Yeterlilik Kodu

TR0030016275

Yeterlilik Adı
Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumBaşkent Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiBağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara
Sorumlu Kurum URLhttps://www.baskent.edu.tr
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Seyahat, turizm ve boş zaman
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

-

KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerimize, sektörün ihtiyaç duyduğu temel turizm bilgisi ile birlikte, otel işletmeciliği, ön büro yönetimi, yiyecek içecek yönetimi, turizm pazarlaması gibi turizmin gereksinim duyduğu önemli konularda bilgi ve beceri kazandırılması hedeflenmektedir.

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Alanı ile ilgili yazışmaları yapabilir, bilgi depolayabilir ve otomasyonla ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırabilir.
  • Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular.
  • Dalı ile ilgili bölümde üretim, tüketim ve çeşitli uygulama süreçlerindeki servis ve önbüro işlemlerini, tekniklerini ve esaslarını bilir ve uygular.
  • Konuklarla ilgili problem çözme ve bilgi verme yeteneklerini geliştirirler.
  • Turizm terminolojisini öğrenir, kendi işini kurabilecek bilgi ve beceriye sahip olur.
  • Ülkenin turizm coğrafyası konusunda kültürel birikim edinir.
  • Ticari hayatta kullanılan defterleri mevzuata uygun usul ve esaslara göre işleyebilir.
  • Turizmin ekonomik etkisi ve pazarlama uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur.
  • Yönetim kademelerinde sorumluluk alabilir.
  • Çevre ve turizm bilincine sahip olur.
  • Atatürk ilke ve inkılaplarına duyarlı, Türk dilini doğru kullanan, temel resmi yazışmaları yapan ve temel bilgisayar okuryazarlığına ve belirli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olur.
  • Turizmle ilgili konularda bağımsız çalışma yapma ve sunma yeteneğini kazanır.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıProgramın içerdiği tüm dersleri başarmış, genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olan, en az 120 AKTS kredisi, F1 ve F2 notu bulunmayan ve 30 iş günü zorunlu yaz stajını başarı ile tamamlamış bulunan öğrenciler mezun sayılırlar.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bu Programdan mezun olan öğrenci konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030016275


Yeterlilik Adı
Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Başkent Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Bağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

-


AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

-


Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerimize, sektörün ihtiyaç duyduğu temel turizm bilgisi ile birlikte, otel işletmeciliği, ön büro yönetimi, yiyecek içecek yönetimi, turizm pazarlaması gibi turizmin gereksinim duyduğu önemli konularda bilgi ve beceri kazandırılması hedeflenmektedir.


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Alanı ile ilgili yazışmaları yapabilir, bilgi depolayabilir ve otomasyonla ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırabilir.
  • Dalı ile ilgili bölümde temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilir ve uygular.
  • Dalı ile ilgili bölümde üretim, tüketim ve çeşitli uygulama süreçlerindeki servis ve önbüro işlemlerini, tekniklerini ve esaslarını bilir ve uygular.
  • Konuklarla ilgili problem çözme ve bilgi verme yeteneklerini geliştirirler.
  • Turizm terminolojisini öğrenir, kendi işini kurabilecek bilgi ve beceriye sahip olur.
  • Ülkenin turizm coğrafyası konusunda kültürel birikim edinir.
  • Ticari hayatta kullanılan defterleri mevzuata uygun usul ve esaslara göre işleyebilir.
  • Turizmin ekonomik etkisi ve pazarlama uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur.
  • Yönetim kademelerinde sorumluluk alabilir.
  • Çevre ve turizm bilincine sahip olur.
  • Atatürk ilke ve inkılaplarına duyarlı, Türk dilini doğru kullanan, temel resmi yazışmaları yapan ve temel bilgisayar okuryazarlığına ve belirli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olur.
  • Turizmle ilgili konularda bağımsız çalışma yapma ve sunma yeteneğini kazanır.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Programın içerdiği tüm dersleri başarmış, genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olan, en az 120 AKTS kredisi, F1 ve F2 notu bulunmayan ve 30 iş günü zorunlu yaz stajını başarı ile tamamlamış bulunan öğrenciler mezun sayılırlar.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bu Programdan mezun olan öğrenci konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030016275

Qualification Title
Tourism and Hospitality Management Program Associate DegreeAssociate Degree
Awarding BodyBaşkent University
Awarding Body ContactBağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara
Awarding Body Urlhttps://www.baskent.edu.tr/en/
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasTravel, tourism and leisure
National Occupation Classification

-

CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info

The success of the student's courses, a midterm and final exam grades are determined by a combination of the grade. A midterm exam notes, quizzes, midterm exams, depending on grade and class assignments, practices, practical work consists of the notes. Credited with the type of system midterm and final assessments (exams, homework, practice, and the like) weights, in the first two weeks of the period by the course teacher and the head of the department is notified by the management of the school and announced to the students. Final assessment, it has the level of overall success of all students taking the course, taking into account the academic staff member who teaches in one of the following letter grades are determined.

Quality Assurance-
Access Requirements

High school graduates need to enter the TYT exam and have to obtain enough score.

Conditions for SuccessStudents are required to successfully complete the designated program of courses and have a minimum GPA of 2.00/4.00, 120 ECTS credits and no F1 and F2 grades. Program also requires 30 days of internship training.
Progression Paths (Relationship Type)

Graduates will be employed in hospitality enterprises, travel agencies, food and beverage enterprises and public institutions and organizations providing hospitality services.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030016275


Qualification Title
Tourism and Hospitality Management Program Associate DegreeAssociate Degree

Awarding Body
Başkent University

Awarding Body Contact
Bağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification

-


EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

-


Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info

The success of the student's courses, a midterm and final exam grades are determined by a combination of the grade. A midterm exam notes, quizzes, midterm exams, depending on grade and class assignments, practices, practical work consists of the notes. Credited with the type of system midterm and final assessments (exams, homework, practice, and the like) weights, in the first two weeks of the period by the course teacher and the head of the department is notified by the management of the school and announced to the students. Final assessment, it has the level of overall success of all students taking the course, taking into account the academic staff member who teaches in one of the following letter grades are determined.


Quality Assurance
-

Access Requirements

High school graduates need to enter the TYT exam and have to obtain enough score.


Conditions for Success
Students are required to successfully complete the designated program of courses and have a minimum GPA of 2.00/4.00, 120 ECTS credits and no F1 and F2 grades. Program also requires 30 days of internship training.

Progression Paths (Relationship Type)

Graduates will be employed in hospitality enterprises, travel agencies, food and beverage enterprises and public institutions and organizations providing hospitality services.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address