Yeterlilik Kodu | TR0030017914 | |
Yeterlilik Adı | Turizm İşletmeciliği Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | İstanbul Beykent Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Ayazağa, Hadım Koruyolu Cd. No:19, 34398 Sarıyer/İstanbul | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.beykent.edu.tr/ | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 6 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 6 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Seyahat, turizm ve boş zaman | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 240 | |
Programın Normal Süresi | 4 | |
Program Profili (Amaç) | Bu program İngilizce olarak da sunulmaktadır. Globalleşmeye paralel olarak eleman gereksinimi yıllar içerisinde artarak devam edecektir. Bölümün temel hedefi turizm piyasasında aktif olarak çalışan, turizm sektöründeki kuruluşların ihtiyaç duyduğu donanıma sahip analitik düşünebilen, sorgulayan ve araştırıcı nitelikleri olan Turizm İşletmecilerini yetiştirmektir. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Kayıtlı olduğu programın tüm derslerini ve yükümlülüklerini ilgili yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlayan, GNO 2.00 veya üzeri olan, programın gerektirdiği en az 240 krediyi sağlayan öğrenciler diploma almaya hak kazanır. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Turizm İşletmeciliği mezunları daha çok otellerde ve turizm sektöründe çalışırlar. Konaklama işletmelerinin; ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, satın alma, pazarlama ve satış, insan kaynakları gibi departmanlarında çalışabilirler; yiyecek içecek işletmelerinde, seyahat acentelerinde, rezervasyon, operasyon, biletleme, muhasebe gibi departmanlarında, havayolu şirketlerinin yer hizmetlerinin çeşitli pozisyonlarında ve yönetici olarak çalışabilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030017914
Bu program İngilizce olarak da sunulmaktadır. Globalleşmeye paralel olarak eleman gereksinimi yıllar içerisinde artarak devam edecektir. Bölümün temel hedefi turizm piyasasında aktif olarak çalışan, turizm sektöründeki kuruluşların ihtiyaç duyduğu donanıma sahip analitik düşünebilen, sorgulayan ve araştırıcı nitelikleri olan Turizm İşletmecilerini yetiştirmektir.
- Turizmle ilgili temel kavramları açıklar.
- Turistik ürünlerin nasıl üretileceğini açıklar.
- Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlar içinde etkin olarak çalışır.
- Kendi alanında insan kaynakları yönetimi süreçlerini bilir ve uygular.
- Anadolu’da hüküm sürmüş uygarlıkların Türkiye’nin doğal ve kültürel kaynaklarına ve coğrafi bölgelerine turistik özellik olarak katkısını kavrar.
- Turizm planlarının ve hedeflerinin varış noktaları üzerindeki etkisini bilir ve kavrar.
- Kentsel yenileme tekniklerinin türleri ve önemi hakkında ayrıntılı bilgi sahibidir.
- Farklı yiyecek içecek işletmesi türlerini bilir ve tanımlar.
- Yiyecek içecek işletmelerindeki maliyet unsurlarını bilir.
- Menü türlerini tanır ve farklı menü türlerine yönelik maliyet hesaplaması yapabilir.
- Serviste kullanılan tüm gereçleri tanır ve servis kurallarını bilir.
- Restoran kurulumu aşamalarındaki süreçleri bilir ve profesyonelce uygular.
- Yiyecek içecek işletmelerinde satın alma, teslim, depolama, stok ve envanter yönetimini bilir ve uygular.
- Servis alanındaki etik ihlallerini takip eder ve denetim ilkelerini uygular.
- Kendi iş alanında ve günlük hayatta kullanılan ekonomik kavramları anlar, ekonominin genel süreçlerindeki rasyonelliği
- Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
- Turistik işletmelerin işleyişi hakkında genel kavram ve teorilere hakimdir.
- Turizm sektöründe kullanılan yazılım ve bilgi teknolojileri uygulamalarına hakimdir.
- Turizm Kanunu, Kıyı Kanunu ve ilgili diğer kanunlar, yönetmelik ve mevzuata hakimdir.
- Hizmet pazarlaması ve halkla ilişkiler süreçlerini bilir ve uygular.
Turizm İşletmeciliği mezunları daha çok otellerde ve turizm sektöründe çalışırlar. Konaklama işletmelerinin; ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, satın alma, pazarlama ve satış, insan kaynakları gibi departmanlarında çalışabilirler; yiyecek içecek işletmelerinde, seyahat acentelerinde, rezervasyon, operasyon, biletleme, muhasebe gibi departmanlarında, havayolu şirketlerinin yer hizmetlerinin çeşitli pozisyonlarında ve yönetici olarak çalışabilirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030017914 | |
Qualification Title | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (TR) Undergraduate | |
Awarding Body | İstanbul Beykent University | |
Awarding Body Contact | Ayazağa, Hadım Koruyolu Cd. No:19, 34398 Sarıyer/İstanbul | |
Awarding Body Url | https://www.beykent.edu.tr/ | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 6 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 6 | |
Thematic Areas | Travel, tourism and leisure | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 240 | |
Program Duration | 4 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030017914
Qualification is continuous