Yeterlilik Kodu | TR0030005145 | |
Yeterlilik Adı | Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü, Avşar Yerleşkesi Batı Çevreyolu Blv. No: 251/A 46050 - Onikişubat /Kahramanmaraş | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.ksu.edu.tr | |
Yönelim | - | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Seyahat, turizm ve boş zaman | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | - | |
Kredi Değeri | - | |
Programın Normal Süresi | - | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri |
| |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Lise diploması, Merkezi olarak yapılan üniversite yerleştirme sınavları | |
Başarma Şartları | Turizm meslek elemanı olmak isteyen bir kimsenin üstün bir genel akademik yetenek ve sayısal düşünme yeteneğine sahip olması; matematik, sosyoloji, psikolojiye ilgi duyması ve bu alanlarda başarılı olması gerekir. Turizm meslek elemanının, görev gereği çalıştığı kurumdaki diğer personel ve halkla ilişkiler içinde olduğundan işletmecinin sabırlı, anlayışlı, hoşgörü sahibi ve insan ihtiyaçlarına karşı duyarlı, fikirlerini başkalarına anlatabilme ve insanları inandırabilme gücüne sahip bir kimse olması, kısaca insanlarla temasta bulunmaktan hoşlanması ve misafirperver olması gerekmektedir. Turizm ve otel işletmeciliği öğrenimi gören bir öğrencinin kitaplar dışında uygulama alanlarına ihtiyacı olup uygulama otellerimiz bu ihtiyacı karşılamaktadırAdayların mezun olabilmeleri için, programda mevcut olan dersleri başarıyla tamamlaması (toplam 120 AKTS) ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Turizm Meslek elemanı turizm ve konaklama sektöründe kaynakları, varlıkları, zamanı, işlemi ve iş gücünü yönetmek konusunda bir iş yerine bağlı olarak yönetime katkı vererek rol üstlenen veya kendi iş yerinde yönetim fonksiyonlarını icra eden kişidir. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030005145
- Genel turizm bilgi ve kültürüne sahip olabilmeTurizme yönelik düşünmeyi geliştirmeTurizme yönelik temel hizmet becerilerini kazandırmaTurizm kavramlarına yönelik araştırma ve incelemeye yöneltme.
- Bilimsel, sistemli ve mantıklı düşünebilmeyi öğretmeUygulamalı eğitimle, uygulamalı bilimlerle olan ilişkiyi anlamasını sağlama.
- Güncel turistik olaylarda sorunlara karşı pratik düşünebilme ve pratik çözüme yönelik doğru karar verme becerisini geliştirebilme.
- Turizm konularının swot analizini yapma.
- Çevreye duyarlı, çevreci ve çevreyi koruyucu olmasını sağlamaİstikrarlı, disiplinli ve başarılı davranışları kazandırma.
- Karışılacağı zorlukları aşmaya yardımcı olabilecek düşünme ve karar verme yeteneği kazandırma.
- Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Programı öğrencileri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine tabidir.
- Turizm meslek elemanı olmak isteyen bir kimsenin üstün bir genel akademik yetenek ve sayısal düşünme yeteneğine sahip olması; matematik, sosyoloji, psikolojiye ilgi duyması ve bu alanlarda başarılı olması gerekir.
- Turizm meslek elemanının, görev gereği çalıştığı kurumdaki diğer personel ve halkla ilişkiler içinde olduğundan işletmecinin sabırlı, anlayışlı, hoşgörü sahibi ve insan ihtiyaçlarına karşı duyarlı, fikirlerini başkalarına anlatabilme ve insanları inandırabilme gücüne sahip bir kimse olması, kısaca insanlarla temasta bulunmaktan hoşlanması ve misafirperver olması gerekmektedir.
- Turizm ve otel işletmeciliği öğrenimi gören bir öğrencinin kitaplar dışında uygulama alanlarına ihtiyacı olup uygulama otellerimiz bu ihtiyacı karşılamaktadır
Lise diploması, Merkezi olarak yapılan üniversite yerleştirme sınavları
Turizm Meslek elemanı turizm ve konaklama sektöründe kaynakları, varlıkları, zamanı, işlemi ve iş gücünü yönetmek konusunda bir iş yerine bağlı olarak yönetime katkı vererek rol üstlenen veya kendi iş yerinde yönetim fonksiyonlarını icra eden kişidir.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030005145 | |
Qualification Title | Associate Diploma in Tourism and Hotel Management | |
Awarding Body | Kahramanmaraş Sütçü İmam University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.ksu.edu.tr | |
Orientation | - | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Travel, tourism and leisure | |
National Occupation Classification | - | |
Category | - | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | Tourism professionals who want to be a nobody to have a superior general academic ability and numerical reasoning ability; mathematics, sociology, psychology and the interest must be successful in these areas. Tourism professionals of the task and requirements of other the institution of the staff and public patience of the operator is in the relationship, understanding, tolerance with and sensitive to human needs, be able to express their ideas to others and that nobody has the power to convince people, the enjoyment from making contact with the short people and must be hospitable. The tourism and hotel management practices need to book a space outside our hotel students learning application meets this needThe candidates present in the program to graduate courses to complete successfully (total 120 ECTS) and 4.00 cumulative grade point average of at least 2.00 over must achieve. | |
Description | To be with the general tourism information and cultureThinking to develop the tourism sector. Gain skills in basic services for tourism. Directing research and analysis for tourism concept. Scientific, systematic and logical thought to be able to teach. Practical training, and by providing an understanding of the relationship between applied science. Current tourist events against problems in practical thinking and develop the ability to make the right decision for practical solutions. Doing a SWOT analysis of tourism issues. Environmentally friendly, ensuring that environmental and environment protection. Stable, bringing a disciplined and successful behavior. Thinking that could help overcome difficulties and gain the ability to interfere in decision making | |
Key Competencies | - | |
Further Info | Hotel, Restaurant and Catering program students, KSU University is subject to college and Undergraduate Education and Examination Regulations. Tourism professionals who want to be a nobody to have a superior general academic ability and numerical reasoning ability; mathematics, sociology, psychology and the interest must be successful in these areas. Tourism professionals of the task and requirements of other the institution of the staff and public patience of the operator is in the relationship, understanding, tolerance with and sensitive to human needs, be able to express their ideas to others and that nobody has the power to convince people, the enjoyment from making contact with the short people and must be hospitable. The tourism and hotel management practices need to book a space outside our hotel students learning application meets this need | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | High school diploma, college placement exams conducted by the Central | |
Conditions for Success | Tourism professionals who want to be a nobody to have a superior general academic ability and numerical reasoning ability; mathematics, sociology, psychology and the interest must be successful in these areas. Tourism professionals of the task and requirements of other the institution of the staff and public patience of the operator is in the relationship, understanding, tolerance with and sensitive to human needs, be able to express their ideas to others and that nobody has the power to convince people, the enjoyment from making contact with the short people and must be hospitable. The tourism and hotel management practices need to book a space outside our hotel students learning application meets this needThe candidates present in the program to graduate courses to complete successfully (total 120 ECTS) and 4.00 cumulative grade point average of at least 2.00 over must achieve. | |
Progression Paths (Relationship Type) | Tourism Vocational element, tourism and resources in the hospitality industry, assets, time, processing and managing the workforce has a role by contributing to the management depending on the business or person who perform their work management functions. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030005145
Qualification is continuous