Yeterlilik Kodu

TR0030219377

Yeterlilik Adı
Tıbbi Mikrobiyoloji Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumKarabük Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiKarabük Üniversitesi Kılavuzlar Mahallesi 413. Sokak No: 7 Merkez Karabük
Sorumlu Kurum URLhttp://www.karabuk.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Tıbbi teşhis ve tedavi teknolojisi
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)

Öğrencinin bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak bilgiye erişme, bilgiyi derleme, yorumlama ve değerlendirme becerisi kazanmasını sağlayan, lisans yeterliliklerine dayalı bir yükseköğretim programıdır.

Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün şekilde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki araştırma merkezleri ve laboratuvarlarda uygulamalı eğitimler yapılır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Mikrobiyoloji bilim alanında lisans ve lisansüstü eğitim programlarında edindiği teorik ve pratik bilgileri kullanabilme
  • Mikrobiyoloji bilim alanıyla ilgili bir araştırmayı bağımsız olarak yürütebilme ve sonuçları değerlendirebilme
  • Mikrobiyoloji bilim alanıyla ilgili bireysel araştırmaları ve güncel gelişmeleri yazılı ve sözlü olarak sistemli bir şekilde aktarabilme
  • İnsanlarda enfeksiyona neden olan bakteri, virus, mantar ve parazit gibi organizmaların temel özelliklerini tanımlayabilme ve enfeksiyon oluşturmadaki başlıca mekanizmalarını açıklayabilme İnsan sağlığı açısından önem taşıyan başlıca mikroorganizmaların bulaşma ve bunlardan korunma yollarını değerlendirebilme
  • Çeşitli mikroorganizmaların üretilebildiği ortamların genel özelliklerini listeleyebilme, temel besiyerlerini laboratuvarda hazırlayabilme Mikroorganizmaların tanımlanmasında kullanılan boyama yöntemleri, biyokimyasal testler gibi temel yöntemleri ve antibiyotik duyarlılık testlerini uygulayabilme ve sonuçlarını değerlendirebilme
  • Mikroorganizmaların temel genetik özelliklerini açıklayabilme ve antimikrobiyallerin temel ve moleküler etki mekanizmalarını ve antimikrobiyallere karşı gelişen direnç mekanizmalarını kavrayabilme
  • Bağışıklık sisteminin temel elemanlarını ve işleyişini açıklayabilme, bu sistemin hastalıklardaki rolünü değerlendirebilme
  • Mikrobiyoloji laboratuvarında güvenlik kurallarına uygun olarak çalışabilme
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri üstü düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Her yarıyılda en az 1 arasınav, ödev, sunular ve 1 yarıyıl sonu sınavında alınan puanlarla değerlendirme yapılır.
  • Tıbbi Mikrobiyoloji Tezli Yüksek Lisans Eğitimi; 21 krediden az olmamak şartıyla en az 7 ders, bir seminer ders, uzmanlık alanı ders ve tez çalışmasından oluşur.
  • Ders döneminde Bilimsel Araştırma Yöntemler ve Etik dersini almak zorunludur.
  • Tezli yüksek lisans programı her yarıyılda en az 30 AKTS kredisi almak koşuluyla mezuniyet için toplamda 120 AKTS kredisinden oluşur.
  • Öğrenci sayılan kredi değerindeki dersleri ve Yüksek Lisans tez çalışmasını başarı ile vermek zorundadır.
Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlar da YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar, YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde tezli yüksek lisans programlarının kalite güvencesi şu şekilde sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programlarının açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir tezli yüksek lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Tezli yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; tezli yüksek lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır.

Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı

Tıbbi Mikrobiyoloji Tezli Yüksek Lisans programına; Tıp Fakültesi, Tıp Mühendisliği, Fen Fakültesi Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği, Eczacılık Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik ve Ebelik Bölümü lisans mezunları kabul edilecektir. Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde “Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programına” kabul edilecek öğrencilerde aranacak koşullar, Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda olacaktır. Adı geçen yönetmeliklerin Resmî Gazetede yayımlanan son değişiklikleri geçerli olacaktır. https://lisansustu.karabuk.edu.tr/yuklenen/dosyalar/126102202094305.pdf

