Yeterlilik Kodu

TR0030008403

Yeterlilik Adı
Organik Tarım Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumKaramanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiKaramanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi 70100 / KARAMAN
Sorumlu Kurum URLhttp://www.kmu.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bitki ve hayvancılık ürünleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)

 

  • Ekolojik sistemin işleyişini ve bu sistem içerisinde yaşanan doğal döngüleri bilme ve kavramış olma.
  • Organik olarak tarla bitkileri yetiştiriciliği yapabilecek bilgiye sahip olmak.
  • Organik tarımda uyulması gereken tarımsal ve kültürel kuralları öğrenme, ayrıca kontrol, sertifikasyon ve diğer kanuni hükümlülükleri yönetmelik düzeyinde bilmek.
  • Bitki-patojen ve bitki-zararlı arasındaki ilişkileri kavramak, hastalık ve zararlıları tanımak yanında bunlarla mücadelede uygulanacak doğal yöntemlerini bilmek ve uygulayabilmek.
  • Toprak bilimi ve besin elementleri hakkında teorik bilgiye sahip olmak yanında toprak verimliliğinin muhafazası ve artırılması için gerekli olan tarımsal ve kültürel uygulamaları ve besin elementi yönetimi kavramış olmak.
  • Meyvecilik konusunda organik üretim yapabilecek donanıma sahip olma ve bahçe tesisi ve yönetimini öğrenme.
  • Organik sebzecilik yetiştirme esaslarını bilmek, ürünlerin işlenme pazarlanmasında organik tarım bakımından uyulması gerekli prensipleri öğrenmek.
  • Bitki bünyesinde gerçekleşen fizyolojik ve genetik olaylar hakkında bilgi sahibi olmak, bitki ıslahının ve biyoteknolojik gelişmelerin organik tarım bakımından önemli anlama ve bu konulardaki terminoloji anlama.
  • Bitkilerin üreme, çoğalma ve üretim mekanizmalarını anlama ve bitki çoğaltım materyalleri hakkında üretim seviyesinde bilgi sahibi olmak.
  • Hayvancılık ve arı yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalalı bilgilere sahip olmak ve organik üretim prensiblerini bilmek, hayvan besleme konusunda yem bitkileri ve çayır mer’anın önemi, yetiştiriciliği ve amenajmanı konusunda yeterli donanıma sahip olmak.
  • Gerek mesleki gerekse sosyal hayatında muhataplarını bilgilendirme ve bilgi alma konusunda yeterli iletişim donanımına sahip olmak, sorumluluk alabilme, sunum yapma, metin yazma ve kendini ifade etme konularında teorik bilgilere sahip olma ve uygulama yapmış olma.
  • Temel bilim alanlarında bilgiye sahip olma ve bilimsel veya teknik verileri değerlendirebilme.
  • Tarım alet ve makinalarını tanımak, organik tarım ve toprak muhafazası bakımından önem ve kullanım özelliklerini bilmek.
  • Doğal kaynakların özellikli suyun kullanımı ve yönetimi konusunda gerekli hassasiyet ve bilgiye sahip olma.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınavlar 100’lü not üzerinden değerlendirilip yarıyıl içi değerlendirmelerinin %40’ı ile yarıyıl sonu değerlendirmelerinin %60 toplamının 60 olması gerekir.bitki ıslahı ve biyoteknolojik yöntemleri kullanarak hastalıklara ve zararlılara dayanıklı ürün çeşitleri geliştirebilen hayvansal ve bitkisel üretim yapabilen, pratikte karşılaşılan sorunların çözebilen bireyler yetişir.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

ÖSYM sınavı sonucunda yerleştirilmiş olmak.

Başarma ŞartlarıBitki ıslahı ve biyoteknolojik yöntemleri kullanarak hastalıklara ve zararlılara dayanıklı ürün çeşitleri geliştirebilen hayvansal ve bitkisel üretim yapabilen, pratikte karşılaşılan sorunların çözebilen bireyler yetişir.en az 2.00 not ortalaması ıle müfredattakı tüm derslerı başarmış olmak ve staj uygulamasını başarıyla tamamlamış olmak.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Kamu ve özel sektörde istihdam edilebilir, kendi iş yerini açabilir.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030008403


Yeterlilik Adı
Organik Tarım Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi 70100 / KARAMAN

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)

 

