Yeterlilik Kodu

TR0030219281

Yeterlilik Adı
Tıp Lisans Diploması
Sorumlu KurumKarabük Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiKarabük Üniversitesi Kılavuzlar Mahallesi 413. Sokak No: 7 Merkez Karabük
Sorumlu Kurum URLhttp://www.karabuk.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Tıp
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri360
Programın Normal Süresi 6
Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı olarak sekiz yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.

Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Sağlık alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir.
  • Sağlık alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak bilimsel olarak kanıtlanmış verileri yorumlar ve değerlendirir, sorunları tanımlar, analiz eder, araştırmalara ve kanıtlara dayalı mesleki ve etik değerleri gözeterek çözüm önerileri geliştirir, bilgiyi paylaşır, ekip çalışması yapar.
  • Sağlık alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
  • Sağlık alanı ile ilgili verileri toplar, yorumlar, uygular ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında ilgili disiplinlerden kişilerle işbirliği yapar ve toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Karabük üniversitesi tıp fakültesinde ilk üç döneminde öğrencilerimiz kurullara katılmaktadır ve her kurul sonunda kurul sınavına girmektedirler. Yıl sonunda final sınavı yapılmaktadır. Sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Kurul sınavlarının yıl sonu geçme puanına katkısı %60 iken final sınavının %40 olmaktadır. Final sınavında öğrencilerin en az 50 puan almaları gerekmektedir. Yıl sonu geçme puanı ise en az 60 puan olmalıdır. Dördüncü ve beşinci dönemlerde ise öğrenciler stajlara katılmaktadır. Staj sonu geçme puanı ise en az 60 puandır. Son sınıf İntörn doktorlar ise katıldıkları stajlardan geçme durumlarını sorumlu öğretim üyeleri karar vermektedirler. Programda öğrenim gören öğrencilerin Lisans Derecesi alabilmeleri için aşağıdaki mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir:

  • Öğrenciler, kredili derslerin tümünü en az CC notu ile, kredisiz derslerden en az CC notu ile geçmek zorundadır.
  • Toplam 360 AKTS Kredisi almaları gerekmektedir.
  • 100 üzerinden en az 60 Genel Not Ortalaması (CGPA) elde etmelidirler.
Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı

I. Oturum: Temel Yeterlilik Testi (TYT) Adayların bir yükseköğretima yönelik olarak iki sınava girmeleri gerekmektedir. İlk olarak Temel Yeterlilik Testi (TYT)na girilir. TYT, bir üniversiteye yerleşebilmek için başlamak bir sınavdır ve ilk aşamayı temsil eder. Adaylar tercih için en TYTde az 150 puan almalıdır. 150 puanın kalanlar tercihken 180 (2020 için 170) ve üzeri alanlar lisans bölümleri tercih seçenekleridir. II. Oturum: Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Sorular dört yıllık lise müfredatından gelmektedir. Adaylar TYT sonrasında AYTye girmek zorunda değildir. Fakat genel olarak 4 yıl eğitimli üniversiteler, TYT (%40) + AYT (%60) puan toplamları ile aldığı için bu sınava girilmesi gerekmektedir. Sınavın süresi 180 dakikadır. Bu iki sınav sonunda alınan puana göre öğrenciler Fakültemize yerleşmektedirler

Başarma ŞartlarıProgramda öğrenim gören öğrencilerin Lisans Derecesi alabilmeleri için aşağıdaki mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir: Öğrenciler, kredili derslerin tümünü en az CC notu ile, kredisiz derslerden en az CC notu ile geçmek zorundadır. Toplam 360 AKTS Kredisi almaları gerekmektedir. 100 üzerinden en az 60 Genel Not Ortalaması (CGPA) elde etmelidirler. Programda öğrenim gören öğrencilerin Lisans Derecesi alabilmeleri için aşağıdaki mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekir: Öğrenciler kredili derslerin tümünü en az CC harf notu ile, kredisiz derslerden en az CC notu ile geçmek zorundadır. 4 yıllık eğitim sonunda toplam 360 AKTS Kredisi almaları gerekmektedir.  4.00 üzerinden 2.5 (100 üzerinden 60) Genel Not Ortalamasına (CGPA) sahip olmalıdırlar.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Karabük üniversitesi tıp fakültesi mezunları pratisyen hekim olarak devlet mecburi hizmetine katılmaktadır. araştırma görevlisi olarak kurumuzda öğrenim gören hekimlerimiz ise uzmanlık alanları bünyesinde uzman tabip olarak istihdam edilmektirler.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030219281


Yeterlilik Adı
Tıp Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Karabük Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Karabük Üniversitesi Kılavuzlar Mahallesi 413. Sokak No: 7 Merkez Karabük

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
360

Programın Normal Süresi
6

Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı olarak sekiz yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.


Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Sağlık alanındaki bilimsel bilgiye ulaşma, güncel literatürü izleme, değerlendirme ve uygulayabilme bilgisine sahiptir.
  • Sağlık alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak bilimsel olarak kanıtlanmış verileri yorumlar ve değerlendirir, sorunları tanımlar, analiz eder, araştırmalara ve kanıtlara dayalı mesleki ve etik değerleri gözeterek çözüm önerileri geliştirir, bilgiyi paylaşır, ekip çalışması yapar.
  • Sağlık alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
  • Sağlık alanı ile ilgili verileri toplar, yorumlar, uygular ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında ilgili disiplinlerden kişilerle işbirliği yapar ve toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Karabük üniversitesi tıp fakültesinde ilk üç döneminde öğrencilerimiz kurullara katılmaktadır ve her kurul sonunda kurul sınavına girmektedirler. Yıl sonunda final sınavı yapılmaktadır. Sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Kurul sınavlarının yıl sonu geçme puanına katkısı %60 iken final sınavının %40 olmaktadır. Final sınavında öğrencilerin en az 50 puan almaları gerekmektedir. Yıl sonu geçme puanı ise en az 60 puan olmalıdır. Dördüncü ve beşinci dönemlerde ise öğrenciler stajlara katılmaktadır. Staj sonu geçme puanı ise en az 60 puandır. Son sınıf İntörn doktorlar ise katıldıkları stajlardan geçme durumlarını sorumlu öğretim üyeleri karar vermektedirler. Programda öğrenim gören öğrencilerin Lisans Derecesi alabilmeleri için aşağıdaki mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir:

  • Öğrenciler, kredili derslerin tümünü en az CC notu ile, kredisiz derslerden en az CC notu ile geçmek zorundadır.
  • Toplam 360 AKTS Kredisi almaları gerekmektedir.
  • 100 üzerinden en az 60 Genel Not Ortalaması (CGPA) elde etmelidirler.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı

I. Oturum: Temel Yeterlilik Testi (TYT) Adayların bir yükseköğretima yönelik olarak iki sınava girmeleri gerekmektedir. İlk olarak Temel Yeterlilik Testi (TYT)na girilir. TYT, bir üniversiteye yerleşebilmek için başlamak bir sınavdır ve ilk aşamayı temsil eder. Adaylar tercih için en TYTde az 150 puan almalıdır. 150 puanın kalanlar tercihken 180 (2020 için 170) ve üzeri alanlar lisans bölümleri tercih seçenekleridir. II. Oturum: Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Sorular dört yıllık lise müfredatından gelmektedir. Adaylar TYT sonrasında AYTye girmek zorunda değildir. Fakat genel olarak 4 yıl eğitimli üniversiteler, TYT (%40) + AYT (%60) puan toplamları ile aldığı için bu sınava girilmesi gerekmektedir. Sınavın süresi 180 dakikadır. Bu iki sınav sonunda alınan puana göre öğrenciler Fakültemize yerleşmektedirler


Başarma Şartları
Programda öğrenim gören öğrencilerin Lisans Derecesi alabilmeleri için aşağıdaki mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir: Öğrenciler, kredili derslerin tümünü en az CC notu ile, kredisiz derslerden en az CC notu ile geçmek zorundadır. Toplam 360 AKTS Kredisi almaları gerekmektedir. 100 üzerinden en az 60 Genel Not Ortalaması (CGPA) elde etmelidirler. Programda öğrenim gören öğrencilerin Lisans Derecesi alabilmeleri için aşağıdaki mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekir: Öğrenciler kredili derslerin tümünü en az CC harf notu ile, kredisiz derslerden en az CC notu ile geçmek zorundadır. 4 yıllık eğitim sonunda toplam 360 AKTS Kredisi almaları gerekmektedir.  4.00 üzerinden 2.5 (100 üzerinden 60) Genel Not Ortalamasına (CGPA) sahip olmalıdırlar.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Karabük üniversitesi tıp fakültesi mezunları pratisyen hekim olarak devlet mecburi hizmetine katılmaktadır. araştırma görevlisi olarak kurumuzda öğrenim gören hekimlerimiz ise uzmanlık alanları bünyesinde uzman tabip olarak istihdam edilmektirler.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030219281

