Yeterlilik Kodu

TR0030024692

Yeterlilik Adı
İç Mimarlık Lisans Diploması
Sorumlu Kurumİstanbul Gelişim Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiCihangir Mahallesi Şehit Jandarma Komando Er Hakan Öner Sk. No:1 Avcılar / İSTANBUL
Sorumlu Kurum URLhttps://gelisim.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi6
6 Yeterlilik TYÇ’ye 28/05/2024 tarihinde yerleştirildi
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Mimarlık ve şehir planlama
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri256
Programın Normal Süresi 4 Yıl
Program Profili (Amaç)
  • İç Mimarlık bölümü, yaşam boyu öğrenme sürecinin ilk adımı olarak, lisan eğitiminin başlangıç yılından itibaren edindiği mesleki kültürel ve sosyal bilgileri meslek hayatlarına aktararak verimli, özgün, sürdürülebilir, yeni konsept, mobilya ve tasarımlar üretebilecek iç mimarlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır
Öğrenme Ortamları
  • İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, geniş bir fiziksel alana ve modern donanımlı atölyelere sahiptir. Sınıf, laboratuvar, kütüphane, stüdyo gibi fiziksel kaynaklar mevcuttur. İç Mimarlık Bölümü’nün müfredatında yer alan zorunlu ve uygulamalı görselleştirmeye dayalı derslerinde Autocad, Photoshop 3DS Max programları uygulamaları gerçekleştiği için bilgisayar laboratuvarları kullanılmaktadır.  İç Mimarlık Stüdyosu dersleri  öğrencilerin aktif katılım gösterdiği ve uygulama esaslı dersler olduğu için çizim atölyelerinde gerçekleşmektedir.
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Sanat, tasarım, kültür ve mobilya tarihi gibi konular hakkındaki edindiği bilgileri meslek hayatında ve günlük yaşamında kullanır.
  • İç mimaride tasarım ilkeleri ile ilgili temel kavramları tanımlar.
  • Ulusal ve uluslararası, iç ve dış (kamu özel sektör ve gönüllü kuruluşlar) paydaşlar ile disiplinler arası çalışmalarda, proje yönetimi ve süreçleri analiz eder.
  • İç mekân tasarım ilke ve becerilerini bireysel veya grup içinde sorumluluk alarak uygular.
  • Çizim yöntemleri ve tekniklerini (CAD, 3D max ve görsel anlatım programları ve serbest el çizim) tasarım alanlarındaki çalışmalarda kullanır.
  • İç mekânda diğer mesleki alanlar ile disiplinler arası iş birliğini içerisinde, iç mimari, uygulama ve teknik donatım projelerini organize eder.
  • Yaşam boyu öğrenim ilkesini benimseyerek; iç mekanların tasarım ve planlama alanlarında olası problemleri ve farklı düzenlemeleri yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir çözümlerle analiz eder.
  • İç Mimarlık programı mezunları, alanı ile ilgili çalışmalarda sürdürülebilir, özgün proje ve etkinlikler organize eder.
  • İlgili kişi ve kurumlarla iş birliği yapabilmek için Türkçe ve en az bir yabancı dilde yazılı ve sözlü olarak kendilerini ifade eder.
  • İç Mimarlık programı mezunları; mesleki ölçütler, standartlar ve yasal çerçeveleri kullanarak iç mekân uygulama detayları, mobilya tasarımı ve bina maliyeti yönetimi gibi konularda çözümler geliştirir.
  • İç Mimarlık programı mezunları, profesyonel alanlarında; kavramsal tasarım, uygulama detay projeleri ve mobilya tasarımı gibi iç mimarlığa yönelik sürdürülebilir, özgün ve yenilikçi projeler tasarlar.
  • İç mimari tasarım, uygulama detayları ve mobilya tasarımı odaklı çalışmalarını; yerel, bölgesel, ulusal ve kültürel duyarlılıkla ve etik değerlere uygun olarak disiplinler arası çalışmalar iş birliği ile organize eder.
Anahtar Yetkinlikler
  • Mesleki Bilgi ve Kültür: İç mimarlık öğrencilerinin lisan eğitimleri süresince edindikleri mesleki bilgi ve kültürü içeren temel yetkinlikler.
  • Sosyal ve Kültürel Farkındalık: Toplumsal ihtiyaçları ve kültürel beklentileri anlayabilme ve bu bağlamda tasarım yapabilme yeteneği.
  • Yaratıcılık: Yenilikçi ve özgün tasarımlar geliştirebilme kabiliyeti.
  • Sürdürülebilirlik: Çevresel ve ekonomik faktörleri dikkate alarak sürdürülebilir tasarım prensiplerini uygulama yetkinliği.
  • Tasarım ve Planlama: İç mekanların etkili bir şekilde planlanması ve tasarlanması becerisi.
  • Teknolojik Yetkinlik: Tasarım sürecinde kullanılan teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanabilme kabiliyeti.
  • İletişim ve İşbirliği: Müşterilerle etkili iletişim kurabilme ve ekip içinde işbirliği yapabilme becerisi. Proje Yönetimi: Tasarım sürecini etkin bir şekilde yönetme ve organize etme yeteneği.
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Ölçme ve değerlendirme yöntemleri; sınav çeşitleri ve bunların ders başarı notuna katkısı, bu konularda Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.
  • Ölçme ve değerlendirmede ödev, proje, uygulama, ara sınav ve dönem sonu sınavı gibi farklı yöntemler kullanılır.
  • Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde harf ve/veya rakama dayalı not verme sistemleri kullanılır.
Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Agentur für Qualitätssicherung durch Akkreditierung von Studiengängen (AQAS)