  • Ekolojik sistemin işleyişini ve bu sistem içerisinde yaşanan doğal döngüleri bilme ve kavramış olma.
  • Organik olarak tarla bitkileri yetiştiriciliği yapabilecek bilgiye sahip olmak.
  • Organik tarımda uyulması gereken tarımsal ve kültürel kuralları öğrenme, ayrıca kontrol, sertifikasyon ve diğer kanuni hükümlülükleri yönetmelik düzeyinde bilmek.
  • Bitki-patojen ve bitki-zararlı arasındaki ilişkileri kavramak, hastalık ve zararlıları tanımak yanında bunlarla mücadelede uygulanacak doğal yöntemlerini bilmek ve uygulayabilmek.
  • Toprak bilimi ve besin elementleri hakkında teorik bilgiye sahip olmak yanında toprak verimliliğinin muhafazası ve artırılması için gerekli olan tarımsal ve kültürel uygulamaları ve besin elementi yönetimi kavramış olmak.
  • Meyvecilik konusunda organik üretim yapabilecek donanıma sahip olma ve bahçe tesisi ve yönetimini öğrenme.
  • Organik sebzecilik yetiştirme esaslarını bilmek, ürünlerin işlenme pazarlanmasında organik tarım bakımından uyulması gerekli prensipleri öğrenmek.
  • Bitki bünyesinde gerçekleşen fizyolojik ve genetik olaylar hakkında bilgi sahibi olmak, bitki ıslahının ve biyoteknolojik gelişmelerin organik tarım bakımından önemli anlama ve bu konulardaki terminoloji anlama.
  • Bitkilerin üreme, çoğalma ve üretim mekanizmalarını anlama ve bitki çoğaltım materyalleri hakkında üretim seviyesinde bilgi sahibi olmak.
  • Hayvancılık ve arı yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalalı bilgilere sahip olmak ve organik üretim prensiblerini bilmek, hayvan besleme konusunda yem bitkileri ve çayır mer’anın önemi, yetiştiriciliği ve amenajmanı konusunda yeterli donanıma sahip olmak.
  • Gerek mesleki gerekse sosyal hayatında muhataplarını bilgilendirme ve bilgi alma konusunda yeterli iletişim donanımına sahip olmak, sorumluluk alabilme, sunum yapma, metin yazma ve kendini ifade etme konularında teorik bilgilere sahip olma ve uygulama yapmış olma.
  • Temel bilim alanlarında bilgiye sahip olma ve bilimsel veya teknik verileri değerlendirebilme.
  • Tarım alet ve makinalarını tanımak, organik tarım ve toprak muhafazası bakımından önem ve kullanım özelliklerini bilmek.
  • Doğal kaynakların özellikli suyun kullanımı ve yönetimi konusunda gerekli hassasiyet ve bilgiye sahip olma.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınavlar 100’lü not üzerinden değerlendirilip yarıyıl içi değerlendirmelerinin %40’ı ile yarıyıl sonu değerlendirmelerinin %60 toplamının 60 olması gerekir.bitki ıslahı ve biyoteknolojik yöntemleri kullanarak hastalıklara ve zararlılara dayanıklı ürün çeşitleri geliştirebilen hayvansal ve bitkisel üretim yapabilen, pratikte karşılaşılan sorunların çözebilen bireyler yetişir.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

ÖSYM sınavı sonucunda yerleştirilmiş olmak.


Başarma Şartları
Bitki ıslahı ve biyoteknolojik yöntemleri kullanarak hastalıklara ve zararlılara dayanıklı ürün çeşitleri geliştirebilen hayvansal ve bitkisel üretim yapabilen, pratikte karşılaşılan sorunların çözebilen bireyler yetişir.en az 2.00 not ortalaması ıle müfredattakı tüm derslerı başarmış olmak ve staj uygulamasını başarıyla tamamlamış olmak.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Kamu ve özel sektörde istihdam edilebilir, kendi iş yerini açabilir.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030008403

Qualification Title
Organic Farming Associate Degree
Awarding BodyKaramanoğlu Mehmetbey University
Awarding Body ContactKaramanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi 70100 / KARAMAN
Awarding Body Urlhttp://www.kmu.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasCrop and livestock production
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • In the functioning of ecological systems and this systems the natural cycles of being know and understand.
  • Knowledge to be able to organic the field crops.
  • The organic agriculture, learning agricultural, and cultural rules that must be followed, also checked, certification, and other legal obligations to know the level of regulation.
  • Understanding of relations between plant-pathogen and plant-damaging, to recognize pests and diseases next them combating know and apply natural methods of to be applied.
  • To have a theoretical knowledge of soil science and nutrient addition necessary for the preservation and enhancement of soil fertility to be understood, agricultural and cultural practices and nutrient management.
  • Fruit production to be equipped to be able to organic production of learning garden plants and management.
  • To know the basics of organic vegetable cultivation, to learn the principles of organic farming in terms of marketing of processed products to be complied with.
  • The occur of Plant within physiological and genetic events the knowledge.
  • Plant breeding and biotechnological developments in understanding the importance of organic farming in terms of and understanding terminology on these issues.
  • The plant understanding breeding, reproduction and production mechanisms and at the level of production of about the plant propagating material to be informed.
  • Animal and bee breeding to have the theoretical and practical knowledge and to know the principles of organic production, The importance of forage and pasture pastureland in animal feeding, breeding, and to have adequate facilities for amenajmanı.
  • Both professional and social life counterparts on how to obtain information and knowledge to be equipped with adequate communication, to take responsibility, making presentations, writing and self-expression and application of theoretical knowledge to be made.
  • To have a basic knowledge of science and the scientific or technical data to evaluate.
  • Agricultural tools and machines to recognize, organic agriculture and soil conservation to know importance and the properties of use.
  • Water use and management of natural resources with to be the necessary sensitivity and knowledge.
Key Competencies-
Further Info

