Yeterlilik Kodu

TR0030036104

Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumAfyon Kocatepe Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiErenler Mahallesi, Gazlıgöl Yolu Rektörlük E Blok, 03200 Afyonkarahisar Merkez/Afyonkarahisar
Sorumlu Kurum URLhttp://aku.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)
  • Gastronomi ve mutfak sanatları alanında derinlemesine bir akademik yetkinliğe sahip bireyler yetiştirmek.
  • Araştırma becerilerine ve analitik düşünme yeteneğine sahip bireyler yetiştirmek.
  • Gastronomi ve mutfak sanatları alanında öğrencilere kendi araştırmalarını yapma ve sektörde yenilikçi yaklaşımlar geliştirme fırsatı sunmak.
  • Gastronomi ve mutfak sanatları ilişkin küresel bir perspektife sahip bireyler yetiştirmek.
  • Yiyecek - içecek sektörü ve gastronomi alanında faaliyet gösteren sektörlerin ihtiyaç duyduğu gerekli bilimsel ve kültürel donanımlara sahip uzman kişileri yetiştirmek.
Öğrenme Ortamları
  • Turizm Fakültesi bünyesinde 1 adet uygulama mutfağı, 1 adet pasta ve hamur işleri mutfağı, 1 adet servis salonu, 1 adet duyusal analiz laboratuvarı ve 1 bilgisayar laboratuvarı olmak üzere toplam 18 derslik bulunmaktadır.
  • Turizm Fakültesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin merkez yerleşkesi olan Ahmet Necdet Sezer Ana Kampüsü’nde bulunmaktadır. Bu durum öğrencilerin kampüste düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmaları ve kafeterya ile yemekhane imkânlarından yararlanması bakımından avantaj sağlamaktadır.
  • Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin merkez yerleşkesinde bir adet tam donanımlı kütüphane bulunmaktadır. Kütüphane ve dokümantasyon hizmetleri, her düzeydeki eğitim-öğretim ile bilimsel araştırmaların vazgeçilmez desteği olup, bunların kalitesi ile doğrudan ilişkilidir. Bunun yanı sıra uzaktan erişim sistemi sayesinde kullanıcılar kütüphanenin elektronik kaynaklarından 7/24 faydalanabilmektedir
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Lisans yeterliklerine dayalı olarak, gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir.
  • Mesleki sorunları/konuları tartışırken, çalışmalarını yürütürken bilimsel yöntem ve etik ilkeleri ön planda tutabilir.
  • Türk ve dünya mutfak sanatlarının tüm inceliklerini en iyi şekilde bilir ve uygulayabilir.
  • Gastronomi alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme, bunu topluma yayabilme ve sosyal sorumluluk sahibidir.
  • Sektörde sorumluluk alabilme ve astlarının mesleki gelişimine katkı sağlayabilme, takım çalışmasına yatkın ve liderlik özelliklerine sahip olabilme, işbirliği içinde olduğu kişilerle iletişim kurabilme yeterliliğine sahiptir.
  • Gastronominin gerektirdiği düzeyde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına yönelik donanıma sahip olur ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilir.
  • Gastronomi ile ilgili mevzuatı temel değer ve ilkeleri izleyebilir ve bunlara uygun davranabilir.
  • Gastronomi alanı ile ilgili bilgileri toplar, çözümler ve yorumlayabilir.
  • Gastronomi alanı ile ilgili meslekler ve iş alanları hakkında detaylı bilgi sahibi olur.
Anahtar Yetkinlikler

Mezunlar, gastronomi ve mutfak sanatları alanında gerekli olan akademik bilgi ve uygulamalara hâkim olurlar. Sosyal ve kültürel yönden kendini geliştirme, bilimsel metotlarla iş görme ve sorun çözme becerisine sahip olurlar. Bu bilgi ve becerilerini evrensel düzeydeki ilke ve uygulamalarla harmanlayıp içinde yaşadıkları topluma fayda sağlayacak şekilde kullanabilirler.

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 AKTS (ECTS) kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Ders dönemini tamamlayıp tez dönemine geçen öğrencinin azami dört dönem içerisinde tezini savunması ve jüri tarafından başarılı bulunması gerekmektedir. Bu şartları yerine getiren öğrenciler mezun olma koşullarını sağlamış olacaktır.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Lisansüstü programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.
  • Yükseköğretim kurumlarında lisansüstü programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.
  • Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisansüstü programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.
  • Lisansüstü programlara kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisansüstü diploması alır.
Giriş Şartı

Tezli Yüksek Lisans programlarına başvuru başarı değerlendirmesinde; ALES'in (GRE ya da GMAT gibi sınavlardan buna eşdeğer bir puanın) %50'si, lisans mezuniyet ortalamasının %20'si ve bilimsel değerlendirme (yazılı ve/veya mülakat) puanının %30'unun toplamının, 100 üzerinden en az 60 puan olması gerekir. Asgari 60 puan düzeyine ulaşan katılımcıların başarı durumu sıralama usulü ile belirlenir.

Başarma ŞartlarıÖğrencinin, toplam 60 AKTS (ECTS) kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, bir seminer dersi ve uzmanlık alan dersi ile tez çalışmasını başarmış olması, aldığı tüm derslerden en az YT, CC ya da bunun üzerinde not alması gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Gerekli mezuniyet koşullarını yerine getirerek mezun olanlar, "Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilim Uzmanı Diploması" alırlar. Mezunların yiyecek içecek işletmelerinin yanında; konaklama işletmelerinin yiyecek içecek bölümleri, kongre-konferans merkezleri, marina işletmeciliği, hava yolları ve charter şirketleri, denizcilik ve kruvaziyer işletmeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çeşitli birimleri, enformasyon merkezleri ve akademik kariyer gibi birçok farklı alanda istihdam olanağı mevcuttur.

Yasal Dayanağı
  • 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu
  • Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030036104


Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Afyon Kocatepe Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Erenler Mahallesi, Gazlıgöl Yolu Rektörlük E Blok, 03200 Afyonkarahisar Merkez/Afyonkarahisar

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
  • Gastronomi ve mutfak sanatları alanında derinlemesine bir akademik yetkinliğe sahip bireyler yetiştirmek.
  • Araştırma becerilerine ve analitik düşünme yeteneğine sahip bireyler yetiştirmek.
  • Gastronomi ve mutfak sanatları alanında öğrencilere kendi araştırmalarını yapma ve sektörde yenilikçi yaklaşımlar geliştirme fırsatı sunmak.
  • Gastronomi ve mutfak sanatları ilişkin küresel bir perspektife sahip bireyler yetiştirmek.
  • Yiyecek - içecek sektörü ve gastronomi alanında faaliyet gösteren sektörlerin ihtiyaç duyduğu gerekli bilimsel ve kültürel donanımlara sahip uzman kişileri yetiştirmek.

Öğrenme Ortamları
  • Turizm Fakültesi bünyesinde 1 adet uygulama mutfağı, 1 adet pasta ve hamur işleri mutfağı, 1 adet servis salonu, 1 adet duyusal analiz laboratuvarı ve 1 bilgisayar laboratuvarı olmak üzere toplam 18 derslik bulunmaktadır.
  • Turizm Fakültesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin merkez yerleşkesi olan Ahmet Necdet Sezer Ana Kampüsü’nde bulunmaktadır. Bu durum öğrencilerin kampüste düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmaları ve kafeterya ile yemekhane imkânlarından yararlanması bakımından avantaj sağlamaktadır.
  • Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin merkez yerleşkesinde bir adet tam donanımlı kütüphane bulunmaktadır. Kütüphane ve dokümantasyon hizmetleri, her düzeydeki eğitim-öğretim ile bilimsel araştırmaların vazgeçilmez desteği olup, bunların kalitesi ile doğrudan ilişkilidir. Bunun yanı sıra uzaktan erişim sistemi sayesinde kullanıcılar kütüphanenin elektronik kaynaklarından 7/24 faydalanabilmektedir

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Lisans yeterliklerine dayalı olarak, gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir.
  • Mesleki sorunları/konuları tartışırken, çalışmalarını yürütürken bilimsel yöntem ve etik ilkeleri ön planda tutabilir.
  • Türk ve dünya mutfak sanatlarının tüm inceliklerini en iyi şekilde bilir ve uygulayabilir.
  • Gastronomi alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme, bunu topluma yayabilme ve sosyal sorumluluk sahibidir.
  • Sektörde sorumluluk alabilme ve astlarının mesleki gelişimine katkı sağlayabilme, takım çalışmasına yatkın ve liderlik özelliklerine sahip olabilme, işbirliği içinde olduğu kişilerle iletişim kurabilme yeterliliğine sahiptir.
  • Gastronominin gerektirdiği düzeyde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına yönelik donanıma sahip olur ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilir.
  • Gastronomi ile ilgili mevzuatı temel değer ve ilkeleri izleyebilir ve bunlara uygun davranabilir.
  • Gastronomi alanı ile ilgili bilgileri toplar, çözümler ve yorumlayabilir.
  • Gastronomi alanı ile ilgili meslekler ve iş alanları hakkında detaylı bilgi sahibi olur.

