Yeterlilik Kodu

TR0030012001

Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumNevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi2000 Evler, Zübeyde Hanım Cd., 50300 Merkez/Nevşehir Merkez/Nevşehir
Sorumlu Kurum URLhttps://nevsehir.edu.tr
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO: 08

KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ve ilgili disiplinlerde sahip olduğu bilgi ve beceriyi uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında Türkiye’de ve dünyada yenilikleri ve gelişmeleri takip eder.
  • Bu gelişmelere ilişkin politika ve planlar oluşturur.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları faaliyetlerine ilişkin profesyonel tekniklere ve uygulamalara sahip olur.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında bilgileri eleştirel bir gözle değerlendirebilme yetkinliğine sahip olur.
  • Bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak alanıyla ilgili bir araştırmayı planlar, yürütür, değerlendirir ve rapor halinde sunar.
  • Alanında uzmanlık gerektiren konularda bir çalışmayı başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir şekilde yürütür.
  • Edindiği bilgi ve becerileri analiz eder, eleştirel şekilde yorumlar ve değerlendirir.
  • Yazılı ve sözlü olarak etkili iletişim ve sunum becerileri gösterir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Gastronomi ve Mutfak Sanatları yükse lisans programı, temelde gastronomi ve turizm alanında güncel ve evrensel bilgi birikimine destek sağlayacak bir eğitim planına sahiptir. Temel amaç, alana ilişkin disiplinler arası bilginin bütün yönleriyle özümsenmesini sağlamaktır.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

-Programa, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Beslenme ve Diyetetik bölümleri mezunlarının müracaatları kabul edilecektir. - ALES Puanı ve Türü en az 55 (SÖZ) puan - Lisans mezuniyet notu en az 70 puan(100’lük) Kayıt için gerekli belgeler; 1 – Lisans Diploması, 2 – ALES Sonuç Belgesi. 3 - Nüfus Cüzdanının aslı 4 - Askerlik Durum Belgesi. 5 - Özgeçmiş

Başarma ŞartlarıÖğrencilerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü yüksek lisans programından mezun olabilmeleri için minimum 180 AKTS derslik krediyi başarmış olmaları gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlarımız, gastronomi ve mutfak sanatları, turizm ve ağırlama endüstrisinde faaliyet gösteren işletmelerde üst düzey yönetici veya üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğretim elemanı/araştırmacı olarak çalışabilmektedir.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Tam zamanlı

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030012001


Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
2000 Evler, Zübeyde Hanım Cd., 50300 Merkez/Nevşehir Merkez/Nevşehir

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO: 08


AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO: 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ve ilgili disiplinlerde sahip olduğu bilgi ve beceriyi uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında Türkiye’de ve dünyada yenilikleri ve gelişmeleri takip eder.
  • Bu gelişmelere ilişkin politika ve planlar oluşturur.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları faaliyetlerine ilişkin profesyonel tekniklere ve uygulamalara sahip olur.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında bilgileri eleştirel bir gözle değerlendirebilme yetkinliğine sahip olur.
  • Bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak alanıyla ilgili bir araştırmayı planlar, yürütür, değerlendirir ve rapor halinde sunar.
  • Alanında uzmanlık gerektiren konularda bir çalışmayı başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir şekilde yürütür.
  • Edindiği bilgi ve becerileri analiz eder, eleştirel şekilde yorumlar ve değerlendirir.
  • Yazılı ve sözlü olarak etkili iletişim ve sunum becerileri gösterir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Gastronomi ve Mutfak Sanatları yükse lisans programı, temelde gastronomi ve turizm alanında güncel ve evrensel bilgi birikimine destek sağlayacak bir eğitim planına sahiptir. Temel amaç, alana ilişkin disiplinler arası bilginin bütün yönleriyle özümsenmesini sağlamaktır.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

-Programa, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Beslenme ve Diyetetik bölümleri mezunlarının müracaatları kabul edilecektir. - ALES Puanı ve Türü en az 55 (SÖZ) puan - Lisans mezuniyet notu en az 70 puan(100’lük) Kayıt için gerekli belgeler; 1 – Lisans Diploması, 2 – ALES Sonuç Belgesi. 3 - Nüfus Cüzdanının aslı 4 - Askerlik Durum Belgesi. 5 - Özgeçmiş


