Yeterlilik Kodu

TR0030219348

Yeterlilik Adı
Turizm Rehberliği Lisans Diploması
Sorumlu KurumKarabük Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiKarabük Üniversitesi Kılavuzlar Mahallesi 413. Sokak No: 7 Merkez Karabük
Sorumlu Kurum URLhttp://www.karabuk.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Seyahat, turizm ve boş zaman
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4
Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı olarak sekiz yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.

Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm Rehberliği Bölümü’nün gerektirdiği bilgi, beceri, anlayış ve kavrayışa sahip olur.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, turizmin temel kavramları hakkında bilgi sahibi olur, bu kavram ve düşünceleri turizm disiplini içinde kullanabilir.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, bilimsel kazanımlarının yanı sarı sosyal, kültürel ve bireysel gelişimlerine katkıda bulunacak etkinliklere katılır.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, bölümlerinden sorumluluk sahibi olarak meslek ve bilimsel etik bilinci ile mezun olur.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri mezun olduktan sonra, lisansüstü öğrenime devam eder, araştırma-geliştirme çalışmaları yürüten kamu ya da özel kuruluşlarda çalışır veya eğitim-öğretim alanında meslek yaşantısını devam eder.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri alanı ile ilgili edindiği bilgileri, alanın benimsediği yöntemler doğrultusunda eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir ve yorumlayabilir.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğinin farkında olarak kendini sürekli geliştirir ve bu doğrultuda bilişim teknolojilerindeki yeni gelişmeleri takip ederek bunları turizm alanında etkin bir şekilde kullanabilir.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri farklı çalışma konuları için veri toplayabilir, yorumlayabilir, sunabilir; toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözeterek paylaşıma açabilir.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri alanında edindiği bilgilerle içerisinde bulunduğu çevrenin ve dünyanın coğrafi özelliklerini kavrar, böylece bulunduğu coğrafyanın tarihine, kültürüne ve dünya mirasına saygılı olma bilinci kazanır.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri disiplin içi ve disiplinler arası çalışma yetkinliği kazanır, çalışma grupları kurabilir ve bu grupları çalıştırabilir.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeleri ve sorunları takip edebilme yeterliliğine sahip olur.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri bağımsız karar verebilme yetkinliğine sahip olarak fikirlerini sözlü ve yazılı, açık ve öz bir şekilde ifade ederek iletişim kurabilir.
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Teorik derslerin % 30’undan, uygulamalı derslerin % 20’sinden fazlasına katılmayan öğrenci o dersin sınavlarına giremez. Eğer bir derste herhangi bir aktivite yapılmamışsa bu durumda ara sınav notunun başarı notuna katkı oranı % 40 olarak hesaplanır. Genel sınav ve yapılmasına karar verildiği takdirde bütünleme sınavı notunun katkı oranı % 60 olarak hesaplanır. Bölüm öğrenci kontenjanı 30 olup, eğitim dili Türkçe’dir. Bölüm öğrencileri ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavı puan türü ile alınacaktır.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır.

Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü bünyesinde yürütülecektir. Bölüm öğrenci kontenjanı 30 olup, eğitim dili Türkçe’dir. Bölüm öğrencileri ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavı puan türü ile alınacaktır.

Başarma ŞartlarıBölüm öğrenci kontenjanı 30 olup, eğitim dili Türkçe’dir. Bölüm öğrencileri ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavı puan türü ile alınacaktır.  İlgili bölümden mezun olabilmek için öğrencilerin ilgili bölüm derslerinden en az 240 AKTS ders ve buna karşılık gelen 174 kredi ders almaları ve başarılı olmaları.  Turist Rehberleri Birliği tarafından düzenlenecek olan ülkesel yurtiçi uygulama gezi süresi en az otuzaltı (36) takvim günü, bölgesel yurtiçi uygulama gezi süresi ise her bir bölge için en az altı (6) takvim günü olan uygulama gezilerini tamamlamış ve belgelerini almış olmak (Turist Rehberliği Meslek Yönetmeliği Madde 14(2)).
İlerleme Yolları (İlişki Türü)
  • Turist Rehberliği Lisans Programı, ülkemiz ekonomisinde giderek büyük yer tutan turizm endüstrisinin eğitimli rehber ihtiyacını karşılayacak insan gücünü yetiştirmektir.
  • Bu bağlamda Turizm Rehberliği lisans mezunları, Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri ile birlikte turistleri karşılama, gezdirme, yöre, bölge ve ülke hakkında bilgiler verme gibi işleri yapabilirler.
  • Yılda ortalama 40 milyon turist ağırlayan ve 35 milyar $ gelir sağlayan ülkemizin tanıtımında Profesyonel Turist Rehberleri asli unsur olarak görev yapmaktadırlar.
  • Çok önemli ve hareketli bir mesleğe sahip olan turist rehberleri; seyahat acentelerinde turist rehberliği, tur organizasyonu yöneticiliği ve acente yöneticiliği gibi görevler almalarının yanı sıra bireysel olarak da çalışma olanaklarına sahiptirler.
  • Diğer yandan uluslararası işletmelerde çalışabilme becerisine sahip olacaklardır.
Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030219348


