Yeterlilik Kodu

TR0030007699

Yeterlilik Adı
Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumNecmettin Erbakan Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi Yaka Mah. Yeni Meram Cad. Kasım Halife Sok. No: 11/1 (A Blok) No: 11 (B Blok) Posta Kodu: 42090 Meram / KONYA
Sorumlu Kurum URLhttps://www.erbakan.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)

Bu program ikinci öğretim olarak da sunulmaktadır.

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Unlu Mamuller üretim yöntemlerini kavrayarak bu bilgilerini üretimde kullanabilir.
  • Un ve Unlu Mamuller ürünleri, bileşimleri ve katkı maddeleri ile ilgili bilgi sahibi olarak bu bilgileri üretimde kullanabilir.
  • Unlu Mamuller laboratuvar bilgisi ile elde ettiği sonuçları üretimde ve kalite kontrolde değerlendirebilir.
  • Unlu Mamuller üretimi ve laboratuvarında yönetmelik ve mevzutların gereği olan koşulları sağlayarak risk oluşturan noktaları tespit edebilir.
  • Unlu Mamuller ürün işlemede çağın getirdiği yenilikleri takip ederek Ar-Ge çalışmalarına katılabilir.
  • Unlu Mamuller işletme ve laboratuvar iş akışını bilgisayar sisteminde takip edebilecek düzeyde bilgisayar kullanabilir.
  • Un ve Unlu Mamuller teknolojisindeki literatürü takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olabilir.
  • Unlu Mamuller sektöründe önemli olan mikrobiyal ve kimyasal analizleri uygulayarak bir gıdanın insan sağlığı açısından risk oluşturup oluşturmadığını tespit edebilir.
  • Un üretim, depolama, satış alanlarında üretim ve personel kaynaklı hijyen ve sanitasyon koşulları işe iş güvenliği koşullarını sağlayabilir.
  • Gıda mikrobiyolojik ve kimyasal analizlerle ilgili kuramsal bilgilerini deneysel araştırmalarla yorumlayabilir.
  • Unlu Mamuller alanında, genel ahlaki ve mesleki etik değerleri benimsemiştir.
  • Unlu Mamuller alanında bağımsız olarak öğrenmeyi ve öğrendiklerini uygulayabildiğini gösterebilir.
  • Unlu Mamuller ve un üretimi ve yönetimi alanlarında uygun olmayan durumlarla ilgili sorunları belirleme ve çözüm arama yeteneğini kazandığını gösterebilir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)-
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030007699


Yeterlilik Adı
Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Necmettin Erbakan Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Yaka Mah. Yeni Meram Cad. Kasım Halife Sok. No: 11/1 (A Blok) No: 11 (B Blok) Posta Kodu: 42090 Meram / KONYA

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)

Bu program ikinci öğretim olarak da sunulmaktadır.


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Unlu Mamuller üretim yöntemlerini kavrayarak bu bilgilerini üretimde kullanabilir.
  • Un ve Unlu Mamuller ürünleri, bileşimleri ve katkı maddeleri ile ilgili bilgi sahibi olarak bu bilgileri üretimde kullanabilir.
  • Unlu Mamuller laboratuvar bilgisi ile elde ettiği sonuçları üretimde ve kalite kontrolde değerlendirebilir.
  • Unlu Mamuller üretimi ve laboratuvarında yönetmelik ve mevzutların gereği olan koşulları sağlayarak risk oluşturan noktaları tespit edebilir.
  • Unlu Mamuller ürün işlemede çağın getirdiği yenilikleri takip ederek Ar-Ge çalışmalarına katılabilir.
  • Unlu Mamuller işletme ve laboratuvar iş akışını bilgisayar sisteminde takip edebilecek düzeyde bilgisayar kullanabilir.
  • Un ve Unlu Mamuller teknolojisindeki literatürü takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olabilir.
  • Unlu Mamuller sektöründe önemli olan mikrobiyal ve kimyasal analizleri uygulayarak bir gıdanın insan sağlığı açısından risk oluşturup oluşturmadığını tespit edebilir.
  • Un üretim, depolama, satış alanlarında üretim ve personel kaynaklı hijyen ve sanitasyon koşulları işe iş güvenliği koşullarını sağlayabilir.
  • Gıda mikrobiyolojik ve kimyasal analizlerle ilgili kuramsal bilgilerini deneysel araştırmalarla yorumlayabilir.
  • Unlu Mamuller alanında, genel ahlaki ve mesleki etik değerleri benimsemiştir.
  • Unlu Mamuller alanında bağımsız olarak öğrenmeyi ve öğrendiklerini uygulayabildiğini gösterebilir.
  • Unlu Mamuller ve un üretimi ve yönetimi alanlarında uygun olmayan durumlarla ilgili sorunları belirleme ve çözüm arama yeteneğini kazandığını gösterebilir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030007699

