Yeterlilik Kodu

TR0030004665

Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumHaliç Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiHaliç Üniversitesi, 5. Levent Mahallesi, 15 Temmuz Şehitler Caddesi, No: 14/12 34060 Eyüpsultan/İSTANBUL
Sorumlu Kurum URLhttp://www.halic.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Seyahat, turizm ve boş zaman
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi.
  • Disiplinlerarası da dâhil takımlarda çalışma becerisi.
  • Gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisiMesleki uygulamada problemleri tanımlama ve çözme becerisi.
  • Mesleki etik ve sorumluluk bilinci.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisiSektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olabilme becerisi.
  • Mesleki yasal mevzuaatı anlayabilme ve uygulama becerisi.
  • Etkin iletişim kurma becerisiİletişim araçları ile diğer mesleki araç ve teknikleri kullanabilme becerisiMesleki özgüven becerisi.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Öğrencinin 120 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

(1) Lise diploması (2) Ulusal Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavları yoluyla yerleştirilmiş olmak (3) Yabancı öğrenciler için, üniversiteye doğrudan başvurmuş ve yerleştirilmiş olmak; üniversitenin internet sitesinde belirtilmiş olan kamuya açık ulusal ve kurumsal yönetmelikler çerçevesinde Üniversite tarafından değerlendirilmiş olmak

Başarma ŞartlarıÖğrencinin 120 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.Öğrencinin 120 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Konaklama Tesisleri (Otel, Tatil Köyü), Yiyecek-İçecek İşletmeleri (Restoran, Cafe), Havayolu İşletmeleri, Çeşitli Ulaştırma Şirketleri, Turizm Rehberliği, Turizm Bakanlığı, Turizm Yazarlığı ve Fotoğrafçılığı, Kongre-Konferans Merkezleri, Turizm Enformasyon Merkezlerinde çalışma olanağı bulabilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030004665


Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Haliç Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Haliç Üniversitesi, 5. Levent Mahallesi, 15 Temmuz Şehitler Caddesi, No: 14/12 34060 Eyüpsultan/İSTANBUL

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi.
  • Disiplinlerarası da dâhil takımlarda çalışma becerisi.
  • Gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisiMesleki uygulamada problemleri tanımlama ve çözme becerisi.
  • Mesleki etik ve sorumluluk bilinci.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisiSektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olabilme becerisi.
  • Mesleki yasal mevzuaatı anlayabilme ve uygulama becerisi.
  • Etkin iletişim kurma becerisiİletişim araçları ile diğer mesleki araç ve teknikleri kullanabilme becerisiMesleki özgüven becerisi.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Öğrencinin 120 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

(1) Lise diploması (2) Ulusal Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavları yoluyla yerleştirilmiş olmak (3) Yabancı öğrenciler için, üniversiteye doğrudan başvurmuş ve yerleştirilmiş olmak; üniversitenin internet sitesinde belirtilmiş olan kamuya açık ulusal ve kurumsal yönetmelikler çerçevesinde Üniversite tarafından değerlendirilmiş olmak


Başarma Şartları
Öğrencinin 120 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.Öğrencinin 120 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Konaklama Tesisleri (Otel, Tatil Köyü), Yiyecek-İçecek İşletmeleri (Restoran, Cafe), Havayolu İşletmeleri, Çeşitli Ulaştırma Şirketleri, Turizm Rehberliği, Turizm Bakanlığı, Turizm Yazarlığı ve Fotoğrafçılığı, Kongre-Konferans Merkezleri, Turizm Enformasyon Merkezlerinde çalışma olanağı bulabilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030004665

Qualification Title
Associate Diploma in Tourism and Hotel Management
Awarding BodyHalic University
Awarding Body ContactHaliç University
Awarding Body Urlhttp://www.halic.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasTravel, tourism and leisure
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments

A student is required to complete 120 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades

Description

Uses theoretical field knowledge in practice. Works in teams, including interdisciplinary. Manages a process to meet requirements.Defines and solves problems in professional practice. Has awareness of professional ethics and responsibility Recognizes the neccesity of lifelong learning and applies to real life. Understands and applies professional legal regulations. Communicates effectively. Uses communication tools and other professional tools and techniques.

Key Competencies-
Further Info

A student is required to complete 120 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades

Quality Assurance-
Access Requirements

(1) High School Diploma (2) Placement through a nation-wide Student Selection and Placement Examinations (3) For foreign students, placement by direct applications of candidates to the university and assessment by the university within the frameworks of the publicly available national and institutional regulations stated on the university's website.

Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)

Graduates can work in accommodation facilities (hotels, holiday resorts), food and beverage businesses (restaurants, cafes), airline companies, various transportation companies, in the field of tourism guidance, at the Ministry of Tourism, in the field of tourism writing and photography, in congress-conference centers, tourism information centers.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030004665


Qualification Title
Associate Diploma in Tourism and Hotel Management

Awarding Body
Halic University

Awarding Body Contact
Haliç University

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments

A student is required to complete 120 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades


Description

Uses theoretical field knowledge in practice. Works in teams, including interdisciplinary. Manages a process to meet requirements.Defines and solves problems in professional practice. Has awareness of professional ethics and responsibility Recognizes the neccesity of lifelong learning and applies to real life. Understands and applies professional legal regulations. Communicates effectively. Uses communication tools and other professional tools and techniques.


Key Competencies
-

Further Info

A student is required to complete 120 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades


Quality Assurance
-

Access Requirements

(1) High School Diploma (2) Placement through a nation-wide Student Selection and Placement Examinations (3) For foreign students, placement by direct applications of candidates to the university and assessment by the university within the frameworks of the publicly available national and institutional regulations stated on the university's website.


Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)

Graduates can work in accommodation facilities (hotels, holiday resorts), food and beverage businesses (restaurants, cafes), airline companies, various transportation companies, in the field of tourism guidance, at the Ministry of Tourism, in the field of tourism writing and photography, in congress-conference centers, tourism information centers.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address