Yeterlilik Adı
Turizm Rehberliği Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Karabük Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Karabük Üniversitesi Kılavuzlar Mahallesi 413. Sokak No: 7 Merkez Karabük

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4

Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı olarak sekiz yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.


Öğrenme Ortamları

Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm Rehberliği Bölümü’nün gerektirdiği bilgi, beceri, anlayış ve kavrayışa sahip olur.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, turizmin temel kavramları hakkında bilgi sahibi olur, bu kavram ve düşünceleri turizm disiplini içinde kullanabilir.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, bilimsel kazanımlarının yanı sarı sosyal, kültürel ve bireysel gelişimlerine katkıda bulunacak etkinliklere katılır.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, bölümlerinden sorumluluk sahibi olarak meslek ve bilimsel etik bilinci ile mezun olur.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri mezun olduktan sonra, lisansüstü öğrenime devam eder, araştırma-geliştirme çalışmaları yürüten kamu ya da özel kuruluşlarda çalışır veya eğitim-öğretim alanında meslek yaşantısını devam eder.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri alanı ile ilgili edindiği bilgileri, alanın benimsediği yöntemler doğrultusunda eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir ve yorumlayabilir.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğinin farkında olarak kendini sürekli geliştirir ve bu doğrultuda bilişim teknolojilerindeki yeni gelişmeleri takip ederek bunları turizm alanında etkin bir şekilde kullanabilir.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri farklı çalışma konuları için veri toplayabilir, yorumlayabilir, sunabilir; toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözeterek paylaşıma açabilir.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri alanında edindiği bilgilerle içerisinde bulunduğu çevrenin ve dünyanın coğrafi özelliklerini kavrar, böylece bulunduğu coğrafyanın tarihine, kültürüne ve dünya mirasına saygılı olma bilinci kazanır.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri disiplin içi ve disiplinler arası çalışma yetkinliği kazanır, çalışma grupları kurabilir ve bu grupları çalıştırabilir.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeleri ve sorunları takip edebilme yeterliliğine sahip olur.
  • Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri bağımsız karar verebilme yetkinliğine sahip olarak fikirlerini sözlü ve yazılı, açık ve öz bir şekilde ifade ederek iletişim kurabilir.

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Teorik derslerin % 30’undan, uygulamalı derslerin % 20’sinden fazlasına katılmayan öğrenci o dersin sınavlarına giremez. Eğer bir derste herhangi bir aktivite yapılmamışsa bu durumda ara sınav notunun başarı notuna katkı oranı % 40 olarak hesaplanır. Genel sınav ve yapılmasına karar verildiği takdirde bütünleme sınavı notunun katkı oranı % 60 olarak hesaplanır. Bölüm öğrenci kontenjanı 30 olup, eğitim dili Türkçe’dir. Bölüm öğrencileri ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavı puan türü ile alınacaktır.


Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  • YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır.

Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü bünyesinde yürütülecektir. Bölüm öğrenci kontenjanı 30 olup, eğitim dili Türkçe’dir. Bölüm öğrencileri ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavı puan türü ile alınacaktır.


Başarma Şartları
Bölüm öğrenci kontenjanı 30 olup, eğitim dili Türkçe’dir. Bölüm öğrencileri ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavı puan türü ile alınacaktır.  İlgili bölümden mezun olabilmek için öğrencilerin ilgili bölüm derslerinden en az 240 AKTS ders ve buna karşılık gelen 174 kredi ders almaları ve başarılı olmaları.  Turist Rehberleri Birliği tarafından düzenlenecek olan ülkesel yurtiçi uygulama gezi süresi en az otuzaltı (36) takvim günü, bölgesel yurtiçi uygulama gezi süresi ise her bir bölge için en az altı (6) takvim günü olan uygulama gezilerini tamamlamış ve belgelerini almış olmak (Turist Rehberliği Meslek Yönetmeliği Madde 14(2)).

