Yeterlilik Kodu

TR0030025839

Yeterlilik Adı
Turizm İşletmeciliği Lisans Diploması
Sorumlu KurumErciyes Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiYenidoğan Mahallesi, Turhan Baytop Sokak No:1, 38280 Talas/Kayseri
Sorumlu Kurum URLhttps://www.erciyes.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi6
6 Yeterlilik TYÇ’ye 06/12/2023 tarihinde yerleştirildi
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Spor
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4 Yıl
Program Profili (Amaç)

Yüksekokulun amacı, öğrencilerini turizm ve diğer hizmet sektörlerinde istihdam edilmeye uygun hale getirecek şekilde eğitmek ve yetiştirmektir. Mesleki ve yabancı dil yeterliliklerine sahip öğrencilerin orta ve üst düzey yönetici pozisyonlarına kadar kariyer yolunu izlemeleri beklenmektedir. Bu amaç doğrultusunda Yüksekokulumuzun temel sorumluluğu; biri İngilizce olmak üzere iki yabancı dil, bilgi teknolojileri ve turizm işletmeleri, modern işletme yönetimi ve yönetimi ve turizm ve otelcilikle ilgili işlerde mesleki deneyimler.

  • Bu doğrultuda öğrencilerimizi; ileri düzeyde İngilizce bilen, mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış, İngilizce dışında ikinci bir dil daha bilen, farklı toplumsal yapı ve özelliklere ilişkin temel bilgiye sahip, kendi yeteneklerinin farkına varıp geliştirebilen,
  •  Kolay ve etkili iletişim kurabilen,
  • Takım halinde çalışabilen,
  • Yaratıcı ve üretken kişiliğe sahip,
  • Hoşgörü, sorumluluk, öz disiplin, nezaket ve saygı gibi değerlere sahip. 

Tüm bu faktörler bir arada değerlendirildiğinde program Türkiye'de en çok tercih edilen yükseköğretim kurumları arasında yerini almaktadır.

Öğrenme Ortamları

Öğrenme örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleşir. Ayrıca; uygulamalı eğitimler yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak yapılmaktadır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur.
  • Turizm işletmeciliği alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgiye sahip olur.
  • İngilizcede en az Avrupa Dil Portföyü C1 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir.
  • İkinci bir yabancı dilde en az Avrupa Dil Portföyü B2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir.
  • Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurar ve sunum becerileri gösterir.
  • Bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, sentezler, analiz eder, yorumlar ve değerlendirir.
  • Sahip olduğu bilgiyi bilinen ve yeni sorunların çözümünde kullanır.
  • Toplumsal ve mesleki etik değerleri bilir, bunları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir ve uygun davranışları geliştirir.
  • Hem temel hem de alanıyla ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini ve yazılımlarını ileri düzeyde kullanır.
  • İşletme ve iktisat alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur.
  • Turizm işletmelerini (otel işletmesi, seyahat işletmesi, yiyecek içecek işletmesi vb) etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını bilir ve uygular.
  • Turizm alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular.
  • Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışır.
  • Kendini kişisel ve mesleki anlamda sürekli geliştirir, kendi kendine öğrenme için sorumluluk alır ve bunu gösterir.
  • Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme turizm işletmeciliğinin gerektirdiği şekilde özen gösterir.
  • Hizmet alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.
  • Farklı kültürleri tanır, anlar ve farklı kültürlerle iletişim kurar.
  • Atatürk ilkeleri ve inkılâpları konusunda bilgiye sahip olur ve Cumhuriyet’in temel değerlerini benimser.
  • Dünya ve Türkiye kültür ve coğrafyası hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olur.
  • Turizm işletmelerinde hizmet verme süreçlerini bilir ve misafir memnuniyeti sağlayacak şekilde yerine getirir.
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Bu programda Önlisans ve Lisans düzeyinde ölçme ve notlandırma Erciyes Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Değerlendirme Yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmakla yükümlüdürler. Teorik derslere minimum zorunlu katılım %70'tir. Bu koşulları yerine getirmeyen öğrenciler yarıyıl sınavlarına giremezler. Öğrencilerin devam durumları kurs yöneticileri tarafından takip edilmektedir. Öğrenci daha önce dersi almış ve başarısız olmuşsa, bu dersin tekrarlanması durumunda devam zorunluluğu yoktur. Sınavlar 100 puan üzerinden ölçülür. Bir dersin ara sınav, final ve bütünleme sonuçları sayısal puanlarla gösterilir. Öğrencinin sınava girmemesi durumunda puanı sıfır sayılır. Ham başarı puanı, ortalama ara sınav puanının %40'ına final sınavı puanının (veya bütünleme puanının) %60'ının eklenmesiyle hesaplanır. Öğrencinin genel başarı puanı “Erciyes Üniversitesi Göreli Değerlendirme Sistemi”ne göre hesaplanır.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

• YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.

• YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

• YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER - Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu)

Akreditason Başlangıç/Bitiş Tarihi :

01.01.2023 / 31.12.2024

Giriş Şartı

Ortaöğretim mezunu olmak ve ÖSYM tarafından yapılan sınavdan yeterli puanı almak. Daha detaylı bilgi için Kurum Bilgileri ve Sınav, Ders ve Yerleştirme Merkezi (OSYM) menülerindeki Genel Başvuru Koşulları ve Kayıt İşlemleri bölümünü inceleyiniz.

Başarma ŞartlarıProgramda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve staj yönergesi çerçevesinde en az 90 işgünü staj (işyeri eğitimi) yapan öğrencilere Turizm İşletmeciliği alanında lisans diploması verilir.  
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES'ten (uygulanan kategoriden) yeterli puanı almaları durumunda aynı alan veya ilgili alanlarda lisansüstü eğitime devam edebilirler veya ALES'in eşdeğeri kabul edilen başka bir sınavdan; yabancı dil sınavından da gerekli puanı almaları gerekmektedir.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Belge sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
QrCodeQrCode
Yeterlilik Kodu

TR0030025839


Yeterlilik Adı
Turizm İşletmeciliği Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Erciyes Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Yenidoğan Mahallesi, Turhan Baytop Sokak No:1, 38280 Talas/Kayseri

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye 06/12/2023 tarihinde yerleştirildi

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4 Yıl

Program Profili (Amaç)

Yüksekokulun amacı, öğrencilerini turizm ve diğer hizmet sektörlerinde istihdam edilmeye uygun hale getirecek şekilde eğitmek ve yetiştirmektir. Mesleki ve yabancı dil yeterliliklerine sahip öğrencilerin orta ve üst düzey yönetici pozisyonlarına kadar kariyer yolunu izlemeleri beklenmektedir. Bu amaç doğrultusunda Yüksekokulumuzun temel sorumluluğu; biri İngilizce olmak üzere iki yabancı dil, bilgi teknolojileri ve turizm işletmeleri, modern işletme yönetimi ve yönetimi ve turizm ve otelcilikle ilgili işlerde mesleki deneyimler.

  • Bu doğrultuda öğrencilerimizi; ileri düzeyde İngilizce bilen, mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış, İngilizce dışında ikinci bir dil daha bilen, farklı toplumsal yapı ve özelliklere ilişkin temel bilgiye sahip, kendi yeteneklerinin farkına varıp geliştirebilen,
  •  Kolay ve etkili iletişim kurabilen,
  • Takım halinde çalışabilen,
  • Yaratıcı ve üretken kişiliğe sahip,
  • Hoşgörü, sorumluluk, öz disiplin, nezaket ve saygı gibi değerlere sahip. 

Tüm bu faktörler bir arada değerlendirildiğinde program Türkiye'de en çok tercih edilen yükseköğretim kurumları arasında yerini almaktadır.


