Yeterlilik Kodu

TR0030220376

Yeterlilik Adı
Turizm İşletmeciliği Lisans Diploması
Sorumlu Kurumİstanbul Bilgi Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiEski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/13 34060 Eyüpsultan İstanbul
Sorumlu Kurum URLhttps://www.bilgi.edu.tr/tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Seyahat, turizm ve boş zaman
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08

KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4
Program Profili (Amaç)
  • Turizm ülke ekonomileri için hizmet sektörü içerisinde büyük öneme sahiptir. Turizm ve Otel İşletmeciliği eğitimi, öğrencilere rekabetçi bir çevrede var olan turizm işletmelerinin verimli bir şekilde yönetilebilmesini sağlayan bilgi ve becerilerin kazandırılmasını içermektedir.
  • Bu bağlamda, turizm ve otel işletmeciliği eğitimi; yönetim, pazarlama, finansman, muhasebe markalaşma, kültür, yönetim ve kalite süreçlerinin geliştirilmesi ve hizmetin her aşamasında liderlik konularına odaklanmıştır.
Öğrenme Ortamları

1. Bir iş veya öğrenme alanına ilişkin teori ve ilkeleri eleştirel bir yaklaşımla sorgulayabilecek ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahiptir. 

2. Bir iş veya öğrenme alanında karmaşık, öngörülmeyen sorunları çözmede ileri düzeyde yenilikçi uzmanlık becerilerine sahiptir.

3. Bir iş veya öğrenme alanındaki sorunlara ilişkin verileri analiz eder ve kanıta dayalı çözüm önerileri geliştirir.

4. Alanıyla ilgili karmaşık mesleki ve teknik çalışmaları yönetir, uygulamada ortaya çıkabilecek sorunları çözmede ekip üyesi olarak sorumluluk alır, ekip üyelerinin mesleki gelişim ihtiyaçlarını belirler.

5. Alanında sahip olduğu bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir, öğrenme gereksinimlerini belirler ve bunları karşılamaya yönelik hayat boyu öğrenme anlayışına sahiptir.

6. Anadilinde yazılı ve sözlü olarak etkili iletişim kurar ve bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanır.

7. Alanına özgü bilişim teknolojilerini en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı ileri düzeyinde kullanır.

8. Alanıyla ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek yazılı ya da sözlü olarak alanda uzman veya uzman olmayan gruplarla paylaşır.

9. Alanıyla ilgili verilerin toplanması, analiz edilmesi ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında bilimsel, toplumsal ve etik ilke ve değerlere uygun davranır.

10. Toplumsal sorumluluk bilinciyle yaşadığı sosyal çevre için diğer meslek grupları ile işbirliği içinde proje ve etkinlikler düzenler ve uygular.

11. Temel insan hakları, kültürel ve evrensel değerler, sosyal adalet ve çevre konularında toplumun bilinçlenmesi için sorumluluk alır.

12. Sağlıklı yaşam için gerekli tutum ve davranışlarına sahiptir.

13. Ülkesinin sahip olduğu ve içinde yaşadığı toplumun itibar ettiği değerleri benimseyerek sosyal ilişkilerini düzenler.

14. Ülkesinin stratejik önceliklerini göz önünde tutarak sosyal ve ekonomik sorunlara çözüm getirecek ileri düzeyde bilgi, beceri, tutum ve davranışlara sahiptir.

15. Tutum ve davranışlarında toplumun örf ve adetlerini, kendine özgü özelliklerini ve milli kültürünü önceler.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)

Anahtar Öğrenme Çıktıları;

Programdan mezun olanlar;

 

  • Turizm alanındaki kavramları, fikirleri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, karmaşık konuları belirler ve analiz eder, tartışmalar yapar, araştırmalara dayalı öneriler geliştirir.
  • Güçlü bir akademik ve mesleki temel ile birlikte, bu bilgi ve becerileri rasyonel düşünme ve yaratıcı stratejilerle turizm ve otelcilik sektöründe uygulama yeteneği kazanır.
  • Sektörü, insanı, içinde bulunduğu kültürü ve ilişkili olduğu kültürleri, tarihini, ekonomik durumunu, ülkesini iyi tanımasını sağlayarak etik değerlere uygun küresel düşünme becerisi kazanır.
  • Hizmet endüstrisinin kendine has yapısını iyi kavrar ve hizmet süreçleri ile ilgili bilgi sahibi olur.Turizm alanını destekleyen diğer disiplinlerle kuramsal bağlar kurar ve eleştirel yaklaşımla yeni çalışma ve araştırma alanları geliştirir.
  • Turizm alanı ile ilgili sayısal ve istatistiksel araştırma becerisine ve düşünme yeteneğine sahip olur, kararların sebep-sonuç ilişkilerini göz önünde bulundurur.
  • Turizm ile ilgili sektörlerde sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetir, paydaşları eğitir.