Başarma Şartları Tıbbi Mikrobiyoloji Tezli Yüksek Lisans Eğitimi; 21 krediden az olmamak şartıyla en az 7 ders, bir seminer ders, uzmanlık alanı ders ve tez çalışmasından oluşur. Ders döneminde Bilimsel Araştırma Yöntemler ve Etik dersini almak zorunludur. Tezli yüksek lisans programı her yarıyılda en az 30 AKTS kredisi almak koşuluyla mezuniyet için toplamda 120 AKTS kredisinden oluşur. Öğrenci sayılan kredi değerindeki dersleri ve Yüksek Lisans tez çalışmasını başarı ile vermek zorundadır. Tıbbi Mikrobiyoloji Tezli yüksek lisans programı, 21 krediden az olmamak şartıyla en az 7 ders, bir seminer ders, uzmanlık alanı ders ve tez çalışmasından oluşur. Ders döneminde Bilimsel Araştırma Yöntemler ve Etik dersini almak zorunludur. Tezli yüksek lisans programı her yarıyılda en az 30 AKTS kredisi almak koşuluyla mezuniyet için toplamda 120 AKTS kredisinden oluşur. Öğrenci danışmanı ile belirleyeceği ve sonrasında anabilim dalı kurulu ve enstitü yönetim kurulu tarafından onaylanacak konudaki araştırmayı yapıp enstitünün belirlediği formatta yazdıktan sonra yapılacak tez savunma sınavını başarmak zorundadır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bu programı tamamlayan adaylar “Bilim Uzmanlığı” (M.Sc.) derecesini almaya hak kazanırlar. Bu adaylar daha sonra doktoraya devam edip ileride öğretim üyesi olabilirler ya da yetkin eleman olarak ulusal/uluslararası özel veya kamu kurumlarında istihdam edilebilirler.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030219377


Yeterlilik Adı
Tıbbi Mikrobiyoloji Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Karabük Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Karabük Üniversitesi Kılavuzlar Mahallesi 413. Sokak No: 7 Merkez Karabük

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)

Öğrencinin bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak bilgiye erişme, bilgiyi derleme, yorumlama ve değerlendirme becerisi kazanmasını sağlayan, lisans yeterliliklerine dayalı bir yükseköğretim programıdır.


Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün şekilde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki araştırma merkezleri ve laboratuvarlarda uygulamalı eğitimler yapılır.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Mikrobiyoloji bilim alanında lisans ve lisansüstü eğitim programlarında edindiği teorik ve pratik bilgileri kullanabilme
  • Mikrobiyoloji bilim alanıyla ilgili bir araştırmayı bağımsız olarak yürütebilme ve sonuçları değerlendirebilme
  • Mikrobiyoloji bilim alanıyla ilgili bireysel araştırmaları ve güncel gelişmeleri yazılı ve sözlü olarak sistemli bir şekilde aktarabilme
  • İnsanlarda enfeksiyona neden olan bakteri, virus, mantar ve parazit gibi organizmaların temel özelliklerini tanımlayabilme ve enfeksiyon oluşturmadaki başlıca mekanizmalarını açıklayabilme İnsan sağlığı açısından önem taşıyan başlıca mikroorganizmaların bulaşma ve bunlardan korunma yollarını değerlendirebilme
  • Çeşitli mikroorganizmaların üretilebildiği ortamların genel özelliklerini listeleyebilme, temel besiyerlerini laboratuvarda hazırlayabilme Mikroorganizmaların tanımlanmasında kullanılan boyama yöntemleri, biyokimyasal testler gibi temel yöntemleri ve antibiyotik duyarlılık testlerini uygulayabilme ve sonuçlarını değerlendirebilme
  • Mikroorganizmaların temel genetik özelliklerini açıklayabilme ve antimikrobiyallerin temel ve moleküler etki mekanizmalarını ve antimikrobiyallere karşı gelişen direnç mekanizmalarını kavrayabilme
  • Bağışıklık sisteminin temel elemanlarını ve işleyişini açıklayabilme, bu sistemin hastalıklardaki rolünü değerlendirebilme
  • Mikrobiyoloji laboratuvarında güvenlik kurallarına uygun olarak çalışabilme

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri üstü düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Her yarıyılda en az 1 arasınav, ödev, sunular ve 1 yarıyıl sonu sınavında alınan puanlarla değerlendirme yapılır.
  • Tıbbi Mikrobiyoloji Tezli Yüksek Lisans Eğitimi; 21 krediden az olmamak şartıyla en az 7 ders, bir seminer ders, uzmanlık alanı ders ve tez çalışmasından oluşur.
  • Ders döneminde Bilimsel Araştırma Yöntemler ve Etik dersini almak zorunludur.
  • Tezli yüksek lisans programı her yarıyılda en az 30 AKTS kredisi almak koşuluyla mezuniyet için toplamda 120 AKTS kredisinden oluşur.
  • Öğrenci sayılan kredi değerindeki dersleri ve Yüksek Lisans tez çalışmasını başarı ile vermek zorundadır.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlar da YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar, YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde tezli yüksek lisans programlarının kalite güvencesi şu şekilde sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programlarının açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir tezli yüksek lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Tezli yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; tezli yüksek lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır.

Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı

Tıbbi Mikrobiyoloji Tezli Yüksek Lisans programına; Tıp Fakültesi, Tıp Mühendisliği, Fen Fakültesi Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği, Eczacılık Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik ve Ebelik Bölümü lisans mezunları kabul edilecektir. Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde “Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programına” kabul edilecek öğrencilerde aranacak koşullar, Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda olacaktır. Adı geçen yönetmeliklerin Resmî Gazetede yayımlanan son değişiklikleri geçerli olacaktır. https://lisansustu.karabuk.edu.tr/yuklenen/dosyalar/126102202094305.pdf


Başarma Şartları
Tıbbi Mikrobiyoloji Tezli Yüksek Lisans Eğitimi; 21 krediden az olmamak şartıyla en az 7 ders, bir seminer ders, uzmanlık alanı ders ve tez çalışmasından oluşur. Ders döneminde Bilimsel Araştırma Yöntemler ve Etik dersini almak zorunludur. Tezli yüksek lisans programı her yarıyılda en az 30 AKTS kredisi almak koşuluyla mezuniyet için toplamda 120 AKTS kredisinden oluşur. Öğrenci sayılan kredi değerindeki dersleri ve Yüksek Lisans tez çalışmasını başarı ile vermek zorundadır. Tıbbi Mikrobiyoloji Tezli yüksek lisans programı, 21 krediden az olmamak şartıyla en az 7 ders, bir seminer ders, uzmanlık alanı ders ve tez çalışmasından oluşur. Ders döneminde Bilimsel Araştırma Yöntemler ve Etik dersini almak zorunludur. Tezli yüksek lisans programı her yarıyılda en az 30 AKTS kredisi almak koşuluyla mezuniyet için toplamda 120 AKTS kredisinden oluşur. Öğrenci danışmanı ile belirleyeceği ve sonrasında anabilim dalı kurulu ve enstitü yönetim kurulu tarafından onaylanacak konudaki araştırmayı yapıp enstitünün belirlediği formatta yazdıktan sonra yapılacak tez savunma sınavını başarmak zorundadır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bu programı tamamlayan adaylar “Bilim Uzmanlığı” (M.Sc.) derecesini almaya hak kazanırlar. Bu adaylar daha sonra doktoraya devam edip ileride öğretim üyesi olabilirler ya da yetkin eleman olarak ulusal/uluslararası özel veya kamu kurumlarında istihdam edilebilirler.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030219377

Qualification Title
Yüksek Lisans - Tıbbi Mikrobiyoloji Masters Degree
Awarding BodyKarabük University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.karabuk.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasMedical diagnostic and treatment technology
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description

To be able to use the theoretical and practical knowledge acquired in undergraduate and graduate education programs in the field of microbiology Ability to independently conduct a research in the field of microbiology and evaluate the results To be able to systematically transfer individual researches and current developments in the field of microbiology in written and oral form To be able to describe the basic characteristics of organisms such as bacteria, viruses, fungi and parasites that cause infection in humans and to explain the main mechanisms of infection Being able to evaluate the ways of contamination and protection of major microorganisms that are important for human health Listing the general characteristics of the environments where various microorganisms can be grown, preparing basic media in the laboratory Ability to apply basic methods such as staining methods, biochemical tests and antibiotic susceptibility tests used to identify microorganisms and evaluate their results To be able to explain the basic genetic properties of microorganisms and to understand the basic and molecular mechanisms of action of antimicrobials and the mechanisms of resistance against antimicrobials To be able to explain the basic elements and functioning of the immune system, to evaluate the role of this system in diseases Ability to work in accordance with safety rules in the microbiology laboratory

Key Competencies-
Further Info

Each semester is evaluated with at least 1 midterm, homework, presentations and the points obtained in 1 final exam. Medical Microbiology Masters Education with Thesis; It consists of a minimum of 7 courses, not less than 21 credits, a seminar course, specialization course and thesis work. It is compulsory to take the Scientific Research Methods and Ethics course during the semester. The masters program with thesis consists of a total of 120 ECTS credits for graduation, with a minimum of 30 ECTS credits per semester. The student has to successfully submit the courses with credit worth and the Masters thesis.

Quality Assurance-
Access Requirements

For Turkish Citizens: First Cycle (Bachelors) Degree diploma, (2) A minimum score of 55 in the Examination for Academic Personnel and Graduate Studies (ALES) or equivalent international examinations scores for graduate-level programmes such as GRE, GMAT, etc., recognised by YÖK. Candidates gain access to the programmes based on their composite scores consisting of the scores on ALES and first cycle degree grade point averages. For International Students: First Cycle Degree diploma obtained from universities recognised by YÖK. Candidates gain access to the programmes based on their first cycle degree grade point averages.

