Yeterlilik Kodu

TR0030005156

Yeterlilik Adı
Geleneksel El Sanatları Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü, Avşar Yerleşkesi Batı Çevreyolu Blv. No: 251/A 46050 - Onikişubat /Kahramanmaraş
Sorumlu Kurum URLhttp://www.ksu.edu.tr
Yönelim-
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)El sanatları
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
Kategori-
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Programla ilgili bilgi, beceri, kavrama, uygulama, analiz, sentez, yaratıcılık ve değerlendirmeye ilişkin yeterliklerdir.
  • BİLGİÖğrenmeyi öğrenme becerileri ve eleştirel düşünceyle, ileri düzey çalışmaları bağımsız olarak yürütebileceğini gösterebilmek, BİLGİAlanındaki bilgileri takip edip kullanabilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak.
  • BİLGİ Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek,
  • BİLGİ İş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olmak,
  • BİLGİ Nokta- Çizgi Uygulamalarıyla Düzenlemeler Ve Yorumlar Yapmak, Objelerin Açık
  • – Koyu, Işık- Gölgesini Yapmak, İki Ve Üç Boyutlu Form Oluşturarak Form Kurmak, Renk Uygulaması Yapmak, Obje Etütlerinden Ve Yapay Malzemelerden Yeni Dokular Yapmak, Özgün Strüktür Uygulamaları Yapmak, Perspektif Ilkelerine Uygun Çizim Yapmak.
  • BECERİ Basit Geometrik Formların Çizimini Yapmak,
  • Cansız Modellerden Çizim Yapmak, Objelerden desen yapmak, Tors çizimi yapmak.
  • BECERİ Lifleri Ayırt Etmek, Liflerin Özelliklerine Göre Uygulanacak İşlemleri Gerçekleştirmek.
  • BECERİ Yöresel El Sanatlarının Envanterini Çıkartmak, Yöresel El Sanatlarını Modernize Eden Çalışmalar Yapmak.
  • BİLGİ Geleneksel Türk Motiflerini Tanıma ve çizebilmek, desen tasarımı yapabilmek. BECERİ
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Her bir eğitim öğretim dönemi içinde 1 ara sınav ve dönem sonlarında 1 final sınavı yapılmaktadır.
  • Ara sınavın % 40 u, final sınavının ise % 60 i alınarak elde edilen ham başarı puanı, Trakya Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Yöntemi Uygulama Esasları Yönergesi nde belirlendiği şekilde hesaplanarak öğrencinin harfli başarı notu oluşturulmaktadır.
  • Gıda Teknolojisi Programı’ndan ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin toplamı 120 AKTS dir.
  • Bu derslerin tamamını başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir.
  • Bu programda 30 iş günü süreli staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır.
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Geleneksel El sanatları Programına, meslek liselerinin ilgili bölümlerden mezun olup, Mesleki Sınavsız Geçiş ile gelenler veya normal liselerden mezun olup, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYM)nin ilgili türde belirlenen YGS Puanını alıp ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler kabul edilmektedir.

Başarma ŞartlarıGıda Teknolojisi Programı’ndan ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin toplamı 120 AKTS dir.Bu derslerin tamamını başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 iş günü süreli staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır.Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve stajını başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Günümüzde pek çok el sanatları işletmesinde mezunlarımız rahatlıkla iş bulabilmekte ve yükselebilmektedir. Halk Eğitim, Gençlik, Milli Eğitim Kurs ve sanat Merkezlerinde usta öğretici olarak iş yapmaktadırlar.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030005156


Yeterlilik Adı
Geleneksel El Sanatları Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü, Avşar Yerleşkesi Batı Çevreyolu Blv. No: 251/A 46050 - Onikişubat /Kahramanmaraş