Öğrenme Ortamları

Öğrenme örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleşir. Ayrıca; uygulamalı eğitimler yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak yapılmaktadır.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur.
  • Turizm işletmeciliği alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgiye sahip olur.
  • İngilizcede en az Avrupa Dil Portföyü C1 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir.
  • İkinci bir yabancı dilde en az Avrupa Dil Portföyü B2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir.
  • Yazılı, sözlü ve sözsüz olarak etkili iletişim kurar ve sunum becerileri gösterir.
  • Bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, sentezler, analiz eder, yorumlar ve değerlendirir.
  • Sahip olduğu bilgiyi bilinen ve yeni sorunların çözümünde kullanır.
  • Toplumsal ve mesleki etik değerleri bilir, bunları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir ve uygun davranışları geliştirir.
  • Hem temel hem de alanıyla ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini ve yazılımlarını ileri düzeyde kullanır.
  • İşletme ve iktisat alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur.
  • Turizm işletmelerini (otel işletmesi, seyahat işletmesi, yiyecek içecek işletmesi vb) etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını bilir ve uygular.
  • Turizm alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular.
  • Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışır.
  • Kendini kişisel ve mesleki anlamda sürekli geliştirir, kendi kendine öğrenme için sorumluluk alır ve bunu gösterir.
  • Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme turizm işletmeciliğinin gerektirdiği şekilde özen gösterir.
  • Hizmet alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.
  • Farklı kültürleri tanır, anlar ve farklı kültürlerle iletişim kurar.
  • Atatürk ilkeleri ve inkılâpları konusunda bilgiye sahip olur ve Cumhuriyet’in temel değerlerini benimser.
  • Dünya ve Türkiye kültür ve coğrafyası hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olur.
  • Turizm işletmelerinde hizmet verme süreçlerini bilir ve misafir memnuniyeti sağlayacak şekilde yerine getirir.

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Bu programda Önlisans ve Lisans düzeyinde ölçme ve notlandırma Erciyes Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Değerlendirme Yönetmeliğine göre yapılmaktadır. Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmakla yükümlüdürler. Teorik derslere minimum zorunlu katılım %70'tir. Bu koşulları yerine getirmeyen öğrenciler yarıyıl sınavlarına giremezler. Öğrencilerin devam durumları kurs yöneticileri tarafından takip edilmektedir. Öğrenci daha önce dersi almış ve başarısız olmuşsa, bu dersin tekrarlanması durumunda devam zorunluluğu yoktur. Sınavlar 100 puan üzerinden ölçülür. Bir dersin ara sınav, final ve bütünleme sonuçları sayısal puanlarla gösterilir. Öğrencinin sınava girmemesi durumunda puanı sıfır sayılır. Ham başarı puanı, ortalama ara sınav puanının %40'ına final sınavı puanının (veya bütünleme puanının) %60'ının eklenmesiyle hesaplanır. Öğrencinin genel başarı puanı “Erciyes Üniversitesi Göreli Değerlendirme Sistemi”ne göre hesaplanır.


Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

• YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.

• YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

• YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER - Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu)

Akreditason Başlangıç/Bitiş Tarihi :

01.01.2023 / 31.12.2024


Giriş Şartı

Ortaöğretim mezunu olmak ve ÖSYM tarafından yapılan sınavdan yeterli puanı almak. Daha detaylı bilgi için Kurum Bilgileri ve Sınav, Ders ve Yerleştirme Merkezi (OSYM) menülerindeki Genel Başvuru Koşulları ve Kayıt İşlemleri bölümünü inceleyiniz.


Başarma Şartları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve staj yönergesi çerçevesinde en az 90 işgünü staj (işyeri eğitimi) yapan öğrencilere Turizm İşletmeciliği alanında lisans diploması verilir.  

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES'ten (uygulanan kategoriden) yeterli puanı almaları durumunda aynı alan veya ilgili alanlarda lisansüstü eğitime devam edebilirler veya ALES'in eşdeğeri kabul edilen başka bir sınavdan; yabancı dil sınavından da gerekli puanı almaları gerekmektedir.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Belge sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030025839

Qualification Title
Awarding BodyErciyes University
Awarding Body ContactYenidoğan Neighborhood, Turhan Baytop Street No:1, 38280 Talas/Kayseri
Awarding Body Urlhttps://www.erciyes.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level6
6 The Qualification has been included in TQF on 06/12/2023
TQF Level 6
Thematic AreasSports
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4 Yıl
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030025839


Qualification Title

Awarding Body
Erciyes University

Awarding Body Contact
Yenidoğan Neighborhood, Turhan Baytop Street No:1, 38280 Talas/Kayseri

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification has been included in TQF on 06/12/2023

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4 Yıl

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address

Url
QrCodeQrCode