Yeterlilik Kodu

TR0030036413

Yeterlilik Adı
Pastacılık ve Ekmekçilik Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumAkdeniz Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiPınarbaşı Mah. Dumlupınar Bulvarı 07070 Kampüs Konyaaltı/Antalya/TÜRKİYE
Sorumlu Kurum URLhttp://www.akdeniz.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Pastacılık ve ekmekçilik ile ilgili temel kavramları ve meslek standartlarını tanımlar.
  • Yiyecek içecek hizmetlerinin verildiği işletmelerin organizasyon yapısı ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olur.
  • Yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirilen; pasta, çikolata, ekmek, tatlı vb. ürünlerin üretim tekniklerini bilir.
  • Yiyecek içecek sektöründe kullanılan bilgisayar otomasyon sistemlerinin nasıl çalıştığını bilir ve bu sistemleri kullanır.
  • Sahip olduğu teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder, çözüm üretir.
  • Pastacılık ve ekmekçilik sektörüne ait yeni ürünlerin geliştirilmesi için yeterli bilgi ve beceriye sahip olur.
  • Gıda güvenliği temel esasları doğrultusunda, insan sağlığını olumsuz yönde etkilemeden pastacılık ve ekmekçilik ürünlerinin üretimini gerçekleştirir.
  • İşletmecilik, yönetim, iş güvenliği, girişimcilik, kalite yönetimine ilişkin bilgi sahibi olur.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıÖğrencilerimizin mezun olabilmesi için toplamda 4 dönemde 120 AKTS dersi başarılı ile tamamlamış olmaları yeterlidir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Öğrenciler mezun olduktan sonra kamu ve genellikle özel işletmelerde görev alabileceklerdir. Bununla birlikte mezunlar; turizm bölgeleri ve büyük şehirler ağırlıklı olmak üzere ekmek ve pasta üretimi yapılan bağımsız yiyecek içecek işletmeleri (restoranlar, kafeler, pastaneler, fırınlar), catering işletmeleri, kruvaziyerler, havayolu işletmeleri vb. yiyecek içecek hizmetleri sunulan alanlarda ve özellikle pastane bölümü bulunan otel işletmelerinde çalışma imkânı bulabileceklerdir.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030036413


Yeterlilik Adı
Pastacılık ve Ekmekçilik Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Akdeniz Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Pınarbaşı Mah. Dumlupınar Bulvarı 07070 Kampüs Konyaaltı/Antalya/TÜRKİYE

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Pastacılık ve ekmekçilik ile ilgili temel kavramları ve meslek standartlarını tanımlar.
  • Yiyecek içecek hizmetlerinin verildiği işletmelerin organizasyon yapısı ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olur.
  • Yiyecek içecek işletmelerinde gerçekleştirilen; pasta, çikolata, ekmek, tatlı vb. ürünlerin üretim tekniklerini bilir.
  • Yiyecek içecek sektöründe kullanılan bilgisayar otomasyon sistemlerinin nasıl çalıştığını bilir ve bu sistemleri kullanır.
  • Sahip olduğu teorik ve pratik deneyimle, sektörde karşılaştığı sorunları analiz eder, çözüm üretir.
  • Pastacılık ve ekmekçilik sektörüne ait yeni ürünlerin geliştirilmesi için yeterli bilgi ve beceriye sahip olur.
  • Gıda güvenliği temel esasları doğrultusunda, insan sağlığını olumsuz yönde etkilemeden pastacılık ve ekmekçilik ürünlerinin üretimini gerçekleştirir.
  • İşletmecilik, yönetim, iş güvenliği, girişimcilik, kalite yönetimine ilişkin bilgi sahibi olur.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Öğrencilerimizin mezun olabilmesi için toplamda 4 dönemde 120 AKTS dersi başarılı ile tamamlamış olmaları yeterlidir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Öğrenciler mezun olduktan sonra kamu ve genellikle özel işletmelerde görev alabileceklerdir. Bununla birlikte mezunlar; turizm bölgeleri ve büyük şehirler ağırlıklı olmak üzere ekmek ve pasta üretimi yapılan bağımsız yiyecek içecek işletmeleri (restoranlar, kafeler, pastaneler, fırınlar), catering işletmeleri, kruvaziyerler, havayolu işletmeleri vb. yiyecek içecek hizmetleri sunulan alanlarda ve özellikle pastane bölümü bulunan otel işletmelerinde çalışma imkânı bulabileceklerdir.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030036413

Qualification Title
Awarding BodyAkdeniz University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.akdeniz.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030036413


Qualification Title

Awarding Body
Akdeniz University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address