü, edebiyat kulübü, kitap kulübü, havacılık kulübü, genç girişimciler kulübü, bisiklet kulübü ve izcilik kulübü gibi kulüplerde mevcut olup, bölüm öğrencilerinin bu aktivitelerin içinde görev almaları/katılmaları mümkündür.
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, alanıyla ilgili karmaşık problem ve konuları belirleyebilir ve tartışarak kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirebilir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
  • Beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olur ve alanında uygular.
  • Turizm sektöründe sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetebilme, hissedarları ve paydaşları eğitebilme bilgi ve becerisine sahiptir.
  • Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği standartlarını bilir ve uygular.
  • Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç-gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.
  • Çeşitli pişirme yöntemlerini bilir ve uygular.
  • Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında bilgi sahibi olur ve uygular.
  • Yiyecek büfesi dekorasyonu ve yiyeceklerin görsel sunum tekniklerini bilir ve uygular.
  • Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme gastronomi ve mutfak sanatları alanının gerektirdiği şekilde özen gösterir.
  • Yiyecek içecek maliyet analizi, kontrolü ve menü fiyatlandırması yapar.
  • İngilizcede en az Avrupa Dil Portföyü C1 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir.
  • İkinci bir yabancı dilde en az Avrupa Dil Portföyü B2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir.
  • Takım çalışmasına yatkın, sorumluluk alabilen, liderlik özelliklerine sahip ve diğer alanlardaki uzmanlarla iletişim kurabilme yeterliliğine sahiptir.
  • Gastronominin gerektirdiği düzeyde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilir.
  • Bir yiyecek içecek işletmesini etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını bilir ve uygular.
  • Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurar ve sunum becerileri gösterir.
Anahtar Yetkinlikler

Mezunlar, gastronomi ve mutfak sanatları alanında gerekli olan akademik bilgi ve uygulamalara hâkim olurlar. Sosyal ve kültürel yönden kendini geliştirme, bilimsel metotlarla iş görme ve sorun çözme becerisine sahip olurlar. Bu bilgi ve becerilerini evrensel düzeydeki ilke ve uygulamalarla harmanlayıp içinde yaşadıkları topluma fayda sağlayacak şekilde kullanabilirler.

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli, “Ders Öğretim Planı’nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmış olmakla birlikte, Sınavlar, Ölçme değerlendirme ve mezuniyet koşulları temel olarak; Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilen usul ve esaslara göre düzenlenir/yapılır. Bu doğrultuda program, öğrencilerinin katılacağı/katılması muhtemel sınavlar; ara sınav, yarıyıl/yıl sonu sınavı, staj sonu sınavı, bütünleme sınavı, tek ders sınavı ve mazeret sınavıdır.
  • Not baremi, üniversite’nin Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtildiği şekilde uygulanmaktadır. Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması ve stajını da tamamlaması gerekmektedir.
Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır.
  • YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.
1.1. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.
1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.
2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.
3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.
4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.
5. Yükseköğretim turizm programlarındaki eğitim niteliğinin arttırılmasına katkı sağlamayı amaçlayan Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kuruluşu (TURAK) tarafından belirlenen şartlar, eğitim niteliğinin ve kalitesinin güvencesi sağlar. Türkiye’nin ilk akredite Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü unvanını almış olan Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün eğitim niteliği, TURAK tarafından belirlenen akreditasyon şartları kapsamında güvence sağlamaktadır.

Giriş Şartı

Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir. Fakülteye kabul ve kayıt Yükseköğretim Kanunu ve kuralları çerçevesinde düzenlenir. Öğrenciler, fakülteye Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre kabul edilirler. Yabancı öğrencilerin bölüme kabulünde üniversitenin yabancı uyruklu öğrenciler için belirlediği şartlar geçerlidir.