Başlangıç: 19.02.2018 / Bitiş: 30.09.2024

Giriş Şartı
  • Bölümümüz LGS MF-4 puan türü ile öğrenci almaktadır. DGS sınavı ile de İçmimarlık bölümüne; bina koruma ve yenileme, dekor tasarımı, doğal taş dekorasyonu, doğal yapı taşları teknolojisi, duvar süsleme sanatları, eser koruma, iç mekan koruma ve yenileme, iç mekan tasarımı, mermer teknolojisi, mermercilik, mimari dekoratif sanatlar, mimari dekorasyon, mimari restorasyon, mobilya ve dekorasyon, restorasyon, restorasyon ve konvervasyon yüksekokul programlarından öğrenci Kabul edilmektedir.
Başarma Şartları Asgari 256 AKTS ders kredisini başarmak ve varsa ilgili yükseköğretim kurumunun belirlemiş olduğu diğer yükümlülükleri yerine getirmiş olmak.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)
  • Lisans diplomasına sahip olanlar, yüksek lisans programlarına ve ilgili şartları sağlamaları halinde lisans derecesi ile kabul edilen doktora ve sanatta yeterlik programlarına devam edebilirler.
  • Lisans öğrencileri, eğitim almakta oldukları yükseköğretim kurumlarının açtıkları çift anadal programlarına katılma hakkına sahiptir. Çift anadal programlarına kayıtlı öğrenciler, iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, başarılı olmaları halinde iki ayrı lisans diploması alabilirler
Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
QrCodeQrCode
Yeterlilik Kodu

TR0030024692


Yeterlilik Adı
İç Mimarlık Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
İstanbul Gelişim Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Cihangir Mahallesi Şehit Jandarma Komando Er Hakan Öner Sk. No:1 Avcılar / İSTANBUL

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye 28/05/2024 tarihinde yerleştirildi

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
256

Programın Normal Süresi
4 Yıl

Program Profili (Amaç)
  • İç Mimarlık bölümü, yaşam boyu öğrenme sürecinin ilk adımı olarak, lisan eğitiminin başlangıç yılından itibaren edindiği mesleki kültürel ve sosyal bilgileri meslek hayatlarına aktararak verimli, özgün, sürdürülebilir, yeni konsept, mobilya ve tasarımlar üretebilecek iç mimarlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır

Öğrenme Ortamları
  • İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, geniş bir fiziksel alana ve modern donanımlı atölyelere sahiptir. Sınıf, laboratuvar, kütüphane, stüdyo gibi fiziksel kaynaklar mevcuttur. İç Mimarlık Bölümü’nün müfredatında yer alan zorunlu ve uygulamalı görselleştirmeye dayalı derslerinde Autocad, Photoshop 3DS Max programları uygulamaları gerçekleştiği için bilgisayar laboratuvarları kullanılmaktadır.  İç Mimarlık Stüdyosu dersleri  öğrencilerin aktif katılım gösterdiği ve uygulama esaslı dersler olduğu için çizim atölyelerinde gerçekleşmektedir.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Sanat, tasarım, kültür ve mobilya tarihi gibi konular hakkındaki edindiği bilgileri meslek hayatında ve günlük yaşamında kullanır.
  • İç mimaride tasarım ilkeleri ile ilgili temel kavramları tanımlar.
  • Ulusal ve uluslararası, iç ve dış (kamu özel sektör ve gönüllü kuruluşlar) paydaşlar ile disiplinler arası çalışmalarda, proje yönetimi ve süreçleri analiz eder.
  • İç mekân tasarım ilke ve becerilerini bireysel veya grup içinde sorumluluk alarak uygular.
  • Çizim yöntemleri ve tekniklerini (CAD, 3D max ve görsel anlatım programları ve serbest el çizim) tasarım alanlarındaki çalışmalarda kullanır.
  • İç mekânda diğer mesleki alanlar ile disiplinler arası iş birliğini içerisinde, iç mimari, uygulama ve teknik donatım projelerini organize eder.
  • Yaşam boyu öğrenim ilkesini benimseyerek; iç mekanların tasarım ve planlama alanlarında olası problemleri ve farklı düzenlemeleri yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir çözümlerle analiz eder.
  • İç Mimarlık programı mezunları, alanı ile ilgili çalışmalarda sürdürülebilir, özgün proje ve etkinlikler organize eder.
  • İlgili kişi ve kurumlarla iş birliği yapabilmek için Türkçe ve en az bir yabancı dilde yazılı ve sözlü olarak kendilerini ifade eder.
  • İç Mimarlık programı mezunları; mesleki ölçütler, standartlar ve yasal çerçeveleri kullanarak iç mekân uygulama detayları, mobilya tasarımı ve bina maliyeti yönetimi gibi konularda çözümler geliştirir.
  • İç Mimarlık programı mezunları, profesyonel alanlarında; kavramsal tasarım, uygulama detay projeleri ve mobilya tasarımı gibi iç mimarlığa yönelik sürdürülebilir, özgün ve yenilikçi projeler tasarlar.
  • İç mimari tasarım, uygulama detayları ve mobilya tasarımı odaklı çalışmalarını; yerel, bölgesel, ulusal ve kültürel duyarlılıkla ve etik değerlere uygun olarak disiplinler arası çalışmalar iş birliği ile organize eder.

Anahtar Yetkinlikler
  • Mesleki Bilgi ve Kültür: İç mimarlık öğrencilerinin lisan eğitimleri süresince edindikleri mesleki bilgi ve kültürü içeren temel yetkinlikler.
  • Sosyal ve Kültürel Farkındalık: Toplumsal ihtiyaçları ve kültürel beklentileri anlayabilme ve bu bağlamda tasarım yapabilme yeteneği.
  • Yaratıcılık: Yenilikçi ve özgün tasarımlar geliştirebilme kabiliyeti.
  • Sürdürülebilirlik: Çevresel ve ekonomik faktörleri dikkate alarak sürdürülebilir tasarım prensiplerini uygulama yetkinliği.
  • Tasarım ve Planlama: İç mekanların etkili bir şekilde planlanması ve tasarlanması becerisi.
  • Teknolojik Yetkinlik: Tasarım sürecinde kullanılan teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanabilme kabiliyeti.
  • İletişim ve İşbirliği: Müşterilerle etkili iletişim kurabilme ve ekip içinde işbirliği yapabilme becerisi. Proje Yönetimi: Tasarım sürecini etkin bir şekilde yönetme ve organize etme yeteneği.

