Yeterlilik Kodu | TR0030015656 | |
Yeterlilik Adı | Organik Tarım İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Bayburt Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Bayburt Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.bayburt.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Bitki ve hayvancılık ürünleri | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | - | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | - | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | - | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
Yeterlilik Kodu
TR0030015656
Yeterlilik Adı
Organik Tarım İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu Kurum
Bayburt Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Bayburt Üniversitesi
Sorumlu Kurum URL
Yönelim
Akademik
Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-
AYÇ Seviyesi
7
TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-
Kategori
Ana
Kredi Değeri
120
Programın Normal Süresi
2
Program Profili (Amaç)
-
Öğrenme Ortamları
-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
- Organik tarım ve hayvancılık ve işletmecilik üzerine ilgili bilgi edinir.
- Organik tarım, hayvancılık ve işletme ile ilgili konularda yeterli bilgi birikimi ve bu alanlardaki bilgilerini problemlerin modellenmesi ve çözümünde uygulayabilme becerisi kazanır.
- Organik tarım, hayvancılık ve işletmecilik için gerekli çağdaş teknik ve araçları etkin bir şekilde kullanma becerisi kazanır.
- Organik tarım ve hayvancılık ve işletmecilik üzerine problemlerinin çözülmesi için deney tasarımı, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
- Organik tarım ve hayvancılık ve işletmecilik üzerine disiplinleri arasında etkin biçimde çalışabilme becerisi.
- Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
- Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği.
- Organik tarım ve hayvancılık ve işletmecilik üzerine iş hayatındaki karşılaştıkları sorunların çözümü noktasında farkındalık yetkinliği kazanır.
- Ulusal ve Uluslararası alanda organik tarım ve hayvancılığın stratejik önemini kavrar.
- Organik tarım ve hayvancılık ve işletme proğramından mezun olan öğrenciler farklı disiplinler arasında iletişim kurarak karşılaşmış oldukları sorunların çözümleri üzerine analiz yaparlar.
- Mezun olan öğrenciler alanları ile ilgili sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi kazanır.
- Organik tarım ile ilgili olarak ziraat alanındaki temel bilgileri öğrenir.
- Organik hayvancılık ile ilgili olarak yetiştirme, hastalıklar ve problemleri cözme yetisi kazanır.
- Organik tarım ve hayvancılık ile ilgili olarak işletme ile finanasal tanımları öğrenir.
- Alanı ile ilgili bilgilerin doğruluğunu, güvenirliğini ve güncelliğini değerlendirme becerisi kazanır.
- Alanı ile ilgili olarak etik değerlere uygun olarak hareket eder.
- Biyolojik çeşitlilik, doğal kaynaklar ve çevreyi koruma konularında bilinç kazanır, bu konularda toplumu bilgilendirme beceresine sahip olur.
Anahtar Yetkinlikler
-
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-
Kalite Güvencesi
-
Giriş Şartı
-
Başarma Şartları
-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-
Yasal Dayanağı
-
Geçerlilik Süresi (Varsa)
-
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Qualification Code | TR0030015656 | |
Qualification Title | Food Engineering (Interdisciplinary) Organic Farming (Interdisciplinary) | |
Awarding Body | Bayburt University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.bayburt.edu.tr/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 7 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 7 | |
Thematic Areas | Crop and livestock production | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 120 | |
Program Duration | 2 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | The document is valid continuously. | |
Url | Open Address |
Qualification Code
TR0030015656
Qualification Title
Food Engineering (Interdisciplinary) Organic Farming (Interdisciplinary)
Awarding Body
Bayburt University
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
Orientation
Academic
National Occupation Classification
-
EQF Level
7
TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.
National Occupation Classification
-
Category
Main
Credit Value
120
Program Duration
2
Program Profile
-
Learning Environments
-
Description
-
Key Competencies
-
Further Info
-
Quality Assurance
-
Access Requirements
-
Conditions for Success
-
Progression Paths (Relationship Type)
-
Legal Basis
-
Validity Period (If Any)
The document is valid continuously.
Url