Yeterlilik Kodu | TR0030019678 | |
Yeterlilik Adı | Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Bahçeşehir Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Çırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak No: 4 - 6 34353 Beşiktaş, İSTANBUL / TÜRKİYE | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.bahcesehir.edu.tr | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 6 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 6 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) |
ISCO 08 | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 240 | |
Programın Normal Süresi | 4 | |
Program Profili (Amaç) | Tam burslu eğitim sağlamaktadır. İngilizce eğitim vermektedir. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | - | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Mezunlarımız ağırlıklı olarak ulusal ve uluslararası beş yıldızlı otellerin mutfak ekibinde veya yiyecek içecek bölümlerinde; restoranların mutfak ya da işletme kısımlarında, gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda ve görsel-basılı yayın kuruluşlarında çalışabilmeleri ise büyük bir avantajdır. Bölümümüzde güncel teorik bilgilere paralel olarak uzman öğretim elemanları eşliğinde uygulama yapabilecektir. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | - | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030019678
ISCO 08
ISCO 08
Tam burslu eğitim sağlamaktadır. İngilizce eğitim vermektedir.
- Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma yetisi kazanır.
Mezunlarımız ağırlıklı olarak ulusal ve uluslararası beş yıldızlı otellerin mutfak ekibinde veya yiyecek içecek bölümlerinde; restoranların mutfak ya da işletme kısımlarında, gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda ve görsel-basılı yayın kuruluşlarında çalışabilmeleri ise büyük bir avantajdır. Bölümümüzde güncel teorik bilgilere paralel olarak uzman öğretim elemanları eşliğinde uygulama yapabilecektir.
Qualification Code | TR0030019678 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Bahcesehir Univesity | |
Awarding Body Contact | Çırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak No: 4 - 6 34353 Beşiktaş, İSTANBUL / TÜRKİYE | |
Awarding Body Url | http://www.bahcesehir.edu.tr | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 6 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 6 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification |
ISCO 08 | |
Category | Main | |
Credit Value | 240 | |
Program Duration | 4 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description |
| |
Key Competencies | - | |
Further Info |
| |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | Student admission for this undergraduate program is made through university entrance examinations(YGS-LYS) prepared in the framework of the regulations set by Higher Education Council of Turkey(YÖK). International students are accepted to this undergraduate program according to the score of one of the international exams they take such as SAT,ACT etc. or according to their high school diploma score. Exchange student admission is made according to the requirements determined by bilateral agreements signed by BAU and the partner university. Visiting students can enroll for the courses offered in this program upon the confirmation of the related academic unit. | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | Graduate student work opportunities in business establishments are national and international five-star hotels or food and beverage departments of the kitchen crew, parts of the cuisine from restaurants or in the product development department of food industry, educational institutions in food and beverage industry and the media. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |
TR0030019678
ISCO 08
ISCO 08
- Possess advanced level theoretical and practical knowledge supported by textbooks with updated information, practice equipments and other resources.
- According to BAU Bachelor's Degree Program Education Regulations, Article 23, 1st and 4th provisions, “there must be at least one midterm exam and one semester/year end exam among the evaluation activities of each course”.
- Requirements to take the resit exam are devised by the Senate.
- If the course instructor deems appropriate, semester/year activities such as homeworks and laboratary projects can be assessed as a part of the semester/year end grade.
- The course instructor decides student’s course grade by considering student’s midterm grade, semester/ year end grade, semester/year performance, and attendance.
- Semester/year end exam must constitute at least 40% of the course grade; and course instructor is authorised to determine the weight of midterm exam and semester/year end exam, and to convert these grades to course grade.
- Regulations regarding the evaluation process are clearly stated on the course syllabus and announced to students at the beginning of the semester/year.
- Student’s course grade is decided by taking student’s all activities during the semester/year into consideration and by applying relative evaluation system.
Student admission for this undergraduate program is made through university entrance examinations(YGS-LYS) prepared in the framework of the regulations set by Higher Education Council of Turkey(YÖK). International students are accepted to this undergraduate program according to the score of one of the international exams they take such as SAT,ACT etc. or according to their high school diploma score. Exchange student admission is made according to the requirements determined by bilateral agreements signed by BAU and the partner university. Visiting students can enroll for the courses offered in this program upon the confirmation of the related academic unit.
Graduate student work opportunities in business establishments are national and international five-star hotels or food and beverage departments of the kitchen crew, parts of the cuisine from restaurants or in the product development department of food industry, educational institutions in food and beverage industry and the media.