Yeterlilik Kodu

TR0030024648

Yeterlilik Adı
İktisat Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumÇankırı Karatekin Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiFatih, Uluyazı Kampüsü Ring Yolu, 18100 Çankırı Merkez/Çankırı
Sorumlu Kurum URLhttp://www.karatekin.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Ekonomi
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08

KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2 Yıl
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • İktisat ve diğer disiplinlerde alınan lisans yeterlilikleri üzerine, yeni bilgileri uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme.
  • İktisadi konularda analitik ve bilimsel açıdan tutarlı yaklaşımlar geliştirerek literatüre katkıda bulunabilme.
  • Yabancı dili kullanarak yazılı ve sözlü akademik iletişim yetkinliği kazanabilme.
  • İktisadi olayları analiz etmede yardımcı olacak paket programları (SPSS ve E-views vb) ileri düzeyde kullanabilme.
  • Sayısal ve grafiksel metotları kullanarak modeller oluşturma ve bunları sınamak üzere amprik çalışmalar yapabilme.
  • Yaşam boyu öğrenme ve sorgulama bilincine sahip olma.
  • İktisadi aktörlerin karar süreçlerini inceleyerek birbirlerini nasıl etkilediklerini analiz edebilme.
  • Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerler bilinci kazanma.
  • İktisat alanındaki teoriler ve yeni yaklaşımlar hakkında ileri düzeyde bilgi sahibi olma.
  • Gerek iktisadi ve gerekse disiplinler arası alanlarda bireysel ve grup olarak akademik çalışma yapabilme kabiliyeti kazanma.
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri üstü düzeyde sahiptir.

 

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • İktisat ABD başkanlığı tarafından hazırlanan sınav programları, sınav dönemi başlamadan en az bir hafta önce ilân edilir. Sınavlar, programda gösterilen gün, saat ve yerde yapılır.
  • Her ders için sorumlu öğretim elemanı tarafından öğrencinin ders başarısını ölçmek için bir ara sınav veya proje veya bir ödev ve dönem sonu sınavı yapılır. Sınavlarda sorulacak soruların hazırlanması ya da ödev, proje, raporların oluşturulması ve değerlendirme evraklarının kâğıt ortamında veya elektronik ortamda saklanması ile sınav güvenliğinin sağlanmasına ilişkin ilkeler Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir.
  • İktisat ABD başkanlığı sınavların düzenli bir şekilde yürütülebilmesini sağlar. Sınavlar sorumlu öğretim elemanı tarafından yapılır. Sorumlu öğretim elemanının sınav günü izinli veya mazeretli olması halinde, sınavı kimin yapacağı ana bilim dalı başkanı tarafından belirlenerek, enstitü müdürlüğüne bildirilir. Sınav sonuçları sınavların bitmesini takip eden en çok bir hafta içinde otomasyon programında ve/veya ilgili panolarda ilan edilir.
  • Öğrenciye verilecek yarıyıl sonu başarı notu; ara sınavlar, yarıyıl sonu sınavı ve/veya yarıyıl sonu proje, ödev, rapor çalışması değerlendirmesi ile dönem içi çalışmaları ve derse devamı göz önünde tutularak öğretim elemanı tarafından takdir olunur. Bu değerlendirmede ara sınavlarda alınan notun % 40’ı, yarıyıl sonu veya yılsonu sınavından alınan notun % 60’ı alınarak başarı notu belirlenir.
  • Bu Yönetmeliğin 61 inci maddesinde belirtilen mazeretler sebebiyle, ara sınavlara ve yarıyıl sınavlarına giremeyen lisansüstü öğrencilere, EYK tarafından mazeret sınav hakkı verilir.
  • Lisansüstü derslerde bütünleme sınavı açılır.
  • Öğrencilere, aldıkları her ders, proje ve benzeri çalışmaları için, aşağıdaki harf notlarından biri öğretim üyesi tarafından yarıyıl sonu ders notu olarak verilir:
  • Derslerin başarı harf notu, dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir edilir. Değerlendirme sonucu elde edilen başarı puanları aşağıdaki tabloda 

    belirtilen harf notuna çevrilir:

                          Başarı Notu                       Harf Notu                       Katsayı

                              90-100                                AA                               4.00

                               85-89                                 BA                               3.50

                               80-84                                 BB                               3.00

                               75-79                                 CB                               2.50

                               70-74                                 CC                               2.00

                               65-69                                 DC                               1.50

                               60-64                                 DD                               1.00

                               50-59                                 FD                               0.50

                               00-49                                 FF                                0.00

    Seminer, uzmanlık alan dersi (tez) ve dönem projesi dersleri için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı şartı aranmaz. Bu dersler Başarılı (BŞ) veya Başarısız (BŞZ) olarak değerlendirilir. BŞ ve BŞZ notları genel akademik başarı not ortalamalarına katılmaz.