 

Tamamlayıcı Öğrenme Çıktıları;

Programdan mezun olanlar;

 

  • Turizm alanındaki uygulamalarda karşılaşabileceği karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretir.
  • En az iki yabancı dilde yetkinlik kazanır, alanındaki bilgileri izleyip yeterli düzeyde anlar ve iletişim kurabilecek düzeye erişir.
  • Özdeğerlendirme yaparak sürekli gelişim için çaba harcar ve yeni bilgi ve fikirlere açık olarak, kendisini ve kurumunu geliştirmede etkin rol oynar.
  • Uzman ya da uzman olmayan dinleyici gruplarını, turizm ile ilgili konularda bilgilendirir, onlara düşüncelerini problemleri ve çözüm yöntemlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü olarak aktarır.
  • Turizm alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisine sahip olur ve bilişim teknolojilerini kullanır.
  • Sektörde karşılaşabileceği sağlığı ve güvenliği tehdit altına alan unsurlar hakkında tedbirli olur ve çözüm geliştirir.

 

Anahtar Yetkinlikler

Bu programdan mezun olanlar; birden fazla yabancı dil bilen, işletmecilik ve turizm bilgisine hakim, farklı kültürleri tanıyan, kendi tarihine ve kültürüne hakim, yöneticide olması gereken iletişim becerilerine, vizyona ve etik bilincine sahip, bireylerarası ilişkilerde başarılı, teorik bilgiyi uygulamada kullanabilen, analitik düşünebilen, üreten ve sorgulayan kişilerdir. 

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

BAŞARI NOTU   KATSAYI

A                           4,00

A-                         3,70

B+                        3,30

B                          3,00

B-                         2,70

C+                        2,30

C                          2,00

C-                         1,70

D+                        1,30

D                          1,00

F                           0,00

Kalite Güvencesi
  • Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;
  •  YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  •  YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı

(1) Lise diploması

(2) Ulusal Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavları yoluyla yerleştirilmiş olmak

(3) İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce Dil Sınavı (BİLET) veya TOEFL ya da benzeri uluslararası seviyede tanınmış olan bir dil sınavından geçerli not almış olmak

(4) Meslek Yüksekokullarının aynı ya da benzeri bölümlerinden mezun olmuş olan ön lisans öğrencileri için, Dikey Geçiş sınavı yoluyla yerleştirilmiş olmak

(5) Yabancı öğrenciler için, üniversiteye doğrudan başvurmuş ve yerleştirilmiş olmak; üniversitenin internet sitesinde belirtilmiş olan kamuya açık ulusal ve kurumsal yönetmelikler çerçevesinde Üniversite tarafından değerlendirilmiş olmak

Başarma ŞartlarıÖğrencinin 240 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (CGPA)’nın -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bu doğrultuda bölüm mezunları turizm ile ilişkili kamu kurumlarında ve özel sektör işletmelerinde orta ve üst kademe yönetici olarak çalışabilirler.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik süresiz olarak geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030220376


Yeterlilik Adı
Turizm İşletmeciliği Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
İstanbul Bilgi Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/13 34060 Eyüpsultan İstanbul

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4

Program Profili (Amaç)
  • Turizm ülke ekonomileri için hizmet sektörü içerisinde büyük öneme sahiptir. Turizm ve Otel İşletmeciliği eğitimi, öğrencilere rekabetçi bir çevrede var olan turizm işletmelerinin verimli bir şekilde yönetilebilmesini sağlayan bilgi ve becerilerin kazandırılmasını içermektedir.
  • Bu bağlamda, turizm ve otel işletmeciliği eğitimi; yönetim, pazarlama, finansman, muhasebe markalaşma, kültür, yönetim ve kalite süreçlerinin geliştirilmesi ve hizmetin her aşamasında liderlik konularına odaklanmıştır.

