Yeterlilik Kodu

TR0030222016

Yeterlilik Adı
İşletme (İngilizce) Lisans Diploması
Sorumlu KurumKoç Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiRumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer / İstanbul Tel: (0212) 338 10 00 Faks: (0212) 338 12 05 information@ku.edu.tr
Sorumlu Kurum URLhttp://www.ku.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi6
6 Yeterlilik TYÇ’ye 09/05/2024 tarihinde yerleştirildi
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Yönetim ve idare
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4 Yıl
Program Profili (Amaç)
  • İşletme bölümü programının amacı entelektüel merakı uyaracak analitik tekniklerin kullanımında yetkinlik geliştirecek yönetimsel sorumlulukların yerine getirilmesinde teori ile pratiğin birleştirilmesini sağlayacak ve öğrencilerin bir organizasyonun sosyal ve etik sorumluluklarını fark etmelerini ve önemini kavramalarını sağlayacak bir müfredat eşliğinde, öğrencilerin temel derslerindeki becerilerini geliştirerek ve işletme aktivitelerinin önemli işlevsel alanlarını araştırarak, tam donanımlı bir eğitim sunmaktır.
Öğrenme Ortamları
  • Eğitim ve öğretim örgün şeklinde Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirilir.
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Kişisel ve mesleki çevrede yönetsel, ekonomik ve siyasi konuların bileşenlerini teşhis edip, eleştirel bakış açısı ile analiz edebilmek ve çözüm önerileri geliştirebilmek
  • Savlarını sözlü, yazılı ve görsel olarak etkili biçimde ifade edebilmek
  • Farklı bireylerden oluşan takımlar halinde etkin çalışabilmek, kendini geliştirebilmek ve sorumlu bir takım üyesi olarak inisiyatif alabilmek
  • Sürdürülebilirlik vurgusu ile küresel, sosyal açıdan kapsayıcı ve etik bir perspektif sürdürmek
  • İşletme yönetim problemlerine yaratıcı ve etkili çözümler geliştirmek ve uygulamaya yönelik temel kavram ve teorileri öğrenmek
  • Yönetimsel karar vermeye yönelik veri analizinde uygun araştırma yöntemlerini ve araçlarını kullanabilmek
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Ekonomik ve siyasi konuların bileşenlerini teşhis edip, eleştirel bakış açısı ile analiz edebilme ve çözüm önerileri geliştirebilme yetkinliği
  • Sözlü, yazılı ve görsel olarak etkili biçimde ifade edebilme yetkinliği
  • Takım halinde etkin çalışabilme, kendini geliştirebilme ve sorumlu bir takım üyesi olarak inisiyatif alabilme yetkinliği
  • Küresel, sosyal açıdan kapsayıcı ve etik bir perspektif sürdürme yetkinliği
  • Problemlere, yaratıcı ve etkili çözümler üretip uygulayabilmek için temel kavramları ve teorileri öğrenme yetkinliği
  • İlgili savların geçerliliğini değerlendirmek ve verileri analiz etmek için uygun araştırma yöntemlerini ve araçlarını kullanabilme yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Her ders için kullanılan ölçme ve değerlendirme yöntemleri, ilgili öğretim üyesi tarafından ders izlencelerinde her dönem başında tanımlanmaktadır. Ders başarı notları ile ilgili olarak 27.03.2017 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan Koç Üniversitesi Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 20 uygulanır.
Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  •  YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Koç Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünün 2011 yılından itibaren EQUIS (EFMD Quality Improvement System) ve 2021 yılından itibaren AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) Uluslararası Akreditasyonu bulunmaktadır.

Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB)

Başlangıç: 1.04.2021 / Bitiş: 1.04.2026

Giriş Şartı
  • Aday öğrenciler ÖSYM sınavı, yatay geçiş, yabancı öğrencisi statüsü veya özel öğrenci olarak başvuruda bulunabilirler. Her bir seçenek için başvuru koşulları Kayıt ve Kabul Direktörlüğü sayfasında yer almaktadır: https://registrar.ku.edu.tr/kayit-icin-gerekli-belgeler/ Değişim programı öğrencileri için başvuru koşulları http://oip.ku.edu.tr sayfasında yer almaktadır.
Başarma Şartları Lisans programlar için mezuniyet koşulları 27.03.2017 tarihinde Resmî Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan Koç Üniversitesi Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 26’da belirtilmiştir. (1) Kayıtlı oldukları programın derslerini yasal süresi içinde başarıyla tamamlayan ve genel not ortalaması en az 2,00 olan öğrenciler lisans diploması almaya hak kazanırlar.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)
  • Program, mezunlarına işletme alanında kariyer veya lisansüstü programlarda devam için gerekli bilgi, yöntem ve araçları sağlamaktadır. İşletme programı mezunları yerel ve ulusal şirketlerde istihdam olanaklarına sahiptir. Mezunlarımızın bir kısmı ise Türkiye ve yurtdışındaki ilgili alanlardaki yüksek lisans programlarına devam etmektedirler. Kariyer Gelişim Merkezi, tüm Koç Üniversitesi öğrencilerine ve mezunlarına kariyer gelişimi ve planlaması, lisansüstü eğitim planlarının oluşturulması ve profesyonel iş hayatı ile ilgili kararlarında destek olmaktadır. Kariyer Gelişim Merkezi ile ilgili daha fazla bilgi almak için https://career.ku.edu.tr/ Koç Üniversitesi Lisans Yönetmeliği: Çift ana dal, yan dal ve uzmanlık programları MADDE 28–
  • Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde Akademik Kurul tarafından belirlenen başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrenciler, çift ana dal öğrencisi olarak Üniversitenin iki ayrı diploma programından eş zamanlı olarak ders alarak iki ayrı diploma alabilirler. Çift ana dal öğretimine kabul, devam ve mezuniyet için her iki diploma programının ders ve ortak eğitim uygulaması koşullarının yerine getirilmesi gerekir. Çift ana dala başvuru, kabul, devam, ikinci ana dal programı kapsamında fazla ders yükü alınması ikinci ana daldan ilişiğin kesilmesi, ikinci ana dala yatay geçiş ve ikinci ana daldan mezuniyete ilişkin kurallar Akademik Kurul tarafından belirlenir.
  • Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana dal, Yan dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde Akademik Kurul tarafından belirlenen başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrenciler, yan dal öğrencisi olarak Üniversitenin bir başka diploma programından bu diploma programının bağlı olduğu fakültenin yönetim kurulunun belirlediği şekilde eş zamanlı ve sınırlı sayıda ders alarak yan dal sertifikası alabilirler. Birden fazla diploma programından ders alınabilecek yan dal programları açılabilir. Yan dal öğretimine kabul ve devam ile yan dal sertifikasına hak kazanılması için her iki diploma programının ders ve ortak eğitim uygulaması koşullarının yerine getirilmesi gerekir. Yan dala başvuru, kabul, devam, yan daldan ilişiğin kesilmesi ve yan dal sertifikasına hak kazanılmasına ilişkin kurallar Akademik Kurul tarafından belirlenir.
  • Akademik Kurul tarafından belirlenen başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrenciler, Üniversitenin bir başka diploma programından bu diploma programının bağlı olduğu fakültenin veya yüksekokul yönetim kurulunun belirlediği şekilde eş zamanlı ve sınırlı sayıda ders alarak veya kayıtlı oldukları diploma programından bu diploma programının bağlı olduğu fakültenin veya yüksekokulun yönetim kurulunun belirlediği seçimlik dersleri alarak uzmanlık sertifikası alabilirler. Uzmanlık programına başvuru, kabul, devam, ilişiğin kesilmesi, uzmanlık sertifikasına hak kazanılmasına ilişkin kurallar Akademik Kurul tarafından belirlenir.
Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekle geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
QrCodeQrCode
Yeterlilik Kodu

TR0030222016


Yeterlilik Adı
İşletme (İngilizce) Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Koç Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer / İstanbul Tel: (0212) 338 10 00 Faks: (0212) 338 12 05 information@ku.edu.tr

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye 09/05/2024 tarihinde yerleştirildi

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4 Yıl

Program Profili (Amaç)
  • İşletme bölümü programının amacı entelektüel merakı uyaracak analitik tekniklerin kullanımında yetkinlik geliştirecek yönetimsel sorumlulukların yerine getirilmesinde teori ile pratiğin birleştirilmesini sağlayacak ve öğrencilerin bir organizasyonun sosyal ve etik sorumluluklarını fark etmelerini ve önemini kavramalarını sağlayacak bir müfredat eşliğinde, öğrencilerin temel derslerindeki becerilerini geliştirerek ve işletme aktivitelerinin önemli işlevsel alanlarını araştırarak, tam donanımlı bir eğitim sunmaktır.

Öğrenme Ortamları
  • Eğitim ve öğretim örgün şeklinde Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirilir.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Kişisel ve mesleki çevrede yönetsel, ekonomik ve siyasi konuların bileşenlerini teşhis edip, eleştirel bakış açısı ile analiz edebilmek ve çözüm önerileri geliştirebilmek
  • Savlarını sözlü, yazılı ve görsel olarak etkili biçimde ifade edebilmek
  • Farklı bireylerden oluşan takımlar halinde etkin çalışabilmek, kendini geliştirebilmek ve sorumlu bir takım üyesi olarak inisiyatif alabilmek
  • Sürdürülebilirlik vurgusu ile küresel, sosyal açıdan kapsayıcı ve etik bir perspektif sürdürmek
  • İşletme yönetim problemlerine yaratıcı ve etkili çözümler geliştirmek ve uygulamaya yönelik temel kavram ve teorileri öğrenmek
  • Yönetimsel karar vermeye yönelik veri analizinde uygun araştırma yöntemlerini ve araçlarını kullanabilmek

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Ekonomik ve siyasi konuların bileşenlerini teşhis edip, eleştirel bakış açısı ile analiz edebilme ve çözüm önerileri geliştirebilme yetkinliği
  • Sözlü, yazılı ve görsel olarak etkili biçimde ifade edebilme yetkinliği
  • Takım halinde etkin çalışabilme, kendini geliştirebilme ve sorumlu bir takım üyesi olarak inisiyatif alabilme yetkinliği
  • Küresel, sosyal açıdan kapsayıcı ve etik bir perspektif sürdürme yetkinliği
  • Problemlere, yaratıcı ve etkili çözümler üretip uygulayabilmek için temel kavramları ve teorileri öğrenme yetkinliği
  • İlgili savların geçerliliğini değerlendirmek ve verileri analiz etmek için uygun araştırma yöntemlerini ve araçlarını kullanabilme yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Her ders için kullanılan ölçme ve değerlendirme yöntemleri, ilgili öğretim üyesi tarafından ders izlencelerinde her dönem başında tanımlanmaktadır. Ders başarı notları ile ilgili olarak 27.03.2017 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan Koç Üniversitesi Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 20 uygulanır.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  •  YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Koç Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünün 2011 yılından itibaren EQUIS (EFMD Quality Improvement System) ve 2021 yılından itibaren AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) Uluslararası Akreditasyonu bulunmaktadır.

Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB)

Başlangıç: 1.04.2021 / Bitiş: 1.04.2026


Giriş Şartı
  • Aday öğrenciler ÖSYM sınavı, yatay geçiş, yabancı öğrencisi statüsü veya özel öğrenci olarak başvuruda bulunabilirler. Her bir seçenek için başvuru koşulları Kayıt ve Kabul Direktörlüğü sayfasında yer almaktadır: https://registrar.ku.edu.tr/kayit-icin-gerekli-belgeler/ Değişim programı öğrencileri için başvuru koşulları http://oip.ku.edu.tr sayfasında yer almaktadır.