    Ara sınav, yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavına girmeyen öğrenci için sınav notu olarak FF1 verilir.

    Diğer harf notlarının anlamları aşağıdaki şekilde tanımlanır:

    FF1: Öğrenci sınava girmedi.

    FF2: Öğrenci devamsız.

                FF3: Uygulama sınavından başarısız.

    S: Tez/dönem projesi çalışmalarını başarılı olarak sürdürmekte olan öğrencilere verilir ve bu not genel başarı notu hesaplarına katılmaz.

     BŞ: Başarılı.

     BŞZ: Başarısız

Kalite Güvencesi
  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:
  • Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler. Yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.
  • Ölçme-Değerlendirme: Her bir tezli yüksek lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.
  • Belgelendirme: Tezli yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; tezli yüksek lisans diploması alır.
  • Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır.
  • YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.
Giriş Şartı

Tezli yüksek lisans programlarına başvuru kabulünde ALES veya eşdeğer sınav puanı, lisans mezuniyet notu, ve bilim sınavı sonuçları değerlendirmeye katılır. Yüksek lisans programına başvuru için ALES veya eşdeğer bir sınavdan 60 eşit ağırlık puanı alınmış olması gerekmektedir. Adayların lisansüstü programlara kabul edilebilmeleri için belirli düzeyde iktisat bilgisine sahip olmaları gerekmektedir. Bu bilgi adayları mülakata almak ya da yazılı sınav yapmak (bilim sınavı) sureti ile ölçülmektedir.

Başarma ŞartlarıÖğrencilerin tüm ders yüklerini başarı ile tamamlamış olmaları (derslerden başarılı olabilmek için yarıyıl sonunda en az CC notunun alınmış olması gereklidir), genel not ortalamalarının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması, asgari 120 AKTS kredisini sağlamış olmaları ve lisansüstü tezlerini başarılı bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Programı tamamlayan öğrenciler, iktisat alanında doktora öğrenimi görebilir veya değişik araştırma kurumlarında, işletmelerde ya da yükseköğretim kurumlarında görev alabilirler. Çeşitli bakanlıklarda, kamu ve özel bankalarda müfettiş, denetçi ve uzman olarak görev alabilir, uluslararası piyasalar ve kurumlarda, araştırma şirketlerinde çalışabilirler. Bölümü bitiren öğrencilerin iyi düzeyde İngilizce bilmeleri ve bilgisayar teknolojilerine hâkim olmaları diğer iktisatçılar arasında avantajlı bir konuma sahip olmalarını sağlar.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030024648


Yeterlilik Adı
İktisat Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Çankırı Karatekin Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Fatih, Uluyazı Kampüsü Ring Yolu, 18100 Çankırı Merkez/Çankırı

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2 Yıl

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • İktisat ve diğer disiplinlerde alınan lisans yeterlilikleri üzerine, yeni bilgileri uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme.
  • İktisadi konularda analitik ve bilimsel açıdan tutarlı yaklaşımlar geliştirerek literatüre katkıda bulunabilme.
  • Yabancı dili kullanarak yazılı ve sözlü akademik iletişim yetkinliği kazanabilme.
  • İktisadi olayları analiz etmede yardımcı olacak paket programları (SPSS ve E-views vb) ileri düzeyde kullanabilme.
  • Sayısal ve grafiksel metotları kullanarak modeller oluşturma ve bunları sınamak üzere amprik çalışmalar yapabilme.
  • Yaşam boyu öğrenme ve sorgulama bilincine sahip olma.
  • İktisadi aktörlerin karar süreçlerini inceleyerek birbirlerini nasıl etkilediklerini analiz edebilme.
  • Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerler bilinci kazanma.
  • İktisat alanındaki teoriler ve yeni yaklaşımlar hakkında ileri düzeyde bilgi sahibi olma.
  • Gerek iktisadi ve gerekse disiplinler arası alanlarda bireysel ve grup olarak akademik çalışma yapabilme kabiliyeti kazanma.

