Yeterlilik Kodu

TR0030220798

Yeterlilik Adı
Organik Tarım Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumKırıkkale Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiKırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü Ankara Yolu 7.Km 71450 Yahşihan/ KIRIKKALE
Sorumlu Kurum URLhttp://www.kku.edu.tr/
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bitki ve hayvancılık ürünleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08

KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2 Yıl
Program Profili (Amaç)

Günümüzde, özellikle gıda güvenliği alanındaki bilincin artması ile sürekli büyüyen bir sektör olan tarım sektöründe organik ya da sağlıklı olarak adlandırılan gıdalar her geçen gün yaygınlaşmakta ve toplumların bilgi düzeyindeki artışa paralel olarak artan talep ile farklı beklentilere cevap verebilecek uzun vadeli sürdürülebilir yaklaşımların öne çıktığı bir sektör haline gelmektedir. Bu kapsamda organik tarım konusunda eğitim almış nitelikli elemanlara duyulan talep her geçen gün artmaktadır. Programımızda ekolojik bakış açısıyla çevre koruma bilincine sahip, kimyasal madde kullanmadan, en uygun bitkiye, üretim tekniğine ve ekim nöbetine karar verebilecek, üretimden tüketime kadar kontrollü ve sertifikalı organik tarım üretimi yapabilecek elemanlar yetiştirmek hedeflenmektedir.
 

Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Alanı ile ilgili ileri düzeyde bilgiye sahip olur ve bunu gerçek öğretim ortamlarında kullanır
  • Alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır, bu bilgileri aktif öğrenme süreçleri kapsamında geliştirir ve derinleştirir
  • Bilimsel ve analitik düşünme becerilerine sahip olur
  • Çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında gerekli bilince sahiptir
  • Branşı ile ilgili ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip eder, öğrenir ve kullanır
  • Alanıyla ilgili bilgilere eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşır
  • Bireysel ve grup içerisinde çalışma ve araştırma yeteneğine sahiptir
  • Sosyal, bilimsel, mesleki ve etik sorumluluklarının bilincindedir
  • Alanında karşılaştığı bir problemi tanımlar, araştırmayı planlar ve yürütür
  • Bilişim teknolojileri, matematik, fen bilimleri ve kendi alanında yeterli alt yapıya sahiptir
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri öncesi düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Bölümümüzde her ders için biri ara sınav diğeri final sınavı olmak üzere 2 sınav yapılmaktadır. Ara sınavın toplam nota katkısı %40 finalinki ise %60 olarak alınmaktadır. Ders geçmede çan eğrisi sistemi kullanılmaktadır. Ayrıca, başarısız olan öğrencilere başarısız oldukları derslerden bütünleme hakkı verilmektedir. Mesleki bilgi ve beceri bakımından yetkinliğe ve özgüvene, bağımsız olarak ve ekip içerisinde çalışabilecek kişisel becerilere sahiptir

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlar da YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  •  YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde önlisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında önlisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında önlisans programlarının müfredatı ve her bir diploma programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir önlisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Önlisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; önlisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı

Organik Tarım Programına giriş için Türk ortaöğretim eğitimini tamamlamış veya yurtdışında eşdeğer bir eğitim almış olmak ve ulusal üniversite sınavında (YGS-6) sayısal alanda yeterli puanı almış olmak veya sınavsız geçiş başvurusu yapmış olmak gerekmektedir.