Anahtar Yetkinlikler

Mezunlar, gastronomi ve mutfak sanatları alanında gerekli olan akademik bilgi ve uygulamalara hâkim olurlar. Sosyal ve kültürel yönden kendini geliştirme, bilimsel metotlarla iş görme ve sorun çözme becerisine sahip olurlar. Bu bilgi ve becerilerini evrensel düzeydeki ilke ve uygulamalarla harmanlayıp içinde yaşadıkları topluma fayda sağlayacak şekilde kullanabilirler.


Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 AKTS (ECTS) kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Ders dönemini tamamlayıp tez dönemine geçen öğrencinin azami dört dönem içerisinde tezini savunması ve jüri tarafından başarılı bulunması gerekmektedir. Bu şartları yerine getiren öğrenciler mezun olma koşullarını sağlamış olacaktır.


Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Lisansüstü programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.
  • Yükseköğretim kurumlarında lisansüstü programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.
  • Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisansüstü programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.
  • Lisansüstü programlara kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisansüstü diploması alır.

Giriş Şartı

Tezli Yüksek Lisans programlarına başvuru başarı değerlendirmesinde; ALES'in (GRE ya da GMAT gibi sınavlardan buna eşdeğer bir puanın) %50'si, lisans mezuniyet ortalamasının %20'si ve bilimsel değerlendirme (yazılı ve/veya mülakat) puanının %30'unun toplamının, 100 üzerinden en az 60 puan olması gerekir. Asgari 60 puan düzeyine ulaşan katılımcıların başarı durumu sıralama usulü ile belirlenir.


Başarma Şartları
Öğrencinin, toplam 60 AKTS (ECTS) kredisinden az olmamak koşuluyla, en az 7 ders, bir seminer dersi ve uzmanlık alan dersi ile tez çalışmasını başarmış olması, aldığı tüm derslerden en az YT, CC ya da bunun üzerinde not alması gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Gerekli mezuniyet koşullarını yerine getirerek mezun olanlar, "Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilim Uzmanı Diploması" alırlar. Mezunların yiyecek içecek işletmelerinin yanında; konaklama işletmelerinin yiyecek içecek bölümleri, kongre-konferans merkezleri, marina işletmeciliği, hava yolları ve charter şirketleri, denizcilik ve kruvaziyer işletmeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çeşitli birimleri, enformasyon merkezleri ve akademik kariyer gibi birçok farklı alanda istihdam olanağı mevcuttur.


Yasal Dayanağı
  • 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu
  • Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030036104

Qualification Title
Master Programme In Gastronomy And Culinary Arts
Awarding BodyAfyon Kocatepe University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://aku.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification

ISCO 08

CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile

• To educate individuals with an in-depth academic competence in the field of gastronomy and culinary arts.

 • To train individuals with research skills and analytical thinking ability.

• To provide students with the opportunity to conduct their own research in the field of gastronomy and culinary arts and to develop innovative approaches in the sector.

• To educate individuals with a global perspective on gastronomy and culinary arts.

• To train specialists who have the necessary scientific and cultural qualifications required by the sectors operating in the food and beverage sector and gastronomy

Learning Environments
  • The faculty has 18 classrooms including 1 application kitchen, 1 pastry kitchen, 1 service hall, 1 sensory analysis laboratory and 1 computer lab.
  • The Faculty of Tourism is located in Ahmet Necdet Sezer Main Campus, which is the central campus of Afyon Kocatepe University. This situation provides an advantage for students to participate in social, cultural and sportive activities organised on the campus and to benefit from the cafeteria and dining hall facilities.
  • There is one fully equipped library in the central campus of Afyon Kocatepe University. Library and documentation services are indispensable support for all levels of education and scientific research and are directly related to their quality. In addition, thanks to the remote access system, users can benefit from the library's electronic resources 24/7.
Description

The students…

• Based on undergraduate qualifications, be able to develop their knowledge in the field of gastronomy and culinary arts at the level of expertise.

