Yeterlilik Kodu

TR0030035389

Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumSakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiUygulamalı Bilimler Üniversitesi, Kemalpaşa, Kemalpaşa, 54050 Serdivan/Sakarya
Sorumlu Kurum URLhttps://www.subu.edu.tr/tr
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Otel, restoranlar ve catering
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Hukuk, muhasebe, temel işletmecilik, yönetim ve alanının gerektirdiği konularda yeterli altyapıya sahip olma; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kazanmak.
  • Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme becerisine sahip olmak.
  • Alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli olan modern teknikleri, araçları ve bilişim teknolojilerini seçebilmek ve etkin kullanabilmek.
  • Alanı ile ilgili mesleki ortam ve araçları kullanarak tasarım yapabilmek, plan ve proje gerçekleştirme becerisine sahip olmak.
  • Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözüm üretebilmek, takımlarda sorumluluk alabilmek veya bireysel çalışma yapabilme becerisini kazanmak.
  • Etkili iletişim kurma tekniklerine hâkim ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olmak.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme bilincini kazanmak.
  • Tarihi değerlere saygılı, sosyal sorumluluk, evrensel, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip olmak.
  • İş hukuku ve iş güvenliği, çevre koruma bilgisi ve kalite bilincine sahip olmak.
  • Alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımlarını kullanabilme becerisi kazanmak.
  • Kamu ve özel sektör kuruluşlarındaki alanı ile ilgili süreçleri yerinde inceleyerek uygulama becerisi kazandırmak.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıDört yarıyıllık (Toplam 60 İşgünü yaz stajı ve 3+1 dönem stajı dahil) programın toplam eğitim süresi olan 3000-3600 saati başarıyla tamamlamak gerekir. Ön lisans diploması verilebilmesi için öğrencinin genel not ortalamasının en az 2.00 olması ve 60 iş günlük yaz stajının ve 3+1 dönem stajının yapılması gerekmektedir. Mezuniyet genel not ortalaması 4.00 üzerinden hesaplanır ve öğrenim durumu belgesi üzerinde belirtilir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm meslek elemanları; kamu kurumlarında, özel işyerlerinde veya yasal şartları sağladıktan sonra kendi işyerlerini açıp çalışabilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)-
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030035389


Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Kemalpaşa, Kemalpaşa, 54050 Serdivan/Sakarya

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Hukuk, muhasebe, temel işletmecilik, yönetim ve alanının gerektirdiği konularda yeterli altyapıya sahip olma; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kazanmak.
  • Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme becerisine sahip olmak.
  • Alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli olan modern teknikleri, araçları ve bilişim teknolojilerini seçebilmek ve etkin kullanabilmek.
  • Alanı ile ilgili mesleki ortam ve araçları kullanarak tasarım yapabilmek, plan ve proje gerçekleştirme becerisine sahip olmak.
  • Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözüm üretebilmek, takımlarda sorumluluk alabilmek veya bireysel çalışma yapabilme becerisini kazanmak.
  • Etkili iletişim kurma tekniklerine hâkim ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olmak.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme bilincini kazanmak.
  • Tarihi değerlere saygılı, sosyal sorumluluk, evrensel, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip olmak.
  • İş hukuku ve iş güvenliği, çevre koruma bilgisi ve kalite bilincine sahip olmak.
  • Alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımlarını kullanabilme becerisi kazanmak.
  • Kamu ve özel sektör kuruluşlarındaki alanı ile ilgili süreçleri yerinde inceleyerek uygulama becerisi kazandırmak.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Dört yarıyıllık (Toplam 60 İşgünü yaz stajı ve 3+1 dönem stajı dahil) programın toplam eğitim süresi olan 3000-3600 saati başarıyla tamamlamak gerekir. Ön lisans diploması verilebilmesi için öğrencinin genel not ortalamasının en az 2.00 olması ve 60 iş günlük yaz stajının ve 3+1 dönem stajının yapılması gerekmektedir. Mezuniyet genel not ortalaması 4.00 üzerinden hesaplanır ve öğrenim durumu belgesi üzerinde belirtilir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm meslek elemanları; kamu kurumlarında, özel işyerlerinde veya yasal şartları sağladıktan sonra kendi işyerlerini açıp çalışabilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)
-