Başarma ŞartlarıMesleki bilgi ve beceri bakımından yetkinliğe ve özgüvene, bağımsız olarak ve ekip içerisinde çalışabilecek kişisel becerilere sahiptir Organik Tarım Programından önlisans derecesi almak için 120 AKTSyi başarılı ile tamamlamış olmak. Mezuniyet işlemleri, Kırıkkale Üniversitesi Önlisans Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nde belirtilen koşullara uygun olarak yürütülür.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Programdan mezun olan öğrenciler, organik tarım ürünleri yetiştirebileceği ve yetiştiricilik yapan özel ve devlet kurumlarında tekniker olarak çalışabilecekleri gibi, DGS ile Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Kültür Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Tarla Bitkileri, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030220798


Yeterlilik Adı
Organik Tarım Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Kırıkkale Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü Ankara Yolu 7.Km 71450 Yahşihan/ KIRIKKALE

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2 Yıl

Program Profili (Amaç)

Günümüzde, özellikle gıda güvenliği alanındaki bilincin artması ile sürekli büyüyen bir sektör olan tarım sektöründe organik ya da sağlıklı olarak adlandırılan gıdalar her geçen gün yaygınlaşmakta ve toplumların bilgi düzeyindeki artışa paralel olarak artan talep ile farklı beklentilere cevap verebilecek uzun vadeli sürdürülebilir yaklaşımların öne çıktığı bir sektör haline gelmektedir. Bu kapsamda organik tarım konusunda eğitim almış nitelikli elemanlara duyulan talep her geçen gün artmaktadır. Programımızda ekolojik bakış açısıyla çevre koruma bilincine sahip, kimyasal madde kullanmadan, en uygun bitkiye, üretim tekniğine ve ekim nöbetine karar verebilecek, üretimden tüketime kadar kontrollü ve sertifikalı organik tarım üretimi yapabilecek elemanlar yetiştirmek hedeflenmektedir.
 


Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Alanı ile ilgili ileri düzeyde bilgiye sahip olur ve bunu gerçek öğretim ortamlarında kullanır
  • Alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır, bu bilgileri aktif öğrenme süreçleri kapsamında geliştirir ve derinleştirir
  • Bilimsel ve analitik düşünme becerilerine sahip olur
  • Çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında gerekli bilince sahiptir
  • Branşı ile ilgili ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip eder, öğrenir ve kullanır
  • Alanıyla ilgili bilgilere eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşır
  • Bireysel ve grup içerisinde çalışma ve araştırma yeteneğine sahiptir
  • Sosyal, bilimsel, mesleki ve etik sorumluluklarının bilincindedir
  • Alanında karşılaştığı bir problemi tanımlar, araştırmayı planlar ve yürütür
  • Bilişim teknolojileri, matematik, fen bilimleri ve kendi alanında yeterli alt yapıya sahiptir

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri öncesi düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Bölümümüzde her ders için biri ara sınav diğeri final sınavı olmak üzere 2 sınav yapılmaktadır. Ara sınavın toplam nota katkısı %40 finalinki ise %60 olarak alınmaktadır. Ders geçmede çan eğrisi sistemi kullanılmaktadır. Ayrıca, başarısız olan öğrencilere başarısız oldukları derslerden bütünleme hakkı verilmektedir. Mesleki bilgi ve beceri bakımından yetkinliğe ve özgüvene, bağımsız olarak ve ekip içerisinde çalışabilecek kişisel becerilere sahiptir


Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlar da YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  •  YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde önlisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında önlisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında önlisans programlarının müfredatı ve her bir diploma programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir önlisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Önlisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; önlisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı

Organik Tarım Programına giriş için Türk ortaöğretim eğitimini tamamlamış veya yurtdışında eşdeğer bir eğitim almış olmak ve ulusal üniversite sınavında (YGS-6) sayısal alanda yeterli puanı almış olmak veya sınavsız geçiş başvurusu yapmış olmak gerekmektedir.


Başarma Şartları
Mesleki bilgi ve beceri bakımından yetkinliğe ve özgüvene, bağımsız olarak ve ekip içerisinde çalışabilecek kişisel becerilere sahiptir Organik Tarım Programından önlisans derecesi almak için 120 AKTSyi başarılı ile tamamlamış olmak. Mezuniyet işlemleri, Kırıkkale Üniversitesi Önlisans Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nde belirtilen koşullara uygun olarak yürütülür.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Programdan mezun olan öğrenciler, organik tarım ürünleri yetiştirebileceği ve yetiştiricilik yapan özel ve devlet kurumlarında tekniker olarak çalışabilecekleri gibi, DGS ile Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Kültür Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Tarla Bitkileri, Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030220798