Başarma ŞartlarıMezuniyete hak kazanılabilmesi için öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (asgari 240 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek, bitirme tezini başarıyla tamamlamak ve turizm işletmelerinde 60 işgünü staj (işyeri eğitimi) yapmak gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları otel işletmelerinin yiyecek ve içecek bölümde; bu bölüme bağlı restoran, mutfak ve barlarda ve bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilirler.
Meslek liselerinin turizm bölümlerinde, Mutfak, Servis ve Bar, Yemek Pişirme, Yiyecek İçecek Hizmetleri gibi, alanları ile ilgili uygulamalı derslerde usta öğretici/eğitmen olarak çalışabilme imkânına, ayrıca, bölüm mezunları ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde gerekli olan yabancı dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarında öğrenim görme ve üniversitelerin akademik kadrolarında da kariyer imkânına sahiptirler.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu
1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik
1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik
2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)
2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
QrCodeQrCode
Yeterlilik Kodu

TR0030009845


Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Afyon Kocatepe Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Erenler Mahallesi, Gazlıgöl Yolu Rektörlük E Blok, 03200 Afyonkarahisar Merkez/Afyonkarahisar

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye 18/07/2023 tarihinde yerleştirildi

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4 Yıl

Program Profili (Amaç)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim amaçları öğrencilerin gelecekte erişmesi istenilen mesleki hedeflere uygun şekilde belirlenmiştir. Bu kapsamda program öğretim amaçları;

  • Meslek hayatında teknolojik, sosyal ve etik şartları gözeterek turizm sektöründe, kamu ve özel kuruluşlarda görev alabilen yetkinliğe sahip mezunlar yetiştirmek.
  • Aşçı yardımcısı, aşçı, aşçıbaşı, yiyecek içecek servis elemanı, gastronomi yazarı, yemek stilisti ve fotoğrafçısı, restoran işletmecisi, mutfak eğitimcisi, yiyecek içecek danışmanlığı gibi görevlerde etkin bir lider ve uyumlu bir takım üyesi olarak meslek hayatını sürdürebilen mezunlar yetiştirmek.
  • Sürekli eğitim anlayışı ile akademik gelişimlerine devam eden, eğitim kurumlarında eğitimci olarak görev alabilen mezunlar yetiştirmek.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında günceli takip eden, alanın gelişimine katkıda bulunan bireyler yetiştirmek.

