Yeterlilik Kodu

TR0030019865

Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Diploması
Sorumlu Kurumİzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisiİzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Balatçık Mahallesi Havaalanı Şosesi No:33/2 Balatçık 35620 Çiğli İZMİR +90(232) 329 35 35
Sorumlu Kurum URLhttp://www.ikcu.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Otel, restoranlar ve catering
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)-
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Bu program ingizlice olarak işlenmektedir. Bir derste öğrencinin notunun hesaplanabilmesi için öncelikle o dersin teorik derslerde en az %70'ine uygulamalı derslerde ise %80’ine devam etmiş olması gereklidir. Bu şart sağlandığı takdirde bir dersin değerlendirmesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne bağlı kalmak şartıyla derslerin de özellikleri dikkate alınarak ara sınavın % 40'ı, final sınavının % 60'ı dâhil edilerek 100 tam not üzerinden hesaplanması suretiyle yapılır. Ortaya çıkan notun başarılı sayılabilmesi için en az 60 puana (CC) tekabül etmesi gerekmektedir.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Bölümümüze; lise ve dengi okullardan geçerli bir diplomaya sahip adaylar Yükseköğretime geçiş aşamasındaki sınavlarda yeterli puanı aldıkları takdirde YÖK, ÖSYM ve Rektörlükçe belirlenen ilkeler ve ilan edilen süre içinde, istenen belgelerle, kesin kayıt yaptırabilirler.

Başarma ŞartlarıGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin mezun olabilmesi için programda yer alan 248 AKTS kredi karşılığındaki tüm dersleri, en az 2.20 Genel Not Ortalaması ile başarı bir şekilde tamamlaması gereklidir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlarımızın Türkiye’de ve Dünyada faaliyette bulunan ulusal ve uluslararası yeme içme işletmelerinde (beş yıldızlı otellerin mutfak ekibinde veya yiyecek içecek bölümlerinde; restoranların mutfak ya da işletme kısımlarında, vb.), kamu kurum ve kuruluşlarında (turizm bakanlığı, üniversiteler, turizm eğitim kurumlarında, vb.), gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda ve görsel-basılı yayın kuruluşlarında istihdam edilmeleri öngörülmektedir.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

-

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030019865


Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Balatçık Mahallesi Havaalanı Şosesi No:33/2 Balatçık 35620 Çiğli İZMİR +90(232) 329 35 35

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
-

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Bu program ingizlice olarak işlenmektedir. Bir derste öğrencinin notunun hesaplanabilmesi için öncelikle o dersin teorik derslerde en az %70'ine uygulamalı derslerde ise %80’ine devam etmiş olması gereklidir. Bu şart sağlandığı takdirde bir dersin değerlendirmesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne bağlı kalmak şartıyla derslerin de özellikleri dikkate alınarak ara sınavın % 40'ı, final sınavının % 60'ı dâhil edilerek 100 tam not üzerinden hesaplanması suretiyle yapılır. Ortaya çıkan notun başarılı sayılabilmesi için en az 60 puana (CC) tekabül etmesi gerekmektedir.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Bölümümüze; lise ve dengi okullardan geçerli bir diplomaya sahip adaylar Yükseköğretime geçiş aşamasındaki sınavlarda yeterli puanı aldıkları takdirde YÖK, ÖSYM ve Rektörlükçe belirlenen ilkeler ve ilan edilen süre içinde, istenen belgelerle, kesin kayıt yaptırabilirler.


Başarma Şartları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin mezun olabilmesi için programda yer alan 248 AKTS kredi karşılığındaki tüm dersleri, en az 2.20 Genel Not Ortalaması ile başarı bir şekilde tamamlaması gereklidir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlarımızın Türkiye’de ve Dünyada faaliyette bulunan ulusal ve uluslararası yeme içme işletmelerinde (beş yıldızlı otellerin mutfak ekibinde veya yiyecek içecek bölümlerinde; restoranların mutfak ya da işletme kısımlarında, vb.), kamu kurum ve kuruluşlarında (turizm bakanlığı, üniversiteler, turizm eğitim kurumlarında, vb.), gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda ve görsel-basılı yayın kuruluşlarında istihdam edilmeleri öngörülmektedir.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

-


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030019865

Qualification Title
Gastronomy and Culinary Arts License
Awarding Bodyİzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
Awarding Body ContactIzmir Kâtip Çelebi University Balatçık Mahallesi Havaliman Şosesi No:33/2 Balatçık 35620 Çiğli İZMİR +90(232) 329 35 35
Awarding Body Urlhttp://www.ikcu.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasHotel, restaurants and catering
National Occupation Classification

ISCO 08

CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description

,

Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

-

Url Open Address
Qualification Code

TR0030019865


Qualification Title
Gastronomy and Culinary Arts License

Awarding Body
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi

Awarding Body Contact
Izmir Kâtip Çelebi University Balatçık Mahallesi Havaliman Şosesi No:33/2 Balatçık 35620 Çiğli İZMİR +90(232) 329 35 35

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification

ISCO 08


EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO 08


Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

,


Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

-


Url
Open Address