EXAMS EVALUATED FROM GRADİNG SYSTEM OF 100, THE SUM OF %40 PERCENT OF MİD-TERM ASSESSMENTS AND %60 PERCENT OF FİNAL ASSESSMENTS MUST BE 60.PLANT BREEDING AND BIOTECHNOLOGICAL METHODS OF ANIMAL PESTS AND DISEASE-RESISTANT CROP VARIETIES BY USING ENHANCE AND CROP PRODUCTION, IN PRACTICE THE PROBLEMS CORRECTED BY INDIVIDUALS.

Quality Assurance-
Access Requirements

TO BE SETTLED AS A RESULT OF OSYM EXAM

Conditions for SuccessPLANT BREEDING AND BIOTECHNOLOGICAL METHODS OF ANIMAL PESTS AND DISEASE-RESISTANT CROP VARIETIES BY USING ENHANCE AND CROP PRODUCTION, IN PRACTICE THE PROBLEMS CORRECTED BY INDIVIDUALS.WITH A MINIMUM 2,00 GPA ALL COURSES IN THE CURRICULUM MUST BE MANAGED, INTERNSHIP MUST BE COMPLETED SUCCESSFULLY.
Progression Paths (Relationship Type)

CAN BE EMPLOYED IN THE PUBLIC AND PRIVATE SECTORS, CAN OPEN THEIR OWN PLACE OF WORK.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030008403


Qualification Title
Organic Farming Associate Degree

Awarding Body
Karamanoğlu Mehmetbey University

Awarding Body Contact
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi 70100 / KARAMAN

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • In the functioning of ecological systems and this systems the natural cycles of being know and understand.
  • Knowledge to be able to organic the field crops.
  • The organic agriculture, learning agricultural, and cultural rules that must be followed, also checked, certification, and other legal obligations to know the level of regulation.
  • Understanding of relations between plant-pathogen and plant-damaging, to recognize pests and diseases next them combating know and apply natural methods of to be applied.
  • To have a theoretical knowledge of soil science and nutrient addition necessary for the preservation and enhancement of soil fertility to be understood, agricultural and cultural practices and nutrient management.
  • Fruit production to be equipped to be able to organic production of learning garden plants and management.
  • To know the basics of organic vegetable cultivation, to learn the principles of organic farming in terms of marketing of processed products to be complied with.
  • The occur of Plant within physiological and genetic events the knowledge.
  • Plant breeding and biotechnological developments in understanding the importance of organic farming in terms of and understanding terminology on these issues.
  • The plant understanding breeding, reproduction and production mechanisms and at the level of production of about the plant propagating material to be informed.
  • Animal and bee breeding to have the theoretical and practical knowledge and to know the principles of organic production, The importance of forage and pasture pastureland in animal feeding, breeding, and to have adequate facilities for amenajmanı.
  • Both professional and social life counterparts on how to obtain information and knowledge to be equipped with adequate communication, to take responsibility, making presentations, writing and self-expression and application of theoretical knowledge to be made.
  • To have a basic knowledge of science and the scientific or technical data to evaluate.
  • Agricultural tools and machines to recognize, organic agriculture and soil conservation to know importance and the properties of use.
  • Water use and management of natural resources with to be the necessary sensitivity and knowledge.

Key Competencies
-

Further Info

EXAMS EVALUATED FROM GRADİNG SYSTEM OF 100, THE SUM OF %40 PERCENT OF MİD-TERM ASSESSMENTS AND %60 PERCENT OF FİNAL ASSESSMENTS MUST BE 60.PLANT BREEDING AND BIOTECHNOLOGICAL METHODS OF ANIMAL PESTS AND DISEASE-RESISTANT CROP VARIETIES BY USING ENHANCE AND CROP PRODUCTION, IN PRACTICE THE PROBLEMS CORRECTED BY INDIVIDUALS.


Quality Assurance
-

Access Requirements

TO BE SETTLED AS A RESULT OF OSYM EXAM


Conditions for Success
PLANT BREEDING AND BIOTECHNOLOGICAL METHODS OF ANIMAL PESTS AND DISEASE-RESISTANT CROP VARIETIES BY USING ENHANCE AND CROP PRODUCTION, IN PRACTICE THE PROBLEMS CORRECTED BY INDIVIDUALS.WITH A MINIMUM 2,00 GPA ALL COURSES IN THE CURRICULUM MUST BE MANAGED, INTERNSHIP MUST BE COMPLETED SUCCESSFULLY.

Progression Paths (Relationship Type)

CAN BE EMPLOYED IN THE PUBLIC AND PRIVATE SECTORS, CAN OPEN THEIR OWN PLACE OF WORK.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address