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
-

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
-

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Programla ilgili bilgi, beceri, kavrama, uygulama, analiz, sentez, yaratıcılık ve değerlendirmeye ilişkin yeterliklerdir.
  • BİLGİÖğrenmeyi öğrenme becerileri ve eleştirel düşünceyle, ileri düzey çalışmaları bağımsız olarak yürütebileceğini gösterebilmek, BİLGİAlanındaki bilgileri takip edip kullanabilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak.
  • BİLGİ Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek,
  • BİLGİ İş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olmak,
  • BİLGİ Nokta- Çizgi Uygulamalarıyla Düzenlemeler Ve Yorumlar Yapmak, Objelerin Açık
  • – Koyu, Işık- Gölgesini Yapmak, İki Ve Üç Boyutlu Form Oluşturarak Form Kurmak, Renk Uygulaması Yapmak, Obje Etütlerinden Ve Yapay Malzemelerden Yeni Dokular Yapmak, Özgün Strüktür Uygulamaları Yapmak, Perspektif Ilkelerine Uygun Çizim Yapmak.
  • BECERİ Basit Geometrik Formların Çizimini Yapmak,
  • Cansız Modellerden Çizim Yapmak, Objelerden desen yapmak, Tors çizimi yapmak.
  • BECERİ Lifleri Ayırt Etmek, Liflerin Özelliklerine Göre Uygulanacak İşlemleri Gerçekleştirmek.
  • BECERİ Yöresel El Sanatlarının Envanterini Çıkartmak, Yöresel El Sanatlarını Modernize Eden Çalışmalar Yapmak.
  • BİLGİ Geleneksel Türk Motiflerini Tanıma ve çizebilmek, desen tasarımı yapabilmek. BECERİ

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Her bir eğitim öğretim dönemi içinde 1 ara sınav ve dönem sonlarında 1 final sınavı yapılmaktadır.
  • Ara sınavın % 40 u, final sınavının ise % 60 i alınarak elde edilen ham başarı puanı, Trakya Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Yöntemi Uygulama Esasları Yönergesi nde belirlendiği şekilde hesaplanarak öğrencinin harfli başarı notu oluşturulmaktadır.
  • Gıda Teknolojisi Programı’ndan ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin toplamı 120 AKTS dir.
  • Bu derslerin tamamını başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir.
  • Bu programda 30 iş günü süreli staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır.

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Geleneksel El sanatları Programına, meslek liselerinin ilgili bölümlerden mezun olup, Mesleki Sınavsız Geçiş ile gelenler veya normal liselerden mezun olup, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYM)nin ilgili türde belirlenen YGS Puanını alıp ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler kabul edilmektedir.


Başarma Şartları
Gıda Teknolojisi Programı’ndan ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin toplamı 120 AKTS dir.Bu derslerin tamamını başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 iş günü süreli staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır.Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve stajını başarıyla tamamlamak gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Günümüzde pek çok el sanatları işletmesinde mezunlarımız rahatlıkla iş bulabilmekte ve yükselebilmektedir. Halk Eğitim, Gençlik, Milli Eğitim Kurs ve sanat Merkezlerinde usta öğretici olarak iş yapmaktadırlar.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030005156