Başarma Şartları
Lisans programlar için mezuniyet koşulları 27.03.2017 tarihinde Resmî Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan Koç Üniversitesi Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 26’da belirtilmiştir. (1) Kayıtlı oldukları programın derslerini yasal süresi içinde başarıyla tamamlayan ve genel not ortalaması en az 2,00 olan öğrenciler lisans diploması almaya hak kazanırlar.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
  • Program, mezunlarına işletme alanında kariyer veya lisansüstü programlarda devam için gerekli bilgi, yöntem ve araçları sağlamaktadır. İşletme programı mezunları yerel ve ulusal şirketlerde istihdam olanaklarına sahiptir. Mezunlarımızın bir kısmı ise Türkiye ve yurtdışındaki ilgili alanlardaki yüksek lisans programlarına devam etmektedirler. Kariyer Gelişim Merkezi, tüm Koç Üniversitesi öğrencilerine ve mezunlarına kariyer gelişimi ve planlaması, lisansüstü eğitim planlarının oluşturulması ve profesyonel iş hayatı ile ilgili kararlarında destek olmaktadır. Kariyer Gelişim Merkezi ile ilgili daha fazla bilgi almak için https://career.ku.edu.tr/ Koç Üniversitesi Lisans Yönetmeliği: Çift ana dal, yan dal ve uzmanlık programları MADDE 28–
  • Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde Akademik Kurul tarafından belirlenen başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrenciler, çift ana dal öğrencisi olarak Üniversitenin iki ayrı diploma programından eş zamanlı olarak ders alarak iki ayrı diploma alabilirler. Çift ana dal öğretimine kabul, devam ve mezuniyet için her iki diploma programının ders ve ortak eğitim uygulaması koşullarının yerine getirilmesi gerekir. Çift ana dala başvuru, kabul, devam, ikinci ana dal programı kapsamında fazla ders yükü alınması ikinci ana daldan ilişiğin kesilmesi, ikinci ana dala yatay geçiş ve ikinci ana daldan mezuniyete ilişkin kurallar Akademik Kurul tarafından belirlenir.
  • Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana dal, Yan dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde Akademik Kurul tarafından belirlenen başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrenciler, yan dal öğrencisi olarak Üniversitenin bir başka diploma programından bu diploma programının bağlı olduğu fakültenin yönetim kurulunun belirlediği şekilde eş zamanlı ve sınırlı sayıda ders alarak yan dal sertifikası alabilirler. Birden fazla diploma programından ders alınabilecek yan dal programları açılabilir. Yan dal öğretimine kabul ve devam ile yan dal sertifikasına hak kazanılması için her iki diploma programının ders ve ortak eğitim uygulaması koşullarının yerine getirilmesi gerekir. Yan dala başvuru, kabul, devam, yan daldan ilişiğin kesilmesi ve yan dal sertifikasına hak kazanılmasına ilişkin kurallar Akademik Kurul tarafından belirlenir.
  • Akademik Kurul tarafından belirlenen başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrenciler, Üniversitenin bir başka diploma programından bu diploma programının bağlı olduğu fakültenin veya yüksekokul yönetim kurulunun belirlediği şekilde eş zamanlı ve sınırlı sayıda ders alarak veya kayıtlı oldukları diploma programından bu diploma programının bağlı olduğu fakültenin veya yüksekokulun yönetim kurulunun belirlediği seçimlik dersleri alarak uzmanlık sertifikası alabilirler. Uzmanlık programına başvuru, kabul, devam, ilişiğin kesilmesi, uzmanlık sertifikasına hak kazanılmasına ilişkin kurallar Akademik Kurul tarafından belirlenir.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekle geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030222016

Qualification Title
Bachelor's Degree in Business Administration
Awarding BodyKoç University
Awarding Body ContactRumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer / İstanbul Tel: (0212) 338 10 00 information@ku.edu.tr
Awarding Body Urlhttp://www.ku.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level6
6 The Qualification has been included in TQF on 09/05/2024
TQF Level 6
Thematic AreasManagement and administration
National Occupation Classification

ISCO 08

CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4 Yıl
Program Profile

The goal of the Business Administration program is to:

stimulate intellectual curiosity, 

develop proficiency in the use of analytical techniques,

integrate theory and practice in the exercise of managerial responsibilities, and

enable students to recognize and appreciate an organization’s ethical and social responsibilities. By building upon student’s broad foundation in the liberal arts and by investigating major functional areas of business activity a well-rounded education is provided.