• be able to prioritise the scientific method and ethical principles while discussing professional problems / issues and conducting researches.

• be able to know and apply all the subtleties of Turkish and world culinary arts in the best way.

• be able to develop a positive attitude towards lifelong learning with the knowledge and skills acquired in the field of gastronomy, to spread it to the society and have social responsibility.

• be able to take responsibility in the sector and to contribute to the professional development of subordinates, to be prone to teamwork and have leadership qualities, to have the ability to communicate with people in co-operation.

• be able to use information and communication technologies at the level required by gastronomy.

• be qualified for the field of Gastronomy and Culinary Arts and be able to apply the knowledge and skills acquired.

• be able to follow the basic values and principles of the legislation related to gastronomy and act in accordance with them.

• be able to collect, analyse and interpret information related to the field of gastronomy.

• Have detailed information about professions and business areas related to the field of gastronomy.

Key Competencies

Graduates possess the academic knowledge and practices required in the field of gastronomy and culinary arts. They have the ability to develop themselves socially and culturally, to work with scientific methods and solve problems. They can blend this knowledge and skills with universal principles and practices and use them to benefit the society they live in.

Further Info

The student must have passed all the courses in the programme and must not have FF (failed), DZ (failed of nonattendance) or YZ (failed) grades. In this programme, the student is required to provide a minimum of 120 ECTS credits and to have a GPA of at least 2.00 out of 4.00. The student who completes the course period and passes to the thesis period must defend the thesis within a maximum of four semesters and must be found successful by the jury. Students who fulfil these conditions will have met the graduation requirements.

Quality Assurance

To monitor the quality of higher education programmes;

 • The Council of Higher Education (YÖK) is responsible for the planning, organisation, management and supervision of education and training and other activities in higher education institutions.

• "University Monitoring and Evaluation Reports" of higher education institutions prepared within the framework of the criteria determined by YÖK are published every year. These reports, which include quantitative and qualitative evaluations, are shared with the public.

 • Creation and Approval of Curricula: YÖK determines the minimum standards and criteria required for the opening of graduate programmes.

 • The curriculum of graduate programmes in higher education institutions and the learning outcomes in each programme are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK.

• Assessment and Evaluation: The measurement and evaluation of the learning outcomes of each graduate programme is carried out according to the teaching and examination regulations prepared by higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK.

• Students enrolled in graduate programmes receive a graduate degree if they successfully complete the course credits and other obligations determined by higher education institutions.

Access Requirements

In the evaluation of application for Master's programmes with thesis; 50% of ALES (an equivalent score from exams such as GRE or GMAT), 20% of undergraduate graduation average and 30% of scientific evaluation (written and / or interview) score are calculated and the sum of them must be at least 60 points out of 100. The success status of the participants who reach the minimum score of 60 points is determined by ranking procedure.

Conditions for SuccessThe student must have completed at least 7 courses, a seminar course, a specialisation course and a thesis study, and must have a grade of at least YT, CC or higher from all courses taken, provided that the total credit is not less than 60 ECTS.
Progression Paths (Relationship Type)

Those who graduate by fulfilling the necessary graduation requirements receive "Gastronomy and Culinary Arts Science Specialist Diploma". In addition to food and beverage establishments there are employment opportunities in many different fields such as; food and beverage departments of accommodation establishments, congress-conference centres, marina management, airlines and charter companies, maritime and cruise companies, various departments of the Ministry of Culture and Tourism, information centres and academic careers.

Legal Basis
  • Higher Education Law No. 2547
  • Regulation on Higher Education Quality Assurance and Higher Education Quality Board
Validity Period (If Any)

The qualification is valid at all times.

Url Open Address
Qualification Code

TR0030036104


Qualification Title
Master Programme In Gastronomy And Culinary Arts

Awarding Body
Afyon Kocatepe University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification

ISCO 08


EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO 08


Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile

• To educate individuals with an in-depth academic competence in the field of gastronomy and culinary arts.

 • To train individuals with research skills and analytical thinking ability.

• To provide students with the opportunity to conduct their own research in the field of gastronomy and culinary arts and to develop innovative approaches in the sector.

• To educate individuals with a global perspective on gastronomy and culinary arts.