Qualification Title
Tıp Programı Undergraduate
Awarding BodyKarabük University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.karabuk.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasMedicine
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value360
Program Duration6
Program Profile-
Learning Environments-
Description

To have access to scientific information in the field of health, to follow the current literature, to evaluate and apply knowledge. Interprets and evaluates scientifically proven data by using advanced knowledge and skills acquired in the field of health, identifies and analyzes problems, develops solution proposals by considering professional and ethical values based on evidence and evidence, shares knowledge, makes team work. Takes responsibility as an individual and team member to solve unpredictable and complex problems encountered in health related practices. It collects, interprets and applies the data related to the field of health and cooperates with the relevant disciplines in the stages of announcing the results and acts in accordance with social, scientific, cultural and ethical values.

Key Competencies-
Further Info

In the first three semesters of Karabük University Faculty of Medicine, our students participate in committees and take the committee exam at the end of each committee. A final exam is held at the end of the year. Exams are evaluated out of 100 points. While the contribution of the board exams to the year-end passing score is 60%, it is 40% for the final exam. Students are required to get at least 50 points in the final exam. the year-end passing score must be at least 60 points. In the fourth and fifth semesters, students participate in internships. At the end of the internship, the passing score is at least 60 points. On the other hand, senior intern doctors are decided whether to pass the internship they attend, by the responsible faculty members. The students who study in the programme are required to fulfil the following graduation requirements in order to get the Bachelor’s Degree: • The students must pass all the credited courses with at least a letter grade CC, together with non-credited courses with at least the letter grade CC • They must obtain a total of 360 ECTS Credits. • They must achieve a Cumulative Grade Point Average (CGPA) of at least 60 out of 100. For detailed information, please see the following related regulations: 1. Regulation for Undergraduate Study, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/egitimogretim.pdf 2. Regulation for Transfer students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/Yatayg3.pdf 3. Regulation for Foreign Language Education, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/yabanc%C4%B115.pdf 4. Regulation for Admission and Registration of Foreign Students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/ybu_yonerge.pdf

Quality Assurance-
Access Requirements

For Turkish Citizens: (1) High School Diploma, (2) Placement through a centralised, nation-wide student selection and placement examination organized by Assessment, Selection and Placement Centre (ÖSYM). Candidates gain access to the programmes based on their composite scores consisting of the scores on the centralized exam and high school grade point averages. For International Students: (1) High School Diploma and its Certificate of Equivalency” granted by the Turkish Ministry of National Education (MoNE). (2) Exam for International Student (YÖS) or international university entrance examinations such as SAT I, ACT, etc., recognised by the national authority in higher education, the Council of Higher Education (YÖK). Candidates gain access to the programmes based on their scores obtained from YÖS or equivalent exams.

Conditions for SuccessThe students who study in the programme are required to fulfil the following graduation requirements in order to get the Bachelor’s Degree: • The students must pass all the credited courses with at least a letter grade CC, together with non-credited courses with at least the letter grade CC • They must obtain a total of 360 ECTS Credits. • They must achieve a Cumulative Grade Point Average (CGPA) of at least 60 out of 100. For detailed information, please see the following related regulations: 1. Regulation for Undergraduate Study, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/egitimogretim.pdf 2. Regulation for Transfer students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/Yatayg3.pdf 3. Regulation for Foreign Language Education, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/yabanc%C4%B115.pdf 4. Regulation for Admission and Registration of Foreign Students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/ybu_yonerge.pdf The students who study in the programme must fulfil the following graduation requirements to get the Bachelor’s Degree: • The students must pass all the credited courses with at least a letter grade CC, together with non-credited courses with at least the letter grade CC. • They must obtain a total of 360 ECTS Credits at the end of the 4-year study. • They must have a Cumulative Grade Point Average (CGPA) of 2.5 out of 4.00 (60 out of 100). For detailed information, please see Karabuk University Rules and Regulation for Undergraduate Education, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/egitimogretim.pdf
Progression Paths (Relationship Type)