Qualification Title
Associate Diploma in Traditional Handicrafts
Awarding BodyKahramanmaraş Sütçü İmam University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.ksu.edu.tr
Orientation-
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasHandicrafts
National Occupation Classification -
Category-
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning EnvironmentsFood Technology Program students to obtain bachelor´s degree program must be at least 2.00 on a 4.00 weighted grade point average and successfully complete all of the public and elective courses (a total of 120 ETCS). In this program, are required to do an 30 working day period internship.Success all lessons (120 ECTS), get at least 2.00 weighted grade point out of 4.00 and passing internship.
Description They are the competency related to knowledge, skill, application, analyzing, synthesis, creativeness and evaluation about the program. KNOWLEDGE To show being able to carry out high level works independently. KNOWLEDGE To use a foreign language at least A2 level and makes KNOWLEDGE To use information and communication technologies together with computer hardware and software in sufficient level. KNOWLEDGE To have knowledge and conscious of social responsibility, ethics, social security and rights , labour security, worker’s health and protection of environment. KNOWLEDGE To make comment about Dot-line applications, to make light- dark shadow of objects, to make a form in two or three dimensions, to make colour applications, to make new tissue from artificial materials, to make original structure applications, to make drawing suitable to perspective principles. SKILLS To make drawings of simple geometrical forms and dull models, to make design from objects, SKILLS To discriminate fibers, to realize operations according to the aspects of fibers. SKILLS To make inventory of local handicrafts, to make studies for modernizing them. KNOWLEDGE To know and draw traditional Turkish motives, to make designs. KNOWLEDGE
Key Competencies-
Further Info In each academic period, 1 midterm and 1 final exam are applied. the raw achievement scores obtained by taking 40% of midterm exam, %60 of final exam scores, are calculated as letter grade by Trakya University Directive Principles of Relative Assessment Method. Food Technology Program students to obtain bachelor´s degree program must be at least 2.00 on a 4.00 weighted grade point average and successfully complete all of the public and elective courses (a total of 120 ETCS). In this program, are required to do an 30 working day period internship.
Quality Assurance-
Access RequirementsTo Traditional Handicraft Programme, students that graduated from departments related to high schools, with transition without examination or by taking score the appropriate type YGS Student Selection and Placement System and are placed by OSYM, are accepted
Conditions for SuccessFood Technology Program students to obtain bachelor´s degree program must be at least 2.00 on a 4.00 weighted grade point average and successfully complete all of the public and elective courses (a total of 120 ETCS). In this program, are required to do an 30 working day period internship.Success all lessons (120 ECTS), get at least 2.00 weighted grade point out of 4.00 and passing internship.
Progression Paths (Relationship Type)Nowadays, many of our crafts are able to find and raise jobs easily. They work as master trainers in Public Education, Youth, National Education Course and Art Centers.
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030005156


Qualification Title
Associate Diploma in Traditional Handicrafts

Awarding Body
Kahramanmaraş Sütçü İmam University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
-

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
-

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
Food Technology Program students to obtain bachelor´s degree program must be at least 2.00 on a 4.00 weighted grade point average and successfully complete all of the public and elective courses (a total of 120 ETCS). In this program, are required to do an 30 working day period internship.Success all lessons (120 ECTS), get at least 2.00 weighted grade point out of 4.00 and passing internship.

Description
They are the competency related to knowledge, skill, application, analyzing, synthesis, creativeness and evaluation about the program. KNOWLEDGE To show being able to carry out high level works independently. KNOWLEDGE To use a foreign language at least A2 level and makes KNOWLEDGE To use information and communication technologies together with computer hardware and software in sufficient level. KNOWLEDGE To have knowledge and conscious of social responsibility, ethics, social security and rights , labour security, worker’s health and protection of environment. KNOWLEDGE To make comment about Dot-line applications, to make light- dark shadow of objects, to make a form in two or three dimensions, to make colour applications, to make new tissue from artificial materials, to make original structure applications, to make drawing suitable to perspective principles. SKILLS To make drawings of simple geometrical forms and dull models, to make design from objects, SKILLS To discriminate fibers, to realize operations according to the aspects of fibers. SKILLS To make inventory of local handicrafts, to make studies for modernizing them. KNOWLEDGE To know and draw traditional Turkish motives, to make designs. KNOWLEDGE

Key Competencies
-

Further Info
In each academic period, 1 midterm and 1 final exam are applied. the raw achievement scores obtained by taking 40% of midterm exam, %60 of final exam scores, are calculated as letter grade by Trakya University Directive Principles of Relative Assessment Method. Food Technology Program students to obtain bachelor´s degree program must be at least 2.00 on a 4.00 weighted grade point average and successfully complete all of the public and elective courses (a total of 120 ETCS). In this program, are required to do an 30 working day period internship.

Quality Assurance
-

Access Requirements
To Traditional Handicraft Programme, students that graduated from departments related to high schools, with transition without examination or by taking score the appropriate type YGS Student Selection and Placement System and are placed by OSYM, are accepted

Conditions for Success
Food Technology Program students to obtain bachelor´s degree program must be at least 2.00 on a 4.00 weighted grade point average and successfully complete all of the public and elective courses (a total of 120 ETCS). In this program, are required to do an 30 working day period internship.Success all lessons (120 ECTS), get at least 2.00 weighted grade point out of 4.00 and passing internship.

Progression Paths (Relationship Type)
Nowadays, many of our crafts are able to find and raise jobs easily. They work as master trainers in Public Education, Youth, National Education Course and Art Centers.

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address