Yeterlilik Kodu | TR0030025511 | |
Yeterlilik Adı | Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Yalova Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Yalova Üniversitesi Rektörlüğü, Bahçelievler Mah. Çınarcık Yolu Caddesi No: 26 Merkez - YALOVA, 77200 | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.yalova.edu.tr/ | |
Yönelim | Mesleki | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) |
ISCO 08 | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | Su Ürünleri İşleme Teknolojisi bölümünde midye, karides, kalamar, tatlı su balıkları ve deniz balıklarını içine alan sucul hayvansal gıdaları ve dünyada yaygın üretimi yapılan mikro alg ve makro algleri içine alan bitkisel canlıların işleme teknolojileri üzerine kapsamlı eğitim verilecektir. Su Ürünleri İşleme Teknoloji Programı kaliteli ara elemana olan ihtiyacı çözecek nitelikte mezunlar yetiştirerek sektörde ki bu büyük sıkıntıya önemli bir çözüm olanağı sunmayı amaçlamaktadır. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 40 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, DC ve DD harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Ancak Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olup sınavsız geçiş hakkına sahip olan öğrenciler de programımızı tercih edebilmektedir. | |
Başarma Şartları | Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve stajını başarıyla tamamlamak gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Teknikerinin, her çeşit iç su ve deniz canlılarının işlemeciliğinin yapıldığı işletmelerde teknik veya pazarlama elemanı olarak iş bulabileceklerdir. Ayrıca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüklerinde, su ürünleri araştırma enstitülerinde ve belediyelerde çalışabilecekleri gibi kendileri de özel işyeri açabilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030025511
ISCO 08
ISCO 08
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi bölümünde midye, karides, kalamar, tatlı su balıkları ve deniz balıklarını içine alan sucul hayvansal gıdaları ve dünyada yaygın üretimi yapılan mikro alg ve makro algleri içine alan bitkisel canlıların işleme teknolojileri üzerine kapsamlı eğitim verilecektir. Su Ürünleri İşleme Teknoloji Programı kaliteli ara elemana olan ihtiyacı çözecek nitelikte mezunlar yetiştirerek sektörde ki bu büyük sıkıntıya önemli bir çözüm olanağı sunmayı amaçlamaktadır.
- Ekosistem, biyoçeşitlilik ve sürdürülebilir kaynak yönetimi, kırsal kalkınma, tasarım, planlama ve teknoloji kullanımına yönelik bilgileri tanımak
- Gıdalarla ilgili tüm laboratuvar uygulamalarını bilir.
- Su Ürünleri İşleme Teknolojileri alanlarıyla ilgili kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olup bu bilgileri özgün düşünce ve araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirme, derinleştirme ve alanına yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşabilme yeteneğine sahip olmak
- Çevresel, teknik, teknolojik ve ekonomik yönleri dikkate alarak su ürünleri temel bilimler, yetiştiricilik ve avlama ve işleme teknolojileri alanlarında plan ve proje hazırlar, uygular, yönetir ve izler
- Uygulamalarda karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır ve disiplinler arası çalışma yapabilir.
- Su ürünleri işleme teknolojisi ile ilgili ortam ve araçları kullanarak, plan ve proje gerçekleştirme becerisine sahip olmak.
- Alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olmak
- Alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımlarını kullanabilme becerisi kazandırmak.
- İş hukuku ve iş güvenliği, çevre koruma bilgisi ve kalite bilincine sahip olmak.
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 40 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, DC ve DD harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar.
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Ancak Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olup sınavsız geçiş hakkına sahip olan öğrenciler de programımızı tercih edebilmektedir.
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Teknikerinin, her çeşit iç su ve deniz canlılarının işlemeciliğinin yapıldığı işletmelerde teknik veya pazarlama elemanı olarak iş bulabileceklerdir. Ayrıca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüklerinde, su ürünleri araştırma enstitülerinde ve belediyelerde çalışabilecekleri gibi kendileri de özel işyeri açabilirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030025511 | |
Qualification Title | Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Ön Lisans Diploması | |
Awarding Body | Yalova University | |
Awarding Body Contact | Yalova University | |
Awarding Body Url | http://www.yalova.edu.tr/ | |
Orientation | Occupational | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification |
ISCO 08 | |
Category | Main | |
Credit Value | 120 | |
Program Duration | 2 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | , | |
Key Competencies | - | |
Further Info | Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 40 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, DC ve DD harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Ancak Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olup sınavsız geçiş hakkına sahip olan öğrenciler de programımızı tercih edebilmektedir. | |
Conditions for Success | Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve stajını başarıyla tamamlamak gerekmektedir. | |
Progression Paths (Relationship Type) | Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Teknikerinin, her çeşit iç su ve deniz canlılarının işlemeciliğinin yapıldığı işletmelerde teknik veya pazarlama elemanı olarak iş bulabileceklerdir. Ayrıca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüklerinde, su ürünleri araştırma enstitülerinde ve belediyelerde çalışabilecekleri gibi kendileri de özel işyeri açabilirler. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |
TR0030025511
ISCO 08
ISCO 08
,
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 40 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, DC ve DD harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar.
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Ancak Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olup sınavsız geçiş hakkına sahip olan öğrenciler de programımızı tercih edebilmektedir.
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Teknikerinin, her çeşit iç su ve deniz canlılarının işlemeciliğinin yapıldığı işletmelerde teknik veya pazarlama elemanı olarak iş bulabileceklerdir. Ayrıca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüklerinde, su ürünleri araştırma enstitülerinde ve belediyelerde çalışabilecekleri gibi kendileri de özel işyeri açabilirler.
-