Yeterlilik Kodu | TR0030030365 | |
Yeterlilik Adı | Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Yeditepe Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | İnönü Mah, Kayışdağı Cd. No:326A, 34755 Ataşehir/İstanbul | |
Sorumlu Kurum URL | https://yeditepe.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 6 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 6 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 240 | |
Programın Normal Süresi | 4 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri |
| |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | ||
Başarma Şartları | - | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) |
| |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | - | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
Yeterlilik Kodu
TR0030030365
Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Diploması
Sorumlu Kurum
Yeditepe Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
İnönü Mah, Kayışdağı Cd. No:326A, 34755 Ataşehir/İstanbul
Sorumlu Kurum URL
Yönelim
Akademik
Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-
AYÇ Seviyesi
6
TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-
Kategori
Ana
Kredi Değeri
240
Programın Normal Süresi
4
Program Profili (Amaç)
-
Öğrenme Ortamları
-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
- Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile tasarım ve sanatın gücünün farkında olan, özgün ve yaratıcı çözümlere sahip, birlikte çalışabilme yetenekleri tamamı ile gelişmiş, kendi kültürünü benimsemiş ve bu alanda çalışmaları severek yapan, sosyal duyar sahibi, güncel tasarım ve sanat alanındaki eğilimleri daima takip ederek, izleyerek uluslararası ve ulusal düzeyde yer alan, disiplinler içerisinde farklı disiplinler arasında uzman bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
- Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak vizyonumuz; çağdaş eğitim ve öğretimin gerektirdiği donanımlara ve alanında uzman, bilgi sahibi Türkiye'nin en önde gelen başarılı kadrolarına sahip, dünya üzerinde her daim çeşitli alanlarda ve mevkilerde aranan öğrenciler yetiştirmek, ulusumuzda ve uluslararası düzeyde gerekli unvan sahibi olan, saygınlığa sahip bir eğitim abidesi üniversite olmaktır.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Lisans programının amacı; Yeme içme kültürü alanında Ar-Ge çalışmalarını başarıyla sürdürebilecek, dünya kalitesinde rekabet yeteneğine sahip, yiyecek ve içecek sektörüne hizmet verebilecek alanında uzman bireyler yetiştirmektir.
Anahtar Yetkinlikler
-
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
- Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri yemek kültürü tabanlı birbirinden farklı birçok pozisyon ve alanda çalışma olanaklarına sahip olabilmektedirler.
- Alınan kaliteli eğitimler ile birlikte liderlik pozisyonunda sektörde iş hayatlarını devam ettirebilmektedirler.
- Mezunlar; ulusal ve uluslararası tanınmışlık sahibi olan otel ve kuruluşlarda içecek ve yiyecek bölümlerinde veya mutfak ekibi içerisinde, farklı gıda işletmeleri içerisinde ürün geliştirme ve araştırma çalışmalarında (AR - GE alanında), restoranların işletme ve mutfak bölümlerinde, görsel ve basılı medya kurum ve kuruluşlarında, yiyecek ve içecek kültürü alanında eğitim aktaran kurum ve kuruluşların tamamında iş imkanlarına sahip olmaktadırlar.
- Eğlenme, yeme, içme, konaklama gibi farklı olguların bir arada mevcut olduğu alanlarda, otel ve restoran gibi seyahat ve ulaştırma alanlarının birer ayağı olabilecek nitelikteki yerlerde, gıda ürünlerinin işleme tabi tutulduğu yerlerde, özel restoran ve lokantalarda ve bunun benzeri mevkilerde iş olanaklarına kolaylıkla sahip olabilmektedirler.
- Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunlarına Gastronom ismi verilmektedir. Gastronomlar alanında uzmanlığa sahip olduğu konuya göre dal şefi olabilirler.
- Bunu takiben çeşitli kademeleri atlayarak executive şef ve yalnız şef gibi pozisyonlara yükselebilme olanaklarına sahiptirler.
Kalite Güvencesi
-
Giriş Şartı
Başarma Şartları
-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)
- Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri yemek kültürü tabanlı birbirinden farklı birçok pozisyon ve alanda çalışma olanaklarına sahip olabilmektedirler.
- Alınan kaliteli eğitimler ile birlikte liderlik pozisyonunda sektörde iş hayatlarını devam ettirebilmektedirler.
- Mezunlar; ulusal ve uluslararası tanınmışlık sahibi olan otel ve kuruluşlarda içecek ve yiyecek bölümlerinde veya mutfak ekibi içerisinde, farklı gıda işletmeleri içerisinde ürün geliştirme ve araştırma çalışmalarında (AR - GE alanında), restoranların işletme ve mutfak bölümlerinde, görsel ve basılı medya kurum ve kuruluşlarında, yiyecek ve içecek kültürü alanında eğitim aktaran kurum ve kuruluşların tamamında iş imkanlarına sahip olmaktadırlar.
- Eğlenme, yeme, içme, konaklama gibi farklı olguların bir arada mevcut olduğu alanlarda, otel ve restoran gibi seyahat ve ulaştırma alanlarının birer ayağı olabilecek nitelikteki yerlerde, gıda ürünlerinin işleme tabi tutulduğu yerlerde, özel restoran ve lokantalarda ve bunun benzeri mevkilerde iş olanaklarına kolaylıkla sahip olabilmektedirler.
- Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunlarına Gastronom ismi verilmektedir. Gastronomlar alanında uzmanlığa sahip olduğu konuya göre dal şefi olabilirler.
- Bunu takiben çeşitli kademeleri atlayarak executive şef ve yalnız şef gibi pozisyonlara yükselebilme olanaklarına sahiptirler.
Yasal Dayanağı
-
Geçerlilik Süresi (Varsa)
-
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Qualification Code | TR0030030365 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Yeditepe University | |
Awarding Body Contact | İnönü Mah, Kayışdağı Cd. No:326A, 34755 Ataşehir/İstanbul | |
Awarding Body Url | https://yeditepe.edu.tr/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 6 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 6 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |
Qualification Code
TR0030030365
Qualification Title
Awarding Body
Yeditepe University
Awarding Body Contact
İnönü Mah, Kayışdağı Cd. No:326A, 34755 Ataşehir/İstanbul
Awarding Body Url
Orientation
Academic
National Occupation Classification
-
EQF Level
6
TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.
National Occupation Classification
-
Category
Main
Credit Value
-
Program Duration
-
Program Profile
-
Learning Environments
-
Description
-
Key Competencies
-
Further Info
-
Quality Assurance
-
Access Requirements
-
Conditions for Success
-
Progression Paths (Relationship Type)
-
Legal Basis
-
Validity Period (If Any)
-
Url