Yeterlilik Kodu

TR0030003837

Yeterlilik Adı
Seracılık Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumAkdeniz Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiPınarbaşı Mah. Dumlupınar Bulvarı 07070 Kampüs Konyaaltı/Antalya/TÜRKİYE
Sorumlu Kurum URLhttp://www.akdeniz.edu.tr/
Yönelim-
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bitki ve hayvancılık ürünleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
Kategori-
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda çağdaş ve bilimsel tabanlı düşünceye sahiptir, mesleki alanın gerektirdiği temel fen bilimlerini, bilgisayar ve yabancı dili bilir, Türk dilini yazılı ve sözlü iletişim kurmada kullanır.
  • Ara eleman olarak mühendis ve işçi arasında teknik iletişimi kurabilecek, ferdi ve disiplinler arası ekiplerde yer alacak bilgi, beceri ve yetkinliğe sahiptir.
  • Bitki türlerini, morfolojilerini, anatomisini ve fizyolojisini bilir, farklılıklarını tanır.
  • Toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerini bilir ve toprak örneği alma ile bu örnekleri analize hazırlama bilgi ve becerisine sahiptir.
  • Sera tipleri, konstrüksiyonu ve örtü sistemlerini bilir ve sera kurulumunun farklı aşamalarında görev alabilir.
  • Seracılık sektöründe kullanılan alet ve ekipmanların, sulama, gübreleme ve ilaçlama sistemlerinin genel çalışma prensiplerini bilir ve bunları dikkatli ve zamanında kullanabilme, bakım ve onarımlarını takip edebilme becerisine sahiptir.
  • Bitkilerin yetişmesi için gerekli iklim koşullarını bilir ve bu koşulları sera içerisinde sağlayacak ideal ve ekonomik donanımları (ısıtma, soğutma, havalandırma, aydınlatma vb.) belirleme ve yönetebilme bilgi ve becerisine sahiptir.
  • Bitki üretim tekniklerini bilir ve bu teknikleri kullanarak fide, fidan ve ürün yetiştirme bilgi ve becerisine sahiptir.
  • Seralarda yetiştirilen kültür bitkilerinde karşılaşılan hastalık ve zararlıları tanır, teşhis edebilir ve bu etmenlerle mücadele yöntemleri ile ilgili bilgi ve beceriye sahiptir.
  • İlaç, gübre, hormon vb. kimyasal ve organik yapılı maddeleri tanır ve bunların etkili maddelerini bilir, uygulama şekilleri, dozları ve zamanları konusunda bilgi ve beceriye sahiptir.
  • Sera sebze, meyve ve süs bitkilerinin ekolojik istekleri, kültürel işlemlerini bilir ve bunları topraklı veya topraksız tarımla yetiştirme bilgi ve becerisine sahiptir.
  • Süs bitkilerinin (kesme çiçek, iç mekan bitkileri, dış mekan bitkileri, soğanlı, yumrulu, rizomlu bitkiler ve yer örtücüler) sınıflandırmasını yapabilir ve farklılıklarını bilir.
  • Bitki beslemenin önemini bilir, kimyasal ve organik gübreleri tanır, toprak ve yaprak analiz sonuçları ile önerilen gübreleme programını uygular.
  • Ayrıca topraklı ve topraksız kültürle bitki yetiştiriciliğinde, gübreleme formülasyonlarının hesaplanmasını yapabilir.
  • Sera bitkilerinde bitki besin elementi noksanlıkları veya toksisitesi ile ilgili belirtileri tanıyabilir ve çözüm üretebilme becerisine sahiptir.
  • Organik tarımın çevre ve insan sağlığı açısından önemini bilir, iyi tarım uygulamaları ile ilgili bilgi ve beceriye sahiptir.
  • Sera ürünlerinin hasadı, hasat sonrası işlemleri, muhafazası ve pazarlaması konusunda bilgi sahibidir.
  • Bireysel ve grup çalışmalarında sorumluluk alarak, alınan görevi bilgi ve becerileri doğrultusunda yerine getirir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)-
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030003837


Yeterlilik Adı
Seracılık Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Akdeniz Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Pınarbaşı Mah. Dumlupınar Bulvarı 07070 Kampüs Konyaaltı/Antalya/TÜRKİYE

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
-

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
-

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda çağdaş ve bilimsel tabanlı düşünceye sahiptir, mesleki alanın gerektirdiği temel fen bilimlerini, bilgisayar ve yabancı dili bilir, Türk dilini yazılı ve sözlü iletişim kurmada kullanır.
  • Ara eleman olarak mühendis ve işçi arasında teknik iletişimi kurabilecek, ferdi ve disiplinler arası ekiplerde yer alacak bilgi, beceri ve yetkinliğe sahiptir.
  • Bitki türlerini, morfolojilerini, anatomisini ve fizyolojisini bilir, farklılıklarını tanır.
  • Toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerini bilir ve toprak örneği alma ile bu örnekleri analize hazırlama bilgi ve becerisine sahiptir.
  • Sera tipleri, konstrüksiyonu ve örtü sistemlerini bilir ve sera kurulumunun farklı aşamalarında görev alabilir.
  • Seracılık sektöründe kullanılan alet ve ekipmanların, sulama, gübreleme ve ilaçlama sistemlerinin genel çalışma prensiplerini bilir ve bunları dikkatli ve zamanında kullanabilme, bakım ve onarımlarını takip edebilme becerisine sahiptir.
  • Bitkilerin yetişmesi için gerekli iklim koşullarını bilir ve bu koşulları sera içerisinde sağlayacak ideal ve ekonomik donanımları (ısıtma, soğutma, havalandırma, aydınlatma vb.) belirleme ve yönetebilme bilgi ve becerisine sahiptir.
  • Bitki üretim tekniklerini bilir ve bu teknikleri kullanarak fide, fidan ve ürün yetiştirme bilgi ve becerisine sahiptir.
  • Seralarda yetiştirilen kültür bitkilerinde karşılaşılan hastalık ve zararlıları tanır, teşhis edebilir ve bu etmenlerle mücadele yöntemleri ile ilgili bilgi ve beceriye sahiptir.
  • İlaç, gübre, hormon vb. kimyasal ve organik yapılı maddeleri tanır ve bunların etkili maddelerini bilir, uygulama şekilleri, dozları ve zamanları konusunda bilgi ve beceriye sahiptir.
  • Sera sebze, meyve ve süs bitkilerinin ekolojik istekleri, kültürel işlemlerini bilir ve bunları topraklı veya topraksız tarımla yetiştirme bilgi ve becerisine sahiptir.
  • Süs bitkilerinin (kesme çiçek, iç mekan bitkileri, dış mekan bitkileri, soğanlı, yumrulu, rizomlu bitkiler ve yer örtücüler) sınıflandırmasını yapabilir ve farklılıklarını bilir.
  • Bitki beslemenin önemini bilir, kimyasal ve organik gübreleri tanır, toprak ve yaprak analiz sonuçları ile önerilen gübreleme programını uygular.
  • Ayrıca topraklı ve topraksız kültürle bitki yetiştiriciliğinde, gübreleme formülasyonlarının hesaplanmasını yapabilir.
  • Sera bitkilerinde bitki besin elementi noksanlıkları veya toksisitesi ile ilgili belirtileri tanıyabilir ve çözüm üretebilme becerisine sahiptir.
  • Organik tarımın çevre ve insan sağlığı açısından önemini bilir, iyi tarım uygulamaları ile ilgili bilgi ve beceriye sahiptir.
  • Sera ürünlerinin hasadı, hasat sonrası işlemleri, muhafazası ve pazarlaması konusunda bilgi sahibidir.
  • Bireysel ve grup çalışmalarında sorumluluk alarak, alınan görevi bilgi ve becerileri doğrultusunda yerine getirir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030003837

Qualification Title
Associate Diploma in Greenhouse
Awarding BodyAkdeniz University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.akdeniz.edu.tr/
Orientation-
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasCrop and livestock production
National Occupation Classification -
Category-
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
DescriptionAtaturk s Principles and History in line with modern and scientific thought is based, as required by the professional field of the basic sciences, computer and foreign language knows, the Turkish language in written and verbal communication uses.Intermediate element may establish technical communication between the engineers and workers, individual and interdisciplinary teams will take place in knowledge, skills and competencies hasKnows plant species, morphology, anatomy and physiology , recognizes differences.Have the knowledge and skills about soil physical and chemical characteristics and soil sampling preparation and analysis of these examples. İşletmeler için Google ÇeviriÇevirmen Araç SetiWeb Sitesi ÇevirmeniGlobal Pazar Fırsatları AracıAnında çeviriyi kapatGoogle Çeviri HakkındaMobilGizlilikYardımGeri bildirim gönder Soil physical and chemical characteristics and soil sampling preparation and analysis of these examples have the knowledge and skillsİşletmeler için Google ÇeviriÇevirmen Araç SetiWeb Sitesi ÇevirmeniGlobal Pazar Fırsatları AracıAnında çeviriyi kapatGoogle Çeviri HakkındaMobilGizlilikYardımGeri bildirim gönder Have the knowledge and skills about soil physical and chemical characteristics and soil sampling preparation and analysis of these examples.Knows greenhouse types, construction and installation of greenhouses covering system and may be involved in different stages of them.Knows the general principles of tools and equipment used in the greenhouse industry, irrigation, fertilization and pesticide system and be able to use them carefully and timely maintenance and repair has the ability to be able to follow.Know the climatic conditions necessary for the growth of plants and the conditions in the greenhouse will provide an ideal and economical equipment (heating, cooling, ventilation, lighting, etc..) Has the knowledge and skills to identify and manage.Know the techniques of plant production and using these techniques seedlings, saplings and crops have knowledge and skills.Has the knowledge of crops grown in greenhouses in the diagnosis of diseases and pests are encountered, identify and control these agents and skills associated with methods.Have knowledge and skills pesticides, fertilizers, hormones and so on. chemical and organic-based materials and their effective agents know the diagnosis, application forms, doses and times .Have the knowledge and skills training in agriculture greenhouse vegetables, fruits and ornamental plants ecological, cultural practices and knows them grounded and ungrounded .Can make classification and knows the difference of ornamental plants (cut flowers, indoor plants, outdoor plants, bulbs, tubers, rhizomes and place louvers plants) .Knows the importance of plant nutrition, chemical and organic fertilizers recognizes, soil and leaf analysis results and applies the recommended fertilization program. In addition, soil and soilless culture in plant breeding, fertilizer formulations can be calculated.Has the ability to recognize and produce solutions on greenhouse plants or plant nutrient deficiency symptoms associated with toxicity.Organic farming in terms of human health and the environment knows the importance of good agricultural practices and has the relevant knowledge and skills.Greenhouse crops, harvest, post-harvest processing, storage and marketing are knowledgeable about.Taking responsibili
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030003837


Qualification Title
Associate Diploma in Greenhouse

Awarding Body
Akdeniz University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
-

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
-

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
Ataturk s Principles and History in line with modern and scientific thought is based, as required by the professional field of the basic sciences, computer and foreign language knows, the Turkish language in written and verbal communication uses.Intermediate element may establish technical communication between the engineers and workers, individual and interdisciplinary teams will take place in knowledge, skills and competencies hasKnows plant species, morphology, anatomy and physiology , recognizes differences.Have the knowledge and skills about soil physical and chemical characteristics and soil sampling preparation and analysis of these examples. İşletmeler için Google ÇeviriÇevirmen Araç SetiWeb Sitesi ÇevirmeniGlobal Pazar Fırsatları AracıAnında çeviriyi kapatGoogle Çeviri HakkındaMobilGizlilikYardımGeri bildirim gönder Soil physical and chemical characteristics and soil sampling preparation and analysis of these examples have the knowledge and skillsİşletmeler için Google ÇeviriÇevirmen Araç SetiWeb Sitesi ÇevirmeniGlobal Pazar Fırsatları AracıAnında çeviriyi kapatGoogle Çeviri HakkındaMobilGizlilikYardımGeri bildirim gönder Have the knowledge and skills about soil physical and chemical characteristics and soil sampling preparation and analysis of these examples.Knows greenhouse types, construction and installation of greenhouses covering system and may be involved in different stages of them.Knows the general principles of tools and equipment used in the greenhouse industry, irrigation, fertilization and pesticide system and be able to use them carefully and timely maintenance and repair has the ability to be able to follow.Know the climatic conditions necessary for the growth of plants and the conditions in the greenhouse will provide an ideal and economical equipment (heating, cooling, ventilation, lighting, etc..) Has the knowledge and skills to identify and manage.Know the techniques of plant production and using these techniques seedlings, saplings and crops have knowledge and skills.Has the knowledge of crops grown in greenhouses in the diagnosis of diseases and pests are encountered, identify and control these agents and skills associated with methods.Have knowledge and skills pesticides, fertilizers, hormones and so on. chemical and organic-based materials and their effective agents know the diagnosis, application forms, doses and times .Have the knowledge and skills training in agriculture greenhouse vegetables, fruits and ornamental plants ecological, cultural practices and knows them grounded and ungrounded .Can make classification and knows the difference of ornamental plants (cut flowers, indoor plants, outdoor plants, bulbs, tubers, rhizomes and place louvers plants) .Knows the importance of plant nutrition, chemical and organic fertilizers recognizes, soil and leaf analysis results and applies the recommended fertilization program. In addition, soil and soilless culture in plant breeding, fertilizer formulations can be calculated.Has the ability to recognize and produce solutions on greenhouse plants or plant nutrient deficiency symptoms associated with toxicity.Organic farming in terms of human health and the environment knows the importance of good agricultural practices and has the relevant knowledge and skills.Greenhouse crops, harvest, post-harvest processing, storage and marketing are knowledgeable about.Taking responsibili

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address