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
  • Turist Rehberliği Lisans Programı, ülkemiz ekonomisinde giderek büyük yer tutan turizm endüstrisinin eğitimli rehber ihtiyacını karşılayacak insan gücünü yetiştirmektir.
  • Bu bağlamda Turizm Rehberliği lisans mezunları, Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri ile birlikte turistleri karşılama, gezdirme, yöre, bölge ve ülke hakkında bilgiler verme gibi işleri yapabilirler.
  • Yılda ortalama 40 milyon turist ağırlayan ve 35 milyar $ gelir sağlayan ülkemizin tanıtımında Profesyonel Turist Rehberleri asli unsur olarak görev yapmaktadırlar.
  • Çok önemli ve hareketli bir mesleğe sahip olan turist rehberleri; seyahat acentelerinde turist rehberliği, tur organizasyonu yöneticiliği ve acente yöneticiliği gibi görevler almalarının yanı sıra bireysel olarak da çalışma olanaklarına sahiptirler.
  • Diğer yandan uluslararası işletmelerde çalışabilme becerisine sahip olacaklardır.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030219348

Qualification Title
Turizm Rehberliği Undergraduate
Awarding BodyKarabük University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.karabuk.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasTravel, tourism and leisure
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4
Program Profile-
Learning Environments-
Description

Have the knowledge, skills, understanding and understanding required by the Department of Tourism Guidance. Students of the Department of Tourism Guidance have knowledge about the basic concepts of tourism and use these concepts and ideas in the discipline of tourism. The students of the Department of Tourism Guidance participate in activities that will contribute to their social, cultural and individual development besides their scientific achievements. Students of the Department of Tourism Guidance graduate from their departments with a sense of professional and scientific ethics. After graduation students of Tourism Guidance Department continue their graduate studies, work in public or private institutions conducting research and development studies, or continue their professional life in the field of education and training. The students of the Department of Tourism Guidance can critically evaluate and interpret the information they have acquired in the field in accordance with the methods adopted by the field. The students of the Department of Tourism Guidance develop themselves by being aware of the necessity of lifelong learning. The students of the Department of Tourism Guidance can collect, interpret and present data for different study subjects; social, scientific and ethical values can be shared. The students of the Department of Tourism Guidance comprehend the geographical characteristics of the environment and the world in which they are located, thus gaining the awareness of respecting the history, culture and world heritage of the geography where they are located. Students of the Department of Tourism Guidance gain the competency to work in disciplinary and interdisciplinary, can establish working groups and operate these groups. Students of Tourism Guidance Department will be able to follow national and international developments and problems in their field. The students of Tourism Guidance Department can communicate by expressing their ideas verbally and in written, in a clear and concise manner, with the ability to make independent decisions.

Key Competencies-
Further Info

Students who do not attend more than 30% of theoretical courses and 20% of applied courses cannot take the exams of that course. If there is no activity in a course, the contribution rate of the midterm exam to the success grade is calculated as 40%. If it is decided to take the general exam and the make-up exam, the contribution rate of the grade is calculated as 60%. The student quota is 30 and the language of instruction is Turkish. Students of the department will be accepted with the score of the Foreign Language Exam held by OSYM.

Quality Assurance-
Access Requirements

For Turkish Citizens: (1) High School Diploma, (2) Placement through a centralised, nation-wide student selection and placement examination organized by Assessment, Selection and Placement Centre (ÖSYM). Candidates gain access to the programmes based on their composite scores consisting of the scores on the centralized exam and high school grade point averages. For International Students: (1) High School Diploma and its Certificate of Equivalency” granted by the Turkish Ministry of National Education (MoNE). (2) Exam for International Student (YÖS) or international university entrance examinations such as SAT I, ACT, etc., recognised by the national authority in higher education, the Council of Higher Education (YÖK). Candidates gain access to the programmes based on their scores obtained from YÖS or equivalent exams.