Öğrenme Ortamları
  • Fakülte bünyesinde 1 adet uygulama mutfağı, 1 adet pasta ve hamur işleri mutfağı, 1 adet servis salonu, 1 adet duyusal analiz laboratuvarı ve 1 bilgisayar laboratuvarı olmak üzere toplam 18 derslik bulunmaktadır. Uygulama mutfağı profesyonel mutfaklarda yer alan tüm ekipmanları kapsayacak şekilde hazırlanmış olmakla birlikte birinci sınıftan son sınıfa kadar farklı uygulama derslerine ev sahipliği yapmaktadır. Mutfakta hazırlanan ürünlerin servise hazırlanma ve sunulma yöntemlerinin öğretildiği servis atölyesinde tamamlayıcı eğitimler verilmektedir. Uygulama alanlarına ek olarak internet erişimine sahip 60 adet bilgisayar ile gastronomi alanında kullanılan otomasyon programlarının bulunduğu bilgisayar laboratuvarı da bölüm öğrencilerimiz tarafından kullanılabilmektedir.
  • Turizm Fakültesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin merkez yerleşkesi olan Ahmet Necdet Sezer Ana Kampüsü’nde bulunmaktadır. Bu durum öğrencilerin kampüste düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmaları ve kafeterya ile yemekhane imkânlarından yararlanması bakımından avantaj sağlamaktadır. Akademik yıl içinde çeşitli konularda seminer, sempozyum, konferans, panel ve söyleşiler düzenlenmektedir. Öte yandan üniversite kampüsünde öğrencilerin kendilerini sürekli geliştirmelerine olanak sağlayacak şekilde faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri bulunmakta olup, bölüm öğrencilerinin bu aktivitelerde görev almaları/katılmaları mümkündür. Bu kapsamda etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdüren “Gastronomi Kulübü” tadım etkinlikleri, tadım gezileri, workshoplar, seminerler, konferanslar düzenlemektedir. Gastronomi Kulübünün yanı sıra üniversite bünyesinde teknoloji kulübü, gezginler kulübü, folklor kulübü, fotoğraf kulübü, edebiyat kulübü, kitap kulübü, havacılık kulübü, genç girişimciler kulübü, bisiklet kulübü ve izcilik kulübü gibi kulüplerde mevcut olup, bölüm öğrencilerinin bu aktivitelerin içinde görev almaları/katılmaları mümkündür.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, alanıyla ilgili karmaşık problem ve konuları belirleyebilir ve tartışarak kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirebilir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
  • Beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olur ve alanında uygular.
  • Turizm sektöründe sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetebilme, hissedarları ve paydaşları eğitebilme bilgi ve becerisine sahiptir.
  • Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği standartlarını bilir ve uygular.
  • Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç-gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.
  • Çeşitli pişirme yöntemlerini bilir ve uygular.
  • Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında bilgi sahibi olur ve uygular.
  • Yiyecek büfesi dekorasyonu ve yiyeceklerin görsel sunum tekniklerini bilir ve uygular.
  • Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme gastronomi ve mutfak sanatları alanının gerektirdiği şekilde özen gösterir.
  • Yiyecek içecek maliyet analizi, kontrolü ve menü fiyatlandırması yapar.
  • İngilizcede en az Avrupa Dil Portföyü C1 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir.
  • İkinci bir yabancı dilde en az Avrupa Dil Portföyü B2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir.
  • Takım çalışmasına yatkın, sorumluluk alabilen, liderlik özelliklerine sahip ve diğer alanlardaki uzmanlarla iletişim kurabilme yeterliliğine sahiptir.
  • Gastronominin gerektirdiği düzeyde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilir.
  • Bir yiyecek içecek işletmesini etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını bilir ve uygular.
  • Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurar ve sunum becerileri gösterir.

Anahtar Yetkinlikler

Mezunlar, gastronomi ve mutfak sanatları alanında gerekli olan akademik bilgi ve uygulamalara hâkim olurlar. Sosyal ve kültürel yönden kendini geliştirme, bilimsel metotlarla iş görme ve sorun çözme becerisine sahip olurlar. Bu bilgi ve becerilerini evrensel düzeydeki ilke ve uygulamalarla harmanlayıp içinde yaşadıkları topluma fayda sağlayacak şekilde kullanabilirler.


Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli, “Ders Öğretim Planı’nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmış olmakla birlikte, Sınavlar, Ölçme değerlendirme ve mezuniyet koşulları temel olarak; Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilen usul ve esaslara göre düzenlenir/yapılır. Bu doğrultuda program, öğrencilerinin katılacağı/katılması muhtemel sınavlar; ara sınav, yarıyıl/yıl sonu sınavı, staj sonu sınavı, bütünleme sınavı, tek ders sınavı ve mazeret sınavıdır.
  • Not baremi, üniversite’nin Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtildiği şekilde uygulanmaktadır. Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması ve stajını da tamamlaması gerekmektedir.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır.
  • YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.
1.1. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.
1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.
2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.
3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.
4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.
5. Yükseköğretim turizm programlarındaki eğitim niteliğinin arttırılmasına katkı sağlamayı amaçlayan Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kuruluşu (TURAK) tarafından belirlenen şartlar, eğitim niteliğinin ve kalitesinin güvencesi sağlar. Türkiye’nin ilk akredite Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü unvanını almış olan Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün eğitim niteliği, TURAK tarafından belirlenen akreditasyon şartları kapsamında güvence sağlamaktadır.


Giriş Şartı

Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir. Fakülteye kabul ve kayıt Yükseköğretim Kanunu ve kuralları çerçevesinde düzenlenir. Öğrenciler, fakülteye Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre kabul edilirler. Yabancı öğrencilerin bölüme kabulünde üniversitenin yabancı uyruklu öğrenciler için belirlediği şartlar geçerlidir.