Qualification Title
Associate Degree in Flour and Flour Products Technology (Milling) ,
Awarding BodyNecmettin Erbakan University
Awarding Body Contact Yaka Mah. Yeni Meram Cad. Kasım Halife Sok. No: 11/1 (A Blok) No: 11 (B Blok) Posta Kodu: 42090 Meram / KONYA
Awarding Body Urlwww.erbakan.edu.tr
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification

ISCO:08

CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Floury products can use this knowledge in production by understanding production methods.
  • Flour and Floury Products can use this information in production as information about their products, their compositions and additives.
  • Floury Products can evaluate the results obtained with laboratory knowledge in production and quality control.
  • In Bakery Products production and laboratories, it is possible to identify risky points by providing the conditions required by regulations and conditions.
  • Floury products can participate in R & D studies by following the innovations brought about in the process of product processing.
  • Floury Products can use computers at a level that can monitor operation and laboratory workflow in computer system.
  • Production, storage, production and personnel hygiene and sanitation conditions in the fields of production can provide occupational safety conditions.
  • By applying microbial and chemical analysis, which is important in Bakery Products sector, it can determine whether a food is a risk for human health.
  • Flour and Bakery products may have knowledge of a foreign language that can follow the literature in the technology and communicate with colleagues.Interpret the theoretical knowledge related to food microbiological and chemical analyzes with experimental investigations.
  • In the field of Floury Products, it has adopted general ethical and professional ethical values.
  • Floury products can show that they can learn independently and apply what they learn.
  • Demonstrate the ability to identify and solve problems with unfavorable situations in Floury Products and flour production and management areas
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030007699


Qualification Title
Associate Degree in Flour and Flour Products Technology (Milling) ,

Awarding Body
Necmettin Erbakan University

Awarding Body Contact
Yaka Mah. Yeni Meram Cad. Kasım Halife Sok. No: 11/1 (A Blok) No: 11 (B Blok) Posta Kodu: 42090 Meram / KONYA

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification

ISCO:08


EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO:08


Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Floury products can use this knowledge in production by understanding production methods.
  • Flour and Floury Products can use this information in production as information about their products, their compositions and additives.
  • Floury Products can evaluate the results obtained with laboratory knowledge in production and quality control.
  • In Bakery Products production and laboratories, it is possible to identify risky points by providing the conditions required by regulations and conditions.
  • Floury products can participate in R & D studies by following the innovations brought about in the process of product processing.
  • Floury Products can use computers at a level that can monitor operation and laboratory workflow in computer system.
  • Production, storage, production and personnel hygiene and sanitation conditions in the fields of production can provide occupational safety conditions.
  • By applying microbial and chemical analysis, which is important in Bakery Products sector, it can determine whether a food is a risk for human health.
  • Flour and Bakery products may have knowledge of a foreign language that can follow the literature in the technology and communicate with colleagues.Interpret the theoretical knowledge related to food microbiological and chemical analyzes with experimental investigations.
  • In the field of Floury Products, it has adopted general ethical and professional ethical values.
  • Floury products can show that they can learn independently and apply what they learn.
  • Demonstrate the ability to identify and solve problems with unfavorable situations in Floury Products and flour production and management areas

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address