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Ölçme ve değerlendirme yöntemleri; sınav çeşitleri ve bunların ders başarı notuna katkısı, bu konularda Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.
  • Ölçme ve değerlendirmede ödev, proje, uygulama, ara sınav ve dönem sonu sınavı gibi farklı yöntemler kullanılır.
  • Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde harf ve/veya rakama dayalı not verme sistemleri kullanılır.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Agentur für Qualitätssicherung durch Akkreditierung von Studiengängen (AQAS)

Başlangıç: 19.02.2018 / Bitiş: 30.09.2024


Giriş Şartı
  • Bölümümüz LGS MF-4 puan türü ile öğrenci almaktadır. DGS sınavı ile de İçmimarlık bölümüne; bina koruma ve yenileme, dekor tasarımı, doğal taş dekorasyonu, doğal yapı taşları teknolojisi, duvar süsleme sanatları, eser koruma, iç mekan koruma ve yenileme, iç mekan tasarımı, mermer teknolojisi, mermercilik, mimari dekoratif sanatlar, mimari dekorasyon, mimari restorasyon, mobilya ve dekorasyon, restorasyon, restorasyon ve konvervasyon yüksekokul programlarından öğrenci Kabul edilmektedir.

Başarma Şartları
Asgari 256 AKTS ders kredisini başarmak ve varsa ilgili yükseköğretim kurumunun belirlemiş olduğu diğer yükümlülükleri yerine getirmiş olmak.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
  • Lisans diplomasına sahip olanlar, yüksek lisans programlarına ve ilgili şartları sağlamaları halinde lisans derecesi ile kabul edilen doktora ve sanatta yeterlik programlarına devam edebilirler.
  • Lisans öğrencileri, eğitim almakta oldukları yükseköğretim kurumlarının açtıkları çift anadal programlarına katılma hakkına sahiptir. Çift anadal programlarına kayıtlı öğrenciler, iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, başarılı olmaları halinde iki ayrı lisans diploması alabilirler

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030024692

Qualification Title
Bachelor's Degree in Interior Architecture
Awarding BodyIstanbul Gelisim University
Awarding Body ContactAddress: Cihangir St., Şehit Jandarma Komando, J. Kom. Er Hakan Öner St. No:1 A Block Rectorate Building, 34315 Avcılar/Istanbul Telephone: (0212) 422 70 00 E-mail address: ubf@gelisim.edu.tr
Awarding Body Urlhttps://www.gelisim.edu.tr/en/gelisim-homepage
OrientationGeneral
EQF Level6
6 The Qualification has been included in TQF on 28/05/2024
TQF Level 6
Thematic AreasArchitecture and town planning
National Occupation Classification

ISCO 08

CategoryMain
Credit Value256
Program Duration4 Yıl
Program Profile
  • The Interior Architecture program aims to educate interior architects who can transfer the professional, cultural, and social knowledge they have gained from the beginning of their undergraduate education to their professional lives in order to produce efficient, original, sustainable, new concept furniture, and designs.
Learning Environments
  • Istanbul Gelisim University Faculty of Fine Arts has a wide physical area and modern equipped workshops. Physical resources such as classrooms, laboratories, library, studio, etc., are available. Since the mandatory and applied visualization-based courses in the Interior Architecture Department's curriculum are realized with Autocad, Photoshop, and 3DS Max applications, computer laboratories are used. Interior Architecture Studio courses take place in project studio where students actively participate and are application-oriented.
Description
  • Utilizes acquired knowledge in subjects such as art, design, culture, and furniture history in both professional career and daily life.
  • Defines fundamental concepts related to design principles in interior architecture.
  • Analyzes project management and processes in interdisciplinary collaborations with national and international stakeholders, both internal and external (public-private sectors and voluntary organizations).
  • Applies interior design principles and skills individually or within a group, taking responsibility.
  • Utilizes drawing methods and techniques (CAD, 3D Max, visual presentation programs, and freehand drawing) in design-related activities.
  • Organizes interior architectural, implementation, and technical equipment projects in collaboration with other professional fields.
  • Analyzes potential problems and different arrangements in the design and planning of interior spaces with innovative, original, and sustainable solutions, embracing the principle of lifelong learning.
  • Organizes sustainable, original projects, and activities related to the field in interior architecture.
  • Expresses themselves in written and oral form in Turkish and at least one foreign language to collaborate with relevant individuals and institutions.
  • Develops solutions in areas such as interior space application details, furniture design, and building cost management using professional criteria, standards, and legal frameworks in interior architecture.
  • Designs sustainable, original, and innovative projects focused on interior architectural design, implementation details, and furniture design in their professional fields.
  • Organizes interdisciplinary collaborations with local, regional, national, and cultural sensitivity and in accordance with ethical values in their work focusing on interior architectural design, implementation details, and furniture design.
Key Competencies
  • Professional Knowledge and Culture: Basic competencies encompassing the professional knowledge and culture acquired by interior architecture students during their undergraduate education.
  • Social and Cultural Awareness: Ability to understand societal needs and cultural expectations and design within this context.
  • Creativity: Capability to develop innovative and original designs. Sustainability: Ability to apply sustainable design principles, considering environmental and economic factors.
  • Design and Planning: Skill in effectively planning and designing interior spaces.
  • Technological Competence: Ability to effectively utilize technological tools during the design process.
  • Communication and Collaboration: Skill in establishing effective communication with clients and collaborating within a team.
  • Project Management: Ability to effectively manage and organize the design process.
Further Info
  • Assessment and evaluation methods, types of exams, and their contributions to the course grade are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles set by the Higher Education Council (YÖK).
  • Various methods such as assignments, projects, applications, midterm exams, and final exams are used in assessment and evaluation.
  • Letter and/or numerical grading systems are used to evaluate student success.
Quality Assurance