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri üstü düzeyde sahiptir.

 

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • İktisat ABD başkanlığı tarafından hazırlanan sınav programları, sınav dönemi başlamadan en az bir hafta önce ilân edilir. Sınavlar, programda gösterilen gün, saat ve yerde yapılır.
  • Her ders için sorumlu öğretim elemanı tarafından öğrencinin ders başarısını ölçmek için bir ara sınav veya proje veya bir ödev ve dönem sonu sınavı yapılır. Sınavlarda sorulacak soruların hazırlanması ya da ödev, proje, raporların oluşturulması ve değerlendirme evraklarının kâğıt ortamında veya elektronik ortamda saklanması ile sınav güvenliğinin sağlanmasına ilişkin ilkeler Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir.
  • İktisat ABD başkanlığı sınavların düzenli bir şekilde yürütülebilmesini sağlar. Sınavlar sorumlu öğretim elemanı tarafından yapılır. Sorumlu öğretim elemanının sınav günü izinli veya mazeretli olması halinde, sınavı kimin yapacağı ana bilim dalı başkanı tarafından belirlenerek, enstitü müdürlüğüne bildirilir. Sınav sonuçları sınavların bitmesini takip eden en çok bir hafta içinde otomasyon programında ve/veya ilgili panolarda ilan edilir.
  • Öğrenciye verilecek yarıyıl sonu başarı notu; ara sınavlar, yarıyıl sonu sınavı ve/veya yarıyıl sonu proje, ödev, rapor çalışması değerlendirmesi ile dönem içi çalışmaları ve derse devamı göz önünde tutularak öğretim elemanı tarafından takdir olunur. Bu değerlendirmede ara sınavlarda alınan notun % 40’ı, yarıyıl sonu veya yılsonu sınavından alınan notun % 60’ı alınarak başarı notu belirlenir.
  • Bu Yönetmeliğin 61 inci maddesinde belirtilen mazeretler sebebiyle, ara sınavlara ve yarıyıl sınavlarına giremeyen lisansüstü öğrencilere, EYK tarafından mazeret sınav hakkı verilir.
  • Lisansüstü derslerde bütünleme sınavı açılır.
  • Öğrencilere, aldıkları her ders, proje ve benzeri çalışmaları için, aşağıdaki harf notlarından biri öğretim üyesi tarafından yarıyıl sonu ders notu olarak verilir:
  • Derslerin başarı harf notu, dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir edilir. Değerlendirme sonucu elde edilen başarı puanları aşağıdaki tabloda 

    belirtilen harf notuna çevrilir:

                          Başarı Notu                       Harf Notu                       Katsayı

                              90-100                                AA                               4.00

                               85-89                                 BA                               3.50

                               80-84                                 BB                               3.00

                               75-79                                 CB                               2.50

                               70-74                                 CC                               2.00

                               65-69                                 DC                               1.50

                               60-64                                 DD                               1.00

                               50-59                                 FD                               0.50

                               00-49                                 FF                                0.00

    Seminer, uzmanlık alan dersi (tez) ve dönem projesi dersleri için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı şartı aranmaz. Bu dersler Başarılı (BŞ) veya Başarısız (BŞZ) olarak değerlendirilir. BŞ ve BŞZ notları genel akademik başarı not ortalamalarına katılmaz.

    Ara sınav, yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavına girmeyen öğrenci için sınav notu olarak FF1 verilir.

    Diğer harf notlarının anlamları aşağıdaki şekilde tanımlanır:

    FF1: Öğrenci sınava girmedi.

    FF2: Öğrenci devamsız.

                FF3: Uygulama sınavından başarısız.

    S: Tez/dönem projesi çalışmalarını başarılı olarak sürdürmekte olan öğrencilere verilir ve bu not genel başarı notu hesaplarına katılmaz.

     BŞ: Başarılı.