Öğrenme Ortamları

1. Bir iş veya öğrenme alanına ilişkin teori ve ilkeleri eleştirel bir yaklaşımla sorgulayabilecek ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahiptir. 

2. Bir iş veya öğrenme alanında karmaşık, öngörülmeyen sorunları çözmede ileri düzeyde yenilikçi uzmanlık becerilerine sahiptir.

3. Bir iş veya öğrenme alanındaki sorunlara ilişkin verileri analiz eder ve kanıta dayalı çözüm önerileri geliştirir.

4. Alanıyla ilgili karmaşık mesleki ve teknik çalışmaları yönetir, uygulamada ortaya çıkabilecek sorunları çözmede ekip üyesi olarak sorumluluk alır, ekip üyelerinin mesleki gelişim ihtiyaçlarını belirler.

5. Alanında sahip olduğu bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir, öğrenme gereksinimlerini belirler ve bunları karşılamaya yönelik hayat boyu öğrenme anlayışına sahiptir.

6. Anadilinde yazılı ve sözlü olarak etkili iletişim kurar ve bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanır.

7. Alanına özgü bilişim teknolojilerini en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı ileri düzeyinde kullanır.

8. Alanıyla ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek yazılı ya da sözlü olarak alanda uzman veya uzman olmayan gruplarla paylaşır.

9. Alanıyla ilgili verilerin toplanması, analiz edilmesi ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında bilimsel, toplumsal ve etik ilke ve değerlere uygun davranır.

10. Toplumsal sorumluluk bilinciyle yaşadığı sosyal çevre için diğer meslek grupları ile işbirliği içinde proje ve etkinlikler düzenler ve uygular.

11. Temel insan hakları, kültürel ve evrensel değerler, sosyal adalet ve çevre konularında toplumun bilinçlenmesi için sorumluluk alır.

12. Sağlıklı yaşam için gerekli tutum ve davranışlarına sahiptir.

13. Ülkesinin sahip olduğu ve içinde yaşadığı toplumun itibar ettiği değerleri benimseyerek sosyal ilişkilerini düzenler.

14. Ülkesinin stratejik önceliklerini göz önünde tutarak sosyal ve ekonomik sorunlara çözüm getirecek ileri düzeyde bilgi, beceri, tutum ve davranışlara sahiptir.

15. Tutum ve davranışlarında toplumun örf ve adetlerini, kendine özgü özelliklerini ve milli kültürünü önceler.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)

Anahtar Öğrenme Çıktıları;

Programdan mezun olanlar;

 

  • Turizm alanındaki kavramları, fikirleri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, karmaşık konuları belirler ve analiz eder, tartışmalar yapar, araştırmalara dayalı öneriler geliştirir.
  • Güçlü bir akademik ve mesleki temel ile birlikte, bu bilgi ve becerileri rasyonel düşünme ve yaratıcı stratejilerle turizm ve otelcilik sektöründe uygulama yeteneği kazanır.
  • Sektörü, insanı, içinde bulunduğu kültürü ve ilişkili olduğu kültürleri, tarihini, ekonomik durumunu, ülkesini iyi tanımasını sağlayarak etik değerlere uygun küresel düşünme becerisi kazanır.
  • Hizmet endüstrisinin kendine has yapısını iyi kavrar ve hizmet süreçleri ile ilgili bilgi sahibi olur.Turizm alanını destekleyen diğer disiplinlerle kuramsal bağlar kurar ve eleştirel yaklaşımla yeni çalışma ve araştırma alanları geliştirir.
  • Turizm alanı ile ilgili sayısal ve istatistiksel araştırma becerisine ve düşünme yeteneğine sahip olur, kararların sebep-sonuç ilişkilerini göz önünde bulundurur.
  • Turizm ile ilgili sektörlerde sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetir, paydaşları eğitir.

 

Tamamlayıcı Öğrenme Çıktıları;

Programdan mezun olanlar;

 

  • Turizm alanındaki uygulamalarda karşılaşabileceği karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretir.
  • En az iki yabancı dilde yetkinlik kazanır, alanındaki bilgileri izleyip yeterli düzeyde anlar ve iletişim kurabilecek düzeye erişir.
  • Özdeğerlendirme yaparak sürekli gelişim için çaba harcar ve yeni bilgi ve fikirlere açık olarak, kendisini ve kurumunu geliştirmede etkin rol oynar.
  • Uzman ya da uzman olmayan dinleyici gruplarını, turizm ile ilgili konularda bilgilendirir, onlara düşüncelerini problemleri ve çözüm yöntemlerini açık bir biçimde yazılı ve sözlü olarak aktarır.
  • Turizm alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisine sahip olur ve bilişim teknolojilerini kullanır.
  • Sektörde karşılaşabileceği sağlığı ve güvenliği tehdit altına alan unsurlar hakkında tedbirli olur ve çözüm geliştirir.