Learning Environments
  • Education and training are provided formally at the Rumelifeneri Campus.
Description
  • Recognize, critically analyze, and develop solutions to managerial, economic and political issues in personal and professional environments,
  • Formulate and communicate arguments effectively in oral, written and graphical form,
  • Thrive in diverse, multi-disciplinary teams and take initiative as responsible team members,
  • Maintain a global, socially inclusive and ethical perspective with emphasis on sustainability,
  • Learn fundamental concepts and theories to formulate and implement creative and effective solutions to management challenges,
  • Use the appropriate research methods and tools to analyze data for managerial decision making
Key Competencies

Possesses the key competencies listed below at an advanced level.

  • The ability to diagnose the components of economic and political issues, analyze them from a critical perspective and develop solution suggestions.
  • Ability to express effectively verbally, written and visually.
  • The ability to work effectively in a team, to improve oneself and to take initiative as a responsible team member.
  • Competence in maintaining a global, socially inclusive and ethical perspective.
  • The ability to learn basic concepts and theories in order to produce and implement creative and effective solutions to problems.
  • Competence in using appropriate research methods and tools to evaluate the validity of relevant arguments and analyze data.
Further Info
  • The measurement and evaluation methods used for each course are defined by the relevant faculty member in the course syllabus at the beginning of each semester. Regarding course success grades, Article 20 of Koç University Undergraduate Education Regulation, which came into force after being published in the Official Gazette on 27.03.2017, applies.
Quality Assurance

To oversee the quality of higher education programs;

- YÖK is responsible for planning, organizing, managing and supervising education and training and other activities in higher education institutions.

- "University Monitoring and Evaluation Reports" of higher education institutions prepared within the framework of the criteria determined by YÖK are published every year. The reports prepared according to these reports, including quantitative and qualitative evaluations of higher education institutions, are shared with the public by YÖK.

- "Foundation Higher Education Institutions Report" containing academic, administrative and financial data of foundation higher education institutions is published annually by CoHE. These reports, which include quantitative and qualitative evaluations of foundation higher education institutions, are shared with the public by YÖK. Quality assurance of undergraduate programs in higher education is ensured according to the "Procedures and Principles for Ensuring Quality Assurance of Higher Education Diploma Programs":

1. Creation and Approval of Curricula: YÖK determines the minimum standards and criteria required for the opening of undergraduate departments and programs in higher education institutions.

1.1. The curriculum of undergraduate programs in higher education institutions and the learning outcomes that each program will provide to the student are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

1.2. The curricula of the National Core Curricula are adopted by the relevant Council of Deans and implemented by higher education institutions with the approval of the Council of Higher Education.

2. Assessment and Evaluation: The measurement and evaluation of the learning outcomes of each undergraduate program is carried out according to the teaching and examination regulations prepared by higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

3. Certification: Students enrolled in undergraduate programs, if they successfully complete the course credits and other obligations determined by higher education institutions; receive a bachelor's diploma.

4. Self-Assessment-External Evaluation: Higher education institutions, in the context of continuous monitoring, enter the "Institutional Internal Evaluation Reports" of the previous year into the Information System prepared by the Higher Education Quality Council (YÖKAK) at the beginning of each year. YÖKAK shares the "Institutional Feedback Report" prepared for the external evaluation of higher education institutions with the public. In addition, accreditation decisions issued by accreditation bodies authorized or recognized by YÖKAK also indicate that the quality assurance of the qualifications of the programs is ensured. YÖKAK conducts regular review activities regarding the qualifications determined in accordance with the legislation.