     BŞZ: Başarısız


Kalite Güvencesi
  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:
  • Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler. Yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.
  • Ölçme-Değerlendirme: Her bir tezli yüksek lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.
  • Belgelendirme: Tezli yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; tezli yüksek lisans diploması alır.
  • Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır.
  • YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı

Tezli yüksek lisans programlarına başvuru kabulünde ALES veya eşdeğer sınav puanı, lisans mezuniyet notu, ve bilim sınavı sonuçları değerlendirmeye katılır. Yüksek lisans programına başvuru için ALES veya eşdeğer bir sınavdan 60 eşit ağırlık puanı alınmış olması gerekmektedir. Adayların lisansüstü programlara kabul edilebilmeleri için belirli düzeyde iktisat bilgisine sahip olmaları gerekmektedir. Bu bilgi adayları mülakata almak ya da yazılı sınav yapmak (bilim sınavı) sureti ile ölçülmektedir.


Başarma Şartları
Öğrencilerin tüm ders yüklerini başarı ile tamamlamış olmaları (derslerden başarılı olabilmek için yarıyıl sonunda en az CC notunun alınmış olması gereklidir), genel not ortalamalarının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması, asgari 120 AKTS kredisini sağlamış olmaları ve lisansüstü tezlerini başarılı bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Programı tamamlayan öğrenciler, iktisat alanında doktora öğrenimi görebilir veya değişik araştırma kurumlarında, işletmelerde ya da yükseköğretim kurumlarında görev alabilirler. Çeşitli bakanlıklarda, kamu ve özel bankalarda müfettiş, denetçi ve uzman olarak görev alabilir, uluslararası piyasalar ve kurumlarda, araştırma şirketlerinde çalışabilirler. Bölümü bitiren öğrencilerin iyi düzeyde İngilizce bilmeleri ve bilgisayar teknolojilerine hâkim olmaları diğer iktisatçılar arasında avantajlı bir konuma sahip olmalarını sağlar.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030024648

Qualification Title
?ktisat (Y?ksek Lisans / Tezli)
Awarding BodyKaratekin University
Awarding Body ContactFatih, Uluyazı Campus Ring Road, 18100 Çankırı Center/Çankırı
Awarding Body Urlhttp://www.karatekin.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasEconomics
National Occupation Classification

Bulunamadi

CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2 Yıl
Program Profile-
Learning Environments-
Description

To develop new knowledge accumulation on acquired graduate proficiency in economics and other disciplines at expertise level. To be able to contribute to the literature via developing consistent approaches on economic issues point of view analytical and scientific. To gain oral and written academic communication proficiency using foreign language. To use software packages (SPSS, E-views, etc.) used in analysing economic issues at advance level. To build models using numerical and graphical methods and to make empirical studies to test them. To have to be conscious of lifelong learning and inquiry To analyse how economic actors affect each other by examining their decision-making processes. To gain awareness of social, scientific and professional ethics. To have knowledge on theories and new approaches in the field of economics at advanced level. To gain ability to make academic studies in the fields of economics and interdisciplinary as individual and group.

Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)

Bulunamadi

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Bulunamadi

Url Open Address
Qualification Code

TR0030024648


Qualification Title
?ktisat (Y?ksek Lisans / Tezli)

Awarding Body
Karatekin University

Awarding Body Contact
Fatih, Uluyazı Campus Ring Road, 18100 Çankırı Center/Çankırı

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification

Bulunamadi


EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

Bulunamadi


Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2 Yıl

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

To develop new knowledge accumulation on acquired graduate proficiency in economics and other disciplines at expertise level. To be able to contribute to the literature via developing consistent approaches on economic issues point of view analytical and scientific. To gain oral and written academic communication proficiency using foreign language. To use software packages (SPSS, E-views, etc.) used in analysing economic issues at advance level. To build models using numerical and graphical methods and to make empirical studies to test them. To have to be conscious of lifelong learning and inquiry To analyse how economic actors affect each other by examining their decision-making processes. To gain awareness of social, scientific and professional ethics. To have knowledge on theories and new approaches in the field of economics at advanced level. To gain ability to make academic studies in the fields of economics and interdisciplinary as individual and group.


Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)

Bulunamadi


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Bulunamadi


Url
Open Address