Conditions for SuccessMedical Microbiology Masters Education with Thesis; It consists of a minimum of 7 courses, not less than 21 credits, a seminar course, specialization course and thesis work. It is compulsory to take the Scientific Research Methods and Ethics course during the semester. The masters program with thesis consists of a total of 120 ECTS credits for graduation, with a minimum of 30 ECTS credits per semester. The student has to successfully submit the courses with credit worth and the Masters thesis. Medical Microbiology Masters program with thesis consists of at least 7 courses, one seminar course, specialization course and thesis study, with no less than 21 credits. It is compulsory to take the Scientific Research Methods and Ethics course during the semester. The masters program with thesis consists of a total of 120 ECTS credits for graduation, with a minimum of 30 ECTS credits per semester. The student has to succeed in the thesis defense examination after doing the research on the subject determined by the student advisor and then approved by the board of the department and the institute board and writing it in the format determined by the institute.
Progression Paths (Relationship Type)

This degree is an academically oriented degree and enables the graduate to exercise his/her profession in or a related field of study and/or in research.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030219377


Qualification Title
Yüksek Lisans - Tıbbi Mikrobiyoloji Masters Degree

Awarding Body
Karabük University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

To be able to use the theoretical and practical knowledge acquired in undergraduate and graduate education programs in the field of microbiology Ability to independently conduct a research in the field of microbiology and evaluate the results To be able to systematically transfer individual researches and current developments in the field of microbiology in written and oral form To be able to describe the basic characteristics of organisms such as bacteria, viruses, fungi and parasites that cause infection in humans and to explain the main mechanisms of infection Being able to evaluate the ways of contamination and protection of major microorganisms that are important for human health Listing the general characteristics of the environments where various microorganisms can be grown, preparing basic media in the laboratory Ability to apply basic methods such as staining methods, biochemical tests and antibiotic susceptibility tests used to identify microorganisms and evaluate their results To be able to explain the basic genetic properties of microorganisms and to understand the basic and molecular mechanisms of action of antimicrobials and the mechanisms of resistance against antimicrobials To be able to explain the basic elements and functioning of the immune system, to evaluate the role of this system in diseases Ability to work in accordance with safety rules in the microbiology laboratory


Key Competencies
-

Further Info

Each semester is evaluated with at least 1 midterm, homework, presentations and the points obtained in 1 final exam. Medical Microbiology Masters Education with Thesis; It consists of a minimum of 7 courses, not less than 21 credits, a seminar course, specialization course and thesis work. It is compulsory to take the Scientific Research Methods and Ethics course during the semester. The masters program with thesis consists of a total of 120 ECTS credits for graduation, with a minimum of 30 ECTS credits per semester. The student has to successfully submit the courses with credit worth and the Masters thesis.


Quality Assurance
-

Access Requirements

For Turkish Citizens: First Cycle (Bachelors) Degree diploma, (2) A minimum score of 55 in the Examination for Academic Personnel and Graduate Studies (ALES) or equivalent international examinations scores for graduate-level programmes such as GRE, GMAT, etc., recognised by YÖK. Candidates gain access to the programmes based on their composite scores consisting of the scores on ALES and first cycle degree grade point averages. For International Students: First Cycle Degree diploma obtained from universities recognised by YÖK. Candidates gain access to the programmes based on their first cycle degree grade point averages.


Conditions for Success
Medical Microbiology Masters Education with Thesis; It consists of a minimum of 7 courses, not less than 21 credits, a seminar course, specialization course and thesis work. It is compulsory to take the Scientific Research Methods and Ethics course during the semester. The masters program with thesis consists of a total of 120 ECTS credits for graduation, with a minimum of 30 ECTS credits per semester. The student has to successfully submit the courses with credit worth and the Masters thesis. Medical Microbiology Masters program with thesis consists of at least 7 courses, one seminar course, specialization course and thesis study, with no less than 21 credits. It is compulsory to take the Scientific Research Methods and Ethics course during the semester. The masters program with thesis consists of a total of 120 ECTS credits for graduation, with a minimum of 30 ECTS credits per semester. The student has to succeed in the thesis defense examination after doing the research on the subject determined by the student advisor and then approved by the board of the department and the institute board and writing it in the format determined by the institute.

Progression Paths (Relationship Type)

This degree is an academically oriented degree and enables the graduate to exercise his/her profession in or a related field of study and/or in research.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address