Koç University Department of Business Administration (English) has had EQUIS (EFMD Quality Improvement System) International Accreditation since 2011 and AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) International Accreditation since 2021.

Access Requirements
  • Prospective students can apply through ÖSYM exam, horizontal transfer, foreign student status or as a special student. Application conditions for each option are available on the Registration and Admission Directorate page: https://registrar.ku.edu.tr/kayit-icin-gerekli-belgeler/ Application conditions for exchange program students are available on http://oip.ku.edu.tr.
Conditions for Success Graduation requirements for undergraduate programs are stated in Article 26 of Koç University Undergraduate Education Regulation, which came into force after being published in the Official Gazette on 27.03.2017. (1) Students who successfully complete the courses of the program they are enrolled in within the legal period and have a GPA of at least 2.00 are entitled to receive an undergraduate diploma.
Progression Paths (Relationship Type)
  • The Business Administration program seeks to give students the knowledge necessary to pursue a career in business or an advanced study. The graduates get job offers from leading multinational as well as local firms. Many of the graduates of the college continue their studies in distinguished graduate programs in Türkiye and abroad. Career Development Center supports all Koç University students and graduates in career Development and Planning, in preparing graduate education plans, and in professional life decisions. For more information about the Career Development Center, please visit https://career.ku.edu.tr/en/ Koç University Regulation For Undergraduate And Associate Degree Teaching And Learning Double major, minor, and specialization programs: ARTICLE 28–
  • In accordance with the Regulation Concerning Transfer between Undergraduate and Associate Degree Programs, Double Major, Minor, and Principles Concerning Credit Transfer among Institutions of Higher Education, students who meet the success conditions and other requirements established by the Academic Council can, as double major students, concurrently take courses from two separate diploma programs of the University and earn two separate diplomas. For acceptance into, attendance to, and graduation from a double major program, courses and common educational requirements of both diploma programs must be fulfilled. Rules concerning the application, acceptance, and attendance to double major program, taking of course over the ordinary course load in the context of the second major program, dismissal from the second major program, internal transfer to the second major, and graduation from the second major are determined by the Academic Council.
  • In accordance with the Regulation Concerning Transfer between Undergraduate and Associate Degree Programs, Double Major, Minor, and Principles Concerning Credit Transfer among Institutions of Higher Education, students who meet the success condition and other requirements established by the Academic Council can, as minor students, concurrently take a limited number of courses from another diploma program of the University as determined by the Executive Council of the college that offers this diploma program, and receive a minor certificate. Minor programs that allow taking courses from more than one diploma program can be offered. For acceptance into, attendance to and earning a certificate from a minor program, courses and common educational requirements of both diploma programs must be fulfilled. Rules concerning the application, acceptance, and attendance to, dismissal from the minor and earning the minor certificate are determined by the Academic Council.
  •  Students who meet the success condition and other requirements established by the Academic Council can concurrently take a limited number of courses from another diploma program of the University as determined by the Executive Council of the college that offers this diploma program and receive a track certificate. Rules concerning application to, acceptance, attendance, and dismissal from the track program and qualification for the track certificate are determined by the Academic Council.
Legal Basis

1. Higher Education Law No. 2547

1.1. Regulation on the Principles of Transferring Between Associate and Undergraduate Programs, Double Major, Minor and Inter-Institutional Credit Transfer in Higher Education Institutions

1.2. Regulation on the Continuation of Graduates of Vocational Schools and Open Education Associate Degree Programs to Undergraduate Education

2. Law No. 2547 on Higher Education (Additional Article-35)

2.1. Regulation on Higher Education Quality Assurance and Higher Education Quality Board

Validity Period (If Any)

Validity is continuous.