For the preservation of the quality of higher education programs:

  • YÖK (Higher Education Council) is responsible for the planning, organization, management, and supervision of education, training, and other activities carried out in higher education institutions.
  • "University Monitoring and Evaluation Reports" belonging to higher education institutions, prepared annually within the framework of criteria determined by YÖK, are published. These reports, containing quantitative and qualitative evaluations of higher education institutions, are shared with the public by YÖK.
  • "Foundation Higher Education Institutions Report" containing academic, administrative, and financial data of foundation higher education institutions is published annually by YÖK. These reports, containing quantitative and qualitative evaluations conducted for foundation higher education institutions, are shared with the public by YÖK.

Quality assurance for undergraduate programs in higher education is ensured according to the "Procedures and Principles for Ensuring Quality Assurance of Higher Education Diploma Programs":

1. Establishment and Approval of Educational Programs:

1.1. YÖK determines the minimum standards and criteria required for opening undergraduate departments and programs in higher education institutions.

1.2. The curriculum of undergraduate programs in higher education institutions and the learning outcomes of each program to be acquired by students are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK.

1.3. After the curriculum of National Core Education Programs is approved by the relevant Council of Deans, it is implemented by higher education institutions with the approval of YÖK.

2. Assessment and Evaluation: The assessment and evaluation of the learning outcomes to be acquired by students in each undergraduate program are conducted according to the education, training, and examination regulations prepared by higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK.

3. Certification: Students registered in undergraduate programs receive a bachelor's degree if they successfully complete the course credits and other obligations determined by higher education institutions.

4. Self-Evaluation-External Evaluation: Higher education institutions enter the "Institutional Internal Evaluation Reports" prepared by YÖKAK (Higher Education Quality Board) for the previous year into the Information System at the beginning of each year. YÖKAK shares the "Institutional Feedback Report" prepared for the external evaluation of higher education institutions with the public. In addition, accreditation decisions given by accreditation bodies authorized or recognized by YÖKAK also demonstrate that the qualifications of programs are ensured. YÖKAK conducts regular review activities regarding the qualifications determined by legislation.

Access Requirements

Our department admits students through the LGS MF-4 score type. Additionally, through the DGS exam, students from programs such as building conservation and renovation, decorative design, natural stone decoration, natural stone technology, wall ornamentation arts, artifact preservation, interior space conservation and renovation, interior design, marble technology, marble craftsmanship, architectural decorative arts, architectural decoration, architectural restoration, furniture and decoration, restoration, and restoration and conservation programs are accepted into the Interior Architecture department.

