Yeterlilik Kodu | TR0030036413 | |
Yeterlilik Adı | Pastacılık ve Ekmekçilik Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Akdeniz Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Pınarbaşı Mah. Dumlupınar Bulvarı 07070 Kampüs Konyaaltı/Antalya/TÜRKİYE | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.akdeniz.edu.tr/ | |
Yönelim | Genel | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Öğrencilerimizin mezun olabilmesi için toplamda 4 dönemde 120 AKTS dersi başarılı ile tamamlamış olmaları yeterlidir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Öğrenciler mezun olduktan sonra kamu ve genellikle özel işletmelerde görev alabileceklerdir. Bununla birlikte mezunlar; turizm bölgeleri ve büyük şehirler ağırlıklı olmak üzere ekmek ve pasta üretimi yapılan bağımsız yiyecek içecek işletmeleri (restoranlar, kafeler, pastaneler, fırınlar), catering işletmeleri, kruvaziyerler, havayolu işletmeleri vb. yiyecek içecek hizmetleri sunulan alanlarda ve özellikle pastane bölümü bulunan otel işletmelerinde çalışma imkânı bulabileceklerdir. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030036413
- Pastacılık ve ekmekçilik ile ilgili temel kavramları ve meslek standartlarını tanımlar.
- Yiyecek içecek hizmetlerinin verildiği işletmelerin organizasyon yapısı ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olur.
- Yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirilen; pasta, çikolata, ekmek, tatlı vb. ürünlerin üretim tekniklerini bilir.
- Yiyecek içecek sektöründe kullanılan bilgisayar otomasyon sistemlerinin nasıl çalıştığını bilir ve bu sistemleri kullanır.
- Sahip olduğu teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder, çözüm üretir.
- Pastacılık ve ekmekçilik sektörüne ait yeni ürünlerin geliştirilmesi için yeterli bilgi ve beceriye sahip olur.
- Gıda güvenliği temel esasları doğrultusunda, insan sağlığını olumsuz yönde etkilemeden pastacılık ve ekmekçilik ürünlerinin üretimini gerçekleştirir.
- İşletmecilik, yönetim, iş güvenliği, girişimcilik, kalite yönetimine ilişkin bilgi sahibi olur.
Öğrenciler mezun olduktan sonra kamu ve genellikle özel işletmelerde görev alabileceklerdir. Bununla birlikte mezunlar; turizm bölgeleri ve büyük şehirler ağırlıklı olmak üzere ekmek ve pasta üretimi yapılan bağımsız yiyecek içecek işletmeleri (restoranlar, kafeler, pastaneler, fırınlar), catering işletmeleri, kruvaziyerler, havayolu işletmeleri vb. yiyecek içecek hizmetleri sunulan alanlarda ve özellikle pastane bölümü bulunan otel işletmelerinde çalışma imkânı bulabileceklerdir.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030036413 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Akdeniz University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.akdeniz.edu.tr/ | |
Orientation | General | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |