Yeterlilik Kodu | TR0030022442 | |
Yeterlilik Adı | Sucul Hayvan Hastalıkları Doktora Diploması | |
Sorumlu Kurum | Bursa Uludağ Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Görükle Kampusu 16059 Nilüfer/BURSA | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.uludag.edu.tr | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 8 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 8 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Tıbbi teşhis ve tedavi teknolojisi | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 240 | |
Programın Normal Süresi | 4 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Doktora derecesi elde edebilmek için öğrencilerin, programda alması gereken ortak ve alan zorunlu derslerin tümünü başarı ile tamamlaması ve her dersten 100 üzerinden en az 75 puan alması gerekmektedir. Enstitü zorunlu dersi olarak 7,5 AKTS’lik Biyoistatistik ve kredisiz olarak Gelişim ve Öğrenme dersleri ile Öğretimde Planlama ve Değerlendirme dersleri, alan zorunlu dersleri olarak 27,5 AKTS’lik; Akvatik Mikrobiyoloji, Virusların in vivo ve in vitro sistemlerde üretilmesi, Balık Parazitleri, Balık Patolojisi, Temel Epidemiyoloji, Doktora Uzmanlık Alan Dersi derslerini almak başarılı olmak zorundadır. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Su ürünleri işletmeler Su ürünleri işleme tesisleri Su ürünleri hastalıkları laboratuvarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı ilgili kurumları Araştırma enstitüleri Üniversiteler Kamu kuruluşları | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
Yeterlilik Kodu
TR0030022442
Yeterlilik Adı
Sucul Hayvan Hastalıkları Doktora Diploması
Sorumlu Kurum
Bursa Uludağ Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Görükle Kampusu 16059 Nilüfer/BURSA
Sorumlu Kurum URL
Yönelim
Akademik
Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-
AYÇ Seviyesi
8
TYÇ Seviyesi
8
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-
Kategori
Ana
Kredi Değeri
240
Programın Normal Süresi
4
Program Profili (Amaç)
-
Öğrenme Ortamları
-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
- Su Ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde hijyen ve sanitasyon konusunda yeterli bilgi edinmek.
- Su Ürünlerinde karşılaşılan bakteri, virüs, parazit ve mantar hastalıklarını teşhis edebilme ve tedavi uygulayabilmek.
- Su Ürünleri Hastalıkları alanında güncel yasal düzenlemeleri bilmek ve bunları uygulayabilmek.
- Su Ürünleri üretiminde gıda güvenliği ve halk sağlığı kavramlarını bilmek ve uygulayabilmek.
- Su ürünlerinin üretim aşamasında karşılaşılan hastalıklara tedavi uygulayabilmek.
- Mesleki, toplumsal ve etik değerlere ve gerekli bilimsel formasyona sahip olarak ekip çalışması içinde yer alabilmek, gerektiğinde bireysel sorumluluk üstlenebilmek.
- Su Ürünleri hastalıkları ile ilgili sorunları çözebilmeye yönelik projelerde yer alabilecek yeterliliğe sahip olabilmek.
- Su Ürünleri hastalıkları alanında bilimsel çalışma hazırlayabilme, sunabilme ve etkinlikte bulunabilme yeteneğine sahip olabilmek.
- Su Ürünleri hastalıklarının teşhis yöntemlerini öğrenerek bu yöntemleri kullanabilmek.
- Su Ürünleri hastalıkları alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgiler ile bütünleştirerek yorumlama yeteneğine sahip olmak.
- Su Ürünleri hastalıkları alanına yenilik getiren yöntem veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilmek.
- Balık hastalıklarında karşılaşılan bakteriyel, viral, paraziter ve mantar hastalıklara karşı koruma ve kontrol önlemleri geliştirebilmek.
Anahtar Yetkinlikler
-
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-
Kalite Güvencesi
-
Giriş Şartı
-
Başarma Şartları
Doktora derecesi elde edebilmek için öğrencilerin, programda alması gereken ortak ve alan zorunlu derslerin tümünü başarı ile tamamlaması ve her dersten 100 üzerinden en az 75 puan alması gerekmektedir. Enstitü zorunlu dersi olarak 7,5 AKTS’lik Biyoistatistik ve kredisiz olarak Gelişim ve Öğrenme dersleri ile Öğretimde Planlama ve Değerlendirme dersleri, alan zorunlu dersleri olarak 27,5 AKTS’lik; Akvatik Mikrobiyoloji, Virusların in vivo ve in vitro sistemlerde üretilmesi, Balık Parazitleri, Balık Patolojisi, Temel Epidemiyoloji, Doktora Uzmanlık Alan Dersi derslerini almak başarılı olmak zorundadır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)
Su ürünleri işletmeler Su ürünleri işleme tesisleri Su ürünleri hastalıkları laboratuvarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı ilgili kurumları Araştırma enstitüleri Üniversiteler Kamu kuruluşları
Yasal Dayanağı
-
Geçerlilik Süresi (Varsa)
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Qualification Code | TR0030022442 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Bursa Uludağ University | |
Awarding Body Contact | Görükle Campus 16059 Nilüfer/BURSA | |
Awarding Body Url | https://www.uludag.edu.tr | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 8 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 8 | |
Thematic Areas | Medical diagnostic and treatment technology | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 240 | |
Program Duration | 4 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous. | |
Url | Open Address |
Qualification Code
TR0030022442
Qualification Title
Awarding Body
Bursa Uludağ University
Awarding Body Contact
Görükle Campus 16059 Nilüfer/BURSA
Awarding Body Url
Orientation
Academic
National Occupation Classification
-
EQF Level
8
TQF Level
8
The Qualification hasn't been included in TQF.
National Occupation Classification
-
Category
Main
Credit Value
240
Program Duration
4
Program Profile
-
Learning Environments
-
Description
-
Key Competencies
-
Further Info
-
Quality Assurance
-
Access Requirements
-
Conditions for Success
-
Progression Paths (Relationship Type)
-
Legal Basis
-
Validity Period (If Any)
Qualification is continuous.
Url