Url Open Address
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030222016


Qualification Title
Bachelor's Degree in Business Administration

Awarding Body
Koç University

Awarding Body Contact
Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer / İstanbul Tel: (0212) 338 10 00 information@ku.edu.tr

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification

ISCO 08


EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification has been included in TQF on 09/05/2024

National Occupation Classification

ISCO 08


Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4 Yıl

Program Profile

The goal of the Business Administration program is to:

stimulate intellectual curiosity, 

develop proficiency in the use of analytical techniques,

integrate theory and practice in the exercise of managerial responsibilities, and

enable students to recognize and appreciate an organization’s ethical and social responsibilities. By building upon student’s broad foundation in the liberal arts and by investigating major functional areas of business activity a well-rounded education is provided.


Learning Environments
  • Education and training are provided formally at the Rumelifeneri Campus.

Description
  • Recognize, critically analyze, and develop solutions to managerial, economic and political issues in personal and professional environments,
  • Formulate and communicate arguments effectively in oral, written and graphical form,
  • Thrive in diverse, multi-disciplinary teams and take initiative as responsible team members,
  • Maintain a global, socially inclusive and ethical perspective with emphasis on sustainability,
  • Learn fundamental concepts and theories to formulate and implement creative and effective solutions to management challenges,
  • Use the appropriate research methods and tools to analyze data for managerial decision making

Key Competencies

Possesses the key competencies listed below at an advanced level.

  • The ability to diagnose the components of economic and political issues, analyze them from a critical perspective and develop solution suggestions.
  • Ability to express effectively verbally, written and visually.
  • The ability to work effectively in a team, to improve oneself and to take initiative as a responsible team member.
  • Competence in maintaining a global, socially inclusive and ethical perspective.
  • The ability to learn basic concepts and theories in order to produce and implement creative and effective solutions to problems.
  • Competence in using appropriate research methods and tools to evaluate the validity of relevant arguments and analyze data.

Further Info
  • The measurement and evaluation methods used for each course are defined by the relevant faculty member in the course syllabus at the beginning of each semester. Regarding course success grades, Article 20 of Koç University Undergraduate Education Regulation, which came into force after being published in the Official Gazette on 27.03.2017, applies.

Quality Assurance

To oversee the quality of higher education programs;

- YÖK is responsible for planning, organizing, managing and supervising education and training and other activities in higher education institutions.

- "University Monitoring and Evaluation Reports" of higher education institutions prepared within the framework of the criteria determined by YÖK are published every year. The reports prepared according to these reports, including quantitative and qualitative evaluations of higher education institutions, are shared with the public by YÖK.

- "Foundation Higher Education Institutions Report" containing academic, administrative and financial data of foundation higher education institutions is published annually by CoHE. These reports, which include quantitative and qualitative evaluations of foundation higher education institutions, are shared with the public by YÖK. Quality assurance of undergraduate programs in higher education is ensured according to the "Procedures and Principles for Ensuring Quality Assurance of Higher Education Diploma Programs":

1. Creation and Approval of Curricula: YÖK determines the minimum standards and criteria required for the opening of undergraduate departments and programs in higher education institutions.

1.1. The curriculum of undergraduate programs in higher education institutions and the learning outcomes that each program will provide to the student are determined by the senates of higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

1.2. The curricula of the National Core Curricula are adopted by the relevant Council of Deans and implemented by higher education institutions with the approval of the Council of Higher Education.

2. Assessment and Evaluation: The measurement and evaluation of the learning outcomes of each undergraduate program is carried out according to the teaching and examination regulations prepared by higher education institutions in accordance with the basic principles determined by YÖK on these issues.

3. Certification: Students enrolled in undergraduate programs, if they successfully complete the course credits and other obligations determined by higher education institutions; receive a bachelor's diploma.

4. Self-Assessment-External Evaluation: Higher education institutions, in the context of continuous monitoring, enter the "Institutional Internal Evaluation Reports" of the previous year into the Information System prepared by the Higher Education Quality Council (YÖKAK) at the beginning of each year. YÖKAK shares the "Institutional Feedback Report" prepared for the external evaluation of higher education institutions with the public. In addition, accreditation decisions issued by accreditation bodies authorized or recognized by YÖKAK also indicate that the quality assurance of the qualifications of the programs is ensured. YÖKAK conducts regular review activities regarding the qualifications determined in accordance with the legislation.

