Yeterlilik Kodu

TR0030007529

Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumKilis 7 Aralık Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiMehmet Sanlı Mah. Doğan Güreş Paşa Bul. No:84 KİLİS
Sorumlu Kurum URLhttps://www.kilis.edu.tr/
Yönelim-
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Seyahat, turizm ve boş zaman
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
Kategori-
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm ile ilgili kavramlar, ilkeler ve uygulamalar hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir.
  • Turizm işletmelerinin karşılaştıkları sorunları tanımlama, sorunlara alternatif çözümler üretebilme, farklı kaynaklardan bilgi elde ederek akıl yürütebilme, eleştirel düşünebilme ve analiz edebilme becerisine sahiptir.
  • Turizm alanındaki teorik bilgileri çalışma hayatında ve lisans düzeyinde kullanabilme becerisine sahiptir.
  • Turizm alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisine ve bilişim teknolojilerini kullanabilme becerisine sahiptir.
  • Görev yaptığı işletmede takım çalışması yapar ve işletmenin paydaşları ile işbirliğini geliştirir.
  • Uygulamada karşılaşılan ya da öngörülemeyen sorunlar için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
  • Türkçe yazılı ve sözlü etkili iletişim yeterliliği, bilgi ve düşünceleri yorumlama, eleştirebilme ve başkalarına iletebilme becerisine sahiptir.
  • Alanındaki bilgileri takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek kadar yabancı dil bilgisine sahiptir.
  • Bölgenin ve ülkenin kültür mirasını tanır, kültür mirasının turizm açısından değerlendirilmesi, korunması ve sürdürülebilir olmasına çalışır.
  • Toplumun alanla ilgili istek ve ihtiyaçlarını bilme, ülkenin ve yakın çevrenin sosyo-kültürel ve ekonomik özelliklerini tanımlama becerisine sahiptir.İşletmecilik (finans-muhasebe, insan kaynakları, pazarlama, araştırma-geliştirme, vb) ve yönetim (planlama, örgütleme, koordinasyon, yöneltme ve denetim) bilgilerini turizm alanına uygular.
  • Turizm işletmelerindeki temel hizmet alanları (yiyecek içecek, kat hizmetleri, ön büro) ve süreçleri hakkında bilgi ve beceriye sahiptir.
  • Alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerileri getirir.
  • Etik değerlere bağlılık, sosyal adalet, kültürel değerler ve sosyal sorumluluk konularında yeterli bilince sahiptir.
  • Mesleği ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.) takip eder, temel değer ve ilkeleri özümser, iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik, kalite güvence ve yönetimi ile doğal çevrenin korunma konularında yeterli bilgi ve bilince sahiptir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınav değerlendirme kuralları, tanıtım ve uygulama formunda açıklanmıştır. Geniş bili için ders planına bakınız.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak, sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi ve dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş ile başvuru yapabilir.

Başarma ŞartlarıProgramda yer alan derslerin tümünü(120AKTS) başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında önlisans diploması verilir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için staj yapmaları zorunludur.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm ve Otel İşletmeciliği programından mezun olanlar, turizm sektörü ile ilgili kuruluşlarda görev alabilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030007529


Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Kilis 7 Aralık Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Mehmet Sanlı Mah. Doğan Güreş Paşa Bul. No:84 KİLİS

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
-

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
-

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm ile ilgili kavramlar, ilkeler ve uygulamalar hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir.
  • Turizm işletmelerinin karşılaştıkları sorunları tanımlama, sorunlara alternatif çözümler üretebilme, farklı kaynaklardan bilgi elde ederek akıl yürütebilme, eleştirel düşünebilme ve analiz edebilme becerisine sahiptir.
  • Turizm alanındaki teorik bilgileri çalışma hayatında ve lisans düzeyinde kullanabilme becerisine sahiptir.
  • Turizm alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisine ve bilişim teknolojilerini kullanabilme becerisine sahiptir.
  • Görev yaptığı işletmede takım çalışması yapar ve işletmenin paydaşları ile işbirliğini geliştirir.
  • Uygulamada karşılaşılan ya da öngörülemeyen sorunlar için ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
  • Türkçe yazılı ve sözlü etkili iletişim yeterliliği, bilgi ve düşünceleri yorumlama, eleştirebilme ve başkalarına iletebilme becerisine sahiptir.
  • Alanındaki bilgileri takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek kadar yabancı dil bilgisine sahiptir.
  • Bölgenin ve ülkenin kültür mirasını tanır, kültür mirasının turizm açısından değerlendirilmesi, korunması ve sürdürülebilir olmasına çalışır.
  • Toplumun alanla ilgili istek ve ihtiyaçlarını bilme, ülkenin ve yakın çevrenin sosyo-kültürel ve ekonomik özelliklerini tanımlama becerisine sahiptir.İşletmecilik (finans-muhasebe, insan kaynakları, pazarlama, araştırma-geliştirme, vb) ve yönetim (planlama, örgütleme, koordinasyon, yöneltme ve denetim) bilgilerini turizm alanına uygular.
  • Turizm işletmelerindeki temel hizmet alanları (yiyecek içecek, kat hizmetleri, ön büro) ve süreçleri hakkında bilgi ve beceriye sahiptir.
  • Alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerileri getirir.
  • Etik değerlere bağlılık, sosyal adalet, kültürel değerler ve sosyal sorumluluk konularında yeterli bilince sahiptir.
  • Mesleği ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.) takip eder, temel değer ve ilkeleri özümser, iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik, kalite güvence ve yönetimi ile doğal çevrenin korunma konularında yeterli bilgi ve bilince sahiptir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınav değerlendirme kuralları, tanıtım ve uygulama formunda açıklanmıştır. Geniş bili için ders planına bakınız.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak, sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi ve dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş ile başvuru yapabilir.


Başarma Şartları
Programda yer alan derslerin tümünü(120AKTS) başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında önlisans diploması verilir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için staj yapmaları zorunludur.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm ve Otel İşletmeciliği programından mezun olanlar, turizm sektörü ile ilgili kuruluşlarda görev alabilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030007529

Qualification Title
Tourism and Hotel Management Associate Degree Diploma
Awarding BodyKİLİS 7 ARALIK UNIVERSITY
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.kilis.edu.tr/
Orientation-
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasTravel, tourism and leisure
National Occupation Classification -
Category-
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous.

Url Open Address
Qualification Code

TR0030007529


Qualification Title
Tourism and Hotel Management Associate Degree Diploma

Awarding Body
KİLİS 7 ARALIK UNIVERSITY

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
-

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
-

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous.


Url
Open Address