Başarma Şartları
Mezuniyete hak kazanılabilmesi için öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (asgari 240 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek, bitirme tezini başarıyla tamamlamak ve turizm işletmelerinde 60 işgünü staj (işyeri eğitimi) yapmak gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları otel işletmelerinin yiyecek ve içecek bölümde; bu bölüme bağlı restoran, mutfak ve barlarda ve bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilirler.
Meslek liselerinin turizm bölümlerinde, Mutfak, Servis ve Bar, Yemek Pişirme, Yiyecek İçecek Hizmetleri gibi, alanları ile ilgili uygulamalı derslerde usta öğretici/eğitmen olarak çalışabilme imkânına, ayrıca, bölüm mezunları ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde gerekli olan yabancı dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarında öğrenim görme ve üniversitelerin akademik kadrolarında da kariyer imkânına sahiptirler.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu
1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik
1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik
2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)
2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030009845

Qualification Title
Gastronomy And Culinary Arts Department
Awarding BodyAfyon Kocatepe University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://aku.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level6
6 The Qualification has been included in TQF on 18/07/2023
TQF Level 6
Thematic AreasHotel, restaurants and catering
National Occupation Classification

ISCO 08

CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4 Yıl
Program Profile

The teaching objectives of the Department of Gastronomy and Culinary Arts are determined in accordance with the professional goals that students are expected to achieve in the future. In this context, programme teaching objectives are;

  • To train graduates who have the competence to work in the tourism sector, public and private organisations by considering technological, social and ethical conditions in their professional life.
  • To train graduates who can continue their professional life as an effective leader and a harmonious team member in positions such as assistant chef, cook, head chef, food and beverage service staff, gastronomy writer, food stylist and photographer, restaurant manager, culinary educator, food and beverage consultant.
  • To train graduates who continue their academic development with the understanding of continuous education and who can work as educators in educational institutions.
  • To educate individuals who follow the up-to-date knowledge in the field of Gastronomy and Culinary Arts and contribute to the development of the field.
Learning Environments
  • The faculty has 18 classrooms including 1 application kitchen, 1 pastry kitchen, 1 service hall, 1 sensory analysis laboratory and 1 computer lab. The application kitchen is prepared to include all the equipment in professional kitchens and hosts different application courses from the first year to the last year. Complementary training is provided in the service workshop for the preparation and presentation methods of the products. In addition to the application areas, our department students can use a computer lab with 60 computers and automation programmes in the field of gastronomy.
  • The Faculty of Tourism is located in Ahmet Necdet Sezer Main Campus, which is the central campus of Afyon Kocatepe University. This situation provides an advantage for students to participate in social, cultural and sportive activities organised on the campus and to benefit from the cafeteria and dining hall facilities. Seminars, symposiums, conferences, panels, and interviews are organised on various subjects during the academic year. On the other hand, there are student clubs on the university campus that operate in a way to enable students to continuously improve themselves, and it is possible for department students to take part in these activities. In this context, the "Gastronomy Club", which continues its activities effectively, organises tasting events, tasting trips, workshops, seminars and conferences. In addition to the Gastronomy Club, there are clubs such as technology club, travellers club, folklore club, photography club, literature club, book club, aviation club, young entrepreneurs club, bicycle club and scouting club within the university, and it is possible for students of the department to take part in these activities.
Description