Graduates of Karabuk University Faculty of Medicine participate in the state compulsory service as general practitioners. Our physicians, who study at our institution as research assistants, are employed as specialist physicians within their fields of expertise.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030219281


Qualification Title
Tıp Programı Undergraduate

Awarding Body
Karabük University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
360

Program Duration
6

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

To have access to scientific information in the field of health, to follow the current literature, to evaluate and apply knowledge. Interprets and evaluates scientifically proven data by using advanced knowledge and skills acquired in the field of health, identifies and analyzes problems, develops solution proposals by considering professional and ethical values based on evidence and evidence, shares knowledge, makes team work. Takes responsibility as an individual and team member to solve unpredictable and complex problems encountered in health related practices. It collects, interprets and applies the data related to the field of health and cooperates with the relevant disciplines in the stages of announcing the results and acts in accordance with social, scientific, cultural and ethical values.


Key Competencies
-

Further Info

In the first three semesters of Karabük University Faculty of Medicine, our students participate in committees and take the committee exam at the end of each committee. A final exam is held at the end of the year. Exams are evaluated out of 100 points. While the contribution of the board exams to the year-end passing score is 60%, it is 40% for the final exam. Students are required to get at least 50 points in the final exam. the year-end passing score must be at least 60 points. In the fourth and fifth semesters, students participate in internships. At the end of the internship, the passing score is at least 60 points. On the other hand, senior intern doctors are decided whether to pass the internship they attend, by the responsible faculty members. The students who study in the programme are required to fulfil the following graduation requirements in order to get the Bachelor’s Degree: • The students must pass all the credited courses with at least a letter grade CC, together with non-credited courses with at least the letter grade CC • They must obtain a total of 360 ECTS Credits. • They must achieve a Cumulative Grade Point Average (CGPA) of at least 60 out of 100. For detailed information, please see the following related regulations: 1. Regulation for Undergraduate Study, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/egitimogretim.pdf 2. Regulation for Transfer students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/Yatayg3.pdf 3. Regulation for Foreign Language Education, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/yabanc%C4%B115.pdf 4. Regulation for Admission and Registration of Foreign Students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/ybu_yonerge.pdf


Quality Assurance
-

Access Requirements

For Turkish Citizens: (1) High School Diploma, (2) Placement through a centralised, nation-wide student selection and placement examination organized by Assessment, Selection and Placement Centre (ÖSYM). Candidates gain access to the programmes based on their composite scores consisting of the scores on the centralized exam and high school grade point averages. For International Students: (1) High School Diploma and its Certificate of Equivalency” granted by the Turkish Ministry of National Education (MoNE). (2) Exam for International Student (YÖS) or international university entrance examinations such as SAT I, ACT, etc., recognised by the national authority in higher education, the Council of Higher Education (YÖK). Candidates gain access to the programmes based on their scores obtained from YÖS or equivalent exams.


Conditions for Success
The students who study in the programme are required to fulfil the following graduation requirements in order to get the Bachelor’s Degree: • The students must pass all the credited courses with at least a letter grade CC, together with non-credited courses with at least the letter grade CC • They must obtain a total of 360 ECTS Credits. • They must achieve a Cumulative Grade Point Average (CGPA) of at least 60 out of 100. For detailed information, please see the following related regulations: 1. Regulation for Undergraduate Study, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/egitimogretim.pdf 2. Regulation for Transfer students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/Yatayg3.pdf 3. Regulation for Foreign Language Education, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/yabanc%C4%B115.pdf 4. Regulation for Admission and Registration of Foreign Students: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yoner/ybu_yonerge.pdf The students who study in the programme must fulfil the following graduation requirements to get the Bachelor’s Degree: • The students must pass all the credited courses with at least a letter grade CC, together with non-credited courses with at least the letter grade CC. • They must obtain a total of 360 ECTS Credits at the end of the 4-year study. • They must have a Cumulative Grade Point Average (CGPA) of 2.5 out of 4.00 (60 out of 100). For detailed information, please see Karabuk University Rules and Regulation for Undergraduate Education, Examination and Assessment: http://oidb.karabuk.edu.tr/en/yonet/egitimogretim.pdf

Progression Paths (Relationship Type)

Graduates of Karabuk University Faculty of Medicine participate in the state compulsory service as general practitioners. Our physicians, who study at our institution as research assistants, are employed as specialist physicians within their fields of expertise.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address