Yeterlilik Kodu

TR0030015656

Yeterlilik Adı
Organik Tarım İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumBayburt Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiBayburt Üniversitesi
Sorumlu Kurum URLhttp://www.bayburt.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bitki ve hayvancılık ürünleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  1. Organik tarım ve hayvancılık ve işletmecilik üzerine ilgili bilgi edinir.
  2. Organik tarım, hayvancılık ve işletme ile ilgili konularda yeterli bilgi birikimi ve bu alanlardaki bilgilerini problemlerin modellenmesi ve çözümünde uygulayabilme becerisi kazanır.
  3. Organik tarım, hayvancılık ve işletmecilik için gerekli çağdaş teknik ve araçları etkin bir şekilde kullanma becerisi kazanır.
  4. Organik tarım ve hayvancılık ve işletmecilik üzerine problemlerinin çözülmesi için deney tasarımı, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
  5. Organik tarım ve hayvancılık ve işletmecilik üzerine disiplinleri arasında etkin biçimde çalışabilme becerisi.
  6. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
  7. Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği.
  8. Organik tarım ve hayvancılık ve işletmecilik üzerine iş hayatındaki karşılaştıkları sorunların çözümü noktasında farkındalık yetkinliği kazanır.
  9. Ulusal ve Uluslararası alanda organik tarım ve hayvancılığın stratejik önemini kavrar.
  10. Organik tarım ve hayvancılık ve işletme proğramından mezun olan öğrenciler farklı disiplinler arasında iletişim kurarak karşılaşmış oldukları sorunların çözümleri üzerine analiz yaparlar.
  11. Mezun olan öğrenciler alanları ile ilgili sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi kazanır.
  12. Organik tarım ile ilgili olarak ziraat alanındaki temel bilgileri öğrenir.
  13. Organik hayvancılık ile ilgili olarak yetiştirme, hastalıklar ve problemleri cözme yetisi kazanır.
  14. Organik tarım ve hayvancılık ile ilgili olarak işletme ile finanasal tanımları öğrenir.
  15. Alanı ile ilgili bilgilerin doğruluğunu, güvenirliğini ve güncelliğini değerlendirme becerisi kazanır.
  16. Alanı ile ilgili olarak etik değerlere uygun olarak hareket eder.
  17. Biyolojik çeşitlilik, doğal kaynaklar ve çevreyi koruma konularında bilinç kazanır, bu konularda toplumu bilgilendirme beceresine sahip olur.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)-
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)-
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030015656


Yeterlilik Adı
Organik Tarım İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Bayburt Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Bayburt Üniversitesi

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  1. Organik tarım ve hayvancılık ve işletmecilik üzerine ilgili bilgi edinir.
  2. Organik tarım, hayvancılık ve işletme ile ilgili konularda yeterli bilgi birikimi ve bu alanlardaki bilgilerini problemlerin modellenmesi ve çözümünde uygulayabilme becerisi kazanır.
  3. Organik tarım, hayvancılık ve işletmecilik için gerekli çağdaş teknik ve araçları etkin bir şekilde kullanma becerisi kazanır.
  4. Organik tarım ve hayvancılık ve işletmecilik üzerine problemlerinin çözülmesi için deney tasarımı, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
  5. Organik tarım ve hayvancılık ve işletmecilik üzerine disiplinleri arasında etkin biçimde çalışabilme becerisi.
  6. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
  7. Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği.
  8. Organik tarım ve hayvancılık ve işletmecilik üzerine iş hayatındaki karşılaştıkları sorunların çözümü noktasında farkındalık yetkinliği kazanır.
  9. Ulusal ve Uluslararası alanda organik tarım ve hayvancılığın stratejik önemini kavrar.
  10. Organik tarım ve hayvancılık ve işletme proğramından mezun olan öğrenciler farklı disiplinler arasında iletişim kurarak karşılaşmış oldukları sorunların çözümleri üzerine analiz yaparlar.
  11. Mezun olan öğrenciler alanları ile ilgili sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi kazanır.
  12. Organik tarım ile ilgili olarak ziraat alanındaki temel bilgileri öğrenir.
  13. Organik hayvancılık ile ilgili olarak yetiştirme, hastalıklar ve problemleri cözme yetisi kazanır.
  14. Organik tarım ve hayvancılık ile ilgili olarak işletme ile finanasal tanımları öğrenir.
  15. Alanı ile ilgili bilgilerin doğruluğunu, güvenirliğini ve güncelliğini değerlendirme becerisi kazanır.
  16. Alanı ile ilgili olarak etik değerlere uygun olarak hareket eder.
  17. Biyolojik çeşitlilik, doğal kaynaklar ve çevreyi koruma konularında bilinç kazanır, bu konularda toplumu bilgilendirme beceresine sahip olur.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)
-

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030015656

Qualification Title
Food Engineering (Interdisciplinary) Organic Farming (Interdisciplinary)
Awarding BodyBayburt University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.bayburt.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasCrop and livestock production
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

The document is valid continuously.

Url Open Address
Qualification Code

TR0030015656


Qualification Title
Food Engineering (Interdisciplinary) Organic Farming (Interdisciplinary)

Awarding Body
Bayburt University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

The document is valid continuously.


Url
Open Address