 


Anahtar Yetkinlikler

Bu programdan mezun olanlar; birden fazla yabancı dil bilen, işletmecilik ve turizm bilgisine hakim, farklı kültürleri tanıyan, kendi tarihine ve kültürüne hakim, yöneticide olması gereken iletişim becerilerine, vizyona ve etik bilincine sahip, bireylerarası ilişkilerde başarılı, teorik bilgiyi uygulamada kullanabilen, analitik düşünebilen, üreten ve sorgulayan kişilerdir. 


Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

BAŞARI NOTU   KATSAYI

A                           4,00

A-                         3,70

B+                        3,30

B                          3,00

B-                         2,70

C+                        2,30

C                          2,00

C-                         1,70

D+                        1,30

D                          1,00

F                           0,00


Kalite Güvencesi
  • Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;
  •  YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  •  YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı

(1) Lise diploması

(2) Ulusal Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavları yoluyla yerleştirilmiş olmak

(3) İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce Dil Sınavı (BİLET) veya TOEFL ya da benzeri uluslararası seviyede tanınmış olan bir dil sınavından geçerli not almış olmak

(4) Meslek Yüksekokullarının aynı ya da benzeri bölümlerinden mezun olmuş olan ön lisans öğrencileri için, Dikey Geçiş sınavı yoluyla yerleştirilmiş olmak

(5) Yabancı öğrenciler için, üniversiteye doğrudan başvurmuş ve yerleştirilmiş olmak; üniversitenin internet sitesinde belirtilmiş olan kamuya açık ulusal ve kurumsal yönetmelikler çerçevesinde Üniversite tarafından değerlendirilmiş olmak


Başarma Şartları
Öğrencinin 240 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (CGPA)’nın -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bu doğrultuda bölüm mezunları turizm ile ilişkili kamu kurumlarında ve özel sektör işletmelerinde orta ve üst kademe yönetici olarak çalışabilirler.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik süresiz olarak geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030220376

Qualification Title
Bachelor's Diploma in Tourism Management
Awarding BodyIstanbul Bilgi University
Awarding Body Contacthttps://www.bilgi.edu.tr/en/university/about/
Awarding Body Urlhttps://www.bilgi.edu.tr/en/
OrientationAcademic
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasTravel, tourism and leisure
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4
Program Profile-
Learning Environments-
Description

Key Learning Outcomes;

Graduates of the programs will be able to;

 

  • evaluate concepts and ideas in the field of tourism by using scientific methods and analyze complex subjects, hold discussions and develop suggestions based on research.
  • utilize these skills and knowledge in the field of tourism and hotel management along with gaining the ability of rational thought and using creative strategies.
  • think globally in accordance with ethical values by fully recognizing the industry, the people, the culture they live in and their own country as whole.
  • entirely comprehend the characteristic structure of the service industry and be fully aware and able to utilize the service process.
  • create theoretical connections with other disciplines that support the field of tourism and develop new fields of study and research by utilizing a critical approach.
  • have the skills to think critically and do numerical and statistical research in the field of tourism; be able to foresee decisions and make accurate predictions.
  • plan and manage activities for the professional development of employees under their responsibility in tourism related fields and train shareholders and stakeholders.

 

Supplementary Learning Outcomes;

Graduates of the programs will be able to;

 

  • take responsibility and create solutions for any complex situation that they may encounter for situations in the field of tourism.
  • competent in at least two foreign languages and be at a sufficient level to communicate and follow and understand the latest developments in their field.
  • endeavor to develop themselves by self-evaluating and by being open to new information and ideas, be able to take active role in the development of themselves and their institution.
  • inform audiences about tourism related issues, and clearly communicate to them, both verbally and written, their thoughts, the problems and their solutions.
  • have a level of knowledge as required by the field of tourism of computer software and hardware and be able to use computer technologies.
  • cautious of and able to develop solutions for any element that can threaten their health and safety within the industry.

