Yeterlilik Kodu | TR0030019865 | |
Yeterlilik Adı | Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Balatçık Mahallesi Havaalanı Şosesi No:33/2 Balatçık 35620 Çiğli İZMİR +90(232) 329 35 35 | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.ikcu.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 6 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 6 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Otel, restoranlar ve catering | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) |
ISCO 08 | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 240 | |
Programın Normal Süresi | 4 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) | - | |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Bu program ingizlice olarak işlenmektedir. Bir derste öğrencinin notunun hesaplanabilmesi için öncelikle o dersin teorik derslerde en az %70'ine uygulamalı derslerde ise %80’ine devam etmiş olması gereklidir. Bu şart sağlandığı takdirde bir dersin değerlendirmesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne bağlı kalmak şartıyla derslerin de özellikleri dikkate alınarak ara sınavın % 40'ı, final sınavının % 60'ı dâhil edilerek 100 tam not üzerinden hesaplanması suretiyle yapılır. Ortaya çıkan notun başarılı sayılabilmesi için en az 60 puana (CC) tekabül etmesi gerekmektedir. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Bölümümüze; lise ve dengi okullardan geçerli bir diplomaya sahip adaylar Yükseköğretime geçiş aşamasındaki sınavlarda yeterli puanı aldıkları takdirde YÖK, ÖSYM ve Rektörlükçe belirlenen ilkeler ve ilan edilen süre içinde, istenen belgelerle, kesin kayıt yaptırabilirler. | |
Başarma Şartları | Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin mezun olabilmesi için programda yer alan 248 AKTS kredi karşılığındaki tüm dersleri, en az 2.20 Genel Not Ortalaması ile başarı bir şekilde tamamlaması gereklidir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Mezunlarımızın Türkiye’de ve Dünyada faaliyette bulunan ulusal ve uluslararası yeme içme işletmelerinde (beş yıldızlı otellerin mutfak ekibinde veya yiyecek içecek bölümlerinde; restoranların mutfak ya da işletme kısımlarında, vb.), kamu kurum ve kuruluşlarında (turizm bakanlığı, üniversiteler, turizm eğitim kurumlarında, vb.), gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda ve görsel-basılı yayın kuruluşlarında istihdam edilmeleri öngörülmektedir. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | - | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030019865
ISCO 08
ISCO 08
Bu program ingizlice olarak işlenmektedir. Bir derste öğrencinin notunun hesaplanabilmesi için öncelikle o dersin teorik derslerde en az %70'ine uygulamalı derslerde ise %80’ine devam etmiş olması gereklidir. Bu şart sağlandığı takdirde bir dersin değerlendirmesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne bağlı kalmak şartıyla derslerin de özellikleri dikkate alınarak ara sınavın % 40'ı, final sınavının % 60'ı dâhil edilerek 100 tam not üzerinden hesaplanması suretiyle yapılır. Ortaya çıkan notun başarılı sayılabilmesi için en az 60 puana (CC) tekabül etmesi gerekmektedir.
Bölümümüze; lise ve dengi okullardan geçerli bir diplomaya sahip adaylar Yükseköğretime geçiş aşamasındaki sınavlarda yeterli puanı aldıkları takdirde YÖK, ÖSYM ve Rektörlükçe belirlenen ilkeler ve ilan edilen süre içinde, istenen belgelerle, kesin kayıt yaptırabilirler.
Mezunlarımızın Türkiye’de ve Dünyada faaliyette bulunan ulusal ve uluslararası yeme içme işletmelerinde (beş yıldızlı otellerin mutfak ekibinde veya yiyecek içecek bölümlerinde; restoranların mutfak ya da işletme kısımlarında, vb.), kamu kurum ve kuruluşlarında (turizm bakanlığı, üniversiteler, turizm eğitim kurumlarında, vb.), gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda ve görsel-basılı yayın kuruluşlarında istihdam edilmeleri öngörülmektedir.
-
Qualification Code | TR0030019865 | |
Qualification Title | Gastronomy and Culinary Arts License | |
Awarding Body | İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi | |
Awarding Body Contact | Izmir Kâtip Çelebi University Balatçık Mahallesi Havaliman Şosesi No:33/2 Balatçık 35620 Çiğli İZMİR +90(232) 329 35 35 | |
Awarding Body Url | http://www.ikcu.edu.tr/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 6 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 6 | |
Thematic Areas | Hotel, restaurants and catering | |
National Occupation Classification |
ISCO 08 | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | , | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |
TR0030019865
ISCO 08
ISCO 08
,
-