Yeterlilik Kodu

TR0030019822

Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumAnkara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiYücetepe Mahallesi 85.Cadde No:8 06570 Çankaya/ANKARA
Sorumlu Kurum URLhttps://hacibayram.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Otel, restoranlar ve catering
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Özgün düşünebilmek ve araştırma yapabilmek için Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki ve yakın disiplinlerdeki (Turizm, Sosyoloji, Psikoloji, Antropoloji, İşletme, Gıda, Beslenme vb.) kavramlar, kuramlar, ilkeler, olgular ve paradigmalar ile ilgili kapsamlı, sistemli ve uzmanlık düzeyinde bilgi sahibidir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına özgü ve genel araştırma yöntemleri hakkında ileri düzeyde bilgi sahibidir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yeni ürün geliştirme süreci hakkında ve geliştirilen ürünlerin marka tescili ve pazarlanması konusunda bilgi sahibidir.
  • Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında uzmanlık düzeyinde bilgi sahibidir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile yakın disiplinlerdeki bilgiler, kuramlar, modeller arasında ilişki kurar ve bilgileri birleştirir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki ve yakın disiplinlerdeki (Turizm, Sosyoloji, Psikoloji, Antropoloji, İşletme, Gıda, Beslenme, İstatistik vb.) bilgileri, kuramları, modelleri, vb. araştırma yaparken veya hizmet süreçlerini tasarlarken, yönetirken kullanır ve geliştirir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki ve yakın disiplinlerdeki (Turizm, Sosyoloji, Psikoloji, Antropoloji, İşletme, Gıda, Beslenme vb.) bilimsel bilgileri, kuramları, yöntemleri, modelleri analiz ve sentez ederek eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir, farklı alanlardan bilgileri birleştirip, sorunları çözer.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili konu ve sorunlarla ilgili olarak uygun araştırma yöntemlerini kullanarak özgün araştırmalar tasarlar ve gerçekleştirir, sonuçları açık ve anlaşılır bir şekilde sunar.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili planlama, örgütleme, koordinasyon, yöneltme ve kontrol fonksiyonlarını etkin bir biçimde yerine getirir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili yasal mevzuatı analiz ederek öneriler geliştirir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)-
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030019822


Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Yücetepe Mahallesi 85.Cadde No:8 06570 Çankaya/ANKARA

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Özgün düşünebilmek ve araştırma yapabilmek için Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki ve yakın disiplinlerdeki (Turizm, Sosyoloji, Psikoloji, Antropoloji, İşletme, Gıda, Beslenme vb.) kavramlar, kuramlar, ilkeler, olgular ve paradigmalar ile ilgili kapsamlı, sistemli ve uzmanlık düzeyinde bilgi sahibidir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına özgü ve genel araştırma yöntemleri hakkında ileri düzeyde bilgi sahibidir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yeni ürün geliştirme süreci hakkında ve geliştirilen ürünlerin marka tescili ve pazarlanması konusunda bilgi sahibidir.
  • Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında uzmanlık düzeyinde bilgi sahibidir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile yakın disiplinlerdeki bilgiler, kuramlar, modeller arasında ilişki kurar ve bilgileri birleştirir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki ve yakın disiplinlerdeki (Turizm, Sosyoloji, Psikoloji, Antropoloji, İşletme, Gıda, Beslenme, İstatistik vb.) bilgileri, kuramları, modelleri, vb. araştırma yaparken veya hizmet süreçlerini tasarlarken, yönetirken kullanır ve geliştirir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki ve yakın disiplinlerdeki (Turizm, Sosyoloji, Psikoloji, Antropoloji, İşletme, Gıda, Beslenme vb.) bilimsel bilgileri, kuramları, yöntemleri, modelleri analiz ve sentez ederek eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir, farklı alanlardan bilgileri birleştirip, sorunları çözer.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili konu ve sorunlarla ilgili olarak uygun araştırma yöntemlerini kullanarak özgün araştırmalar tasarlar ve gerçekleştirir, sonuçları açık ve anlaşılır bir şekilde sunar.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili planlama, örgütleme, koordinasyon, yöneltme ve kontrol fonksiyonlarını etkin bir biçimde yerine getirir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili yasal mevzuatı analiz ederek öneriler geliştirir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030019822