Başarma Şartları
Öğrencilerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü yüksek lisans programından mezun olabilmeleri için minimum 180 AKTS derslik krediyi başarmış olmaları gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlarımız, gastronomi ve mutfak sanatları, turizm ve ağırlama endüstrisinde faaliyet gösteren işletmelerde üst düzey yönetici veya üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğretim elemanı/araştırmacı olarak çalışabilmektedir.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Tam zamanlı


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030012001

Qualification Title
Gastronomy and Culinary Arts Master's Degree Diploma
Awarding BodyNevşehir Hacı Bektaş Veli University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttps://nevsehir.edu.tr
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification

ISCO: 08

CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Develops and deepens the knowledge and skills of Gastronomy and Culinary Arts and related disciplines at the level of expertise.
  • Gastronomy and Culinary Arts in the field of businesses to analyze the problems and have the ability to solve problems.
  • Gastronomy and Culinary Arts in the field of innovations and developments in Turkey and the world will follow.
  • It creates policies and plans for these developments.
  • Have professional techniques and practices related to Gastronomy and Culinary Arts activities.
  • Gastronomy and Culinary Arts with the ability to evaluate information in a critical way.
  • Plans, conducts, evaluates and presents a research on the field by using scientific research methods.
  • It carries out a study on subjects that require expertise in the field effectively with others and independently.
  • Analyze and critically interpret and evaluate the knowledge and skills acquired.
  • Demonstrate effective communication and presentation skills in written and oral form.
Key Competencies-
Further Info

The Gastronomy and Culinary Arts master program has a training plan that will provide support to the current and universal knowledge in the field of gastronomy and tourism. The main objective is to assimilate all aspects of interdisciplinary knowledge in the field.

Quality Assurance-
Access Requirements

The applications of the graduates of the Department of Nutrition and Dietetics, Gastronomy and Culinary Arts will be accepted. - A score of at least 55 in ALES Points and Type - Graduation grade of at least 70 points (100) Documents required for registration; 1 - Graduate Diploma, 2 - ALES Result Certificate. 3 - Title of Identity Card 4 - Military Status Certificate. 5- Curriculum Vitae

Conditions for SuccessIn order to graduate from the master program in Gastronomy and Culinary Arts, students must have a minimum of 180 ECTS class credits.
Progression Paths (Relationship Type)

Our graduates can work as senior lecturer or researcher / researcher in the relevant departments of the universities operating in gastronomy and culinary arts, tourism and hospitality industries.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Full time

Url Open Address
Qualification Code

TR0030012001


Qualification Title
Gastronomy and Culinary Arts Master's Degree Diploma

Awarding Body
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification

ISCO: 08


EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO: 08


Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Develops and deepens the knowledge and skills of Gastronomy and Culinary Arts and related disciplines at the level of expertise.
  • Gastronomy and Culinary Arts in the field of businesses to analyze the problems and have the ability to solve problems.
  • Gastronomy and Culinary Arts in the field of innovations and developments in Turkey and the world will follow.
  • It creates policies and plans for these developments.
  • Have professional techniques and practices related to Gastronomy and Culinary Arts activities.
  • Gastronomy and Culinary Arts with the ability to evaluate information in a critical way.
  • Plans, conducts, evaluates and presents a research on the field by using scientific research methods.
  • It carries out a study on subjects that require expertise in the field effectively with others and independently.
  • Analyze and critically interpret and evaluate the knowledge and skills acquired.
  • Demonstrate effective communication and presentation skills in written and oral form.

Key Competencies
-

Further Info

The Gastronomy and Culinary Arts master program has a training plan that will provide support to the current and universal knowledge in the field of gastronomy and tourism. The main objective is to assimilate all aspects of interdisciplinary knowledge in the field.


Quality Assurance
-

Access Requirements

The applications of the graduates of the Department of Nutrition and Dietetics, Gastronomy and Culinary Arts will be accepted. - A score of at least 55 in ALES Points and Type - Graduation grade of at least 70 points (100) Documents required for registration; 1 - Graduate Diploma, 2 - ALES Result Certificate. 3 - Title of Identity Card 4 - Military Status Certificate. 5- Curriculum Vitae


Conditions for Success
In order to graduate from the master program in Gastronomy and Culinary Arts, students must have a minimum of 180 ECTS class credits.

Progression Paths (Relationship Type)

Our graduates can work as senior lecturer or researcher / researcher in the relevant departments of the universities operating in gastronomy and culinary arts, tourism and hospitality industries.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Full time


Url
Open Address