The students…

  • are able to evaluate concepts, ideas and data in the field of tourism with scientific methods, to be able to identify and discuss complex problems and issues related to the field and to be able to develop recommendations based on evidence and research.
  • are able to learn and apply the concepts, principles and theories in the field of Gastronomy and Culinary Arts.
  • are able to have knowledge about nutrition principles and food science and apply
  • them in the field.
  • are able to have the knowledge and skills to plan and manage activities for the professional development of employees under his/her responsibility in the tourism sector and to educate shareholders and stakeholders.
  • are able to know and apply the national and international food safety standards.
  • are able to recognise, use and maintain the physical environment, tools, equipment and technologies related to the field.
  • are able to know and apply various cooking methods.
  • have knowledge about national and international cuisines and apply them.
  • are able to know and apply food buffet decoration and visual presentation techniques.
  • take care of personal care, hygiene, clothing and appearance as required by the field of gastronomy and culinary arts.
  • are able to make food and beverage cost analysis, control and menu pricing.
  • are able to demonstrate reading, comprehension, speaking and writing skills in English at least at European Language Portfolio C1 general level.
  • are able to demonstrate reading, comprehension, speaking and writing skills in a second foreign language at least at the B2 level of the European Language Portfolio.
  • are able to work in a team, to take responsibility, to have leadership qualities and to communicate with experts in other fields.
  • are able to use information and communication technologies at the level required by gastronomy.
  • Know and apply management theories and practices that can effectively manage a food and beverage business.
  • Communicate effectively in written, verbal and non-verbal forms and demonstrate presentation skills.
Key Competencies

Graduates possess the academic knowledge and practices required in the field of gastronomy and culinary arts. They have the ability to develop themselves socially and culturally, to work with scientific methods and to solve problems. They blend this knowledge and skills with universal principles and practices and contribute to the society they live in.

Further Info
  • Although the measurement and evaluation method applied for each course is defined in detail in the "Course Teaching Plan", exams, measurement and evaluation and graduation conditions are basically organised / conducted according to the procedures and principles specified in Afyon Kocatepe University Education and Examination Regulations. In this direction, the exams that the students of the programme will / are likely to participate are; midterm exam, semester / final exam, end of internship exam, make-up exam and single course exam.
  • The grade scale is applied as specified in the University's Education and Examination Regulations. The student must have passed all the courses in the programme and must not have FF (failed), DZ (failed of nonattendance) or YZ (failed) grades. In this programme, the student is required to provide a minimum of 240 ECTS credits and to have a GPA of at least 2.00 out of 4.00 and to complete the internship.

 

Quality Assurance

To monitor the quality of higher education programmes;

  • The Council of Higher Education (YÖK) is responsible for the planning, organisation, management and supervision of education and training and other activities in higher education institutions.
  • "University Monitoring and Evaluation Reports" of higher education institutions prepared within the framework of the criteria determined by YÖK are published every year.
  • The "Foundation Higher Education Institutions Report", which includes academic, administrative and financial data of foundation higher education institutions, is published annually by YÖK. These reports, which include quantitative and qualitative evaluations, are shared with the public. Quality assurance of undergraduate programmes in higher education is ensured according to the "Procedures and Principles for Ensuring Quality Assurance of Higher Education Programmes":

1. Creation and Approval of Curricula: YÖK determines the minimum standards and criteria required for the opening of undergraduate departments and programmes in higher education institutions.
1.1. The curriculum of undergraduate programmes in higher education institutions and the learning outcomes in each programme are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK.
1.2. The curricula of the National Core Programmes are adopted by the relevant Council of Deans and implemented by higher education institutions with the approval of the Council of Higher Education.
2. Assessment and Evaluation: The measurement and evaluation of the learning outcomes of each undergraduate programme is carried out according to the teaching and examination regulations prepared by higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK.
3. Documentation: Students enrolled in undergraduate programmes receive a bachelor's degree if they successfully complete the course credits and other obligations determined by higher education institutions.
4. Self-Assessment-External Evaluation: In the context of continuous monitoring, higher education institutions enter their "Institutional Internal Evaluation Reports" for the previous year into the Information System prepared by the Higher Education Quality Board (YÖKAK) at the beginning of each year. YÖKAK shares the "Institutional Feedback Report" prepared for the external evaluation of higher education institutions with the public. In addition, accreditation decisions given by accreditation institutions authorised or recognised by YÖKAK also indicate that the quality assurance of the qualifications of the programmes is ensured. YÖKAK carries out regular review activities regarding the qualifications determined in accordance with the legislation.
5. The requirements set by the Tourism Education Evaluation and Accreditation Institution (TURAK), which aims to improve the quality of education in higher education tourism programmes, provide assurance of the quality of education. The
educational quality of the Department of Gastronomy and Culinary Arts of Afyon Kocatepe University Faculty of Tourism, which is the first accredited Department of Gastronomy and Culinary Arts in Türkiye, provides assurance within the scope of accreditation requirements determined by TURAK.