Qualification Title
Gastronomy and Culinary Arts Masters Degree Diploma
Awarding BodyAnkara Haci Bayram Veli University
Awarding Body ContactYücetepe Neighborhood 85th Street No:8 06570 Çankaya/ANKARA
Awarding Body Urlhttps://hacibayram.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasHotel, restaurants and catering
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Has comprehensive, systematic and expert level knowledge about concepts, theories, principles, facts and paradigms in the field of Gastronomy and Culinary Arts and in the related disciplines (Tourism, Sociology, Psychology, Anthropology, Business, Food, Nutrition, etc.) in order to think and research original.  
  • Has advanced knowledge about general research methods specific to gastronomy and culinary arts.
  • Has knowledge about new product development process in gastronomy and culinary arts and brand registration and marketing of developed products.
  • Has knowledge on national and international cuisines at the level of expertise.
  • Relate and combine knowledge, theories and models in the field of gastronomy and culinary arts Gastronomy and Culinary Arts in the field and close disciplines (Tourism, Sociology, Psychology, Anthropology, Business, Food, Nutrition, Statistics, etc.) information, theories, models, etc. use and develop when conducting research or designing, managing service processes.
  • Gastronomy and Culinary Arts in the field and close disciplines (Tourism, Sociology, Psychology, Anthropology, Business, Food, Nutrition, Statistics, etc.) information, theories, models, etc. use and develop when conducting research or designing, managing service processes.
  • Designs and conducts original research using appropriate research methods in relation to issues and problems related to the field of Gastronomy and Culinary Arts, and presents the results clearly and comprehensibly.
  • Performs planning, organizing, coordinating, directing and controlling functions in the field of Gastronomy and Culinary Arts effectively.
  • Develops suggestions by analyzing the legal regulations in the field of Gastronomy and Culinary Arts.
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030019822


Qualification Title
Gastronomy and Culinary Arts Masters Degree Diploma

Awarding Body
Ankara Haci Bayram Veli University

Awarding Body Contact
Yücetepe Neighborhood 85th Street No:8 06570 Çankaya/ANKARA

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Has comprehensive, systematic and expert level knowledge about concepts, theories, principles, facts and paradigms in the field of Gastronomy and Culinary Arts and in the related disciplines (Tourism, Sociology, Psychology, Anthropology, Business, Food, Nutrition, etc.) in order to think and research original.  
  • Has advanced knowledge about general research methods specific to gastronomy and culinary arts.
  • Has knowledge about new product development process in gastronomy and culinary arts and brand registration and marketing of developed products.
  • Has knowledge on national and international cuisines at the level of expertise.
  • Relate and combine knowledge, theories and models in the field of gastronomy and culinary arts Gastronomy and Culinary Arts in the field and close disciplines (Tourism, Sociology, Psychology, Anthropology, Business, Food, Nutrition, Statistics, etc.) information, theories, models, etc. use and develop when conducting research or designing, managing service processes.
  • Gastronomy and Culinary Arts in the field and close disciplines (Tourism, Sociology, Psychology, Anthropology, Business, Food, Nutrition, Statistics, etc.) information, theories, models, etc. use and develop when conducting research or designing, managing service processes.
  • Designs and conducts original research using appropriate research methods in relation to issues and problems related to the field of Gastronomy and Culinary Arts, and presents the results clearly and comprehensibly.
  • Performs planning, organizing, coordinating, directing and controlling functions in the field of Gastronomy and Culinary Arts effectively.
  • Develops suggestions by analyzing the legal regulations in the field of Gastronomy and Culinary Arts.

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address