Conditions for Success To achieve a minimum of 256 ECTS credits and fulfill any other obligations determined by the relevant higher education institution.
Progression Paths (Relationship Type)
  • Those who have a bachelor's degree can continue their education in master's programs and, upon meeting the relevant requirements, can also be admitted to doctoral programs and programs for proficiency in arts with their bachelor's degree.
  • Bachelor's students have the right to participate in double major programs offered by the higher education institutions where they are enrolled. Students enrolled in double major programs can take courses simultaneously from two diploma programs and, upon successful completion, can receive two separate bachelor's degrees.
Legal Basis

1.Law No. 2547 on Higher Education

1.1. Regulation on the Principles of Transition Between Associate and Bachelor's Degree Programs, Double Major, Minor, and Inter-Institutional Credit Transfer in Higher Education Institutions

1.2. Regulation on the Continuation of Vocational School and Distance Education Associate Degree Program Graduates to Bachelor's Education

2.Law No. 2547 on Higher Education (Additional Article-35)

2.1. Regulation on Higher Education Quality Assurance and Higher Education Quality Board

Validity Period (If Any)

The qualification is continuously valid.

Url Open Address
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030024692


Qualification Title
Bachelor's Degree in Interior Architecture

Awarding Body
Istanbul Gelisim University

Awarding Body Contact
Address: Cihangir St., Şehit Jandarma Komando, J. Kom. Er Hakan Öner St. No:1 A Block Rectorate Building, 34315 Avcılar/Istanbul Telephone: (0212) 422 70 00 E-mail address: ubf@gelisim.edu.tr


Orientation
General

National Occupation Classification

ISCO 08


EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification has been included in TQF on 28/05/2024

National Occupation Classification

ISCO 08


Category
Main

Credit Value
256

Program Duration
4 Yıl

Program Profile
  • The Interior Architecture program aims to educate interior architects who can transfer the professional, cultural, and social knowledge they have gained from the beginning of their undergraduate education to their professional lives in order to produce efficient, original, sustainable, new concept furniture, and designs.

Learning Environments
  • Istanbul Gelisim University Faculty of Fine Arts has a wide physical area and modern equipped workshops. Physical resources such as classrooms, laboratories, library, studio, etc., are available. Since the mandatory and applied visualization-based courses in the Interior Architecture Department's curriculum are realized with Autocad, Photoshop, and 3DS Max applications, computer laboratories are used. Interior Architecture Studio courses take place in project studio where students actively participate and are application-oriented.

Description
  • Utilizes acquired knowledge in subjects such as art, design, culture, and furniture history in both professional career and daily life.
  • Defines fundamental concepts related to design principles in interior architecture.
  • Analyzes project management and processes in interdisciplinary collaborations with national and international stakeholders, both internal and external (public-private sectors and voluntary organizations).
  • Applies interior design principles and skills individually or within a group, taking responsibility.
  • Utilizes drawing methods and techniques (CAD, 3D Max, visual presentation programs, and freehand drawing) in design-related activities.
  • Organizes interior architectural, implementation, and technical equipment projects in collaboration with other professional fields.
  • Analyzes potential problems and different arrangements in the design and planning of interior spaces with innovative, original, and sustainable solutions, embracing the principle of lifelong learning.
  • Organizes sustainable, original projects, and activities related to the field in interior architecture.
  • Expresses themselves in written and oral form in Turkish and at least one foreign language to collaborate with relevant individuals and institutions.
  • Develops solutions in areas such as interior space application details, furniture design, and building cost management using professional criteria, standards, and legal frameworks in interior architecture.
  • Designs sustainable, original, and innovative projects focused on interior architectural design, implementation details, and furniture design in their professional fields.
  • Organizes interdisciplinary collaborations with local, regional, national, and cultural sensitivity and in accordance with ethical values in their work focusing on interior architectural design, implementation details, and furniture design.

Key Competencies
  • Professional Knowledge and Culture: Basic competencies encompassing the professional knowledge and culture acquired by interior architecture students during their undergraduate education.
  • Social and Cultural Awareness: Ability to understand societal needs and cultural expectations and design within this context.
  • Creativity: Capability to develop innovative and original designs. Sustainability: Ability to apply sustainable design principles, considering environmental and economic factors.
  • Design and Planning: Skill in effectively planning and designing interior spaces.
  • Technological Competence: Ability to effectively utilize technological tools during the design process.
  • Communication and Collaboration: Skill in establishing effective communication with clients and collaborating within a team.
  • Project Management: Ability to effectively manage and organize the design process.