Qualification Title
Organik Tarım Associate
Awarding BodyKirikkale University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.kku.edu.tr/
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasCrop and livestock production
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description

Has advanced knowledge about the field and use it in its real teaching environment. Use theoretical and practical knowledge gained in the field, improve and deepen this knowledge in the scope of active learning processes. Has scientific and analytical thinking skills. Has necessary skills about environmental protection, occupational health and safety issues. Follow, train and use the national and international developments in the field. Has critical point of view for the informations related to field. Has ability to work and search individually and in the group. Aware of social, scientific, professional and ethical responsibilities. Has ability to define a problem faced in the field, plan and carry out research. Has sufficient background about information technologies, mathematics, science and the field.

Key Competencies-
Further Info

Students are subject to a mid-term exam and a final exam in each semester for a course. The criteria (mid-term, final exam) and the ratio taken into consideration for success assessment in the courses are stated in the syllabi distributed to the students at the beginning of each semester and/or published on the web site. This ratio is 40% for mid-term exam, 60% for final exam. Students also have an option of make-up exam after the final exam for their unsuccessful courses. Have profeciency and self confidence about professional knowledge and skills, have personal ability on independently and in a team

Quality Assurance-
Access Requirements

For Acceptance to Organic Agriculture Programme, the candidate must be complete the Turkish Secondary Education System or equivalent degree from abroad and must be take an enough score from national university examination (YGS-6) or apply for open admission

Conditions for SuccessHave profeciency and self confidence about professional knowledge and skills, have personal ability on independently and in a team At least 120 ECTS must be completed successfully in order to graduate Organic Agriculture Program associates degree. The graduation requirements are determined in Kırıkkale University Students Regulations.
Progression Paths (Relationship Type)

Students graduating from the program can grow organic agricultural products and work as technicians in private and government institutions, as well as switch to Horticulture, Plant Protection, Crop Production and Marketing, Field Crops, Nutrition and Dietetics, Food Engineering undergraduate programs with DGS.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030220798


Qualification Title
Organik Tarım Associate

Awarding Body
Kirikkale University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

Has advanced knowledge about the field and use it in its real teaching environment. Use theoretical and practical knowledge gained in the field, improve and deepen this knowledge in the scope of active learning processes. Has scientific and analytical thinking skills. Has necessary skills about environmental protection, occupational health and safety issues. Follow, train and use the national and international developments in the field. Has critical point of view for the informations related to field. Has ability to work and search individually and in the group. Aware of social, scientific, professional and ethical responsibilities. Has ability to define a problem faced in the field, plan and carry out research. Has sufficient background about information technologies, mathematics, science and the field.


Key Competencies
-

Further Info

Students are subject to a mid-term exam and a final exam in each semester for a course. The criteria (mid-term, final exam) and the ratio taken into consideration for success assessment in the courses are stated in the syllabi distributed to the students at the beginning of each semester and/or published on the web site. This ratio is 40% for mid-term exam, 60% for final exam. Students also have an option of make-up exam after the final exam for their unsuccessful courses. Have profeciency and self confidence about professional knowledge and skills, have personal ability on independently and in a team


Quality Assurance
-

Access Requirements

For Acceptance to Organic Agriculture Programme, the candidate must be complete the Turkish Secondary Education System or equivalent degree from abroad and must be take an enough score from national university examination (YGS-6) or apply for open admission


Conditions for Success
Have profeciency and self confidence about professional knowledge and skills, have personal ability on independently and in a team At least 120 ECTS must be completed successfully in order to graduate Organic Agriculture Program associates degree. The graduation requirements are determined in Kırıkkale University Students Regulations.

Progression Paths (Relationship Type)

Students graduating from the program can grow organic agricultural products and work as technicians in private and government institutions, as well as switch to Horticulture, Plant Protection, Crop Production and Marketing, Field Crops, Nutrition and Dietetics, Food Engineering undergraduate programs with DGS.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address