Access Requirements

General admission requirements for Turkish and foreign students are valid for starting the programme. Admission and registration to the faculty is regulated within the framework of the Higher Education Law and rules. Students are admitted to the faculty according to the results of the Higher Education Transition Examination (YGS) and Undergraduate Placement Examination (LYS) conducted by the Student Selection and Placement Centre (ÖSYM). In the admission of foreign students to the department, the conditions determined by the university for foreign students are valid.

Conditions for SuccessIn order to be eligible for graduation, the student must have successfully completed all the courses in the programme and must not have a grade of FF, DZ or YZ. To successfully complete the programme, the students have to pass all the courses available in the programme (minimum 240 ECTS credits), obtain a GPA of at least 2.0 out of 4.00, successfully complete the graduation thesis and do 60 working days of internship (workplace training) in tourism enterprises.
Progression Paths (Relationship Type)
  • Graduates of the Department of Gastronomy and Culinary Arts can be managers in the food and beverage departments of hotels; restaurants, kitchens and bars affiliated to this department and independent food and beverage businesses.
  • They have the opportunity to work as a master instructor / instructor in applied courses related to their fields in the tourism departments of vocational high schools, such as Kitchen, Service and Bar, Cooking, Food and Beverage Services, and also, graduates of the department have the opportunity to study in graduate programmes and have a career in the academic staff of universities, provided that they have a valid grade from the ALES exam and have sufficient knowledge of the required foreign language.
Legal Basis

1. Higher Education Law No. 2547
1.1. Regulation on the Principles of Transferring between Associate and Undergraduate Degree Programmes, Double Major, Minor and Inter-Institutional Credit Transfer in Higher Education Institutions
1.2. Regulation on the Continuation of Graduates of Vocational Schools and Open Education Associate Degree Programmes to Undergraduate Education
2. Law No. 2547 on Higher Education (Additional Article-35)
2.1. Regulation on Higher Education Quality Assurance and Higher Education Quality Board

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030009845


Qualification Title
Gastronomy And Culinary Arts Department

Awarding Body
Afyon Kocatepe University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification

ISCO 08


EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification has been included in TQF on 18/07/2023

National Occupation Classification

ISCO 08


Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4 Yıl

Program Profile

The teaching objectives of the Department of Gastronomy and Culinary Arts are determined in accordance with the professional goals that students are expected to achieve in the future. In this context, programme teaching objectives are;

  • To train graduates who have the competence to work in the tourism sector, public and private organisations by considering technological, social and ethical conditions in their professional life.
  • To train graduates who can continue their professional life as an effective leader and a harmonious team member in positions such as assistant chef, cook, head chef, food and beverage service staff, gastronomy writer, food stylist and photographer, restaurant manager, culinary educator, food and beverage consultant.
  • To train graduates who continue their academic development with the understanding of continuous education and who can work as educators in educational institutions.
  • To educate individuals who follow the up-to-date knowledge in the field of Gastronomy and Culinary Arts and contribute to the development of the field.

