Yeterlilik Kodu | TR0030017943 | |
Yeterlilik Adı | Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Gaziantep Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Adres Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, TÜRKİYE Tel +90 (342) 360 1200 & +90 (342) 317 1000 Faks +90 (342) 360 1013 E-posta bilgi@gantep.edu.tr Öğrenci İşleri 0850 227 27 41 | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.gantep.edu.tr/ | |
Yönelim | Mesleki | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Bitki ve hayvancılık ürünleri | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) | - | |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav sistemiyle olmaktadır. Yabancı uyruklu öğrenciler, bu programa uluslar arası geçerliliği olan SAT, ACT gibi sınav sonuçlarıyla ya da orta öğretim mezuniyet notlarına göre kabul edilmektedirler. | |
Başarma Şartları | Ögrencinin programdaki tüm derslerinden basarili olmasinin yaninda, bu programda asgari 120 AKTS kredisini saglamasi ve genel not ortalamasinin 4,00 üzerinden en az 2,00 olmasi gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Peyzaj ve Süs Bitkileri Teknikeri unvanını alan bu program mezunları; Peyzaj mimarlığı mesleğinin özellikle uygulamaya yönelik çalışmalarında ara eleman olarak görev alabilecek teknik bilgi ve beceri sahibi uygulayıcıları olarak yetişen öğrencilerimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili birimleri, il ve ilçelerdeki belediye hizmetlerinin özel birimleri, büyük sanayi kuruluşları, turizm tesisleri, büyük konut siteleri ve yazlık alanlarda peyzaj uygulamaları ve çevre düzenleyicisi olarak, süpermarketlerin süs bitkileri satış reyonları, süs bitkileri üreten ve pazarlayan işletmeler ve fidanlıklarda istihdam edilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030017943
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav sistemiyle olmaktadır. Yabancı uyruklu öğrenciler, bu programa uluslar arası geçerliliği olan SAT, ACT gibi sınav sonuçlarıyla ya da orta öğretim mezuniyet notlarına göre kabul edilmektedirler.
Peyzaj ve Süs Bitkileri Teknikeri unvanını alan bu program mezunları; Peyzaj mimarlığı mesleğinin özellikle uygulamaya yönelik çalışmalarında ara eleman olarak görev alabilecek teknik bilgi ve beceri sahibi uygulayıcıları olarak yetişen öğrencilerimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili birimleri, il ve ilçelerdeki belediye hizmetlerinin özel birimleri, büyük sanayi kuruluşları, turizm tesisleri, büyük konut siteleri ve yazlık alanlarda peyzaj uygulamaları ve çevre düzenleyicisi olarak, süpermarketlerin süs bitkileri satış reyonları, süs bitkileri üreten ve pazarlayan işletmeler ve fidanlıklarda istihdam edilirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030017943 | |
Qualification Title | Associate Degree in Flour and Bakery Technology | |
Awarding Body | Gaziantep University | |
Awarding Body Contact | Address University Boulevard 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye Tel +90 (342) 360 1200 & +90 (342) 317 1000 Fax +90 (342) 360 1013 E-mail bilgi@gantep.edu.tr Student Affairs 0850 227 27 41 | |
Awarding Body Url | www.gantep.edu.tr | |
Orientation | Occupational | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Crop and livestock production | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 120 | |
Program Duration | 2 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030017943
Qualification is continuous