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030035389

Qualification Title
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Awarding BodySakarya University of Applied Sciences
Awarding Body Contactthe University that Integrates Skills with Knowledge
Awarding Body Urlhttps://www.subu.edu.tr/en
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasHotel, restaurants and catering
National Occupation Classification

ISCO 08

CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description

Legal, accounting, basic business, management, and space required to have sufficient infrastructure issues; gain theoretical and practical knowledge in these areas. By using the basic knowledge and skills acquired in his/her field of study, to have the ability to evaluate and interpret the data, to define and analyze the problems, to make solution suggestions based on evidence and proofs To choose and use efficiently contemporary techniques and means as well as information technologies required for the applications related to the field of study To have the capability to design, plan and realize the projects by using the vocational settings and tools in the related field of study To gain the ability to produce solutions to unforeseen situations, take responsibility in teams and to have the skill to conduct individual works To have a command of communication skills and foreign language in order to communicate efficiently and follow the latest developments in his/her field of study To achieve an awareness of the necessity of lifelong learning and consistently self-improving besides of following the developments in science and technology To have the consciousness of professional, social and universal ethics and responsibilities and show respect to historical values To be aware of Business Law, Job Security, environmental protection and quality concepts To become skillful at using computer hardware and software in a baseline level required by the field of study To gain application skills, by making on-the-spot checks regarding the processes related to his or her field both in public and private sectors

Key Competencies-
Further Info

Quantification and consideration: Students are subjected to mid-term exams, midterm studies (project, quiz, homework, laboratory and similar or a second mid-term exam) and a final exam. Mid-term, mid-term studies and exam grades for end of semester are given over 100 points.

Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for SuccessGraduation Conditions and Rules: In order to be awarded a vocational school diploma, the GPA (grade point average) must be at least 2.00. Graduation grade point average is calculated over 4.00 and indicated on the education status document.
Progression Paths (Relationship Type)

Employment Opportunities: Tourism professionals can open and work in public institutions, private workplaces or their own workplace after providing legal conditions

Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030035389


Qualification Title
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Awarding Body
Sakarya University of Applied Sciences

Awarding Body Contact
the University that Integrates Skills with Knowledge

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification

ISCO 08


EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO 08


Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

Legal, accounting, basic business, management, and space required to have sufficient infrastructure issues; gain theoretical and practical knowledge in these areas. By using the basic knowledge and skills acquired in his/her field of study, to have the ability to evaluate and interpret the data, to define and analyze the problems, to make solution suggestions based on evidence and proofs To choose and use efficiently contemporary techniques and means as well as information technologies required for the applications related to the field of study To have the capability to design, plan and realize the projects by using the vocational settings and tools in the related field of study To gain the ability to produce solutions to unforeseen situations, take responsibility in teams and to have the skill to conduct individual works To have a command of communication skills and foreign language in order to communicate efficiently and follow the latest developments in his/her field of study To achieve an awareness of the necessity of lifelong learning and consistently self-improving besides of following the developments in science and technology To have the consciousness of professional, social and universal ethics and responsibilities and show respect to historical values To be aware of Business Law, Job Security, environmental protection and quality concepts To become skillful at using computer hardware and software in a baseline level required by the field of study To gain application skills, by making on-the-spot checks regarding the processes related to his or her field both in public and private sectors


Key Competencies
-

Further Info

Quantification and consideration: Students are subjected to mid-term exams, midterm studies (project, quiz, homework, laboratory and similar or a second mid-term exam) and a final exam. Mid-term, mid-term studies and exam grades for end of semester are given over 100 points.


Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
Graduation Conditions and Rules: In order to be awarded a vocational school diploma, the GPA (grade point average) must be at least 2.00. Graduation grade point average is calculated over 4.00 and indicated on the education status document.

Progression Paths (Relationship Type)

Employment Opportunities: Tourism professionals can open and work in public institutions, private workplaces or their own workplace after providing legal conditions


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address