Learning Environments
  • The faculty has 18 classrooms including 1 application kitchen, 1 pastry kitchen, 1 service hall, 1 sensory analysis laboratory and 1 computer lab. The application kitchen is prepared to include all the equipment in professional kitchens and hosts different application courses from the first year to the last year. Complementary training is provided in the service workshop for the preparation and presentation methods of the products. In addition to the application areas, our department students can use a computer lab with 60 computers and automation programmes in the field of gastronomy.
  • The Faculty of Tourism is located in Ahmet Necdet Sezer Main Campus, which is the central campus of Afyon Kocatepe University. This situation provides an advantage for students to participate in social, cultural and sportive activities organised on the campus and to benefit from the cafeteria and dining hall facilities. Seminars, symposiums, conferences, panels, and interviews are organised on various subjects during the academic year. On the other hand, there are student clubs on the university campus that operate in a way to enable students to continuously improve themselves, and it is possible for department students to take part in these activities. In this context, the "Gastronomy Club", which continues its activities effectively, organises tasting events, tasting trips, workshops, seminars and conferences. In addition to the Gastronomy Club, there are clubs such as technology club, travellers club, folklore club, photography club, literature club, book club, aviation club, young entrepreneurs club, bicycle club and scouting club within the university, and it is possible for students of the department to take part in these activities.

Description

The students…

  • are able to evaluate concepts, ideas and data in the field of tourism with scientific methods, to be able to identify and discuss complex problems and issues related to the field and to be able to develop recommendations based on evidence and research.
  • are able to learn and apply the concepts, principles and theories in the field of Gastronomy and Culinary Arts.
  • are able to have knowledge about nutrition principles and food science and apply
  • them in the field.
  • are able to have the knowledge and skills to plan and manage activities for the professional development of employees under his/her responsibility in the tourism sector and to educate shareholders and stakeholders.
  • are able to know and apply the national and international food safety standards.
  • are able to recognise, use and maintain the physical environment, tools, equipment and technologies related to the field.
  • are able to know and apply various cooking methods.
  • have knowledge about national and international cuisines and apply them.
  • are able to know and apply food buffet decoration and visual presentation techniques.
  • take care of personal care, hygiene, clothing and appearance as required by the field of gastronomy and culinary arts.
  • are able to make food and beverage cost analysis, control and menu pricing.
  • are able to demonstrate reading, comprehension, speaking and writing skills in English at least at European Language Portfolio C1 general level.
  • are able to demonstrate reading, comprehension, speaking and writing skills in a second foreign language at least at the B2 level of the European Language Portfolio.
  • are able to work in a team, to take responsibility, to have leadership qualities and to communicate with experts in other fields.
  • are able to use information and communication technologies at the level required by gastronomy.
  • Know and apply management theories and practices that can effectively manage a food and beverage business.
  • Communicate effectively in written, verbal and non-verbal forms and demonstrate presentation skills.

Key Competencies

Graduates possess the academic knowledge and practices required in the field of gastronomy and culinary arts. They have the ability to develop themselves socially and culturally, to work with scientific methods and to solve problems. They blend this knowledge and skills with universal principles and practices and contribute to the society they live in.


Further Info
  • Although the measurement and evaluation method applied for each course is defined in detail in the "Course Teaching Plan", exams, measurement and evaluation and graduation conditions are basically organised / conducted according to the procedures and principles specified in Afyon Kocatepe University Education and Examination Regulations. In this direction, the exams that the students of the programme will / are likely to participate are; midterm exam, semester / final exam, end of internship exam, make-up exam and single course exam.
  • The grade scale is applied as specified in the University's Education and Examination Regulations. The student must have passed all the courses in the programme and must not have FF (failed), DZ (failed of nonattendance) or YZ (failed) grades. In this programme, the student is required to provide a minimum of 240 ECTS credits and to have a GPA of at least 2.00 out of 4.00 and to complete the internship.

