Yeterlilik Kodu | TR0030007361 | |
Yeterlilik Adı | Organik Tarım Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Sivas Cumhuriyet Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Adres: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 58140 KAMPÜS/SİVAS | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.cumhuriyet.edu.tr | |
Yönelim | Mesleki | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Bitki ve hayvancılık ürünleri | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | İkinci öğretim olarak da eğitim sağlamaktadır. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Bir öğrencinin Genel not Ortalaması(GNO) en az 2.00/4.00 olmalı ve hiçbir başarısız notu olmaması gerekir | |
Başarma Şartları | - | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | - | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
Yeterlilik Kodu
TR0030007361
Yeterlilik Adı
Organik Tarım Ön Lisans Diploması
Sorumlu Kurum
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Adres: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 58140 KAMPÜS/SİVAS
Sorumlu Kurum URL
Yönelim
Mesleki
Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-
AYÇ Seviyesi
5
TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-
Kategori
Ana
Kredi Değeri
120
Programın Normal Süresi
2
Program Profili (Amaç)
İkinci öğretim olarak da eğitim sağlamaktadır.
Öğrenme Ortamları
-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
- Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular.
- Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar.
- Canlılarda ve bitkilerde yaşamsal faaliyetler ile ilgili temel bilgiye sahipir.
- Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar.
- Tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini anlama becerisine sahiptir.
- Organik tarımda tüm kültürel işlemleri yapabilme yeteneği kazanma becerisine sahiptir.
- Organik bitki koruma yöntemlerini bilir ve uygulama becerisine sahiptir.
- Özel olarak bilgi birikimine sahip olur, edindiği bilgileri pratik olarak kullanır.
- Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanıma ve kullanabilme becerisine sahiptir.
- Mesleki, toplumsal etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip teknik elemanlar olarak takım çalışması içerisinde yer alır, organik tarımla ilgili yasal mevzuatı bilir ve takip eder, gerektiğinde bireysel sorumluluk alma bilincine sahiptir.
Anahtar Yetkinlikler
-
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-
Kalite Güvencesi
-
Giriş Şartı
Bir öğrencinin Genel not Ortalaması(GNO) en az 2.00/4.00 olmalı ve hiçbir başarısız notu olmaması gerekir
Başarma Şartları
-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-
Yasal Dayanağı
-
Geçerlilik Süresi (Varsa)
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Qualification Code | TR0030007361 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Sivas Cumhuriyet University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.cumhuriyet.edu.tr | |
Orientation | Occupational | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Crop and livestock production | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 120 | |
Program Duration | 2 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description |
| |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | A student is required to have a minumum Cumulative Grade Point Average(CGPA) of 2.00/4.00 and no failing grades | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
Qualification Code
TR0030007361
Qualification Title
Awarding Body
Sivas Cumhuriyet University
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
Orientation
Occupational
National Occupation Classification
-
EQF Level
5
TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.
National Occupation Classification
-
Category
Main
Credit Value
120
Program Duration
2
Program Profile
-
Learning Environments
-
Description
- Knowing the basic principles of organic agriculture, organic farming implements any related technical and cultural measures.
- Recognizes, grows, stores, and markets the Organic vegetative products.
- Has the basic knowledge about vital functions in living organisms and plants.
- According to the principles of organic agriculture makes farming.Understands the improvements usage of the agricultural technology and these improvements’ effects in human life.
- Gains the ability to make all cultural operations in organic agriculture.Knows and applies plant protection methods in Organic Agriculture.
- In particular, will have the knowledge, acquired knowledge to practical uses.
- Gains proficiency in identifying, and using the tools, equipment, and supplies about agricultural production.
- Being the technician that has professional, social ethic values and scientific training education, becomes a member of the team work and takes personal responsibility when needed.
Key Competencies
-
Further Info
-
Quality Assurance
-
Access Requirements
A student is required to have a minumum Cumulative Grade Point Average(CGPA) of 2.00/4.00 and no failing grades
Conditions for Success
-
Progression Paths (Relationship Type)
-
Legal Basis
-
Validity Period (If Any)
Qualification is continuous
Url