Yeterlilik Kodu | TR0030003924 | |
Yeterlilik Adı | İkram Hizmetleri Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Akdeniz Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Pınarbaşı Mah. Dumlupınar Bulvarı 07070 Kampüs Konyaaltı/Antalya/TÜRKİYE | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.akdeniz.edu.tr/ | |
Yönelim | - | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Otel, restoranlar ve catering | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | - | |
Kredi Değeri | - | |
Programın Normal Süresi | - | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Arasınav, Uygulama, Ödev, Seminer, Final Sınavları. Programda Mutlak veya Bağıl değerlendirme uygulanmaktadır. Programı başarı ile tamamlamak isteyen öğrenciler programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla geçmek ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasını elde etmeleri gerekmektedir. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Lise veya dengi okul mezunu olmak, Programa kabul edilebilmesi için YGS 4 puanı dikkate alınmaktadır. | |
Başarma Şartları | Programı başarı ile tamamlamak isteyen öğrenciler programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla geçmek ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasını elde etmeleri gerekmektedir. Programı başarı ile tamamlamak isteyen öğrenciler programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla geçmeleri gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Bu programdan mezunlar otel işletmeleri yiyecek içecek alanları, yemek şirketleri, pastane, bar, büyük turistik yolcu gemileri, havayolu işletmeleri, ziyafet organizasyonu şirketleri, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm İl Müdürlükleri ve Belediyelerde iş imkanı bulabilmektedirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030003924
- Yiyecek-İçecek sektörü ile ilgili temel kavramları ve meslek standartlarını tanımlar.
- Yiyecek içecek ve ikram hizmetlerinin verildiği işletmelerin organizasyon yapısını ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olur.
- Yiyecek içecek işletmelerinin kuruluşu ve yasal düzenlemeleri hakkında bilgiye sahiptir.
- Yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirilen menü planlama, mutfak hizmetleri, servis hizmetleri, ziyafet ve ikram hizmetleri, bar hizmetleri, kahve hazırlama, oda servisi hizmeti gibi uygulamaları biliriyecek içecek işletmelerinde misafirin karşılanmasından uğurlanmasına kadar süreçteki iş ve işlemleri bilir.
- Yiyecek içecek ve ikram hizmetleri sektöründe kullanılan bilgisayar otomasyon sistemlerinin nasıl çalıştığını bilir ve bu sistemleri kullanır.
- İletişim gücü yüksek, ekip çalışmasına uyumlu ve etik değerlere bağlıdır.
- Yiyecek içecek alanında yenilikleri ve değişimi takip eder bu konuda işletmede aktif görev alır.
- Sahip olduğu teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder, çözüm üretir.
Arasınav, Uygulama, Ödev, Seminer, Final Sınavları. Programda Mutlak veya Bağıl değerlendirme uygulanmaktadır. Programı başarı ile tamamlamak isteyen öğrenciler programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla geçmek ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasını elde etmeleri gerekmektedir.
Lise veya dengi okul mezunu olmak, Programa kabul edilebilmesi için YGS 4 puanı dikkate alınmaktadır.
Bu programdan mezunlar otel işletmeleri yiyecek içecek alanları, yemek şirketleri, pastane, bar, büyük turistik yolcu gemileri, havayolu işletmeleri, ziyafet organizasyonu şirketleri, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm İl Müdürlükleri ve Belediyelerde iş imkanı bulabilmektedirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030003924 | |
Qualification Title | Associate Diploma in Catering Services | |
Awarding Body | Akdeniz University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.akdeniz.edu.tr/ | |
Orientation | - | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Hotel, restaurants and catering | |
National Occupation Classification | - | |
Category | - | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | Students who want to complete the program successfully must pass all the courses in the program (for a total of 120 ECTS) and achieve a GPA of 2.00 and above out of 4.00. Students must successfully complete all the courses (total of 120 ECTS). | |
Description | Defines the basic concepts and occupational standards related to the food and beverage sector. Has knowledge of the organizational structure and functioning of businesses where food, beverage and catering services are provided. Has information about the establishment and legal regulations of food and beverage businesses. Knows the applications such as menu planning, kitchen services, service services, banquet and catering services, bar services, coffee preparation, room service in food and beverage establishments. Knows the processes from welcoming the guest to the farewell in food and beverage establishments. Knows how computer automation systems used in the food and beverage and catering sector work and uses these systems. Communicates effectively, is compatible with teamwork and attached to ethical values. Follows the innovations and changes in the field of food and beverage and takes an active role in the business. With its theoretical and practical experience, analyzes the problems encountered in the sector and produces solutions. | |
Key Competencies | - | |
Further Info | Midterm Exam, Practice, Assignment, Seminar, Final Exams. Criterion-Referenced Assessment Norm-Referenced Assessment are carried out as an evaluation methor for the program. Students who want to complete the program successfully must pass all the courses in the program (for a total of 120 ECTS) and achieve a GPA of 2.00 and above out of 4.00. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | It is required to be a high school graduate or its equivalent. The YGS 4 score is taken into consideration for the acceptance of the program. | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | Graduates of this program can find job opportunities in hotel businesses, food and beverage areas, catering companies, patisseries, bars, large touristic cruise ships, airline companies, banquet organization companies, as well as the Ministry of Culture and Tourism, Provincial Directorates of Tourism and Municipalities. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030003924
Qualification is continuous