 


Quality Assurance

To monitor the quality of higher education programmes;

  • The Council of Higher Education (YÖK) is responsible for the planning, organisation, management and supervision of education and training and other activities in higher education institutions.
  • "University Monitoring and Evaluation Reports" of higher education institutions prepared within the framework of the criteria determined by YÖK are published every year.
  • The "Foundation Higher Education Institutions Report", which includes academic, administrative and financial data of foundation higher education institutions, is published annually by YÖK. These reports, which include quantitative and qualitative evaluations, are shared with the public. Quality assurance of undergraduate programmes in higher education is ensured according to the "Procedures and Principles for Ensuring Quality Assurance of Higher Education Programmes":

1. Creation and Approval of Curricula: YÖK determines the minimum standards and criteria required for the opening of undergraduate departments and programmes in higher education institutions.
1.1. The curriculum of undergraduate programmes in higher education institutions and the learning outcomes in each programme are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK.
1.2. The curricula of the National Core Programmes are adopted by the relevant Council of Deans and implemented by higher education institutions with the approval of the Council of Higher Education.
2. Assessment and Evaluation: The measurement and evaluation of the learning outcomes of each undergraduate programme is carried out according to the teaching and examination regulations prepared by higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK.
3. Documentation: Students enrolled in undergraduate programmes receive a bachelor's degree if they successfully complete the course credits and other obligations determined by higher education institutions.
4. Self-Assessment-External Evaluation: In the context of continuous monitoring, higher education institutions enter their "Institutional Internal Evaluation Reports" for the previous year into the Information System prepared by the Higher Education Quality Board (YÖKAK) at the beginning of each year. YÖKAK shares the "Institutional Feedback Report" prepared for the external evaluation of higher education institutions with the public. In addition, accreditation decisions given by accreditation institutions authorised or recognised by YÖKAK also indicate that the quality assurance of the qualifications of the programmes is ensured. YÖKAK carries out regular review activities regarding the qualifications determined in accordance with the legislation.
5. The requirements set by the Tourism Education Evaluation and Accreditation Institution (TURAK), which aims to improve the quality of education in higher education tourism programmes, provide assurance of the quality of education. The
educational quality of the Department of Gastronomy and Culinary Arts of Afyon Kocatepe University Faculty of Tourism, which is the first accredited Department of Gastronomy and Culinary Arts in Türkiye, provides assurance within the scope of accreditation requirements determined by TURAK.


Access Requirements

General admission requirements for Turkish and foreign students are valid for starting the programme. Admission and registration to the faculty is regulated within the framework of the Higher Education Law and rules. Students are admitted to the faculty according to the results of the Higher Education Transition Examination (YGS) and Undergraduate Placement Examination (LYS) conducted by the Student Selection and Placement Centre (ÖSYM). In the admission of foreign students to the department, the conditions determined by the university for foreign students are valid.


Conditions for Success
In order to be eligible for graduation, the student must have successfully completed all the courses in the programme and must not have a grade of FF, DZ or YZ. To successfully complete the programme, the students have to pass all the courses available in the programme (minimum 240 ECTS credits), obtain a GPA of at least 2.0 out of 4.00, successfully complete the graduation thesis and do 60 working days of internship (workplace training) in tourism enterprises.

Progression Paths (Relationship Type)
  • Graduates of the Department of Gastronomy and Culinary Arts can be managers in the food and beverage departments of hotels; restaurants, kitchens and bars affiliated to this department and independent food and beverage businesses.
  • They have the opportunity to work as a master instructor / instructor in applied courses related to their fields in the tourism departments of vocational high schools, such as Kitchen, Service and Bar, Cooking, Food and Beverage Services, and also, graduates of the department have the opportunity to study in graduate programmes and have a career in the academic staff of universities, provided that they have a valid grade from the ALES exam and have sufficient knowledge of the required foreign language.

Legal Basis

1. Higher Education Law No. 2547
1.1. Regulation on the Principles of Transferring between Associate and Undergraduate Degree Programmes, Double Major, Minor and Inter-Institutional Credit Transfer in Higher Education Institutions
1.2. Regulation on the Continuation of Graduates of Vocational Schools and Open Education Associate Degree Programmes to Undergraduate Education
2. Law No. 2547 on Higher Education (Additional Article-35)
2.1. Regulation on Higher Education Quality Assurance and Higher Education Quality Board


Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address

Url
QrCodeQrCode