Yeterlilik Kodu | TR0030031917 | |
Yeterlilik Adı | İç Mekan Tasarımı Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Kayseri Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Mevlâna Mahallesi 15 Temmuz Yerleşkesi Küme evler No:5 38280 Talas / KAYSERİ | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.kayseri.edu.tr/ | |
Yönelim | - | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Moda, iç ve endüstriyel tasarım | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | - | |
Kredi Değeri | - | |
Programın Normal Süresi | - | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) | Program Yeterlilikleri | |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | - | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | - | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030031917
Program Yeterlilikleri
1- Uluslararası standartlarda yeterli olacak düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olur(“European Language Portfolio Global Scale”, Level A2).
2- Uluslararası standartlarda temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte, mesleğinin gerektirdiği yazılım ve donanımı etkin bir şekilde kullanabilir (“European Computer Driving Licence”, Basic Level).
3- Sorumluluğu altında çalışanların performanslarını objektif olarak değerlendirebilir.
4- Genel veya mesleki orta öğretimde kazanılan yeterlilikler üzerine kurulan ve orta öğretim düzeyi üzerindeki dersler ile uygulama araç ve gereçleri ile desteklenen bir alandaki bilgi ve becerilere sahip olur ve o alandaki temel kavramları öğrenir.
5- İç mekan tasarımı alanında tasarımları ve uygulamaları çalışma arkadaşlarına, üstlerine ve hizmet verdiği kişi ve gruplara açık bir biçimde anlatabilir ve takım çalışması yapabilir.
6- İç mekan tasarımı alanında oluşan problemleri iyi tanımlayabilme ve problem çözümü için gerekli olan verileri tanımlama, toplama ve kullanmayı etkin bir biçimde yapabilmek; pratik uygulamalarda gereken teorik bilgileri, el ve/veya düşünsel becerileri kazanır.
7- İç mekan tasarımı ile ilgili konularda, etik değerler, sosyal sorumluluk ve sosyal güvenlik hakları gibi konularda bilgi birikimine ve bilincine sahip olur.
8- Yaratıcı ve eleştirel düşünme, inisiyatif alma ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak araştırıcı, üretici ve girişimci kapasiteye sahip olur.
9- İç mekan tasarımı alanındaki konularda, iş güvenliği, işçi sağlığı ve çevre koruma bilgisi ve bilincine sahip olur.
10- İç mekan tasarımı alanındaki çalışmalarda öngörülmeyen durumlarla ilgili sorunları belirleme ve çözüm arama yeteneğini kazanır.
11- İç mekan tasarımı alanında bağımsız olarak öğrenmeyi ve öğrendiklerini uygulayabilme becerisi kazanır.
12- İç mekan tasarımı ve cihazları alanındaki yeni teknolojik gelişmeleri takip ederek kendini sürekli yenileyip, edindiği bilgi ve becerileri eleştirel olarak değerlendirebilir.
13- Endüstri ortamında İç mekan tasarımı Cihazların satın alma, bakım, onarım, kalibrasyon ve kullanıcı eğitimi ile ilgili konularda gerekli teknik iletişimi kurabilir.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030031917 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Kayseri University | |
Awarding Body Contact | Kayseri University Rectorate, Mevlana Neighborhood 15 Temmuz Campus Kümeevler No:5 38280 Talas / KAYSERI | |
Awarding Body Url | https://www.kayseri.edu.tr/ | |
Orientation | - | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Fashion, interior and industrial design | |
National Occupation Classification | - | |
Category | - | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |