Yeterlilik Kodu

TR0030220490

Yeterlilik Adı
Sosyal Hizmet Lisans Diploması
Sorumlu KurumSinop Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiKorucuk Mah. Trafo Sok. 15 Temmuz Yerleşkesi No:36 Rektörlük Binası 57000 – SİNOP
Sorumlu Kurum URLhttp://www.sinop.edu.tr
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Çocuk bakımı ve gençlik hizmetleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08

KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4 Yıl
Program Profili (Amaç)

Sosyal Hizmet Bölümü, tam zamanlı bir eğitime sahiptir. Sosyal Hizmet Bölümü'nün amacı, toplumu oluşturan her bir bireyin kendi potansiyelini tam olarak geliştirmesini, yaşamını zenginleştirerek bu potansiyelini tekrar toplumun gelişimine katmasını sağlamaktır. Sosyal Hizmet Bölümü; toplumda var olan engelleri, eşitsizlikleri ele alarak krizlere, acil durumlara, kişisel ve sosyal sorunlara çözüm bulmaya yönelik çalışmaların yer aldığı bir bölümdür. Ayrımcılık yapmaksızın ve her türlü ayrımcılığa karşı adaleti ön planda tutan, insan odaklı bir disiplindir.

Sosyal hizmet eğitimi, öğrenim gören öğrencilerin müracaatçı sistemlerine yönelik mesleki müdahalelerde yeterli profesyoneller olmasını hedefleyen en az lisans programıyla yürütülen bir eğitim-öğretim sürecidir. Eğitimdeki amaç; sosyal hizmetin bilgi, beceri ve değerleriyle titizlikle hazırlanan, özgürleştirici – güçlendirici - geliştirici derslerin yer aldığı bir program kanalıyla bilgili, beceriye sahip, yetkin ve sorumluluk sahibi, öz güveni yüksek uygulamacılar yetiştirmektir.

Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Sosyal hizmet uygulama alanları (sağlık, eğitim, sosyal güvenlik, sivil toplum, yerel yönetim gibi) bilgisi
  • Sosyal hizmet kuramları (sistem, ekoloji, güçlendirme kuramı gibi) bilgisi İnsan gelişimi ve sosyal çevre bilgisi
  • İletişim becerileri (bireyle, ailelerle, gruplarla ve farklı toplumsal gruplarla) bilgisi
  • Yönetim ve yönetim süreçleri (özel ve kamu sosyal hizmet kurum ve kuruluşlarının yönetimi) bilgisi
  • Sosyal hizmette araştırma yöntem ve teknikleri bilgisi
  • Mesleki etik, ilke ve değerler bilgisi
  • Farklı müracaatçı gruplarıyla sosyal hizmet uygulaması bilgisi
  • Her düzeydeki müracaatçılar için benzerlik ve farklılıkları dikkate alarak planlı değişme sürecini (bağlantı kurma, tanı ve değerlendirme, planlama, uygulama, uygulamayı değerlendirme, sonlandırma ve izleme) gerçekleştirme becerisi
  • Sosyal hizmet uygulama alanları, (Sağlık, eğitim, sosyal güvenlik, sivil toplum, yerel yönetim), sosyal hizmet kuramları (sistem, ekoloji, güçlendirme kuramı), insan gelişimi ve sosyal çevre, iletişim (bireyle, ailelerle, gruplarla ve farklı toplumsal gruplarla)
  • Sosyal inceleme, değerlendirme ve rapor hazırlamak için uygun bilgileri ayırt etme ve toplama becerisi
  • Araştırma sonuçlarını ve mesleki literatürü yorumlama becerisi
  • Kurumlararası ilişki, iletişim ve ortak hizmet geliştirme becerisi
  • Profesyonel sosyal hizmet uygulaması bağlamında eleştirel düşünebilme becerisi
  • Sosyal hizmet mesleği ve disiplininin etiği ve değerleri doğrultusunda, farklılığın pozitif değerini kabul ederek uygulama yapabilme becerisi
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

1. Okuma yazma yetkinliği

2. Çoklu dil yetkinliği

3. Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik

4. Dijital yetkinlik

5. Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği

6. Vatandaşlık yetkinliği

7. Girişimcilik yetkinliği

8. Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümümüzde sınavlar, ara sınavlar, yarıyıl sonu sınavları, bütünleme ve mazeret sınavları ve tek ders sınavlarından oluşmaktadır. Bir dersteki başarı durumu ders başarı notu ile belirlenir. Ders başarı notu, öğrencinin yarıyıl içinde gösterdiği başarı (ara sınavlar, ödevler, uygulamalı çalışmalar ve benzeri) ve yarıyıl sonu sınavın birlikte değerlendirilmesiyle elde edilir. Sinop Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğii esas alınır. Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  •  YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı

Ortaöğretim eğitimini tamamlamış ve YÖK tarafından yapılmış olan sınavda gerekli puanı almış olmak, kabul koşulları arasındadır.

Başarma ŞartlarıProgramda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur. Toplam en az 240 AKTS karşılığı olan derslerin tümünü başarıyla tamamlamak.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bölüm mezunları; kamu, sivil toplum ve özel sektör olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşta çalışabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlar, özellikle sosyal refah alanında çalışan niteliklere sahiptir. Aile ve Sosyal Hizmetler, Sağlık, Adalet, Gençlik ve Spor ve Kalkınma Bakanlıkları ve taşra teşkilatları, Devlet Planlama Teşkilatı, Cezaevleri, Çocuk ve Aile Mahkemeleri, Sivil Toplum Örgütleri, Koruma ve Sığınma evleri bunlardan bazılarıdır.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030220490


Yeterlilik Adı
Sosyal Hizmet Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Sinop Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Korucuk Mah. Trafo Sok. 15 Temmuz Yerleşkesi No:36 Rektörlük Binası 57000 – SİNOP

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4 Yıl

Program Profili (Amaç)

Sosyal Hizmet Bölümü, tam zamanlı bir eğitime sahiptir. Sosyal Hizmet Bölümü'nün amacı, toplumu oluşturan her bir bireyin kendi potansiyelini tam olarak geliştirmesini, yaşamını zenginleştirerek bu potansiyelini tekrar toplumun gelişimine katmasını sağlamaktır. Sosyal Hizmet Bölümü; toplumda var olan engelleri, eşitsizlikleri ele alarak krizlere, acil durumlara, kişisel ve sosyal sorunlara çözüm bulmaya yönelik çalışmaların yer aldığı bir bölümdür. Ayrımcılık yapmaksızın ve her türlü ayrımcılığa karşı adaleti ön planda tutan, insan odaklı bir disiplindir.

Sosyal hizmet eğitimi, öğrenim gören öğrencilerin müracaatçı sistemlerine yönelik mesleki müdahalelerde yeterli profesyoneller olmasını hedefleyen en az lisans programıyla yürütülen bir eğitim-öğretim sürecidir. Eğitimdeki amaç; sosyal hizmetin bilgi, beceri ve değerleriyle titizlikle hazırlanan, özgürleştirici – güçlendirici - geliştirici derslerin yer aldığı bir program kanalıyla bilgili, beceriye sahip, yetkin ve sorumluluk sahibi, öz güveni yüksek uygulamacılar yetiştirmektir.


Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Sosyal hizmet uygulama alanları (sağlık, eğitim, sosyal güvenlik, sivil toplum, yerel yönetim gibi) bilgisi
  • Sosyal hizmet kuramları (sistem, ekoloji, güçlendirme kuramı gibi) bilgisi İnsan gelişimi ve sosyal çevre bilgisi
  • İletişim becerileri (bireyle, ailelerle, gruplarla ve farklı toplumsal gruplarla) bilgisi
  • Yönetim ve yönetim süreçleri (özel ve kamu sosyal hizmet kurum ve kuruluşlarının yönetimi) bilgisi
  • Sosyal hizmette araştırma yöntem ve teknikleri bilgisi
  • Mesleki etik, ilke ve değerler bilgisi
  • Farklı müracaatçı gruplarıyla sosyal hizmet uygulaması bilgisi
  • Her düzeydeki müracaatçılar için benzerlik ve farklılıkları dikkate alarak planlı değişme sürecini (bağlantı kurma, tanı ve değerlendirme, planlama, uygulama, uygulamayı değerlendirme, sonlandırma ve izleme) gerçekleştirme becerisi
  • Sosyal hizmet uygulama alanları, (Sağlık, eğitim, sosyal güvenlik, sivil toplum, yerel yönetim), sosyal hizmet kuramları (sistem, ekoloji, güçlendirme kuramı), insan gelişimi ve sosyal çevre, iletişim (bireyle, ailelerle, gruplarla ve farklı toplumsal gruplarla)
  • Sosyal inceleme, değerlendirme ve rapor hazırlamak için uygun bilgileri ayırt etme ve toplama becerisi
  • Araştırma sonuçlarını ve mesleki literatürü yorumlama becerisi
  • Kurumlararası ilişki, iletişim ve ortak hizmet geliştirme becerisi
  • Profesyonel sosyal hizmet uygulaması bağlamında eleştirel düşünebilme becerisi
  • Sosyal hizmet mesleği ve disiplininin etiği ve değerleri doğrultusunda, farklılığın pozitif değerini kabul ederek uygulama yapabilme becerisi

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

1. Okuma yazma yetkinliği

2. Çoklu dil yetkinliği

3. Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik

4. Dijital yetkinlik

5. Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği

6. Vatandaşlık yetkinliği

7. Girişimcilik yetkinliği

8. Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği


Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümümüzde sınavlar, ara sınavlar, yarıyıl sonu sınavları, bütünleme ve mazeret sınavları ve tek ders sınavlarından oluşmaktadır. Bir dersteki başarı durumu ders başarı notu ile belirlenir. Ders başarı notu, öğrencinin yarıyıl içinde gösterdiği başarı (ara sınavlar, ödevler, uygulamalı çalışmalar ve benzeri) ve yarıyıl sonu sınavın birlikte değerlendirilmesiyle elde edilir. Sinop Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğii esas alınır. Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.


Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  •  YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı

Ortaöğretim eğitimini tamamlamış ve YÖK tarafından yapılmış olan sınavda gerekli puanı almış olmak, kabul koşulları arasındadır.


Başarma Şartları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur. Toplam en az 240 AKTS karşılığı olan derslerin tümünü başarıyla tamamlamak.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bölüm mezunları; kamu, sivil toplum ve özel sektör olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşta çalışabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlar, özellikle sosyal refah alanında çalışan niteliklere sahiptir. Aile ve Sosyal Hizmetler, Sağlık, Adalet, Gençlik ve Spor ve Kalkınma Bakanlıkları ve taşra teşkilatları, Devlet Planlama Teşkilatı, Cezaevleri, Çocuk ve Aile Mahkemeleri, Sivil Toplum Örgütleri, Koruma ve Sığınma evleri bunlardan bazılarıdır.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030220490

Qualification Title
SOSYAL HİZMET Bachelor´s
Awarding BodySinop University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlwww.sinop.edu.tr
OrientationGeneral
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasChild care and youth services
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description

Knowledge of social work application fields (health, education, social security, civil society, local government etc.) Knowledge of social work theories (system, ecology, strengthening approaches etc.) Knowledge of human development and social environment Knowledge of communication skills (with individuals, families, groups and different social groups) Knowledge of management and management skills ( management of public and private social service agencies and institutes) Knowledge of social work research methods and techniques Knowledge of professional ethics, principles and values Knowledge of social work application with different client groups Ability to carry out planned change process (establishing contact, diagnosis and evaluation, planning, application, evaluation of application, closure and follow up) for clients at any level considering their similarities and differences Ability to carry out social work intervention with different client groups in different social work fields (Health, education, social security, NGOs, local governments) using social work theories (system, ecology, empowerment theories), human development Ability to determine and gather appropriate data for social visits, evaluation and reporting Ability to evaluate research results and professional literature Ability to develop interinstitutional relations, communication and joint services Ability to think critically in terms of professional social work application Ability to carry out social work application in the light of professional and academic ethics and values accepting the positive value of difference

