Yeterlilik Kodu | TR0030014556 | |
Yeterlilik Adı | Organik Tarım Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | OndokuzMayıs Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Körfez, 19 Mayıs Ünv., 55270 Atakum/Samsun | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.omu.edu.tr/ | |
Yönelim | Mesleki | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Bitki ve hayvancılık ürünleri | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | (1) Dersin değerlendirmesi, dersin özelliğine göre sorumlu öğretim elemanının belirleyeceği en az biri sınav olmak üzere, uygulama, laboratuar, proje, ödev, arazi çalışması, öğrenci ürün dosyası (portfolyo) gibi yöntemlerden biri/birkaçı kullanılarak yapılabilir. Sınavlar o yarıyılın ilk ve son üç haftası dışında kalan süre içinde tamamlanır. (2) Sınavların tarih ve yerleri yarıyıl başlama tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde veya akademik takvimde belirlenen sınav süresinden en geç bir hafta öncesinde ders sorumlusu öğretim elemanının önerisi üzerine; ilgili bölüm/birim tarafından tespit ve ilan edilir. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | YGS-6, | |
Başarma Şartları | 120 AKTS lik derslerin tümünü başarıyla tamamlamış olmak. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Organik çiftliklerde teknik eleman olarak çalışabilir. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Belge sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030014556
- Organik tarımın önemi, gerekliliği ve kapsamı hakkında bilgi sahibi olmak.
- Bitki yetiştiriciliğinin temel prensiplerini kavrayarak meslekte nitelikli eleman olma becerisi kazanabilmek.
- Bitkilerde hücre, doku, organ oluşumları, temel yapı taşları olan primer metabolitler ile kimyasal özelliklerhakkında bilgi sahibi olmak.
- Bitkilerin sınıflandırmasını yaparak, bilimsel isimleri, botanik özellikleri ve sistematikteki yerleri, hayvanların genel özelliklerihakkında bilgi sahibi olmak.
- Bitkilerin ekolojik isteklerini ve bünyelerinde gerçekleşen fizyolojik olayları kavramak.
- Toprak su bitki ilişkileri ile organik yöntemlerle bitki besleme ve verimlilik konularında bilgi sahibi olmak.
- Hayvansal ve bitkisel üretimlerdekarşılaşılabilecek hastalık ve zararlılar ile yabancı otları tanımak ve mücadelesini yapabilmek.
- Bitkilerde hasat yöntemleri, zamanları, işleme ve ambalajlama gibi hasat sonu işlemleri ile standardizasyon ve muhafaza şartları hakkında bilgi edinmek.
- Organik tarım konusunda meslek etiğini kavrayabilmek.
- Bitkisel ve hayvansal alanda ıslah çalışmalarına katılır.
- Organik ürünlerin taşınması, depolanması, pazarlaması ile ilgili bilgi birikimine sahip olur.
- Sektör içi ve dışındaki kişilerle rahatlıkla diyalog kurar, sağlıklı yaşam kurallarını, ülkesinin sosyal ve siyasi tarihini bilir, dilini iyi kullanır, teknolojiden yararlanır ve matematiği iyi bilir.
(1) Dersin değerlendirmesi, dersin özelliğine göre sorumlu öğretim elemanının belirleyeceği en az biri sınav olmak üzere, uygulama, laboratuar, proje, ödev, arazi çalışması, öğrenci ürün dosyası (portfolyo) gibi yöntemlerden biri/birkaçı kullanılarak yapılabilir. Sınavlar o yarıyılın ilk ve son üç haftası dışında kalan süre içinde tamamlanır.
(2) Sınavların tarih ve yerleri yarıyıl başlama tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde veya akademik takvimde belirlenen sınav süresinden en geç bir hafta öncesinde ders sorumlusu öğretim elemanının önerisi üzerine; ilgili bölüm/birim tarafından tespit ve ilan edilir.
YGS-6,
Organik çiftliklerde teknik eleman olarak çalışabilir.
Belge sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030014556 | |
Qualification Title | Organik Tarım Ön Lisans Diploması | |
Awarding Body | Ondokuz Mayıs University | |
Awarding Body Contact | Ondokuz Mayıs University Kurupelit Campus, 55139 Atakum/Samsun | |
Awarding Body Url | https://www.omu.edu.tr | |
Orientation | Occupational | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Crop and livestock production | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description |
| |
Key Competencies | - | |
Further Info | 1) Evaluation of the course, the instructor responsible for the course according to the nature of at least one of the exams to be determined by the application, laboratories, projects, assignments, field work, student portfolio (portfolio) as one of the methods / can be done using a few. Except for the first and the last three weeks of the semester examinations shall be completed within the remaining time. (2) The date and place of examinations at the latest within thirty days after the commencement of the semester or the academic calendar at least one week prior to the exam period, the instructor responsible for the course on the recommendation of the relevant department / unit will be determined and announced by. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | YGS-6 | |
Conditions for Success | Have successfully completed all the courses of 120 ECTS. | |
Progression Paths (Relationship Type) | The technical staff work on organic farms. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | The document is valid continuously. | |
Url | Open Address |
TR0030014556
- Know basic information about crop and animal.
- Knows basic information about organic farming.
- Understand connection between animal and crop.
- Recognize crops that are used in the aim of organic agriculture.
- Recognize animals and its breeding in the aim of organic farming.
- Information that is learnt about crop growing can be transferred to pactise.
- Information that is learnt about animal breeding can be transferred tp practise.
- Solves the problems on crop growing.
- Benefits foreign literatures.
- Join bettermentment works on Crop and Animal.
- Have knowledge on transport, storing, marketing organic products, Establish a good communication inside and outside sector.
- Benefit from the technology, knows healthy life rules.
1) Evaluation of the course, the instructor responsible for the course according to the nature of at least one of the exams to be determined by the application, laboratories, projects, assignments, field work, student portfolio (portfolio) as one of the methods / can be done using a few. Except for the first and the last three weeks of the semester examinations shall be completed within the remaining time.
(2) The date and place of examinations at the latest within thirty days after the commencement of the semester or the academic calendar at least one week prior to the exam period, the instructor responsible for the course on the recommendation of the relevant department / unit will be determined and announced by.
YGS-6
The technical staff work on organic farms.
The document is valid continuously.