Yeterlilik Kodu

TR0030044594

Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumGümüşhane Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiGümüşhane Üniversitesi, Gümüşhanevî Kampüsü, Bağlarbaşı Mahallesi 29100
Sorumlu Kurum URLhttp://www.gumushane.edu.tr/
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Yönetim ve idare
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Genel turizm bilgi ve kültüre sahip olur.
  • Turizme yönelik temel hizmet becerilerini kazanır.
  • Bilimsel, sistemli ve mantıklı düşünebilmeyi öğrenir.
  • Güncel turistik olaylarda sorunlara karşı pratik düşünebilme ve pratik çözüme yönelik doğru karar verebilir.
  • Çevreye duyarlı ,çevreci ve çevreyi koruyucu olur.
  • Karşılaşacağı zorlukları aşmaya yardımcı olabilecek düşünme karar verme yeteneği kazanır.
  • Turizm hizmetlerini yerine getirebilmede kullanacağı çağdaş teknik araç ve gereçleri kullanır.
  • Düzgün iletişim kurabilme yeteneği kazanır.
  • Bilim ,teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri takip ederek kendini geliştirme becerisi kazanır.
  • Turizm hizmetlerini yerine getirmede yaratıcılık becerisi kazanır.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır.
  • Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılır. Ayrıca, bir yarıyıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler, DC harf notu aldıkları derslerden de başarılı sayılır. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait en çok iki dersten bütünleme sınavına girebilir.
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı
  • Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YGS sınavından başarılı olmak.
  • Yabancı uyruklu öğrencilerin kabul koşulları her akademik yılın başlangıcında üniversitenin web sayfasında ilan edilmektedir.
Başarma Şartları Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, 30 günlük mesleki eğitim stajlarını yapılması mezuniyet için şarttır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm sektöründe mal/hizmet üreten firmalar ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarda istihdam edilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030044594


Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Gümüşhane Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhanevî Kampüsü, Bağlarbaşı Mahallesi 29100

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Genel turizm bilgi ve kültüre sahip olur.
  • Turizme yönelik temel hizmet becerilerini kazanır.
  • Bilimsel, sistemli ve mantıklı düşünebilmeyi öğrenir.
  • Güncel turistik olaylarda sorunlara karşı pratik düşünebilme ve pratik çözüme yönelik doğru karar verebilir.
  • Çevreye duyarlı ,çevreci ve çevreyi koruyucu olur.
  • Karşılaşacağı zorlukları aşmaya yardımcı olabilecek düşünme karar verme yeteneği kazanır.
  • Turizm hizmetlerini yerine getirebilmede kullanacağı çağdaş teknik araç ve gereçleri kullanır.
  • Düzgün iletişim kurabilme yeteneği kazanır.
  • Bilim ,teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri takip ederek kendini geliştirme becerisi kazanır.
  • Turizm hizmetlerini yerine getirmede yaratıcılık becerisi kazanır.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır.
  • Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılır. Ayrıca, bir yarıyıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler, DC harf notu aldıkları derslerden de başarılı sayılır. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait en çok iki dersten bütünleme sınavına girebilir.

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
  • Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YGS sınavından başarılı olmak.
  • Yabancı uyruklu öğrencilerin kabul koşulları her akademik yılın başlangıcında üniversitenin web sayfasında ilan edilmektedir.

Başarma Şartları
Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, 30 günlük mesleki eğitim stajlarını yapılması mezuniyet için şarttır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm sektöründe mal/hizmet üreten firmalar ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarda istihdam edilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030044594

Qualification Title
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Awarding BodyGümüşhane University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.gumushane.edu.tr/
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasManagement and administration
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description

General tourism information, and will have the culture. Gain the basic skills of tourism services. Scientific, systematic, and learns to think logically. Current thinking and practical solutions to practical problems for tourist events to develop the decision-making ability. Ecologically friendly, green, and the environment will be protective. Thinking that can help to overcome the difficulties facing the decision-making ability is the winner. Tourism services will use to fulfill the contemporary use of technical tools and materials. The ability to communicate correctly wins. Science, technology and gain the ability of self-improvement by following developments on contemporary issues. Tourism services in fulfilling the ability to develop creativity.

Key Competencies-
Further Info

Each course is assessed via a midterm exam end an end-of-term exam, with the contributions of 40%, and 60% respectively. The marking is made out of 100 points. All students have to get 45 points in the end-of-term exam. Grades of AA, BA, BB,CB, and CC are pass, DD to FF fail, and DC is conditional pass and requires a CGPA of at least 2.0 for that term. Students may take maximum two make-up exams at the end of the each semester.

Quality Assurance-
Access Requirements

Obtaining the required grade from the Student Selection and Placement Examination held by the Student Selection and Placement Center (ÖSYM). The application procedure of foreign students can also be seen in the university website before the start of each academic year.

Conditions for SuccessThe student who has; passed all the courses in the curriculum with at least a DC grade, had a cumulative gross point average of at least 2.00 out of 4.00, and completed totally 120 ECTS credits, and had a passing grade is qualified for Bachelors Degree.
Progression Paths (Relationship Type)

Tourism sector, the goods / service-producing firms are employed with public institutions and organizations.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030044594


Qualification Title
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Awarding Body
Gümüşhane University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

General tourism information, and will have the culture. Gain the basic skills of tourism services. Scientific, systematic, and learns to think logically. Current thinking and practical solutions to practical problems for tourist events to develop the decision-making ability. Ecologically friendly, green, and the environment will be protective. Thinking that can help to overcome the difficulties facing the decision-making ability is the winner. Tourism services will use to fulfill the contemporary use of technical tools and materials. The ability to communicate correctly wins. Science, technology and gain the ability of self-improvement by following developments on contemporary issues. Tourism services in fulfilling the ability to develop creativity.


Key Competencies
-

Further Info

Each course is assessed via a midterm exam end an end-of-term exam, with the contributions of 40%, and 60% respectively. The marking is made out of 100 points. All students have to get 45 points in the end-of-term exam. Grades of AA, BA, BB,CB, and CC are pass, DD to FF fail, and DC is conditional pass and requires a CGPA of at least 2.0 for that term. Students may take maximum two make-up exams at the end of the each semester.


Quality Assurance
-

Access Requirements

Obtaining the required grade from the Student Selection and Placement Examination held by the Student Selection and Placement Center (ÖSYM). The application procedure of foreign students can also be seen in the university website before the start of each academic year.


Conditions for Success
The student who has; passed all the courses in the curriculum with at least a DC grade, had a cumulative gross point average of at least 2.00 out of 4.00, and completed totally 120 ECTS credits, and had a passing grade is qualified for Bachelors Degree.

Progression Paths (Relationship Type)

Tourism sector, the goods / service-producing firms are employed with public institutions and organizations.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address