Koç University Department of Business Administration (English) has had EQUIS (EFMD Quality Improvement System) International Accreditation since 2011 and AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) International Accreditation since 2021.


Access Requirements
  • Prospective students can apply through ÖSYM exam, horizontal transfer, foreign student status or as a special student. Application conditions for each option are available on the Registration and Admission Directorate page: https://registrar.ku.edu.tr/kayit-icin-gerekli-belgeler/ Application conditions for exchange program students are available on http://oip.ku.edu.tr.

Conditions for Success
Graduation requirements for undergraduate programs are stated in Article 26 of Koç University Undergraduate Education Regulation, which came into force after being published in the Official Gazette on 27.03.2017. (1) Students who successfully complete the courses of the program they are enrolled in within the legal period and have a GPA of at least 2.00 are entitled to receive an undergraduate diploma.

Progression Paths (Relationship Type)
  • The Business Administration program seeks to give students the knowledge necessary to pursue a career in business or an advanced study. The graduates get job offers from leading multinational as well as local firms. Many of the graduates of the college continue their studies in distinguished graduate programs in Türkiye and abroad. Career Development Center supports all Koç University students and graduates in career Development and Planning, in preparing graduate education plans, and in professional life decisions. For more information about the Career Development Center, please visit https://career.ku.edu.tr/en/ Koç University Regulation For Undergraduate And Associate Degree Teaching And Learning Double major, minor, and specialization programs: ARTICLE 28–
  • In accordance with the Regulation Concerning Transfer between Undergraduate and Associate Degree Programs, Double Major, Minor, and Principles Concerning Credit Transfer among Institutions of Higher Education, students who meet the success conditions and other requirements established by the Academic Council can, as double major students, concurrently take courses from two separate diploma programs of the University and earn two separate diplomas. For acceptance into, attendance to, and graduation from a double major program, courses and common educational requirements of both diploma programs must be fulfilled. Rules concerning the application, acceptance, and attendance to double major program, taking of course over the ordinary course load in the context of the second major program, dismissal from the second major program, internal transfer to the second major, and graduation from the second major are determined by the Academic Council.
  • In accordance with the Regulation Concerning Transfer between Undergraduate and Associate Degree Programs, Double Major, Minor, and Principles Concerning Credit Transfer among Institutions of Higher Education, students who meet the success condition and other requirements established by the Academic Council can, as minor students, concurrently take a limited number of courses from another diploma program of the University as determined by the Executive Council of the college that offers this diploma program, and receive a minor certificate. Minor programs that allow taking courses from more than one diploma program can be offered. For acceptance into, attendance to and earning a certificate from a minor program, courses and common educational requirements of both diploma programs must be fulfilled. Rules concerning the application, acceptance, and attendance to, dismissal from the minor and earning the minor certificate are determined by the Academic Council.
  •  Students who meet the success condition and other requirements established by the Academic Council can concurrently take a limited number of courses from another diploma program of the University as determined by the Executive Council of the college that offers this diploma program and receive a track certificate. Rules concerning application to, acceptance, attendance, and dismissal from the track program and qualification for the track certificate are determined by the Academic Council.

Legal Basis

1. Higher Education Law No. 2547

1.1. Regulation on the Principles of Transferring Between Associate and Undergraduate Programs, Double Major, Minor and Inter-Institutional Credit Transfer in Higher Education Institutions

1.2. Regulation on the Continuation of Graduates of Vocational Schools and Open Education Associate Degree Programs to Undergraduate Education

2. Law No. 2547 on Higher Education (Additional Article-35)

2.1. Regulation on Higher Education Quality Assurance and Higher Education Quality Board


Validity Period (If Any)

Validity is continuous.


Url
Open Address

Url
QrCodeQrCode