Yeterlilik Kodu | TR0030008861 | |
Yeterlilik Adı | Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Taşlıçiftlik Yerleşkesi | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.gop.edu.tr | |
Yönelim | Genel | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Seyahat, turizm ve boş zaman | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün arası staj zorunluluğu bulunmaktadır. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Bu bölümden mezun olan öğrenci konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030008861
- Turizm endüstrisinin anahtar konuları hakkında ve turizm yönetim senaryolarının yerel ve küresel düzeyde eğilim ve etkileri hakkında analiz, sentez ve değerlendirmede bulunmak.
- Turizm işletmelerinin temel faaliyet konularıyla ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak.
- Toplumsal ve mesleki etik değerlerin farkında olmak.
- Yiyecek- içecek işletmeciliği hakkında bilgi sahibi olmak.
- Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olarak uygulamak.
- Mutfak hizmetleri ve teknikleri ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak.
Bu bölümden mezun olan öğrenci konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030008861 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Tokat Gaziosmanpaşa University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.gop.edu.tr | |
Orientation | General | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Travel, tourism and leisure | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description |
| |
Key Competencies | - | |
Further Info |
| |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | General admission requirements stated under Info on the Institution on this website are being applied to start this programme. | |
Conditions for Success | A student is requiredtosuccessfullycompletethedesignated program of coursesmeet a minimum of 120 ECTS creditrequirementandhave a minimum GPA of 2.00/4.00 andno FF, DZ or YZ grades. This program requires 30 days of practicaltraining.In order to obtain the B.S. degree, students have to succeed in all their compulsory and elective courses shown in the program to complete at least 120 ECTS credits and have a cumulative grade point average of at least 2.0. | |
Progression Paths (Relationship Type) | Graduates will be employed in hospitality enterprises, travel agencies,food and beverage enterprises and public institutions and organizations producing hospitality services. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030008861
- Analyze, synthesize and evaluate key tourism industry issues, impacts and trends at a local and global level to tourism management scenarios.
- Students will have the knowledge and skills related to the subject of tourism business activity.
- Students will demonstrate the ability to define, identify, and evaluate ethical versus unethical business practices.
- Students learn about food & beverage management and they will learn every kind of food and beverage service related technical knowledge and skills.
- A student is requiredtosuccessfullycompletethedesignated program of coursesmeet a minimum of 120 ECTS creditrequirementandhave a minimum GPA of 2.00/4.00 andno FF, DZ or YZ grades.
- This program requires 30 days of practicaltraining.
General admission requirements stated under Info on the Institution on this website are being applied to start this programme.
Graduates will be employed in hospitality enterprises, travel agencies,food and beverage enterprises and public institutions and organizations producing hospitality services.
Qualification is continuous