• To train specialists who have the necessary scientific and cultural qualifications required by the sectors operating in the food and beverage sector and gastronomy


Learning Environments
  • The faculty has 18 classrooms including 1 application kitchen, 1 pastry kitchen, 1 service hall, 1 sensory analysis laboratory and 1 computer lab.
  • The Faculty of Tourism is located in Ahmet Necdet Sezer Main Campus, which is the central campus of Afyon Kocatepe University. This situation provides an advantage for students to participate in social, cultural and sportive activities organised on the campus and to benefit from the cafeteria and dining hall facilities.
  • There is one fully equipped library in the central campus of Afyon Kocatepe University. Library and documentation services are indispensable support for all levels of education and scientific research and are directly related to their quality. In addition, thanks to the remote access system, users can benefit from the library's electronic resources 24/7.

Description

The students…

• Based on undergraduate qualifications, be able to develop their knowledge in the field of gastronomy and culinary arts at the level of expertise.

• be able to prioritise the scientific method and ethical principles while discussing professional problems / issues and conducting researches.

• be able to know and apply all the subtleties of Turkish and world culinary arts in the best way.

• be able to develop a positive attitude towards lifelong learning with the knowledge and skills acquired in the field of gastronomy, to spread it to the society and have social responsibility.

• be able to take responsibility in the sector and to contribute to the professional development of subordinates, to be prone to teamwork and have leadership qualities, to have the ability to communicate with people in co-operation.

• be able to use information and communication technologies at the level required by gastronomy.

• be qualified for the field of Gastronomy and Culinary Arts and be able to apply the knowledge and skills acquired.

• be able to follow the basic values and principles of the legislation related to gastronomy and act in accordance with them.

• be able to collect, analyse and interpret information related to the field of gastronomy.

• Have detailed information about professions and business areas related to the field of gastronomy.


Key Competencies

Graduates possess the academic knowledge and practices required in the field of gastronomy and culinary arts. They have the ability to develop themselves socially and culturally, to work with scientific methods and solve problems. They can blend this knowledge and skills with universal principles and practices and use them to benefit the society they live in.


Further Info

The student must have passed all the courses in the programme and must not have FF (failed), DZ (failed of nonattendance) or YZ (failed) grades. In this programme, the student is required to provide a minimum of 120 ECTS credits and to have a GPA of at least 2.00 out of 4.00. The student who completes the course period and passes to the thesis period must defend the thesis within a maximum of four semesters and must be found successful by the jury. Students who fulfil these conditions will have met the graduation requirements.


Quality Assurance

To monitor the quality of higher education programmes;

 • The Council of Higher Education (YÖK) is responsible for the planning, organisation, management and supervision of education and training and other activities in higher education institutions.

• "University Monitoring and Evaluation Reports" of higher education institutions prepared within the framework of the criteria determined by YÖK are published every year. These reports, which include quantitative and qualitative evaluations, are shared with the public.

 • Creation and Approval of Curricula: YÖK determines the minimum standards and criteria required for the opening of graduate programmes.

 • The curriculum of graduate programmes in higher education institutions and the learning outcomes in each programme are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK.

• Assessment and Evaluation: The measurement and evaluation of the learning outcomes of each graduate programme is carried out according to the teaching and examination regulations prepared by higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK.

• Students enrolled in graduate programmes receive a graduate degree if they successfully complete the course credits and other obligations determined by higher education institutions.


Access Requirements

In the evaluation of application for Master's programmes with thesis; 50% of ALES (an equivalent score from exams such as GRE or GMAT), 20% of undergraduate graduation average and 30% of scientific evaluation (written and / or interview) score are calculated and the sum of them must be at least 60 points out of 100. The success status of the participants who reach the minimum score of 60 points is determined by ranking procedure.


Conditions for Success
The student must have completed at least 7 courses, a seminar course, a specialisation course and a thesis study, and must have a grade of at least YT, CC or higher from all courses taken, provided that the total credit is not less than 60 ECTS.

Progression Paths (Relationship Type)

Those who graduate by fulfilling the necessary graduation requirements receive "Gastronomy and Culinary Arts Science Specialist Diploma". In addition to food and beverage establishments there are employment opportunities in many different fields such as; food and beverage departments of accommodation establishments, congress-conference centres, marina management, airlines and charter companies, maritime and cruise companies, various departments of the Ministry of Culture and Tourism, information centres and academic careers.


Legal Basis
  • Higher Education Law No. 2547
  • Regulation on Higher Education Quality Assurance and Higher Education Quality Board

Validity Period (If Any)

The qualification is valid at all times.


Url
Open Address