Conditions for SuccessThe student quota is 30 and the language of instruction is Turkish. Students of the department will be accepted with the score of the Foreign Language Exam held by OSYM. 1) In order to graduate from the related department, students must take at least 240 ECTS courses from the related department courses and 174 credit courses and be successful. 2) Having completed at least thirty-six (36) calendar days of national domestic travels to be organized by the Tourist Guides Association and having six-six (6) calendar days for each regional local travels, Guidance Article 14 (2)).
Progression Paths (Relationship Type)

Tourist Guidance Undergraduate Program is to educate the manpower to meet the need of educated guide of tourism industry which has an important place in our countrys economy. In this context, graduates of Tourism Guidance, Travel Agencies and Tour Operators together with tourists, welcome, to give information about the region, region and country can do such things. Professional Tour Guides are the main elements in the promotion of our country which hosts an average of 40 million tourists annually and has an income of 35 billion dollars. Tourist guides have a very important and active profession; In addition to taking duties such as tourist guidance, tour organization management and agency management in travel agencies, they also have the opportunity to work individually. On the other hand, they will have the ability to work in international businesses.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030219348


Qualification Title
Turizm Rehberliği Undergraduate

Awarding Body
Karabük University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

Have the knowledge, skills, understanding and understanding required by the Department of Tourism Guidance. Students of the Department of Tourism Guidance have knowledge about the basic concepts of tourism and use these concepts and ideas in the discipline of tourism. The students of the Department of Tourism Guidance participate in activities that will contribute to their social, cultural and individual development besides their scientific achievements. Students of the Department of Tourism Guidance graduate from their departments with a sense of professional and scientific ethics. After graduation students of Tourism Guidance Department continue their graduate studies, work in public or private institutions conducting research and development studies, or continue their professional life in the field of education and training. The students of the Department of Tourism Guidance can critically evaluate and interpret the information they have acquired in the field in accordance with the methods adopted by the field. The students of the Department of Tourism Guidance develop themselves by being aware of the necessity of lifelong learning. The students of the Department of Tourism Guidance can collect, interpret and present data for different study subjects; social, scientific and ethical values can be shared. The students of the Department of Tourism Guidance comprehend the geographical characteristics of the environment and the world in which they are located, thus gaining the awareness of respecting the history, culture and world heritage of the geography where they are located. Students of the Department of Tourism Guidance gain the competency to work in disciplinary and interdisciplinary, can establish working groups and operate these groups. Students of Tourism Guidance Department will be able to follow national and international developments and problems in their field. The students of Tourism Guidance Department can communicate by expressing their ideas verbally and in written, in a clear and concise manner, with the ability to make independent decisions.


Key Competencies
-

Further Info

Students who do not attend more than 30% of theoretical courses and 20% of applied courses cannot take the exams of that course. If there is no activity in a course, the contribution rate of the midterm exam to the success grade is calculated as 40%. If it is decided to take the general exam and the make-up exam, the contribution rate of the grade is calculated as 60%. The student quota is 30 and the language of instruction is Turkish. Students of the department will be accepted with the score of the Foreign Language Exam held by OSYM.


Quality Assurance
-

Access Requirements

For Turkish Citizens: (1) High School Diploma, (2) Placement through a centralised, nation-wide student selection and placement examination organized by Assessment, Selection and Placement Centre (ÖSYM). Candidates gain access to the programmes based on their composite scores consisting of the scores on the centralized exam and high school grade point averages. For International Students: (1) High School Diploma and its Certificate of Equivalency” granted by the Turkish Ministry of National Education (MoNE). (2) Exam for International Student (YÖS) or international university entrance examinations such as SAT I, ACT, etc., recognised by the national authority in higher education, the Council of Higher Education (YÖK). Candidates gain access to the programmes based on their scores obtained from YÖS or equivalent exams.


Conditions for Success
The student quota is 30 and the language of instruction is Turkish. Students of the department will be accepted with the score of the Foreign Language Exam held by OSYM. 1) In order to graduate from the related department, students must take at least 240 ECTS courses from the related department courses and 174 credit courses and be successful. 2) Having completed at least thirty-six (36) calendar days of national domestic travels to be organized by the Tourist Guides Association and having six-six (6) calendar days for each regional local travels, Guidance Article 14 (2)).

Progression Paths (Relationship Type)

Tourist Guidance Undergraduate Program is to educate the manpower to meet the need of educated guide of tourism industry which has an important place in our countrys economy. In this context, graduates of Tourism Guidance, Travel Agencies and Tour Operators together with tourists, welcome, to give information about the region, region and country can do such things. Professional Tour Guides are the main elements in the promotion of our country which hosts an average of 40 million tourists annually and has an income of 35 billion dollars. Tourist guides have a very important and active profession; In addition to taking duties such as tourist guidance, tour organization management and agency management in travel agencies, they also have the opportunity to work individually. On the other hand, they will have the ability to work in international businesses.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address