Yeterlilik Kodu | TR0030004665 | |
Yeterlilik Adı | Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Haliç Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Haliç Üniversitesi, 5. Levent Mahallesi, 15 Temmuz Şehitler Caddesi, No: 14/12 34060 Eyüpsultan/İSTANBUL | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.halic.edu.tr/ | |
Yönelim | Genel | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Seyahat, turizm ve boş zaman | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri |
| |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | (1) Lise diploması (2) Ulusal Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavları yoluyla yerleştirilmiş olmak (3) Yabancı öğrenciler için, üniversiteye doğrudan başvurmuş ve yerleştirilmiş olmak; üniversitenin internet sitesinde belirtilmiş olan kamuya açık ulusal ve kurumsal yönetmelikler çerçevesinde Üniversite tarafından değerlendirilmiş olmak | |
Başarma Şartları | Öğrencinin 120 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.Öğrencinin 120 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Konaklama Tesisleri (Otel, Tatil Köyü), Yiyecek-İçecek İşletmeleri (Restoran, Cafe), Havayolu İşletmeleri, Çeşitli Ulaştırma Şirketleri, Turizm Rehberliği, Turizm Bakanlığı, Turizm Yazarlığı ve Fotoğrafçılığı, Kongre-Konferans Merkezleri, Turizm Enformasyon Merkezlerinde çalışma olanağı bulabilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030004665
- Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi.
- Disiplinlerarası da dâhil takımlarda çalışma becerisi.
- Gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisiMesleki uygulamada problemleri tanımlama ve çözme becerisi.
- Mesleki etik ve sorumluluk bilinci.
- Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisiSektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olabilme becerisi.
- Mesleki yasal mevzuaatı anlayabilme ve uygulama becerisi.
- Etkin iletişim kurma becerisiİletişim araçları ile diğer mesleki araç ve teknikleri kullanabilme becerisiMesleki özgüven becerisi.
- Öğrencinin 120 AKTS kredisini tamamlamış olması ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının -hiçbir dersten kalmamak koşuluyla- 4.00 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranmaktadır.
(1) Lise diploması (2) Ulusal Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavları yoluyla yerleştirilmiş olmak (3) Yabancı öğrenciler için, üniversiteye doğrudan başvurmuş ve yerleştirilmiş olmak; üniversitenin internet sitesinde belirtilmiş olan kamuya açık ulusal ve kurumsal yönetmelikler çerçevesinde Üniversite tarafından değerlendirilmiş olmak
Konaklama Tesisleri (Otel, Tatil Köyü), Yiyecek-İçecek İşletmeleri (Restoran, Cafe), Havayolu İşletmeleri, Çeşitli Ulaştırma Şirketleri, Turizm Rehberliği, Turizm Bakanlığı, Turizm Yazarlığı ve Fotoğrafçılığı, Kongre-Konferans Merkezleri, Turizm Enformasyon Merkezlerinde çalışma olanağı bulabilirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030004665 | |
Qualification Title | Associate Diploma in Tourism and Hotel Management | |
Awarding Body | Halic University | |
Awarding Body Contact | Haliç University | |
Awarding Body Url | http://www.halic.edu.tr/ | |
Orientation | General | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Travel, tourism and leisure | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | A student is required to complete 120 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades | |
Description | Uses theoretical field knowledge in practice. Works in teams, including interdisciplinary. Manages a process to meet requirements.Defines and solves problems in professional practice. Has awareness of professional ethics and responsibility Recognizes the neccesity of lifelong learning and applies to real life. Understands and applies professional legal regulations. Communicates effectively. Uses communication tools and other professional tools and techniques. | |
Key Competencies | - | |
Further Info | A student is required to complete 120 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | (1) High School Diploma (2) Placement through a nation-wide Student Selection and Placement Examinations (3) For foreign students, placement by direct applications of candidates to the university and assessment by the university within the frameworks of the publicly available national and institutional regulations stated on the university's website. | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | Graduates can work in accommodation facilities (hotels, holiday resorts), food and beverage businesses (restaurants, cafes), airline companies, various transportation companies, in the field of tourism guidance, at the Ministry of Tourism, in the field of tourism writing and photography, in congress-conference centers, tourism information centers. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030004665
A student is required to complete 120 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades
Uses theoretical field knowledge in practice. Works in teams, including interdisciplinary. Manages a process to meet requirements.Defines and solves problems in professional practice. Has awareness of professional ethics and responsibility Recognizes the neccesity of lifelong learning and applies to real life. Understands and applies professional legal regulations. Communicates effectively. Uses communication tools and other professional tools and techniques.
A student is required to complete 120 ECTS credits and achieve a minimum CGPA of 2.00/4.00 with no failing grades
(1) High School Diploma (2) Placement through a nation-wide Student Selection and Placement Examinations (3) For foreign students, placement by direct applications of candidates to the university and assessment by the university within the frameworks of the publicly available national and institutional regulations stated on the university's website.
Graduates can work in accommodation facilities (hotels, holiday resorts), food and beverage businesses (restaurants, cafes), airline companies, various transportation companies, in the field of tourism guidance, at the Ministry of Tourism, in the field of tourism writing and photography, in congress-conference centers, tourism information centers.
Qualification is continuous