 

Key Competencies-
Further Info

BAŞARI NOTU   KATSAYI

A                           4,00

A-                         3,70

B+                        3,30

B                          3,00

B-                         2,70

C+                        2,30

C                          2,00

C-                         1,70

D+                        1,30

D                          1,00

F                           0,00

Quality Assurance-
Access Requirements

(1) High School Diploma

(2) Placement through a nation-wide Student Selection and Placement Examinations

(3) Certificate of Istanbul Bilgi University English Language Exam (BILET) or acceptable score of TOEFL or similar internationally recognised exams

(4) For graduates of short-cycle degree programmes from the same or related fields of studies of vocational schools (MYOs), placement through a nation-wide Vertical Transfer Examination (Dikey Geçiş Sınavı)

(5) For foreign students, placement by direct applications of candidates to the university and assessment by the university within the frameworks of the publicly available national and institutional regulations published on the university’s web site

Conditions for SuccessA student is required to complete 240 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades.
Progression Paths (Relationship Type)

Alumni of this programme are multilingual and have knowledge of basic business, management, tourism and hospitality issues and different cultures. They also acquire communication skills, vision and ethical conscious, use theoretical knowledge in practice easily, analytically think to find solutions to business problems.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is valid indefinitely.

Url Open Address
Qualification Code

TR0030220376


Qualification Title
Bachelor's Diploma in Tourism Management

Awarding Body
Istanbul Bilgi University

Awarding Body Contact
https://www.bilgi.edu.tr/en/university/about/

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

Key Learning Outcomes;

Graduates of the programs will be able to;

 

  • evaluate concepts and ideas in the field of tourism by using scientific methods and analyze complex subjects, hold discussions and develop suggestions based on research.
  • utilize these skills and knowledge in the field of tourism and hotel management along with gaining the ability of rational thought and using creative strategies.
  • think globally in accordance with ethical values by fully recognizing the industry, the people, the culture they live in and their own country as whole.
  • entirely comprehend the characteristic structure of the service industry and be fully aware and able to utilize the service process.
  • create theoretical connections with other disciplines that support the field of tourism and develop new fields of study and research by utilizing a critical approach.
  • have the skills to think critically and do numerical and statistical research in the field of tourism; be able to foresee decisions and make accurate predictions.
  • plan and manage activities for the professional development of employees under their responsibility in tourism related fields and train shareholders and stakeholders.

 

Supplementary Learning Outcomes;

Graduates of the programs will be able to;

 

  • take responsibility and create solutions for any complex situation that they may encounter for situations in the field of tourism.
  • competent in at least two foreign languages and be at a sufficient level to communicate and follow and understand the latest developments in their field.
  • endeavor to develop themselves by self-evaluating and by being open to new information and ideas, be able to take active role in the development of themselves and their institution.
  • inform audiences about tourism related issues, and clearly communicate to them, both verbally and written, their thoughts, the problems and their solutions.
  • have a level of knowledge as required by the field of tourism of computer software and hardware and be able to use computer technologies.
  • cautious of and able to develop solutions for any element that can threaten their health and safety within the industry.

 


Key Competencies
-

Further Info

BAŞARI NOTU   KATSAYI

A                           4,00

A-                         3,70

B+                        3,30

B                          3,00

B-                         2,70

C+                        2,30

C                          2,00

C-                         1,70

D+                        1,30

D                          1,00

F                           0,00


Quality Assurance
-

Access Requirements

(1) High School Diploma

(2) Placement through a nation-wide Student Selection and Placement Examinations

(3) Certificate of Istanbul Bilgi University English Language Exam (BILET) or acceptable score of TOEFL or similar internationally recognised exams

(4) For graduates of short-cycle degree programmes from the same or related fields of studies of vocational schools (MYOs), placement through a nation-wide Vertical Transfer Examination (Dikey Geçiş Sınavı)

(5) For foreign students, placement by direct applications of candidates to the university and assessment by the university within the frameworks of the publicly available national and institutional regulations published on the university’s web site


Conditions for Success
A student is required to complete 240 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades.

Progression Paths (Relationship Type)

Alumni of this programme are multilingual and have knowledge of basic business, management, tourism and hospitality issues and different cultures. They also acquire communication skills, vision and ethical conscious, use theoretical knowledge in practice easily, analytically think to find solutions to business problems.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is valid indefinitely.


Url
Open Address