Further Info
  • Assessment and evaluation methods, types of exams, and their contributions to the course grade are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles set by the Higher Education Council (YÖK).
  • Various methods such as assignments, projects, applications, midterm exams, and final exams are used in assessment and evaluation.
  • Letter and/or numerical grading systems are used to evaluate student success.

Quality Assurance

For the preservation of the quality of higher education programs:

  • YÖK (Higher Education Council) is responsible for the planning, organization, management, and supervision of education, training, and other activities carried out in higher education institutions.
  • "University Monitoring and Evaluation Reports" belonging to higher education institutions, prepared annually within the framework of criteria determined by YÖK, are published. These reports, containing quantitative and qualitative evaluations of higher education institutions, are shared with the public by YÖK.
  • "Foundation Higher Education Institutions Report" containing academic, administrative, and financial data of foundation higher education institutions is published annually by YÖK. These reports, containing quantitative and qualitative evaluations conducted for foundation higher education institutions, are shared with the public by YÖK.

Quality assurance for undergraduate programs in higher education is ensured according to the "Procedures and Principles for Ensuring Quality Assurance of Higher Education Diploma Programs":

1. Establishment and Approval of Educational Programs:

1.1. YÖK determines the minimum standards and criteria required for opening undergraduate departments and programs in higher education institutions.

1.2. The curriculum of undergraduate programs in higher education institutions and the learning outcomes of each program to be acquired by students are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK.

1.3. After the curriculum of National Core Education Programs is approved by the relevant Council of Deans, it is implemented by higher education institutions with the approval of YÖK.

2. Assessment and Evaluation: The assessment and evaluation of the learning outcomes to be acquired by students in each undergraduate program are conducted according to the education, training, and examination regulations prepared by higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK.

3. Certification: Students registered in undergraduate programs receive a bachelor's degree if they successfully complete the course credits and other obligations determined by higher education institutions.

4. Self-Evaluation-External Evaluation: Higher education institutions enter the "Institutional Internal Evaluation Reports" prepared by YÖKAK (Higher Education Quality Board) for the previous year into the Information System at the beginning of each year. YÖKAK shares the "Institutional Feedback Report" prepared for the external evaluation of higher education institutions with the public. In addition, accreditation decisions given by accreditation bodies authorized or recognized by YÖKAK also demonstrate that the qualifications of programs are ensured. YÖKAK conducts regular review activities regarding the qualifications determined by legislation.


Access Requirements

Our department admits students through the LGS MF-4 score type. Additionally, through the DGS exam, students from programs such as building conservation and renovation, decorative design, natural stone decoration, natural stone technology, wall ornamentation arts, artifact preservation, interior space conservation and renovation, interior design, marble technology, marble craftsmanship, architectural decorative arts, architectural decoration, architectural restoration, furniture and decoration, restoration, and restoration and conservation programs are accepted into the Interior Architecture department.


Conditions for Success
To achieve a minimum of 256 ECTS credits and fulfill any other obligations determined by the relevant higher education institution.

Progression Paths (Relationship Type)
  • Those who have a bachelor's degree can continue their education in master's programs and, upon meeting the relevant requirements, can also be admitted to doctoral programs and programs for proficiency in arts with their bachelor's degree.
  • Bachelor's students have the right to participate in double major programs offered by the higher education institutions where they are enrolled. Students enrolled in double major programs can take courses simultaneously from two diploma programs and, upon successful completion, can receive two separate bachelor's degrees.

Legal Basis

1.Law No. 2547 on Higher Education

1.1. Regulation on the Principles of Transition Between Associate and Bachelor's Degree Programs, Double Major, Minor, and Inter-Institutional Credit Transfer in Higher Education Institutions

1.2. Regulation on the Continuation of Vocational School and Distance Education Associate Degree Program Graduates to Bachelor's Education

2.Law No. 2547 on Higher Education (Additional Article-35)

2.1. Regulation on Higher Education Quality Assurance and Higher Education Quality Board


Validity Period (If Any)

The qualification is continuously valid.


Url
Open Address

Url
QrCodeQrCode