Key Competencies-
Further Info

In the Department of Social Work at the Faculty of Health Sciences, exams consist of midterm exams, final exams, make-up and make-up exams, and single course exams. Success in a course is determined by the course grade. The course success grade is obtained by evaluating the success of the student during the semester (midterm exams, homework, applied studies, etc.) and the final exam together. Sinop University Undergraduate Education and Examination Regulations are taken as basis. Successfully completing all the courses available in the program (for a total of 240 ECTS) and having a weighted grade point average of at least 2.00 out of 4.00 are the required qualification conditions for graduation.

Quality Assurance-
Access Requirements

Completing secondary education and getting the required score in the exam held by YÖK are among the admission requirements.

Conditions for SuccessSuccessfully completing all the courses available in the program (for a total of 240 ECTS) and having a weighted grade point average of at least 2.00 out of 4.00 are the required qualification conditions for graduation. Successfully completing all courses with a total of at least 240 ECTS.
Progression Paths (Relationship Type)

Department graduates; He can work in many institutions and organizations, including public, non-governmental and private sectors. These institutions and organizations have qualifications working especially in the field of social welfare. Family and Social Services, Ministries of Health, Justice, Youth and Sports and Development and provincial organizations, State Planning Organization, Prisons, Child and Family Courts, Non-Governmental Organizations, Protection and Shelter Houses are some of them.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030220490


Qualification Title
SOSYAL HİZMET Bachelor´s

Awarding Body
Sinop University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

Knowledge of social work application fields (health, education, social security, civil society, local government etc.) Knowledge of social work theories (system, ecology, strengthening approaches etc.) Knowledge of human development and social environment Knowledge of communication skills (with individuals, families, groups and different social groups) Knowledge of management and management skills ( management of public and private social service agencies and institutes) Knowledge of social work research methods and techniques Knowledge of professional ethics, principles and values Knowledge of social work application with different client groups Ability to carry out planned change process (establishing contact, diagnosis and evaluation, planning, application, evaluation of application, closure and follow up) for clients at any level considering their similarities and differences Ability to carry out social work intervention with different client groups in different social work fields (Health, education, social security, NGOs, local governments) using social work theories (system, ecology, empowerment theories), human development Ability to determine and gather appropriate data for social visits, evaluation and reporting Ability to evaluate research results and professional literature Ability to develop interinstitutional relations, communication and joint services Ability to think critically in terms of professional social work application Ability to carry out social work application in the light of professional and academic ethics and values accepting the positive value of difference


Key Competencies
-

Further Info

In the Department of Social Work at the Faculty of Health Sciences, exams consist of midterm exams, final exams, make-up and make-up exams, and single course exams. Success in a course is determined by the course grade. The course success grade is obtained by evaluating the success of the student during the semester (midterm exams, homework, applied studies, etc.) and the final exam together. Sinop University Undergraduate Education and Examination Regulations are taken as basis. Successfully completing all the courses available in the program (for a total of 240 ECTS) and having a weighted grade point average of at least 2.00 out of 4.00 are the required qualification conditions for graduation.


Quality Assurance
-

Access Requirements

Completing secondary education and getting the required score in the exam held by YÖK are among the admission requirements.


Conditions for Success
Successfully completing all the courses available in the program (for a total of 240 ECTS) and having a weighted grade point average of at least 2.00 out of 4.00 are the required qualification conditions for graduation. Successfully completing all courses with a total of at least 240 ECTS.

Progression Paths (Relationship Type)

Department graduates; He can work in many institutions and organizations, including public, non-governmental and private sectors. These institutions and organizations have qualifications working especially in the field of social welfare. Family and Social Services, Ministries of Health, Justice, Youth and Sports and Development and provincial organizations, State Planning Organization, Prisons, Child and Family Courts, Non-Governmental Organizations, Protection and Shelter Houses are some of them.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address